Jiihaa ja jippii. :) Olen aivan haltioissani tästä Clas Ohlsonin osista tuunatusta Design House Stocholmin Work Lamp-kopiostani. :) Kävin nimittäin vauhdikkaalla extempore-reissulla Clas Ohlsonilla ostamassa tarvittavat osaset valaisintuunaukseeni ja kotiin paluun jälkeen meni tasan kymmenen minuuttia kun oli valaisimeni toimintakunnossa. :)

Tässä se nyt on, minun rakas raksalamppuni! <3 <3 <3

Pp1016593.jpg

Minulta on pyydetty parikin kertaa kuvallisia ohjeita, kuinka oikein tuunailen sokeripalan tilalle sienäpistokkeen. Nyt kuvasin teille kaikki vaiheet, mutta painotan että sähkötöitä ei kannata ihan ummikkona lähteä tekemään (eikä tätä kai saisi muutenkaan tehdä kuin valtuutettu sähkömies) ja harkintaa sekä varovaisuutta pitää aina käyttää tälläisissä hommissa. 

Pp1016573.jpg

Tässä kaikki tarvittavat osat, lukuunottamatta pientä talttapäistä meisseliä jota tarvitaan sekä valkoisen muovikuvun että sokeripalan irroittamiseen. Eli Clasun lampunjohto, ritiläkupu, hehkulankalamppu, seinäpistoke katkaisimella varustettuna ja keskikokoinen ristipäämeisseli.

Pp1016575.jpg

Ensimmäisenä työvaiheena on valkoisen kattokuvun ja sokeripalan irroittaminen. Ruuvaa pienellä talttapäämeisselillä valkoisen kuvun varressa oleva silikoninen kiristysruuvi auki, jolloin pystyt vetämään johtoa ulospäin kuvusta ja pääset kunnolla käsiksi sokeripalaan. Tämän jälkeen ruuvaa samaisella talttapäämeisselillä sokeripalan ruuvit auki ja vedä johdot irti sokeripalasta sekä ripustuslenksuista (yhtenäinen komponentti, eli lenksut ovat suoraan kiinni sokeripalassa). Lopuksi vedä iso kattokupu pois johdosta.

P1016577.jpg

Nyt sinulla on kolme irtonaista osaa, eli johto, sokeripala ja kattokupu. Sokeripalan ja kattokuvun voi siirtää syrjään. Ne kannattaa kuitenkin säästää.

P1016579.jpg

Sitten käsiksi seinäpistokkeeseen. Ruuvaa takaosan neljä ruuvia auki ja irroita etukansi.

P1016582.jpg

Pujota johto pistokkeen alaosassa olevan levyn alta ja aseta molemmat johdonpäät (sininen ja ruskea) reunimmaisiin metallikiinnikkeisiin. Keskimmäinen reikä on maadoitusjohtoa varten, mutta johto ei ole maadoitettu joten se jää tyhjäksi tässä tapauksessa. Sähkömies-ystäväni sanoi ettei ole väliä miten päin ruskean ja sinisen johdon laittaa tässä kyseisessä tapauksessa, kunhan ne ovat ulommaisissa reissä, koska seinäpistoke toimii molemmin päin enivei. :)

Pp1016584.jpg

Poista valkoisesta lampunkannasta erillinen varjostinta varten oleva tukirengas. Tätä ei tarvita lainkaan. Metallinen ritiläkupu kierretään valkoisen lampunkannan kierteisiin varjostinrenkaan tilalle. Musta johdossa olevan peitekupu liikkuu vapaana ja sen voi asetella lopuksi paikoilleen. 

P1016587.jpg

Sitten vaan hehkulamppu tai halogeenilamppu kiinni kantaansa ja voila, se olisi siinä. :)

P1016589.jpg

Kyllä nyt kelpaa iltasella laittaa valo päälle ja tunnelmoida. :) Eikä ole enää keittiössä pimeää nurkkaa. <3

P1016588.jpg

P1016595.jpg

P1016601.jpg

Löysin tänään Clasu-reissuni yhteydessä neljä mustaa pöytätablettia (tosin Stockmannilta, koska en voinut olla menemättä sinne :D), niistä tulee oma postauksensa huomenna. :)

P1016591.jpg

P1016590.jpg

P1016603.jpg

Tein koiran vuoksi johtoon pienen solmun, jotta johto ei roiku. Koira kun tykkää nukkua tuolla keittiön ikkunan edessä. Nyt ei tarvitse pelätä että raksalamppuni mätkähtää alas. :D Ritilä on kyllä sen verran painava, että ei se ihan hevillä sieltä onneksi tippuisikaan. :)

P1016599.jpg

Tälläinen DIY tällä kertaa ja pakko on hehkuttaa vielä, että on yhtä onnistunut kuin oksarekkinikin. :)

Minä nappasin kaupan viimeisen mustan ritiläkuvun ja suosio on ilmeisesti yllättänyt myös muissakin myymälöissä, koska kaikkialla myydään myyjän mukaan nyt ei-enää-oota. Syyskuun puolivälin kieppeillä on kuitenkin tulossa uusi erä, joten kolme-neljä viikkoa menee että ritiläkupua taas saa, mustana ja valkoisena. :) 

Tässä vielä selkeyden vuoksi suorat tuotelinkit Clas Ohlsonin sivuille:

Huomiseen! <3