Tätä tietoa ja mahdollisuutta olen odottanut usean vuoden! :) Löysin eilen sellaisen aineen jolla saa vanhasta parketista poistettua niin maali- kuin lakkapinnankin, ja vielä ilman hiomista. Itse aine tuskin on kovin hellävarainen, mutta käsittelynä tämä on parketin kannalta paljon hellempi toimenpide kuin hionta.

Minulta on toivottu useasti vinkkejä ja apua kellastuneen tammiparketin uudistamiseen, mutta minulla ei ole ollut tarjota muuta kuin perinteiset vaihtoehdot maalaaminen peittomaalilla tai hionta ja öljysävytys. Meidän omaa parkettia ei kannata lähteä edes hiomaan, sillä se on tehdaslakattu ja siksi normaalia vaikeampi hiontakohde. Yksikään tarjouspyyntööni vastanneista remonttiliikkeistä ei suositellut hiontaa meidän lattialle, eikä myöskään päälle maalaamista.

Tässä olisi potentiaalinen keino, miten vanhasta lakatusta tai maalatusta parketista saa pinta-aineet kuorittua pois ja puhdas puupinta mahdollistaa uuden pintakäsittelyn esim valkoisella öljyllä.

Liberon Stripper maalin- ja lakanpoistoaine

 

5171061989ac615a3900000c.jpg

5171067289ac615a39000011.jpg

5171067389ac619b3900000c.jpg

Riittoisuudesta en löytänyt mainintaa mistään, se on uskoakseni riippuvainen lattian pintakäsittelystä ja käsittelykerroksista. Pakkauskoot ovat melko pienet, vaihtoehtoina on vain 0,5L ja 1L purkit. Villinä veikkauksena aineen koostumuksen huomioon ottaen uskoisin että yhden makuuhuoneemme lakkapinnan poistamiseen menee 1,5-2L tätä ainetta. Hintataso on siis huomattavasti edullisempi kuin hionta ammattilaisen toimesta, sillä litran purkki Stripperiä maksaa noin 25 euroa. :)

Tätä todellakin haluan päästä kokeilemaan ja jos se toimii luvatulla tavalla myös meidän lakatussa parketissa, on meidän lattia pelastettu! :) Ei tarvitse vaihtaa uutta parkettia, eikä asentaa vanhan parketin päälle laminaattia. Win-win tilanne kaikinpuolin siis. :)

Ja jotta asia on kunnolla loppuun asti mietitty, olemme jo katsoneet uuden pintakäsittelyaineen valmiiksi. Tietenkin sillä edellytyksellä etä tuo Stripper toimii ja saamme kaiken lakkapinnan irroitettua parketista.

Liberon Bloom valkoinen lattiaöljy

517108b489ac619b39000011.jpg

Tällä valkoisella lattiaöljyllä saisimme oman parketin sävytettyä vaaleaksi, ellei jopa hyvin valkoiseksi. Samalla lattiaan tulisi sellainen kaunis satiininen pinta tämän nykyisen superkiiltävän lakkapinnan tilalle. :)

Tämä aine on kalliimpaa kuin Stripper, 2,5L purkki maksaa noin 80 euroa. Uskoisin että yhdellä purkilla saa makuuhuoneen kokoisen lattiapinnan käsiteltyä ainakin yhden kerran, ellei jopa hieman ylikin. Tästäkään en löytänyt tarkkoja riittoisuustietoja netistä ja joudun turvautumaan rautakaupan ammattitaitoon. :)

Onko teillä kenelläkään tietoa tai kokemusta tuosta Liberonin Stripperistä??? Itselleni se on ihan uusi tuttavuus, vaikka tuotteena se on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa. Toivon niin kovasti että tuo aine toimisi meidän parketilla ja tekisi tehtävänsä. Yksi purkki on pakko ostaa testiin ja toivoa parasta. :)

(Kuvat ja lainaukset: Liberon.fi)

EDIT! Lisään vielä tähän ihan selvyyden vuoksi, että minulla ei ole vielä omaa kokemusta tästä Stripperin poistotehosta miltään pinnoilta. Pääasiassa tätä käytetään entisöitäville huonekaluille. Olen niin utelias että tahdon todellakin kokeilla tämän Stripperin tehon omalle lattialle (pieneen kohtaan ensin tietysti). :D 

EDIT 2: Kokeiltu on ja ei onnistunut meidän parketin lakkapinnan poisto tällä konstilla. :/ Lakka kyllä irtosi, mutta sitä jäi sellaisina ohuina haituvina parkettiin, jolloin olisi joka tapauksessa pitänyt suorittaa huolellinen hionta. :/