Hyvää ruokaa, laatuaikaa & syksyn sävyjä

Kaupallinen yhteistyö: Norex Spirits

Sain mahdollisuuden päästä maistelemaan chileläisen Cousino-Maculin täyteläistä Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon -punaviiniä, jonka ympärille rakensin pienen syksyisen viinitastingin naudan sisäfilepaisteineen sekä uunijuureksineen. Olen itse enemmän valkkarin ystävä ja punaviiniä tulee melko harvakseltaan sen vuoksi nautittua, mutta totta on että punaviini on parhaimmillaan juurikin syysaikaan lihapatojen ja -paistien lisukkeena. Lasillinen lakritsilta vivahtavaa tummanpunaista viiniä lämmitti ihanasti vatsanpohjassa ja maistui syksyisen kattauksen keskellä nautitun paistiaterian kanssa taivaalliselta. 

Viinisuositus  Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon -punaviini liharuoan pariksi
Viinisuositus  Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon -punaviini liharuoan pariksi
Viinisuositus  Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon -punaviini liharuoan pariksi

Ihana arki syntyy pienistä asioista

Ihana arki syntyy joskus hyvin pienistä asioista. Kattauksessa käytetyt koristukset kävimme poimimassa tytön kanssa lähimetsästä ja samalla saimme viettää kivan seikkailupäivän metsän keskellä samoillen. Koko perheen yhteistä laatuaikaa vietimme vuorostaan illalla hyvällä ruoalla herkutellen. En muista koska viikko olisi viimeksi alkanut näin leppoisissa merkeissä, yleensä maanantait ovat meidän perheessä hektisiä ja kaaosta täynnä.

Syksyinen kattausidea
Syksyinen kattausidea
Syksyinen kattausidea

Kattauksen koristeet suoraan luonnosta

Luonto on täynnä ilmaisia koristeiksi kelpaavia irtolehtiä ja oksia. Keräsimme maljakkoon kauniin punaiseksi muuttuneita marja-aronian oksia, joista riitti pienet pätkät myös servettien somisteeksi. Pöydällä on pieni kokoelma tytön keräämiä ruskan värjäämiä lehtiä, jotka asettelimme yhdessä pesun jälkeen pöydälle.

Syksyn satoa - Uunijuureksia hyvän pihvin pariksi
Syksyn satoa - Uunijuureksia hyvän pihvin pariksi

Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon punaviini

Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon on klassinen lihaviini ja sen täyteläisyys korostuu erityisesti tuhtien pihvien, riistan ja pororuokien yhteydessä nautittuna. Myös vahvojen juustojen kanssa se sopii erinomaisesti samaan pöytään.

Punaviinin jälkimaussa vivahtaa lakritsin lisäksi suklaisuus, joten itse yhdistäisin tämän klassisen punaviinin myös tummasta suklaasta valmistettujen makeisten ja jälkiruokien kanssa… ja maistuu se toki sellaisenaankin pimenevien iltojen lämmikkeenä. 

Syksyinen kattausidea
Syksyinen kattausidea
Syksyinen kattausidea

Makoisaa viikkoa kaikille ja tunnelmallista tiistai-iltaa!


Seuraa myös somessa 

Hyvää ruokaa, laatuaikaa & syksyn sävyjä” kommentit

  1. Aihepiirin vuoksi julkinen keskustelu sekä kommentointimahdollisuus on suljettu tässä postauksessa! Mikäli tarvitset lisätietoja tai sinulla on kysyttävää postauksen sisältöön liittyen, voit ottaa minuun yhteyttä osoitteeseen miia(a)omakotivalkoinen.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *