Parvekkeelle ostamani traakkipuut pitäisi viimeistään syksyn tullen saada sopimaan sisätiloihin sekä sisällä vallitsevaan sisustukseen. Minulla ei ole riittävän suuria valkoisia ruukkuja niille ja kauppojen ruukkuvalikoima on alkanut hupenemaan sen verran vähiin, että oikeaa kokoa on jo vaikea löytää. Keksin kuitenkin ratkaisun ongelmaani, jonka toteutin välittömästi. :)

Maalasin kaksi tuntia sitten yhden muovisen tummanharmaan ruukun valkoisella seinämaalin jämällä ja siitä tuli niin hieno, että teen saman käsittelyn toisellekin neliöruukulle. :) Riskillä lähdin liikenteeseen silläkin uhalla että maali ei pysy muovissa tai siitä tulee rumilus. :D Onneksi säästyin molemmilta ja ruukku on nyt kaunis ja katseenkestävä valkoinen suloisuus. :)

PP1015919.jpg

P1015908.jpg

Ruukun maalaaminen oli melko hupaisa homma, sillä minulla ei ollut ainuttakaan käyttökelpoista maalipensseliä jäljellä. Hätä ja tuunausvimma kuitenkin keinot keksii - laitoin pienen muovipussin käteeni ja sen päälle roskiskuntoisen sukan. :D Tällä patentilla dippasin käden maalipurkkiin ja levitin koko kämmenen levyisenä maalit ruukun pintaan. :) Ruukku sai kuivaa rauhassa saunassa oven takana vajaa kaksi tuntia, jonka jälkeen pääsin testailemaan miltä se näyttää traakkipuun kanssa. :)

PP1015906.jpg

PP1015926.jpg

Parasta on se, että ruukun muovipinnan on tarkoitus harmaana imitoida betonia mutta nyt valkoisen maalikerroksen jälkeen se näyttää ihan vanhalta hauraalta puulta. <3 <3 <3 Ruukku on mitoiltaan kuin tehty traakkipuun omalle ruskealle suojaruukulle, jonka jätin paikoilleen. Ruukkujen kulmiin laitoin pakkausfyllinä käytettäviä ilmalla täytettyjä tyynyjä, jotta koristekivet eivät mene pohjalle valuessaan hukkaan. Koristekivet löytyivät omasta takaa, ne olivat käppyräoksamaljakossa, jonne olen aina kipannut kaikki kukista ja kynttiläasetelmista ylijääneet kivenmurikat. :D

PP1015920.jpg

PP1015917.jpg

Nyt minulla on yksi valkoinen ruukku ja toinen traakeista muutti jo sisätiloihin. Vielä olisi toinen samanlainen operaatio edessä, mutta se jääneen loppuviikolle. :)

Ja tässä vielä kuva miltä ruukun materiaali alunperin näytti:

P1015732.jpg

Mukavaa iltaa ja huomiseen! <3