Dopamine Decor – Mielenrauhaa edistävä sisustus

Oletko koskaan astunut sisään huoneeseen ja tuntenut välittömästi rauhallisuutta ja hyvää mieltä? Oletko miettinyt mitä ihmettä juuri tapahtui? Tämä miellyttävä tunnekombinaatio voi hyvinkin johtua sinua ympäröivästä miljööstä ja sen sisustuksesta, joka stimuloi aivojen mielihyvähormoneja ja vapauttaa endorfiineja ja dopamiinia. Ilmiölle annettu nimi Dopamine Decor on nousemassa vahvasti pinnalle sisustustrendeissä ja sen yksilölliset vaikutukset ovat äärimmäisen mielenkiintoisia. Siinä missä joku kokee mielihyvää kirkkaista väreistä, saa toinen vastaavan tuntemuksen pehmeistä pastelleista, runsaista kuvioista, monotonisesta vaaleudesta tai tummasta väripaletista…

Valkoinen sisustus edistää mielenrauhaa

Dopamine Decor – Valkoinen sisustus edistää mielenrauhaa

Dopamine Decor ei ole vain muotivirtaus, vaan se on myös mielenkiintoinen tutkimuskohde, joka tarkastelee sisustuksen ja ympäröivän miljöön vaikutusta ihmisten mielialoihin ja hyvinvointiin. Yksi dopamiinin vapautumista edistävä tekijä on ympäristön visuaalinen stimulaatio, ja omassa tapauksessani valkoinen väri astuu tässä vaiheessa kuvaan.

Valkoisen sisustuksen voima on sen rauhoittavassa ja aistillisessa vaikutuksessa. Se luo tilan, joka tuntuu avoimelta, ilmavalta ja raikkaalta. Valkoinen heijastaa valoa, joka auttaa luomaan mielikuvan siitä, että tila on suurempi ja avarampi kuin se todellisuudessa onkaan. Valkoisessa ja vaaleassa ympäristössä mieleni lepää. Värien ja grafiikan parissa työskennellessä kodin vaaleus vähentää stressitasoja, tarjoamalla minulle visuaalisen lepopaikan kiireisen päivän jälkeen.

Kun kodin sisustus tukee mielihyvähormonien vapautumista, vaikuttaa se myönteisesti mielialaan.

Leikkisä ja kuriton tapa sisustaa omaa kotia

Dopamine Decor perustuu puhtaasti omiin mieltymyksiin. Se on leikkisä ja kuriton tapa sisustaa omaa kotia. Kun kodin sisustus tukee mielihyvähormonien vapautumista, vaikuttaa se myönteisesti mielialaan, stressin hallintaan ja yleiseen hyvinvointiin.

Vaikka valkoinen sisustus tarjoaa mielenrauhaa minulle, ei se välttämättä sovi kaikille. Jotkut saattavat kokea valkoisen liian kliiniseksi tai jopa tylsäksi. Siksi on tärkeää löytää oma henkilökohtainen tasapaino ja rakentaa kotiin sellainen sisustus, joka resonoi itseä ja tuntuu omalta.

Joten seuraavan kerran kun katselet kotisohvalla istuessa ympärillesi ja haluat kokeilla jotakin uutta, harkitse lempivärisi hyödyntämistä sisustuksessa – saatat yllättyä siitä, miten paljon se voi vaikuttaa mielentilaasi ja hyvinvointiisi… ♥︎

Ihanaa iltaa kaikille!

Lue myös: Juuret sisustukselle


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *