En voi tarpeeksi kehua sähkömiestä, joka eilen aamulla klo 8:00 saapui tekemään viimeisiä sähkötöitä ja kytkemään uunin sekä induktiotason paikoilleen, jotta meilläkin saataisi valmistettua itsenäisyyspäivän kunniaksi kunnon ruokaa. ♥ Sen lisäksi että Robbexilta tilattu sähkötyö on erittäin laadukasta ja ammattitaitoista, on se myös todella joustavaa ja harvinaisen ihmisystävällistä! :) Suosittelen erittäin lämpimästi Robbexin Roopea ja hänen yrityksensä palveluita kaikenlaiseen sähkötyöhön! Kiitos hänen, meillä saatiin eilen nauttia pitkästä aikaa ihka oikeaa ruokaa ja pääsin testaamaan loputkin kodinkoneeni tätä toivepostausta varten! :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti_Bo

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Boschin kauniin valkoinen kiertoilmalla toimiva HBG761620S -erillisuuni on upean ulkonäkönsä lisäksi myös laadukas laite. Kiertoilmauunilla nelisen vuotta ruokaa tehneenä en olettanut uuden uunin tuovan mukanaan kovinkaan mullistavia parannuksia, mutta väärässäpäs olin. :) Uusi kalusteuunini sisältää huomattavasti enemmän toimintoja ja siihen saa ohjelmoitua peräti 40 omaa paisto-ohjelmaa, jotka nopeuttavat arjen ruoanlaittoa. Kahden vuorokauden käytöllä en luonnollisestikaan ole vielä päässyt alkua pidemmälle, mutta kolmen ruokalajin kokemuksellani voin jo tässä vaiheessa kehua sen nopeaa lämpeämistä, hiljaista käyntiääntä, tasaista paistotulosta sekä paiston aikanakin täysin viileänä pysyvää uuniluukkua. ♥ Kyseinen malli kuuluu Boschin uusimpaan Serie 8 -mallistoon ja XXL-kokonsa ansiosta sisätilan vetoisuus on suurempi ja tilavampi kuin erillisuuneissa yleensä, uunissa paistuu isotkin joulukinkut. Kinkun paiston jälkeen ei tarvitse perinteiseen tapaan alkaa jynssäämään kinkkuhikoilusta likaantunutta uunia - riittää kun painan yhtä nappia joka käynnistää kotikokin elämää helpottavan pyrolyysipuhdistuksen ja hoitaa koko jynssäyshomman ilman kemikaaleja ja vaivannäköä. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_Bo

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Boschin valkoinen PIB672F17E -induktiotaso oli ensimmäinen kodinkone jonka valitsin keittiööni. ♥ Testikeitokseni oli jääkaappikylmä 4dl kokoinen makkarakeittoannos, joka lämpeni ennätysvauhtia PowerBoost-toiminnolla. Käännettäviin säätönuppeihin tottuneena pompin ilosta induktiotason hipaisunäppäimistä, miten helppoa onkaan jatkossa pitää keittiö puhtaana kun ei tarvitse jynssätä hellan nappeja  rätillä ja vanupuikoilla. :) Tasossa on neljä keittoaluetta, joista yksi säätyy paistoastian pohjan mukaan ministä jättiin. :) Induktiolle tyypilliseen tapaan keittolevyt toimivat terästä vasten ja sammuvat automaattisesti kun kattilan ottaa pois tasolta. Lisäturvallisuutta tuo lapsilukitus. 

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti_Sa

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_03

Keittiön minimalistiseen tyyliin täydellisesti sopiva Savo 86530 White -liesituulettimesta kiitos kuuluu Epoqin myyjälle, joka keksi ehdottaa tätä liekkaria minulle. Kävin hänen ehdotuksestaan Vantaan Tammiston Gigantissa katsomassa tätä virtaviivaista designliesituuletinta ja se oli rakkautta ensi silmäyksestä. ♥ Liesituuletin on varustettu omalla moottorilla ja sen voi liittää poistohormiin tai antaa palauttaa ilman takaisin huoneeseen aktiivihiili- ja rasvasuodattimien läpi. Tehokas reunaimutekniikka ja alaosan lisäimu pitävät keittiön lähes tuoksuttomana, höyry imeytyy liesituulettimeen niin vauhdilla ettei se edes nouse liesitason alareunaa ylemmäs. Vanhan liesituulettimen kanssa ongelmana oli huonon imutehon lisäksi lasikupuun kertyvä vesihöyry, joka satoi kupua pitkin pisaroina takaisin kattilaan. Uuden liesituulettimen kanssa moinen ongelma on historiaa. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_Bo

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Edellinen astianpesukoneeni oli erikoispinnoitettu teräksinen 12 hengen astiastolle mitoitettu Miele ja harkitsin uudeksi tiskariksi Mielen täysintegroitavaa kalusteovellista keskihintaista mallia. Epoqin expertti kuitenkin vihjasi minulle markkinoille ilmestyvästä upouudesta Boschin SBE88TDO2E astianpesukonemallista, jonne Mielen koneessa ongelmaksi muodostuneet Arabian Koko-sarjan ø28cm isot lautasetkin mahtuvat pystyyn. VarioFlex Pro -korijärjestelmä muuntautuu isoillekin kattiloille, kulhoille ja viinilaseille sopivaksi, säätöasetukset ovat erittäin monipuoliset ja mukautuvat. XL-kokoinen kone on ulkomitoiltaan aavistuksen korkeampi kuin perinteisempi pöytätason alle asennettava astianpesukonemalli, joten tämän koneen kanssa kannattaakin ottaa kaapinrunkoja ja työtasoja asennettaessa jo heti aluksi huomioon tuo korkeusmomentti. Uudessa koneessani säätöjalat ovat säädettynä minimiin, kun taas vanhaa Mielen tiskariani piti nostaa säätöjaloilla 10cm ylemmäs, jotta sen sai ruuvattua tukevasti kiinni pöytätason alapintaan. Astianpesukoneen huippuominaisuuksista voisin turista teille vaikka sivukaupalla, mutta pitääkseni tekstin ytimekkään lyhyehkönä mainitsen parhaimman puolen eli ympäristöystävällisen zeoliittitekniikan viimeisenä. :) Uusi zeoliittia hyödyntävä kuivaustekniikka säästää sekä sähköä että vettä, astiat kuivuvat erittäin nopeasti, äänettömästi ja hellävaraisesti. ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_Da

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Keittiötä suunnitellessani suurin ongelma oli astianpesukoneventtiilillä varustetun ulkoisesti kauniin vesihanan löytäminen. Aina kun löysin silmääni miellyttävän mallin, oli se ilman venttiiliä. Epoqilla oli tähänkin minulle ratkaisu, uusi Damixan elektroninen astianpesukoneen vedensulkuventtiili. Pieni ja huomaamaton nappi pitää sisällään suuria teknisiä ominaisuuksia - tulovesiputken automaattisen sulkutoiminnon sekä yllättävissä ongelmatilanteissa usein tapahtuvia vesivahinkoja ehkäisevän turvasulun. Kertapainalluksena vesi on auki 3 tuntia, kahdesti painamalla 12 tuntia. Napissa vilkkuu valo silloin kun vesi on auki, samaan tapaan kuin palovaroittimissa. Enää ei tarvitse reissuun lähtiessä arpoa tuliko astianpesukoneen vesihana laitettua kiinni vaiko eikö. :) Vakuutushan ei tunnetusti korvaa astianpesukoneesta tai sen vesijohdosta johtuvia vesivahinkoja, mikäli asukas ei ole ollut kotona vahingon sattuessa... 

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti_Bo

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Pakastimeksi valitsin pöytätason alle asennettavan täysintegroitavan Boschin GUD15A55 -perusmallin, joka on varustettu pikapakastustoiminnolla sekä lämpötilahälytyksellä. 98L kokoinen pakkaskaappi syö sisäänsä kolmen laatikollisen verran pakasteita. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_Li

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Pitkäaikainen haaveeni laatikostomallisesta jääkaapista on toteutunut! ♥ Saksalaisen teolliseen tuotantoon keskittyvän Liebherrin kylmäkoneiden taustalla häärivät osittain myös Mielen suunnittelutiimiläiset ja yhdessä he ovat tuoneet markkinoille uudenlaisen kotitalouksiinkin sopivan kylmäkonemalliston. Liebherr UIK1550 -laatikostojääkaappini on keittiön todellinen helmi, kalusteoven taakse kätkeytyy uskomaton A++ energialuokan ergonomisesti pätevä tilaihme ja tästä aarteestani teen teille ensi viikolla oman erikoispostauksen ruokatarvikkeineen kaikkineen. :) Kompaktin 119L kokoisen jääkaapin täyttöaste on 100%, toisin kuin perinteisillä hyllyillä ja ovilokeroilla varustetuissa jääkaapeissa, joissa hyllyjen väliin jää turhaa tyhjää ilmatilaa. Liebherrin loodakaappi tuo ripauksen ammattikeittiön tuntua kotiköökkiini ja mielenkiinnolla kuulen ensi viikolla mitä mieltä on cocktail-tarjoiluja valmistamaan saapuva ammattikokki. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_Po

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_92

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_92

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_92

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Vesipisteen läheisyyteen asennetavan pistorasian kanssa turvallisuuspuoli on erityisen tärkeää. Alunperin olin valinnut pistorasiaksi perinteisen seinärasian, mutta sähkömies-Roope suositteli sen sijasta tasoon upotettavaa suojalevyllistä Savo Twist Around Basic -pistorasiamallia. Pistorasiaa ei ole varsinaisesti tarkoitettu kosteisiin tiloihin, mutta pistokkeen päälle kääntyvä peitelippa suojaa sitä paikallisilta roiskeilta ja siksi se on turvallisempi keittiön vesipisteen läheisyydessä kuin perinteinen tason yläpuolella oleva seinärasia. Todellisesta ammattitaidosta kertoo myös se että sähkömies asensi pistorasialle ikioman vikavirtasuojaimen sähkökaappiin ja VVSK (vikavirtasuojakatkaisin) katkaisee sähkösyötön 0,19 sekunnissa (190ms) eli silmänräpäystäkin nopeammin. ♥ 

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_93

Halusin saarekkeeseen pistorasian, jotta myös sillä puolen keittiötä voi tarvittaessa paistella vohveleita, käyttää tehosekoitinta tai ladata vaikkapa puhelinta. Ensimmäinen ajatukseni oli kiinnittää kalusteiden alle sokkeliin tavallinen seinäpistorasia, mutta totesin jo alkuun että idea oli erittäin huono ja epäergonominen. Epoqin valikoimasta löysin Powerport -teleskooppipistorasian ja keittiömyyjän kanssa selvitimme miten saisimme sen mahtumaan pöytätason alle tulevan kuivaruokalaatikoston sisään. Pistorasia vie 25cm tilaa pöytäpinnan alta, joten pöytätason paksuus vähennettynä (4,2cm) kaapin sisäosan säilytysratkaisun piti joustaa 21cm. Perinteinen laatikosto ei tähän taipunut, joten ratkaisimme ongelman vaihtamalla laatikoston laatikot saranoilla aukeavaan kalusteoveen ja ulosvedettäviin hyllyihin, jotka voidaan säätää sopivalle etäisyydelle kaapin yläreunasta. Ylimmällä ulosvedettävällä hyllyllä säilytän lasipurkkeissa ruokaa ja tuo 21cm olikin täydellinen tila hyllylevyn ja kaapin ylälevyn väliin, nyt mahtuvat Iittalan 20cm korkeat Jars-purkitkin kätevästi kädenulottuville ilman kyyristelyä tai kurottelua. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_91

Kodinkoneiden ostaminen keittiön yhteydessä ja vielä saman katon alta on ehdottomasti yksi Epoq -keittiön parhaista puolista. Runkokalusteet saadaan heti muokattua kalustetilaukseen kodinkoneiden perusteella eikä yllätyksiä asennusaukkojen kanssa pääse syntymään. Sekä Epoq keittiökalusteet että Gigantin laaja kodinkonevalikoima ovat hintatasoltaan markkinoiden parhaimmasta päästä, yhdistäen joustavasti perinteisen avaimet käteen -keittiötoimituksen ja myymälästä tai verkkokaupasta hankitun tee-se-itse-keittiön. Asiakas voi itse valita miten haluaa keittiönsä asentaa - kokonaan itse, osittain itse vai täysin asennettuna, maksat vain siitä mistä haluat. :) Ammattilaisen apu on korvaamattoman arvokasta silloin kun kyseessä on keittiön kaltaiset arvokkaammat investoinnit. Hyvin tehty suunnittelutyö sekä oikeanlaisten kalusteiden, peitelevyjen ja kodinkoneiden valinta on osa onnistunutta keittiöremonttia ja maksimoitua käyttömukavuutta. ♥

Unohdin muutaman kommentoijan nimimerkin joka kodinkonepostausta ehti toivomaan, joten kiitän teitä kaikkia toiveen esittäjiä yhteisesti tästä kivasta postausaiheesta. :) Mikäli jokin kodinkoneisiin liittyvä yksityiskohta puuttuu tai jäi askarruttamaan, laittakaahan rohkeasti kysymyksiä tulemaan kommenttiboksiin tai sähköpostiini. :)

Kivaa illanjatkoa kaikille! ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq)