Kaupallinen yhteistyö: Danone Finland
Sain Danonelta testattavakseni Activia PRO -uutuusrahkoja, jotka sisältävät sekä proteiinia että Activian omaa Actiregularis®-bifido -probioottia. Activia PRO -rahkojen pitkä ja haastava kehitystyö sai alkunsa Suomesta ja ne avaavat markkinoille täysin uudenlaisen alasegmentin terveysvaikutteisten tuotteiden ryhmään. Vatsaystävällisille rahkavalmisteille on myönnetty myös arvostettu sydänmerkki.
Danone Activia PRO – Ihanan samettinen välipala
Rahkoja lähes kyllästymiseen asti päivittäin popsivana on maustamattomat Ehrmannit, Rainbowt ja Skyrit alkaneet tulemaan höysteidenkin kanssa jo korvista ulos, vaikka olen viime viikkoina notkistanut niiden jämäkkää koostumusta sitruunasta ja limesta puristetulla mehulla.
Maustamattoman Activia PRO -rahkan koostumus on suutuntumaltaan ihanan pehmeää, notkeaa ja samettista, eikä se kaipaa ohentamista. Koostumusta on vaikea sanoin kuvata, mutta täyteläisen luonnonjogurtin ja jämäkän rahkan sekoitus antaneen tarkahkon mielikuvan. Maustamattoman rahkan erittäin lyhyttä ainesosaluetteloa on mukava lukea, sillä rahka ei sisällä mitään ylimääräistä tai tarpeetonta. Tästä tuli uusi suosikkini!
Oma suosikkini – Maustamaton rahka ja ripaus limeä
Ostan rahkani yleensä aina naturellina ja sekoittelen itse joukkoon muita aineksia, joilla saan kivaa vaihtelua välipaloihin. Suosikkihöysteitäni ovat erilaiset marjat, pellavansiemenrouheet sekä hedelmät kuten ananas ja sitrukset.
Uusin suosikkini on limemehulla maustettu rahka, joka on ihanan kirpsakkaa ja raikasta. Olen vierottanut itseni irti sokerista enkä lisää makeutusta omiin rahkoihini, mutta jos rahka ja lime kuullostaa omaan suuhun liian kirpeältä, voi joukkoon toki ripotella sokeria tai muita makeutusaineita. Suosittelen kokeilemaan – lime ja rahka ovat yhdessä todella fressi makuyhdistelmä.
Activia PRO kerrosrahkat
Maustamattoman rahkan lisäksi pääsin kokeilemaan muitakin makuja. Pistin pystyyn kunnon makutestin ja maistelin läpi mansikka-, vadelma-, mustikka- ja persikkarahkat. Activia PRO -makurahkat on toteutettu kerrosrahkamenetelmänä, joten makeutta voi helposti säädellä sen mukaan paljonko marjaa tai hedelmää lusikoi rahkan joukkoon.
Olen ehkä hieman outolintu, mutten ole koskaan pitänyt mansikkajogurteista tai -rahkoista, eikä Activia PRO -mansikkarahkakaan ollut minun mieleeni. Vadelma oli selvästi mansikkaa makoisampaa, ja vaikkei tämäkään ollut suosikkejani, annan pisteet siitä että rahkan alla piilossa oleva vadelmasydän maistui aidoilta vadelmilta.
Mustikkarahka sen sijaan oli todella hyvää, eikä maku poikennut paljoakaan tuoreilla metsämustikoilla maustetusta rahkasta. Persikka maistui tottumattomuuden vuoksi aluksi hieman oudolta, mutta tästä tulikin täysin yllättäen makulempparini syrjäyttäen kestosuosikkini mustikan.
Makoisa rahkatestaus
Rahkanäytteet toimitettiin näin kauniissa rusetein somistetussa laatikossa suoraan kotiovelle, hyvä että raaskin edes avata tuota lähetystä. Nyt menen Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein -kirjan kanssa hetkeksi huilimaan ja sulattelemaan rahkaisaa masuani. 🙂
Kivaa päivää kaikille!
Seuraa myös somessa
No nyt alkoi tekemään mieli rahkaa! 😀
Jaana: Minä justiinsa vetelin napaani iltapalarahkat, pellavansiemenrouheen ja kotimaisten pakastemustikoiden kanssa, namsk. 🙂
syötkö rahkat basilikalla? Onko noissa paljon sokeria?
marke: En sentään, vaikka uteliaisuudesta voisin kokeilla. :D<br />
<br />
maustamattomassa rahkassa ei ole sokeria ollenkaan, makurahkoissa 7% joka on hitusen vähemmän kuin maustetuissa rahkoissa yleensä.
Paljonko noissa on sokeria? Moni rahka- ja jogurttituote on musta pilattu liialla sokerilla. Esim. Actimel-jogurtit, joita mainostetaan terveysvaikutteisiksi, ovat kunnon sokeripommeja. Mä kaipaan nimenomaan vähäsokerisia, jopa ehkä "happamia" tuotteita sokeripommien tilalle.
Siru: naturellissa ei ole sokeria yhtään, mutta makurahkoissa on 7%. Mustikka ja persikka eivät maistuneet niin yhtään niin makealta kuin esim tavallinen mustikka Danone tai -jogurtti. Mansikka ja vattu olivat minulle liian makeita, mutta niissä makeutta tuo varmasti lisää marjojen ominainen makea makuvivahde. Sokeria siis löytyy, valitettavasti, mutta hieman vähemmän mitä yleensä näissä makurahkoissa on totuttu syömään. 🙂
Täällä myös yksi rahkan suurkuluttaja – täytyy heti testata tuota! 🙂
Blondi: Toi maustamaton on niiiiin hyvää, ihan ilman mitään lisäyksiäkin. Slurps. 🙂
Täällä myös yksi rahkan suurkuluttaja! Omia lemppareita ovat maustamattomat pehmeät maitorahkat; mm. pirkka vähälaktoosinen mieto maitorahka ja fit pehmeä maitorahka. Yleisimmin maustan rahkan ihan vaan tilkalla mehutiivistettä (suosikki pirkka passionhedelmän ja persikanmakuinen), mutta myös päärynä sopii rahkaan mielestäni hyvin. Lime kuulostaakin jännältä, pitääpä kokeilla sitäkin!
Henna: Pirkkaa olen syönyt, mutta Fittiä en ole muistaakseni kokeillut koskaan. Activia PRO on Pirkkaan verratuna hieman miedomman makuista, eli sitä rahkalle ominaista karvasta jälkimakua ei tule oikeastaan lainkaan. 🙂 Mehutiivisteet on käteviä maustajia, itse olen välillä sekoittanut puolukka- ja mustikkamehua pienen lirauksen rahkan joukkoon ennen pellavansiemenrouheen laittamista. Passionhedelmä kuullostaa aivan ihanalta, se menee minun kokeilulistalleni. 🙂