Ensi tiistaina tulee tasan kahdeksan viikkoa täyteen Samsungin WD806P4SAWQ-mallin kuivaavan pesukoneen saapumisesta ja nyt on aika tehdä teille kattava postaus pesukoneen ominaisuuksista ja omasta käyttökokemuksestani.

pesukone1.jpg

Minulla ei ole kovinkaan paljoa kokemusta erilaisista laitteista ja listani onkin pesukoneiden ja kuivureiden osalta melkoisen lyhyt. Mielen koneilla olen muutaman vuoden pessyt pyykkiä (loistavat laitteet, mutta ulkomuodoltaan vähemmän nättejä :D) ja edelliset Electroluxin koneet tulivat siskoltani vaihdossa ja niillä pesin sekä kuivasin pyykkini vuosikaudet. Yksiössä asuessa pyykki hoitui päältä täytettävällä pikkukoneella, jonka merkkiä en enää muista. Mutta jätetään johdannot siihen ja mennään itse asiaan. :)

iIMG_2403.jpg

Ensimmäisenä syyniin joutuu puuvillan pesuohjelma, jonka vakioasetuksena veden lämpötila on 60C° ja täydet linkoukset (1400 kierrosta / min). Lämpötilan ja linkouksen voi itse vaihtaa pestävän pyykin mukaan. Tällä pesuohjelmalla pesen mm. liinavaatteet ja pyyhkeet (60C°) sekä likaisimmat vaatteet (40C°). Pesuaika vaihtelee automaattisesti täyttömäärän mukaan, viiden kilon kuorma peseytyy 60-asteessa noin kahteen tuntiin ja matalammalla lämmöllä hieman nopeammin. 

iIMG_2404.jpg

Synteettisen pyykin pesuohjelmalla olen pessyt meidän vaatteita - trikoota, sekoitekuituja ja puuvillaa sekaisin. Pesutulos on loistava, vakioasetuksena tällä ohjelmalla on 40C° ja hieman hellemmät kierrosasteet lingotessa. Tämä on hyvä peruspesuohjelma vaatteille.

iIMG_2405.jpg

Päivittäistä pesuohjelmaa käytän kaikista eniten, sillä meillä pyykki ei ole kovinkaan tahraista enää nyt kun tyttö on oppinut syömään siististi. Satunnaiset ruokaroiskeet ja deodoranttien haisut puhdistuvat erinomaisesti ja viiden kilon pyykin saa puhtaaksi tunnissa. Täydellä linkousvauhdilla pyykki on todella kuivaksi lingottua. Tämän koneen vedenpoistotehosta ei voi edes puhua samassa lauseessa vanhan pesukoneen kanssa, jonka jäljiltä pyykki oli varsin märkää. :D

iIMG_2406.jpg

Pikapesua käytän noin kerran viikossa ja yleensä pesen sillä omia vaatteitani. Talviaikaan en hikoile juuri lainkaan ja ainut syy pestä vaatteet on niiden ryttyisyys ja deodorantin / hajuveden tuoksahdus. Vartissa saa puhdasta ja kuivaustoiminnon kun lisää pesuohjelman perään, saa pari kiloa puhdasta ja kuivaa pyykkiä 1-1,5 tunnissa. Tämä on loistava toiminto silloin, jos on unohtanut pestä lempparivaatteensa tai jos haluaakin pukea päällensä jotakin likakorissa olevaa. 

iIMG_2407.jpg

Air Refresh-toimintoa olen käyttänyt muutaman kerran. Tuuletin sillä mustan Zaran mekkoni kaksi kertaa (mekko ei kestä vesipesua) ja kerran tuuletin mustan shifonkipaitikseni. Hyvä extratoiminto, mutta meillä käytössä aika harvoin.

iIMG_2408.jpg

Air Wash-toimintoa en ole käyttänyt vielä kertaakaan, joten siitä minulla ei toistaiseksi ole mitään sanottavaa. Kyseistä pesuohjelmaa on verrattu kuivapesuun, mutta itselleni on vielä mysteeri miten se oikein toimii. Pelkällä tuuletuksella olen tähän asti pärjännyt ongelmavaatteiden kanssa, jotka eivät kestä vesipesua. 

iIMG_2410.jpg

Ah, sitten päästää lemppariohjelmaani eli kuivaukseen. :) Kuivaustoiminnon voi lisätä manuaalisesti yhdellä napin painalluksella jokaisen pesuohjelman jatkeeksi (joko heti pesuohjelmaa valitessa, tai erikseen pesuohjelman loputtua). Kun säädin on käännetty kuivaus-toiminnolle, toimii kone kuin perinteinen kuivausrumpu. Tällä voi kuivata nyrkkipyykillä pestyjä vaatteita omana toimintonaan tai jos pyykki jää nihkeäksi ensimmäisen kuivauksen jälkeen, voi erikseen laittaa lisäkuivauksen pyörimään.

iIMG_2411.jpg

Baby Care-pesuohjelma on tarkoitettu vauvanvaatteille ja sen automaattinen oletus on 95C° ja linkous täydellä kierrosvauhdilla. Ymmärtääkseni tähän ohjelmaan kuuluu myös jonkinlainen liotus, jotta pyykistä tulee extrapuhdasta. Itse en ole kertaakaan käyttänyt tätä ohjelmaa, joten enempää en osaa ohjelmasta teille kertoa.

iIMG_2412.jpg

Villa-ohjelmalla olen pessyt mm. akryylia sisältävät Housen torkkupeittoni ja ne ovat säilyneet hyväkuntoisina. Olen pudottanut torkkujen pesussa vakiolämpöasteen neljästäkympistä kolmekymppiin. Mieto ja hellävarainen linkous ei ravistele helposti venyviä neulekankaisia tekstiilejä liikaa, mutta poistaa silti enimmät vedet. 

Yleisarvosanaksi annan tälle koneelle 8/10, koska muutamia pieniä miinuksiakin tästä löytyy. Huonoja puolia koneessa on sen suuri koko. Kone on syvyydeltään putkien kanssa lähes 70cm, joka on aika paljon. Ymmärrän toki, että koneessa on sisällä vaikka millaisia putkia ja kompressoreita kuivauksen jäähdytystä varten, mutta silti. Toinen miinus tulee siitä, että pikkusukilla on taipumus jäädä jumiin pesukoneen luukun alareunaan. Tätä ei tapahtunut jokaisessa koneellisessa onneksi, mutta viikottain kuitenkin. Ongelman olen ratkaissut lukijalta saamallani vinkillä laittaa sukat isossa pesupussissa koneeseen. :)

Loistavia puolia sen sijaan löytyy vaikka kuinka. Yksi parhaista asioista on se, että yhdellä koneella saa tehtyä sekä pesut että kuivaukset ilman erillistä siirtelyä ja kanniskelua. Kone on ihmeellisen hiljainen ja ilman vedenpoistosta tulevaa ääntä, olisi linkouskin jopa täydellä teholla täysin äänetön. Olen todella tyytyväinen tähän koneeseen ja se palvelee meidän perheen pyykkihuollon tarpeita. Isolle perheelle tämä kone on auttamattomasti väärä valinta ainoaksi koneeksi, jos kuivaus on tarkoitus suorittaa koneellisesti. Erillisellä pesukoneella ja kuivausrummulla saa usemman koneellisen pestyä ja kuivattua päivän aikana. :) Itse suosittelen tätä Samsungin 8 / 5 kg:n kuivaavaa pesukonetta 1-3 hengen talouksille, joissa pyykkimäärä on maksimissaan yksi koneellinen päivää kohden. Ja varsinkin urheilijoille tämä pesukone on loistovalinta erikoisominaisuuksiensa vuoksi.

Samsungin pesukoneesta tekemäni teknisen ja tietopainotteisen postauksen voit lukea TÄÄLTÄ!

Nyt untenmaille! <3 Kauniita unia kaikille! <3