Kaupallinen yhteistyö: Wolfberger & Vintae
Vappuaaton juhlahumuun kuului hyvän seuran lisäksi äitini reseptillä valmistamiani herkkuja sekä blogin kautta järjestynyt viinitasting, joka piti sisällään ranskalaisen Wolfbergerin sekä espanjalaisen Vintaen viinejä.
Moderni punaviini pitkään haudutetun liharuoan kylkeen
Vintaen tuottama punainen QP (Quatro Pagos) on moderni Rioja-viini, joka sopii erityisesti pitkään haudutettujen liha-, grilli- ja pataruokien kanssa nautittavaksi. Se on maultaan täyteläinen, kevyesti paahteinen ja marjaisen raikas. Punaviineille tunnusomainen jälkimaku jää mielestäni melko kevyeksi ja hyvin miellyttäväksi.
Olen itse enemmän valkkarin ystävä ja tämä QP oli iloinen tuttavuus punaviinien saralla. Pidin pienen bloggailutauon juhlajärjestelyjen sekä kokkailun lomassa ja korkkasin punaviinin varaslähtönä jo ennen vieraiden saapumista.
Viini toimii erinomaisesti myös sellaisenaan, sekä suklaan ja viinirypäleiden kanssa. Tämä on ensimmäinen punaviini, jota voisin kuvitella toistekin nauttivani.
Wolfberger Riesling Pinot Gris – Loistava viini grilliruoalle
Ranskan Alsacen alueelta tuleva Wolfberger Riesling Pinot Gris on sekoitus kahdesta Alsacen klassisesta rypälelajikkeesta, joista Riesling antaa viinille raikkautta ja Pinot Gris runsautta ja täyteläisyyttä.
Viini sopii parhaiten merenelävien, kalaruokien ja sushin kanssa, ja toimii omasta mielestäni upeasti yhteen myös salaattien sekä juustokakun kanssa. Kesän helteitä silmällä pitäen testasimme sitä myös vichyvalkkari -juomana vadelmaisen kivennäisveden kanssa, erinomainen makuyhdistelmä hellepäivän grillauskaveriksi.
Samppanjan laatu kuohuviinin hinnalla
Sihijuomana skoolasimme samppanja-menetelmällä valmistettua Wolfbergerin Crémant d´Alsace Brut -kuohuviiniä, jossa samppanjan korkea laatu yhdistyy kuohuviinin edulliseen hintaan. Sopivan hapokas, kuiva ja hedelmäinen kuohuviini nostattaa tunnelmaa niin häissä, perhejuhlissa kuin virallisissakin tilaisuuksissa. Makunystyröitä hellivä kuplajuoma lunasti korkeat odotukseni kirkkaasti riman ylittäen. Tämä on uusi lempparini kuplajuoman saralla!
Juhlamenu ja viinitasting
Ilta alkoi kuohuvalla skoolaten ja jatkui herkuttelun merkeissä lähelle puolenyön. Valmistin äitini reseptillä viinissä haudutettua naudan sisäfileetä, jonka tarjoilin uusien perunoiden, punaviinikastikkeen sekä fetasalaatin kanssa. Tunnelma oli rento ja leppoisa, turha juhlapönötys ei kuulunut meidän illanviettoon. 🙂
Sitruunajuustokakku kruunasi juhlapöydän
Kahvin kanssa herkuttelimme perinteisten vappumunkkien ohella suklaista sacherkakkua ja sitruunaista philadelphia-juustokakkua. Luoja miten olikaan hyvää, varsinkin tuo sitruunajuustokakku.
Sosiaalisen median aktiivikäyttäjien aka somettajien pirskeissä tämä näky taitaa olla tuttuakin tutumpaa. Puhelimet piipaa, kamerat räpsyy ja some laulaa. 😀
Mie suuntaan ottamaan pienet brunssin jälkeiset ähkystä johtuvat ruokatorkut ja palailen huomenna uuden postauksen muodossa linjoille.
Iloista vappujuhlaa kaikille!
Seuraa myös somessa