Sisusta Siis-Enne haastoi blogissaan ihmiset ideoimaan ja suunnittelemaan hänen remontoimansa yksiön. Pakkohan tähän oli ottaa osaa, sillä seiniin oli valittu oma lemppari-maalisävyni X487 eli Laasti. :)

Kohde on parhaillaan remontin kynsissä ja keittiöstä on mallikuvan perusteella tulossa virtaviivainen, moderni ja hyvin valkoinen. Lattia vaihdetaan valkoiseksi. Olohuoneen osalta sisustusbudjetti on 3000 euroa.

Koska en tiedä tulevan asukkaan tarpeista tai sisustusmausta yhtään mitään (muuta kuin että taitaa tykätä greigestä ja kiiltävän valkoisesta kuten minäkin :D), päätin lähestyä tätä projektia pelkästään omasta vinkkelistäni ja suunnittelinkin sisustuksen oman makuni mukaisesti. :) Saa nähdä miten maku osuu yksiin tulevan asukkaan kanssa ja millaisia juttuja Enne ystävineen lopulta valitsee monista upeista suunnitelmista (linkkejä muiden suunnitelmiin löydät Ennen postauksen kommenttiboksista!)

Tässä muutama kuva kohteesta sekä Ennen tekemä mittapiirros:

50fa6cb9c98c7e2d0300004d.jpg

50fa6cb5c98c7e2b44000051.jpg

50fa6cb6c98c7e914d000060.jpg

50fa6cb7c98c7e570f000069.jpg

Suunnitelmani punainen lanka on vaaleus, vähäeleisyys ja muunneltavuus. Suunnitelmani sisältää useamman erilaisen toiminnon, joille oletan olevan tarvetta, tai ainakin itselläni olisi. Budjetin vuoksi muutamista asioista on pitänyt tinkiä ja valita edullisempi vaihtoehto. Ne voidaan kuitenkin myöhemmin vaihtaa mieluisampiin vaihtoehtoihin. :)

Styled by Oma Koti Valkoinen

Kolmen istuttava valkoinen Savannah-nahkasohva (899,00 - Kodin1)

50fa6defc98c7e915700005b.jpg

Tämän sohvan laittaisin mittakuvan vasemman puoleiselle seinälle. Olen nähnyt ja istunut kyseisellä sohvalla ystävän luona ja hinta-laatusuhteeltaan tämä on erinomainen. Nahan sävy on hyvin valkoinen, muttei onneksi ihan vitivalkoinen saati sinertävä. Sohva on sopivan pehmeä, mutta tarpeeksi napakka. Sopii myös yhden alle 165cm pituisen ihmisen nukkumapaikaksi tarvittaessa. :)

Fasettihiottu Hovet-peili 78x196cm (99,00 - Ikea)

50fa6dfcc98c7ea15100005b.jpg

Peili tulisi sohvan yläpuolelle vaakaan ja toisi lisää ulottuvuutta. Samalla se toimisi varaikkunan asemasta. Tiedän Ennen kiinnostuksen hifistelyyn ja arvaan että äänentoistollisista syistä tämä peili-ideani saatetaan tyrmätä heti ensi metreillä. Peili toimii nimittäin heijastuspintana ja laittaa äänen kaikumaan tilassa, varsinkin jos asuntoon on tulossa kotiteatteri etukaiuttimineen. ;)

Kaappikokonaisuus Bestå 360x138x40 (896,00 Ikea)

50fa6df2c98c7e745100005b.jpg

50fa6df0c98c7e3118000045.jpg

50fa6df4c98c7e2b44000060.jpg

Tälle kokoonpanolle olisi paikka mittakuvan oikean puolimmaisella, pitkällä ja ehjällä seinällä. Pienessä asunnossa ei usein ole turhaa säilytystilaa ja siksi minusta on tärkeää, että kaluste on laajennettavissa myöhemmin omien tarpeiden mukaan. Kaappiin saa suljettujen ovien taakse myös television (lcd-tv max. tuumakoko 40`ja led-tv max tuumakoko 46´) ja muita laitteita. Kaappitilaa on tv-osan molemmin puolin runsaasti, joten niihin saa säilöttyä esim vaatteet tarvittaessa. En tiedä onko kyseisessä asunnossa erikseen kaappitilaa tai vaatehuonetta, joten ajattelin että neliöt huomioon ottaen myös vaatteille saatetaan tarvita paikka. Kaappeja voi myöhemmin ostaa lisää ja tehdä korkeamman kokonaisuuden, jos kaappitila loppuu kesken. :)

Muhkea Lobby- nukkamatto hopeanharmaana 200x290cm (275,85 Mattotukku)

50fa6dedc98c7e441900008a.jpg

Koska lattiasta on tulossa valkoinen, kaipaisin itse hieman kontrastia lattian ja valkoisten kalusteiden rinnalle. Pienen tilan vitsaus on kuitenkin se, että kovin tummiin sävyihin ei kannata lähteä isoissa pinnoissa kuten sohva tai matto. Uskon että pieni ikkuna ei pysty tuomaan riittävästi valoa sisään, jotta vahvojen kontrastien lisääminen olisi kannattavaa. Siksipäs sitten valitsin hopeanharmaan ison maton, joka sopii seinien sävyyn (vinkiksi myös tulevalle asukkaalle: hopeanharmaa on paras sävy greigen X487 kanssa <3). Isolla matolla saisi tilan eheäksi ja se antaisi myös vapauksia kalustesijoittelulle ja mahdollisille nojatuoleille, joita voi harkita myöhemmin hankittavaksi. Näkisin myös oman haavetuolini Barcelonan sopivan tuonne täydellisesti, sohvan kaveriksi. <3

Kaksi kirkasta Kartellin Jolly-pöytää 40x40x40cm (Yht. 224,00 Room21)

50fa73c5c98c7e570f00008c.jpg

Pienille pöydille on varmasti huutava tarve, sillä oleskelu painottuu sohva-alueelle. Jotta tila ei mene tukkoon, valitsin pöydiksi kaksi kirkasta Jollya. Nämä ovat keveytensä puolesta helposti liikuteltavat ja tarpeen mukaan ne voidaan joko yhdistää yhdeksi isommaksi pöydäksi tai pitää kahtena erillisenä kappaleena. Etuna myös hyvä jälleenmyyntiarvo, eli jos pöydille ei ole käyttöä enää vuosien päästä mahdollisesti isompaan kotiin muuttaessa, voi nämä myydä eteenpäin ihan hyvään hintaan. :)

Kristallivalaisin kattoon Brilliant Nash (199,90 NetAnttila)

50fa6dfac98c7e3118000059.jpg

Kattoon laittaisin näyttävän ja persoonallisesti erottuvan kristallisen riippuvalaisimen. Olin huomaavinani katossa rosetinkin, joten tämä olisi ihana kontrasti perinteikkään ja hieman romanttisen kattorosetin ja modernin jännän valaisimen välillä. <3 Valaisuteho on erinomainen, joten uskon että villakoirat löytyvät varsin helposti siivotessa. :)

Rondo-pöytävalaisimenjalka sekä valkoinen Deco-varjostin (Yht. 150,00 Pentik / Stockmann)

50fa6e07c98c7e2b4400006a.jpg

Minun suosikkini, tietenkin. :) Tämän laittaisin kaapin päälle tuomaan tunnelmaa ja sitomaan sisustuksen eheäksi. Ripaus luxusta, minimalistisuutta, metallia, valkoista, miehekästä romantiikkaa ja hotellityyliä. <3

Bloc-ruokapöytä 80x80x77cm (349,00 NetAnttila)

50fa6dfdc98c7e2d0300005c.jpg

Tämä pöytä on hieman villi kortti, mutta uskoakseni tälle voisi olla tarvetta myös pienessä kodissa. En tosin ole varma onko ruokailutila tarkoitus järjestää toisella tapaa esim itse keittiön yhteyteen, mutta jos ei niin tämän itse valitsisin pieneen kotiin. <3 Vaikka tykkään syödä välillä sohvalla teeveetä katsellen, on silti kiva että voi halutessaan ruokailla myös pöydän ääressä. Tämän pienen pöydän ympärille mahtuu jopa neljä henkeä, joten pienimuotoisia illanistujaisiakin voi järjestää herkkuineen. <3 Pöydälle mietin alustavasti paikkaa mittakuvan yläreunasta, oven vierestä. Mutta myös ikkunan alapuolinen tila voisi olla kiva. Tätä melkein sovittelisin paikan päällä ja katsoisin missä se on paras. :)

4kpl kiiltävän valkoisia Nisse-taittotuoleja (Yht. 79,96 Ikea)

50fa6dffc98c7e2d03000061.jpg

Budjettisyistä jouduin tinkimään tuolien suhteen ja vaihdoin unelmatuolini Kartellin kirkkaat käsinojattomat Victoriat näihin Ikean kiiltovalkoisiin Nisse-taittotuoleihin. Näiden hyviä puolia on kuitenkin se että ovat hyvin edullisia ja ne saa taitettua kasaan ja jemmattua esim sängyn alle, sohvan alle, tai ripustettua seinälle pieneen koukkuun. Jos budgetti myöhemmin sallii, vaihtaisin näiden tilalle kaksi Victoriaa ja säilyttäisin nämä isompia illanistujaisia varten. Ei siis turha hankinta kuitenkaan. :)

Delux-ilmapatja (79,95 Kodin1)

50fa6e00c98c7e747000009d.jpg

Toiveissa oli huomioida satunnainen majoituksen tarve neljälle henkilölle ja ymmärsin että asukkaan lisäksi yöpyjiä olisi kolme. Mukavuudenhaluisena ihmisena päädyin tinkimään satunnaismajoituksesta ja satsaamaan itse sisustukseen. Siksi yövieraat saavaat nukkua ilmapatjalla, joka vie kasattuna vain vähän tilaa ja on oman kokemukseni mukaan varsin mielyttävä nukkua. Kokoja on saatavana kahta ja itse valitsin pienemmän, 102cm leveän patjan. Patjan lisäksi myös sohvaa voidaan hyödyntää nukkumiseen ja oletuksena että asukkaalla on käytössään parisänky (alkovissa), olisi nukkumapaikkoja jo yhteensä viisi. Aika hyvin. :)

Tehostevärejä en lähde edes miettimään, sillä minusta greigen ja valkoisen yhdistelmä ei kaipaa välttämättä tehosteita. Se toimii todella kauniisti ja pehmeästi yhteen. Mutta jos asukas ehdottomasti vaatii pientä extraa, ehdottaisin Ennen omaa suosikkiväriä eli paloautonpunaista. Tytön legojen avulla kävin monta eri väriä läpi ja vertailin niitä omiin seiniimme. Punainen on erinomainen valinta, pieninä ripauksina.

50fa7c2fc98c7e570f000091.jpg

Itse tykkään kovasti omasta suunnitelmastani ja voisin muuttaa ilomielin kyseiseen asuntoon, ellei olisi tuota jälkikasvua. :) Budjetista voisin sanoa, että se ylittyi hieman eli vajaalla 300 eurolla. Tähän vaikutti pienten, neliön muotoisten ja modernien ruokapöytien huono saatavuus ja ruokapöytään varaamani 60 euroa ylittyi tuntuvasti. Tuo Bloc-pöytä on minusta kuitenkin niin täydellinen vaihtoehto muihin kalusteisiin ja asunnon kokoon verrattuna, että päätin sivuuttaa tuon budjettiseikan ja tehdä ehdotukseni näin. 

50fa7fccc98c7e2b4400006f.jpg

Mitä mieltä sinä olet suunnitelmastani? Tykkäätkö? Mitä vaihtaisit ja mitä mieltä olet ruokailyryhmä-ideastani? :)