Itselleni täydellinen vaatevarasto pitää sisällään omistamani 75 80 toisiinsa yhteensopivaa osaa ja parasta on se, että voin lähes huoletta heittää aamulla päälleni mitä tahansa hyppysiini osuvaa. :) Mitäs ne minun seitkytviis vaatekaapissani olevaa osaa sitten ovatkaan? No...

vaateerittely1.jpg

...Koska ilmat ovat reilusti pakkasen puolella, aloitan postaukseni takeista. Minulla on kolme takkia - Parajumpersin pitkä ja ultralämmin musta untuvatakki, saman merkin oleiluun ja ulkoiluun sopiva musta reisipituinen välikausitakki sekä Mangon beige perustrenssi arkikäyttöön. Trenssi menee myös juhlavampana takkina kevät-syyskautena. Jokaisen takin malli, leikkaus ja koko on itselleni niin hyvin istuva, että se on kuin toinen nahkani. :)

vaateerittely3.jpg

Siistimpään ja juhlavampaan menoon minulla on kolme vaatekappaletta, kaksi paitaa ja yksi mekko. Zaran pelkistetyn polvimittaisen klassikkomekon esittelin teille pikkujouluaikaan (mekon ulkoilutuspostaus), ohuet ja läpikuultavat puserot ovat vilahdelleet postauksissani myös. Valkoinen on vuosia vanha luottopuseroni Mangosta ja mustan puseron ostin loppuvuonna Zarasta niin ikään pikkujouluja silmälläpitäen (pikkujoulupostaukseen). Zaran musta mekko sopii myös asialliseen arkimenoon mustien paksujen sukkahousujen ja neuletakin kanssa, tämän testasin eilen. :)

vaateerittely2.jpg

Housuosastolla minulta löytyy kahdet siistit prässätyt "ukkohousut" porkkana-pillilahkeella, tummansiniset ja valkoiset pillifarkut sekä shortsit, joille olen antanut mallinsa vuoksi nimen "herrainshortsit" (shortsipostaus). Kaikki housut olen ostanut Zarasta, koska heidän housumallit ovat itselleni sopivia. Zaralla on suorissakin porkkanapunttisissa housuissa riittävän lyhyt lahkeenpituus, kerrankin voin ostaa housuja ilman vaivaalloista lyhennysrumbaa. :)

vaateerittely4.jpg

Perusvaatteita löytyykin vähän enemmän. Olen mukavuudenhaluinen ja tykkään pehmoisista peffanpeittävistä trikoopaidoista ja legginseistä. Legginsini ovat mikrokuituiset Vilan Surface-leggarit, joiden valmistusmateriaali 90% polyamidia ja 10% elastania. Ne eivät ala pussittamaan pepusta eikä polvista, eivätkä ne haalistu tai ratkea edes vuosien käytöllä. Kyseisiä legginsejä minulla on yhteensä kuudet ja niitä käytän sekä arkivaatteena, kotivaatteena, treenipöksyinä, että juhlamenoissakin pukukoodista riippuen. Vanhimmat leggarini ovat vuodelta 2008 ja edelleen ne ovat tosi siistissä ja katseenkestävässä kunnossa. Kuinka monista puuvillalegginseistä voi sanoa samaa? :D

iIMG_2494.jpg

Pitkähihaisia trikoopaitoja on tällä hetkellä kolme (Seppälä, Vila) ja t-paitoja on kaksi (Vila), joista toista käytän treenipaitana. Alustoppeja on kaksi, molemmat ovat mustia ja Vila Surface-sarjaa. Näiden lisäksi minulta löytyy vielä yksi puoleen reiteen yltävä valkoinen neuletakki sekä yksi valkoinen O-aukkoinen siisti perusneule. EDIT 17.2: Seppälästä ostin kolme lempparineuletta lisää. Neuleet lisätty loppusummaan. :)

vaateerittely8.jpg

iIMG_2717.jpg

Alusvaateosastollakin menee loistavasti. :D Rintsikoita löytyy yhteensä kuudet (kuvassa viidet ja kuudennet on päällä) ja alushousuja on kymmenet. Tykkään käyttää kaarituellisia t-paitaliivejä, jotka tukevat sopivasti mutteivat pahemmin buustaa etuvarustusta, hihii. Pitsiä saa olla, mutta ylikoristeellisuudesta en välitä. Värisävyissä noudatetaan samaa linjaa kuin muissakin vaatteissa. EDIT 17.2: Synttärilahjaksi saamani Chantellen liivisetti lisätty yhteenlaskettuun summaan!

IMG_1779.jpg

Sukkapuolen jutut olen jemmannut alusvaatteiden tavoin Iittalan Vakka-laatikoihin. Rakastan paksuja mustia sukkahousuja ja niitä minulta löytyykin aina useammat. Kahdet on käytössä ja kolmet odottaa korkkaamista paketeissaan. Joskus muinoin aiheutin blogissa suurta ihmetystä tällä oudolla tavallani säilyttää sukkahousuja myyntipakkauksissaan. Tämä on todella näppärä niksi erottaa uudet ja ehjät, ja ne jotka ovat käytössä. Ja kun käyttösukkikset alkavat olemaan liian nyppyiset tai rikkinäiset, heitän ne menemään ja korkkaan uudet tilalle. Näin tulee käytettyä kaikki sukkikset aina loppuun asti eikä tarvitse arpoa kymmenien sukkismyttyjen kanssa. Pahinta on jos joutuu etsimään aamulla väsyneenä rikkinäisten joukosta niitä ainoita jotka olivat ehkä ehjät. :)

Muita sukkatuotteita löytyy seuraavasti: yhdet ohuet sukkahousut, kuudet nilkkasukat, yhdet polvisukat, villasukkia on kahdet sekä pumpuliset kotitossukkani (tossupostaus).

IMG_1789.jpg

IiIMG_4519.jpg.jpg

Sitten päästäänkin jo kenkiin. :) Ballerinoja on kolmet - nahkaiset Tory BurchitMulberryn Jelly Bayswater-kumppariballerinat (ballerinapostaukseen) ja Wondersin beiget.

IMG_1791.jpg

Korkkareita on myös kahdet, mokkanahkaiset Zaran peruskorkkarit ja kiiltonahkaiset punapohjaiset Louboutinin Decollete Jazz-mallin kipottimet. :) EDIT: Louboutinit on myyty pois, joten korkkareita on jäljellä enää yhdet!

IMG_1812.jpg

Ja kahden suoralla jatketaan, sillä saappaitakin on kahdet. :)

vaateerittely9.jpg

Vuosia vuosia vanhat aitoa nahkaa olevat Din Skon ylipolvensaappaat ovat edelleenkin lempparikenkäni kautta aikojen. Nämä on jo toinen samanlainen pari menossa, ensimmäiset olivat todella kovalla käytöllä ja astelin ne pilalle kolmessa vuodessa. Tämä kakkospari on onneksi vielä siistissä kunnossa, vaikka satoja kertoja olen nämäkin ehtinyt jalkaani jo kiskomaan. <3

vaateerittely7.jpg

Nämä sisältä kevyesti topatut Hunterin Sandhurst Savoy-kumpparit ostin talvea varten ja ne toimivatkin muuten loistavasti näissä paukkupakkasissa mitä on viime viikkoina ollut. Sisälle laitan villasukat lisälämmikkeeksi eikä ole kertaakaan ollut varpaat kylmänä vielä tähän mennessä. Kumpparit kestävät luonnollisesti myös vettä, joten voin huoletta kulkea tulevissa räntä- ja loskakeleissä näissä kauniissa saappaissani. <3

vaateerittely6.jpg

IMG_5297.jpg

Näitä paljon pidettyjä valkoisia nahkaconssujani r a k a s t a n! <3 <3 <3 Converset sopivat niin farkkujen kuin legginsienkin kanssa käytettäväksi ja kevään koittaessa nämä sujahtavat jalkaani taas lähes joka päivä. Pieni puhdistus voisi olla kyllä nyt paikallaan... :) Uutena kenkätulokkaana joukkoon lisätty varrelliset valkoiset kanvaasi-Converset. :)

vaateerittely5.jpg

Sitten vuoroon asusteet ja korut, joita ei paljoakaan ole. Laukkuja omistan kaksi, kuvassa olevan mustan ja juhlavan Michael Korsin sekä eteisen naulakossa olevan konjakinruskean Korsin. Vöitä minulla on kolme, aitoa nahkaa oleva konjakinruskea Mangon vyö sekä musta ja valkoinen H&M:n kultasolkinen vyö. Koruja on... no tavallaan yksi. :D Michael Korsin iso ja näyttävä kultakello, jota käytän rannekorun tapaan. Kellonaikaa en siitä ole katsonut kuin ehkä kaksi kertaa, joten kellon toiminto on minulle täysin sivuseikka. En ole yhtään koruihmisiä ja koen että korut tekevät minusta helposti "joulukuusen". Tämä MK:n oversized-kokoinen kello on ainut minunlaiseni "koru", jonka mielelläni laitan ylleni. <3

IMG_1811.jpg

IMG_1833.jpg

Viimeistä jo viedään, ainoastaan talviset asusteet ovat esittelemättä ja niidenkään vähäinen määrä ei varmasti ketään hämmästytä enää tässä vaiheessa. Siskoni pari vuotta sitten neuloma valkoinen pipo on minulle rakas! <3 Käytän sitä viimeiseen haperoituneeseen langanpätkään saakka, eli toivottavasti on vielä muutama vuosi edessä. :) Huiveja on kolmen sijasta enää kaksi, koska hukkasin mustan viskoosihuivini ennen joulua. Rukkasia on yhdet, nekin jo vuosia sitten ostetut. Aitoa nahkaa olevat vuorelliset Thinsulaten tumpukat ovat ainoat aikuisten käsineet, joiden koko on täydellinen. Yleensä pienimmissäkin käsineissä jää minulla sormiin tyhjää tilaa ja se on ärsyttävän tuntuista. :)

Olipas aikamoinen homma tässä postauksessa. 80kpl vaatetta, kenkää ja asustetta ei ole todellakaan paljoa, mutta kirjoitetussa ja kuvatussa muodossa määrä tuntuu tosi suurelta, huh kun ihan hengästyttää. :)

EDIT 12.5! Postaukseen jälkeen vaatevarastoni on kasvanut kolmella neuleella, yksillä rintaliiveillä sekä alushousuilla, ballerinoilla ja varsitennareilla. Ulospäin suuntasivat hajonneet pillifarkkuni sekä Louboutinin korkkarini, joten oikea yhteenlaskettu summa on 80 kpl!

Pirteää pakkasperjantaita kaikille! <3