Pellavalakanoissa jo useamman vuoden lähes yhtä soittoa nukkuneena kaipasin vaihtelua ja pienen materiaalivertailun tuloksena päädyin ostamaan itselleni Casa Stockmannin egyptin puuvillaiset vitivalkoiset hotellilakanat. Kyseisiä lakanoita olen omistanut ennenkin, joten tiesin niiden olevan laadukkaita - vuonna 2009 ostin samaiset lakanat raskaushuuruissani vaaleanpunaisina ja vuotta myöhemmin tummanharmaana. Silloisen tuplapeiton vaihduttua kahteen yhden hengen peittoon, pistin lakanat eteenpäin siskoilleni missä ne edelleen palvelevat tarkoitustaan hyväkuntoisina. :)

Omakotivalkoinen_07122015_9468_2.jpg

Omakotivalkoinen_07122015_9466.jpg

Omakotivalkoinen_07122015_9441.jpg

Egyptiläinen puuvilla on erityisen pitkäkuituista puuvillaa, josta saa kehrättyä hyvin ohutta, hienoa, hohtavaa ja erittäin kestävää lankaa. Sitä käytetään kaikkein hienoimmissa petivaatteissa, tunnetuimmin hotelleissa, joissa pesun- ja kulutuksenkestävyydeltä vaaditaan paljon. Lankatiheys on korkealaatuisessa puuvillakankaassa vähintään 200TC (eng. thread count), mikä tarkoittaa ommeltujen lankojen määrää pysty-ja vaakasuunnassa neliötuumalle (1 tuuma = 2,54 cm). Koska egyptiläinen puuvilla on pehmeämpää ja kestävämpää kuin muut puuvillalaadut, on 200 TC.n egyptiläinen puuvillakangas myös laadultaan parempaa, ja usein myös kalliimpaa kuin muut vastaavat puuvillalaadut. Mitä korkeampi lankatiheysluku on, sitä korkeampaa on laatukin. Laatuun vaikuttaa luonnollisesti myös muut valmistustavat, kuten kudontatapa, joka vaikuttaa myös kankaan tuntuun iholla. Puuvillaperkaalista valmistetut lakanat tuntuvat erittäin sileältä, aavistuksen viileältä ja kuullostavat korvissa hieman rapsakalta... aivan kuin hotelleissa. ♥

Omakotivalkoinen_07122015_9439.jpg

Omakotivalkoinen_07122015_9462.jpg

Omakotivalkoinen_07122015_9471.jpg

Kyseiset Casa Stockmannin 100%:sta egyptiläisestä puuvillasta valmistetut perkaalilakanat ovat todellinen löytö niin laatua vaativalle kuin tarkanmarkan vaalijallekin. Hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan ja samaa mieltä ovat myös mieheni sekä siskoni, joiden kodeista löytyy myöskin nämä hohtavan valkoiset lakanasetit. ♥ Hintahaarukka aluslakanoissa on 18-40€ riippuen lakanan koosta ja mallista (tavallinen vai kuminauhalakana), tyynyliinat ovat 10-12€ kappaleelta (koot 50x60cm ja 60x80cm), ja pussilakanoiden osalta 35€ (sinkku) ja 60€ (tupla). Itselleni ostin perinteisen 260x270cm kokoisen aluslakanan, jonka saa pedattua sänkyyn niin tiukasti, ettei se lähde lötköttämään reunoistaan edes tytön möyriessä sängyllä. Pussilakana on uuteen Joutsenen tuplapeittooni sopiva 230x220cm tuplapussari ja tyynyliinoja on kahdessa eri koossa, 50x60cm kokoiset edessä ja 60x80cm petauksessa takana. 

Omakotivalkoinen_07122015_9474.jpg

Omakotivalkoinen_07122015_9461.jpg

Omakotivalkoinen_07122015_9472.jpg

Omakotivalkoinen_07122015_9459.jpg

Pussilakanan alapääty on suomalaiseen tapaan avonainen ilman neppareita tai nappeja, yläpäädyissä on kädenmentävät aukot petaamisen helpottamiseksi, mikä on todella hyvä asia varsinkin tuplapeiton kanssa yksinään taistellessa. Ensimmäisessä pesussa lakanat saattavat kutistua muutamalla sentillä, mutta itse en ole huomannut moista tapahtuneen. Myös silittäminen on helppoa materiaalista johtuen - näistä saa helposti luotisuorat ja tärkätyn oloiset, joten jos kammoat ryppyisiä petivaatteita, ovat nämä oikea valinta. Casa Stockmannin egyptin puuvillaisia lakanoita on saatavana kahta eri sorttia, jotka eroavat ominaisuuksiltaan toisistaan kuin yö ja päivä; omani ovat sileää ja kahisevaa "hotellimaista" perkaalipuuvillaa, ne toiset ovat erittäin pehmeäksi kivipestyä trikoolta tuntuvaa puuvillaa. Muistathan varmistaa tuotetiedoista kumpi laatu on kyseessä, mikäli suuntaat Stockmannille lakanaostoksille. :)

Pellavani saavatkin olla hetken aikaa ansaitulla tauolla, sillä nyt nautiskellaan sileästä ja kahisevasta hotellitunnelmasta... ja kohta pääsenkin pujahtamaan vällyjen väliin. :) Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg

(Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg