Ensimmäinen koneelliseni on pyöräytetty sekä pesu- että kuivausohjelman läpi ja optimistisen luottavainen asenteeni kuivaavaa pesukonetta kohtaan kannatti. :) Hyvän ja erittäin hiljaisen pesutuloksen lisäksi pyykki kuivui kaappikuivaksi eli rutikuivaksi. Olen niin innoissani tästä Samsungin uudesta koneesta että laitoin toisenkin koneellisen pyörimään, vaikka kello on jo kohta yhdeksän. :) Tässä lyhyehkö yhteenveto yhden koneellisen kokemuksestani, osa II tulossa ensi vuoden puolella ja siinä paneudun erikoisohjelmiin.

samsungpesukone.jpg

Pyykkikuormani koostui kahdesta käsipyyhkeestä, seitsemästä paidasta, kahdesta neuleesta, kolmesta sukkaparista, tytön kaksista legginseistä ja minun yksistä college-housuista. Kilomäärän veikkaan olleen noin 5-6kg luokkaa. Kokonaisaika 40°C peruspesulle ja kaappikuivaukselle oli 3 tuntia 32 minuuttia ja aikaa pystyi seuraamaan pesukoneen digitaalisesta etupaneelista. Vanhoilla erillislaitteillani olisi mennyt sama aika, joten kuivaustoiminto tässä uudessa Samsungissa on kohtuullisen tehokas.

piIMG_0729.jpg

Pesukone on ainakin vanhaan koneeseen verrattuna erittäin hiljainen, lähes äänetön. Kovimmat äänet tulevat veden poistosta, mutta sekin on sellainen hiljainen humina, jota ei kuule kylpyhuoneesta ollenkaan jos ovi on kiinni. Tällä koneella voi pestä pyykkiä kerrostalossakin keskellä yötä ilman että se aiheuttaa häiriötä naapureille. Itse ajattelin kokeilla ajastustoimintoa huomisaamulle. Laitan kolmannen koneellisen käyttövalmiiksi pyykkeineen ja pesuaineineen, ajastan sen käynnistymään klo 04.00. ja noin 7.30 minulla on koneellinen pestyä ja kuivattua pyykkiä valmiina odottamassa kaappiin viikkaamista. :)

piIMG_0732.jpg

Pesuainelokerossa on erillinen lisäosa nestemäiselle pyykinpesuaineelle (lokeron vasen puoli), tämä on itselleni hieno juttu sillä pesen nykyisin vain nestemäisillä pesuaineilla. Pesutulos on oletettavasti erittäin hyvä, ainakin pyykki on kuivauksen jälkeen pehmeää, puhdasta ja tahratonta. Kuivausohjelma käynnistyy automaattisesti pesun jälkeen, joten kosteaa pyykkiä en missään vaiheessa koskenut. :)

piIMG_0760.jpg

Kuivaustoiminnon testausta odotin eniten, sillä näillä kuivaavilla pesukoneilla on hieman huono maine. Muutaman vuoden takaiset koneet eivät ole kuivanneet pyykkiä kunnolla ja siitä johtuen itsekin suhtauduin hieman skeptisesti tähän kuivausohjelmaan. Onneksi jännitykseni osoittautui täysin turhaksi, sillä vajaan kahden tunnin kuivauksella pyykistä tuli täysin kuivaa. :) Erikoiskehut annan sille, että tämä kone ei pyykkiä kuivattaessaan puhalla lämpöä huoneilmaan, kuten perinteisillä kuivausrummuilla on ollut tapana. Laite ei kuumene, ei puhalla, ei pidä juurikaan ääntä ja tekee pyykistä puhdasta, kuivaa ja kuohkeaa. <3 <3 Yllä olevassa kuvassa kuiva puhdas pyykkikuormani viikkausta vaille paikoillaan. :)

piIMG_0713.jpg

Nyt viikkailemaan puhtaita pyykkejä ja sitten iltapalaa nassuun. Mukavaa illan jatkoa kaikille! <3