Universal Stone – IHMEAINE siivoukseen

Tytön syntymän jälkeen innostuin ekologisista ja myrkyttömistä pesuaineista. Kokeilin useampaakin merkkiä ja tuotetta, mutta Universal Stone teki lähtemättömän vaikutuksen. Sillä sai ihmesientäkin (nämä pyyhekumin näköiset sienet) parempaa jälkeä aikaiseksi ja paljon hellävaraisemmin. Olen pessyt Universal Stonessa käytännössä kaikki meidän huushollin pinnat puhtaiksi. Kylpyhuoneen pesen tällä kauttaaltaan ja keittiön, lieden, jääkaapin, altaat ja hanat tarpeen mukaan. Tahrat lähtevät kaikilta pinnoilta ja ikkunan karmitkin sain tällä jälleen valkoisiksi. Nahkaiset kengät on tulleet puhtaiksi, vaatetahrat lähteneet pois, aterimet sain kiiltämään ja kahvinkeittimen kalkin ja pinttymätkin Universal Stone vei mennessään täysin ilman myrkkyjä….

Kokemuksia Universal Stone puhdistusaineesta - Siivousvinkkejä Omakotivalkoinen

Universal Stone – Kaikki puhtaaksi myrkyttömästi

Universal Stone on ekologinen ja luonnonmukainen yleispuhdistusaine, joka toimii kodin kaikilla kovilla pinnoilla. Sama aine puhdistaa, kiillottaa ja suojaa pinnat yhdellä käsittelyllä. Universal Stonen teho perustuu sen sisältämään vihreään saippuaan, kiillotussaveen sekä glyseriiniin. Vettä käytettäessä kiilotussavi ja saippua sekoittuvat keskenään ja muodostavat kuohkeaa vaahtoa, joka irroittaa tehokkaasti vaikeatkin likatahrat.

Kiillotussaven hienojakoisuuden ansiosta tuote ei naarmuta herkkiäkään materiaaleja. Universal Stonen sisältämä kasvipohjainen glyseriini sulkee pinnan puhdistuksen jälkeen, jolloin uusi lika ei tartu pintaan yhtä helposti. Glyseriini myös auttaa säilyttämään ihon luonnollisen kosteustasapainon, jonka ansiosta Universal Stone ei kuivata käsiä. Kasvipohjainen glyseriini on vaaraton aine ja sitä käytetäänkin useissa kosteusvoiteissa ja elintarvikkeissa.

Nykyaikana on totuttu, että kodin puhdistusaineet ovat nestemäisiä. Universal Stone on kuivana kiinteää ja liukenee hitaasti pyyhittäessä tuotteen pintaa märällä sienellä. Tämän ansiosta Universal Stone on erittäin riittoisaa. Yksi purkillinen vastaa noin 50 litraa nestemäistä yleispesuainetta. Aktiivisessa kotikäytössä purkki riittää noin vuodeksi.

Tuote on täysin biohajoava, vaaraton terveydelle, eikä sitä ole testattu eläinkokeilla. Lapsiperheille Universal Stone on turvallinen vaihtoehto.

Kokemuksia Universal Stone puhdistusaineesta - Siivousvinkkejä Omakotivalkoinen

Vertailukuvat Universal Stone -puhdistuksen jälkeen

Yläpuolella on vertailukuvat meidän rosterisesta tiskipöydästä ja -altaasta ennen ja jälkeen Universal Stone käsittelyn. Tiskipöytä altaineen on kuitenkin jo lähes 10 vuotta vanha, mutta pesun jälkeen ne säihkyvät aivan kuin uudet!

Universal Stonea löytyy suurimmista ruokamarketeista ja halutessaan sitä voi tilata myös Universal Stonen omilta nettisivuilta suoraan kotiin. Hinta ei myöskään päätä huimaa ja se maksaa noin 15-20 euroa purkin koosta riippuen. Tuote kestää normaalissa kotikäytössä 1-2 vuotta, joten on kyllä todella riittoisaa. Suosittelen käyttämään mikrokuituliinoja tuotteen kanssa. Lähdenkin tästä nyt takaisin siivoushommiin! 🙂

Hauskaa lauantaita!


Seuraa myös Instagramissa 

15 kommenttia “Universal Stone – IHMEAINE siivoukseen

 1. Tätä voisi kokeillakin 🙂 Ainakin tämän hetken puhdistuaineeni on hajultaan todella tuju ja melkeen pitäisi hengityssuojainta käyttää kun sillä pesee. Ja se on kuitenkin ihan marketista hankittu.

 2. Mun on pakko saada tääkin. Jospa tällä lähtisi vanhempieni keraamisesta liesitasosta palaneet kattilanpohjakuvat? Hmmm.

 3. Mickey: Universal Stone on ihan huippu kamaa! Ihan varmasti irtoaa palaneet pannunpohjankuvat liedeltä! =D

  1. Tapio: Niin on. 🙂 Tällä ihmeaineella olen saanut puhtaaksi <br />
   kaiken mitä on pitänytkin – mustekynäviirut valkoiselta nahkasohvalta, mustat vauhtiviivat muovitennareista, pinttyneet ja kalkkeutuneet hanat ja tiskialtaat, palaneet paistorasvat uunista… 🙂

 4. Hei Miia! Voisiko tuota ainetta käyttää keltaisen vanhan pinttyneen pintanahkatakin puhdistukseen? Annatko vinkin, miten se tapahtuisi. Käytetäänä ainetta 'kuivana' vai 'm'ärkänä' ison vesimäärän kanssa.

  1. White shade of pale: Voi käyttää myös nahkatakin putsaukseen. 🙂 Kostuta käsipyyhe tai siivousliina vedellä melkein nihkeäksi ja vaahdota se suoraan Universal Stone purkkiin. Näet kuinka paljon vaahtoa siitä tulee ja voit tarvittessa puristaa liinaa kuivemmaksi tai kastella sitä lisää. Suunnittelleen samanlainen määrä vaahtoa kuin kasvojen pesussakin. :)<br />
   <br />
   Pyyhi takkia puhtaalla nihkeällä liinalla (tai pyyhkeellä) pariin kertaan (välihuuhtele liinaa puhtaaksi välillä) ja anna kuivaa. Jos pinta tuntuu &quot;hiekkaiselta&quot;, pyyhi nihkeällä uudestaan. 🙂

  2. Whiter shade of pale: Kokeile ihmeessä, uskon että tulet yllättymään iloisesti. 🙂 Unohdin sanoa että käytä puhdistukseen pehmeää liinaa tai pyyhettä, varsinkin jos nahkakin on pehmeää. Älä missään nimessä hankaa sillä Universal Stone purnukan mukana tulevalla valkoisella karhealla sienellä, se nimittäin kuluttaa nahan pinnan rikki hyvin helposti.

 5. Hei! Tehoaisiko savisaippua asunnon lattian muovimattoon, kumipohjaisen lattiamatton alle tulleen kellastuman?

  1. Sinikka: Universal Stone ei valkaise tummentumia, mutta poistaa likaa. Luultavasti saat värieroa hieman haalennettua mutta et kokonaan katoamaan.

 6. Uskaltaako kokeilla asunnon lattian kellastuman puhdistamiseen?
  Olohuoneen mattoon alta muovimatto kyllästynyt?

  1. Sinikka: Uskallat kokeilla, Universal Stone on hellävarainen ja vaikkei siinä valkaisevia ainesosia olekaan niin värieron saatat hieman haaleammaksi. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *