Euroviisut 2024 – Rakkaudesta viisuihin!

Tämä on jo 13. vuosi kun blogissa kirjoittelen ajatuksiani Euroviisuista ja omasta voittajasuosikistani. Viime vuoden viisut olivat kaikilta osin spektaakkeli ja kuten ennakkoon uumoilin, ei tänä vuonna aivan samanlaiseen viisuhuumaan päästä. Potentiaalisia voittajia on useita ja omakin suosikki on vaihdellut pariin otteeseen. Semifinaalien live-esitysten myötä yksi nousi kuitenkin muiden ylitse ja tässä katselmus top 5 suosikkilistaani perusteluineen.

This is already the 13th year when I share my thoughts on the Eurovision Song Contest. There are several potential winners this year and my favorite has changed a couple of times. However, with the live performances of the semifinals, one rose brightly above the others and here is a look at my top 5 favorite songs.

Euroviisut 2024 Norja Gåte Ulveham

Norja: Gåte – Ulveham

Norjan rokkiveto Ulveham tuo mieleeni Nightwishin ja Cyan Kicksin. Kappaleessa on mielestäni elokuvamaisia piirteitä ja se sopisi täydellisesti Marvelin action-elokuvan intensiivisen kohtauksen taustalle. Lavaesityksessä on koreografista näyttävyyttä ja Blind Channelimäisiä maneereja mm. kitaran käsittelyn osalta. Kokonaisuus on tyylipuhdas ja biisi voimakas ja vaikuttava. Toivon voittoa Norjalle.

Pisteitä 9/10

Norwegian rock act Gåte reminds me of Nightwish and Cyan Kicks. I think the song Ulveham has cinematic features and would fit perfectly in the background of an intense scene in a Marvel action movie. The stage performance has choreographic elements and Blind Channel-like mannerisms, e.g. in terms of handling the guitar. The performance of the song is powerful and impressive. I wish Norway wins the Eurovision this year!

Euroviisut 2024 Saksa Isaak Always on the run

Saksa: Isaak – Always On The Run

Vuoden 2020 UMK-voittaja Aksel Kankaanrantaa muistuttava Isaak omaa ihanan raspisoundin, joka tulee parhaiten esille biisin C-osiossa. Jos viisubiisi soveltuu tunnelmaa nostattavaksi taustamusiikiksi mielikuvaan avoautolla ajelusta kohti auringonlaskua, on kappale silloin ehtaa viisuainesta. Saksan edustuskappale on tarkoitukseen täydellinen ja lievä melankolia toimii kuin junan vessa.

Pisteitä 8,5/10

Just like Finland’s 2020 UMK winner Aksel Kankaanranta, Isaak has a wonderful raspy voice. For the first time when I heard the song I had a vision in my mind: Gorgeous sunset, me driving a convertible and my hair blowing like a wave in the same rhythm as the wind goes by. Ah, awesome! The song’s melancholy works for me and my current mood like the toilets on trains, as we Finns tend to say when referring to the good old days. 🙂

Sveitsi: Nemo – The Code

Sveitsin edustajan esityksestä ja kappaleesta mieleeni tuli ensimmäisenä vanha lempibändini The Darkness ja seuraavana Imagine Dragons. Kappale sopii edeltäjiensä tavoin avoautolla auringonlaskuun -mielikuvaan. Arvostan suuresti myös Nemon taitoa tasapainoilla keinuvan laudan päällä laulaessaan. Ei ole nimittäin helppoa hommaa se. Kappaleessa on kaikin puolin hyvä boogie.

Pisteitä 7,5/10

The Swiss representative’s performance and song reminded me of my two favorite bands The Darkness and Imagine Dragons. Nemo’s song also fits the image of driving a convertible into the sunset. I also really appreciate Nemo’s ability to balance on a rocking board while singing. It’s not an easy job.

Euroviisut 2024 Latvia Dons Hollow

Latvia: Dons – Hollow

Dons on Latvian Ismo Alanko! ♥︎ Sopivasti taiteellinen kappale ja rohkeasti rajojaan laulajana kokeileva Dons ovat täydellinen kombinaatio mainstreamia ja sisällä palavaa punkrokkia. Myös tässä biisissä on Imagine Dragons -viboja.

Pisteitä 7/10

Dons is Latvia’s Ismo Alanko! ♥︎ Hollow as an artistic song and Dons, who boldly tests his limits as a singer, are a perfect combination of mainstream and inner punk rock attitude. This song also has Imagine Dragons vibes.

Euroviisut 2024 Slovenia Raiven Veronika

Slovenia: Raiven – Veronika

Slovenian Raiven on naisartistien osalta meidän perheen suosikki. Lady Gagaa ja hänen lavashowtaan muistuttava viisukokonaisuus tekee Veronikasta voimaannuttavan ja viihdyttävän. Lahjakas ja rohkea esiintyjä Raiven antaa lavalla selvästi aivan kaikkensa viimeistä hikipisaraa myöten ja se näkyy myös tv-ruudun välityksellä viisuja katsoville.

Pisteitä: 7/10

Slovenia’s Raiven is my favorite when it comes to female contestants. The resemblance of Lady Gaga and her stage appearance makes the song Veronika very empowering and entertaining. The talented and courageous performer Raiven clearly gives her everything on stage, down to the last drop of sweat.

* * *

Tämän vuoden kilpailukappaleet ovat paria poikkeusta lukuunottamatta laadukkaita ja taso on hyvin tasapainoinen. Toivon, että jos Suomen hulluttelu ei nappaa voittoa, voittaisi viisut joku edellä mainitsemistani ehdokkaista. Kaikista eniten kuitenkin toivon, että jokainen osallistuja ja katsoja nauttii täysin rinnoin ja että kaikkien meidän mielissä olisi päällimmäisenä Euroviisujen syvin ydin: Musiikki yhdistää!

Rauhaa ja rakkautta kaikille! ♥︎

With a couple of exceptions, the quality of this years Eurovision songs is very high. I hope that if Finland’s bubbling and joyfull song and energetic performance does not win, one of the competitors I mentioned above would win. Most of all, I hope that every participant and viewer will enjoy to the fullest and that the deepest core of Eurovision will be remembered: Music unites!

Peace, love and kindness to you all! Let’s enjoy the show and have an amazing night together! ♥︎

Lue myös: Voittaako Suomi Euroviisut?

Kuvat: EBU 2002-2024


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *