Kylpyhuone

Tervetuloa visiitille kylppĂ€riimme. 🙂

1IMG_6986.JPG
 
Asunnon kokoon nĂ€hden meillĂ€ on suurehko kylpyhuone. Asuntoa ostaessamme kriteerinĂ€ oli ehdottomasti oltava sauna. SitĂ€ en erikseen kuvannut, sellainen perussauna se on. Tosin mies meinasi laittaa valaistuksen uusiksi… 🙂 Sopii mulle! Led-kuituja kehiin vaan. 🙂
 
2IMG_6971.JPG
 
SeinĂ€laatta on sellaista röpelöistĂ€ mattavalkoista, melko suurta (20 x 25cm). LisĂ€ksi vaakatasoon on asennettu harmaat “raidat”. Lattialla on peruskokoinen, elĂ€vĂ€pintainen vaaleahkon harmaa laatta. Röpöpintainen sekin. Suihkuja vain 1, yhyyy….. Ja huonossa kunnossa oleva suihkuseinĂ€, jonka tilalle olen kaavaillut kirkasta lasia olevaa suihkunurkkaa (ilman pohja-allasta). Ostoslistalla sijalla heti keittiörempan jĂ€lkeen.
 
3IMG_6976.JPG
 
SÀilytystilaa on mielestÀni tosi kivasti. Kaikki tarpeellinen mahtuu ja vielÀ jÀÀ tilaakin. Vasemmalla puolella olevassa ylÀkaapissa on vielÀ alkuperÀinen metallinen nuppivedin. Ruuvin kierteet ovat niin pahasti pyöristyneet, etten ole saanut sitÀ irti vaihtaakseni uuden nupin tilalle. 
ÄÄÄRGGGGGGH! KyllĂ€ sen vielĂ€ irti saan, jos en muuten niin pyhĂ€llĂ€ raivolla, HIH :).
Taso on hirveÀ tummanharmaa laminaatti ja ajattelinkin vetÀistÀ siihen pÀÀlle kiiltÀvÀn valkoista DC-FixiÀ (kaluste-kontaktimuovia). 
Muutama vuosi takaperin taiteilin siihen pĂ€hkinĂ€nvĂ€risen DC-Fixin. SiitĂ€ tuli ihan kiva. 🙂 Sitten kyllĂ€styin ja nappasin muovit pois. Ei ollut mitÀÀn ongelmia irroituksen kanssa eikĂ€ jÀÀnyt liimaakaan tason pintaan. Suosittelenkin siis kaikille “tee-se-itse-naisille” DC-fix kalvon kanssa kikkailua, kun tahtoo edullisesti pieniĂ€ (ja isompiakin) muutoksia. 😀
 
4IMG_6979.JPG
 
Ja tĂ€ssĂ€ sitten se tĂ€nÀÀn Postista haettu Villa Stockmann-sarjan lasimalja. KerĂ€sin siihen miehen tuoksut ja muutaman deodorantin, hĂ€n on meillĂ€ se joka tykkÀÀ tuoksua hyvĂ€ltĂ€, HIH HIH :). Omasta mielestĂ€ni tuo on aika onnistunut idea. Tuo sitĂ€ pientĂ€ “jotakin” muuten tylsÀÀn kylppĂ€riin. En nimittĂ€in tykkÀÀ yhtÀÀn jos tasot ovat tĂ€ynnĂ€ erilaisia (ja -erivĂ€risiĂ€) purkkeja ja purtiloita. Ne jemmaan suosiolla kaappeihin ja laatikoihin. 🙂
 
5IMG_6922.JPG
 
Ja tĂ€ssĂ€ sitten tuon korkean kaapin sisĂ€ltö – valkoisia pyyhkeitĂ€! 🙂 On ihanaa, kun voi ottaa puhtaan pyyhkeen suihkun jĂ€lkeen suoraan kaapista ja kÀÀriytyĂ€ siihen. Aikoinaan, kun sĂ€ilytimme pyyhkeitĂ€ (ja liinavaatteita noin yleensĂ€kin) eteisen kaapissa, unohtui monesti ottaa puhdas pyyhe mukaan suihkuun. SiinĂ€ olikin sitten mukavan raikasta kipaista iho kananlihalla ja hampaat kalisten sitĂ€ hakemaan. 🙂
 
Ja vastaus on ei, meillĂ€ ei ole muun vĂ€risiĂ€ pyyhkeitĂ€ kuin valkoisia, HIH HII :D! TĂ€ytyyhĂ€n kaapin sisĂ€llönkin “mĂ€tsĂ€tĂ€” muuhun sisustukseen…. 🙂 
(Ai minĂ€kö neuroottinen?!? 🙂 No, en kai sentÀÀn… Omasta mielestĂ€ni valkoinen pyyhe on luxusta, tulee ihan hotellit ja kylpylĂ€t mieleen, siinĂ€ syy…)
 
6IMG_6975.JPG
 
Ja kĂ€ppyrĂ€oksat taas pÀÀosassa. Ne tuovat tunnelmaa ja kestĂ€vĂ€t hyvin kosteaa ilmaa. Ja piilottavat hieman noita rumia putkia. (On hienoa ettĂ€ nykyÀÀn putkistot tehdÀÀn pintavetoina, helppo tehdĂ€ tulevaisuudessa putkiremonttia kun ei tarvitse seiniĂ€ pahemmin purkaa. Mutta kauniit nuo putket EIVÄT ole. Esteetikon silmÀÀ sĂ€rkee. 🙂
 
7IMG_6983.JPG
 
Ja suunta ulospĂ€in! Saunaan kĂ€ynti tuosta lasiovesta. 🙂 Ja eikös olekin kivat nuo kellastuneet listat tuossa kh-oven ympĂ€rillĂ€? EivĂ€t kyllĂ€kÀÀn korostu noin paljon paljaalla silmĂ€llĂ€ katsottuna (vrt. salama). LattialĂ€mmityksen lisĂ€ksi on tuo pieni patteri tuossa pyyhkeiden alla. Kuivuupahan kosteat pyyhkeet sitten nopeammin…
 
Ainiin, pesutornikin tilaan muuten mahtuu. Sijainti on tuossa saunanoven vasemmalla puolella. En erikseen niitÀ jaksanut alkaa kuvaamaan. 
Pesutornimme on aikansa elĂ€nyt, 8-vuotta sitten hankittu 6-kg Electrolux-setti (kiitos siskokulta! <3). YllĂ€ttĂ€vĂ€n kauan on toiminut ja pelittÀÀ edelleen. Tosin olemme varautuneet ostamaan uuden tornin vuoden sisĂ€llĂ€. Ja LG:n settiĂ€ olemme katselleet… 
 
Olemme miettineet paneelikaton malaamista valkoiseksi. Onko kellÀÀn kokemusta, miten ja millÀ tuotteilla se olisi parasta tehdÀ? Ja onko tietoa kellÀÀn ihanalla lukijalla kosteutta kestÀvÀstÀ kristallisesta plafondista? Muutaman olen löytÀnyt, mutta niissÀ IP-luokka 21. RiittÀÀkö se, onko tietoa?
 
TÀssÀ esimerkki siitÀ millaista valaisinta kaavailin kattoon:
 
Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2011-09-1
No onpas huono kuvanlaatu! TÀmÀ valaisin siis Valoshopin-verkkokaupasta!
 
Tulipas pitkĂ€ juttu, toivottavasti jaksoitte lukea! (ja ehkĂ€ vastata noihin visaisiin kysymyksiin, jos vaan tiiĂ€tte jottain) 😀
 
TĂ€nÀÀn tulossa vielĂ€ postausta “Miian vaatekaapista”. 🙂

17 kommenttia “Kylpyhuone

 1. Valkoiset pyyhkeet on siistit! Vaan ettĂ€ en vois kĂ€yttÀÀ niitĂ€ koskaan. Naamaa kun kuivattaa, niin samantien tulis hiusrajasta punaisia tahroja 😀

 2. Maanvaiva: MeillĂ€ on hiusvĂ€ri-pyyhkeenĂ€ (musta vĂ€ri kyseessĂ€) yksi nuhjuinen ja vĂ€rjÀÀntynyt valkoinen pyyhe. Se toimii myös koiran (koirien) tassupyyhkeenĂ€. 🙂 Joskus vastavĂ€rjĂ€tystĂ€ tukasta tarttuu vĂ€riĂ€ myös tyynyliinoihin (valkoiset) ja kokemuksesta voin kertoa ettĂ€ ainoastaan Bio Luvil irroittaa/hĂ€vittÀÀ ne tahrat. Toimii melko hyvin myös pyyhkeissĂ€kin. 🙂

 3. Noista kaappien mÀÀrÀstÀ ja lavuaarin ympÀrillÀ olevasta tasotilasta olen ÀÀrettömÀn kateellinen. t. maailman vÀhiten tilaa kylppÀrissÀ :/

 4. Valkoinen ja harmaa toimii kyllÀ. EikÀ tuo tasokaa yhtÀÀ pahalta nÀytÀ :)Valkoiset pyyhkeet kyllÀ kauniita, mutta ei taitais meillÀ toimia!

 5. Inanaa: No voihan nenĂ€! 🙁 Muistan itsekin kun edellisessĂ€ kodissamme oli vain pieni peilikaappi, ei muuta. Oli aika sÀÀtĂ€mistĂ€ kaikkien pesuaineiden kanssa. Itse hankin silloin suihkun viereen kulmahyllykön ja muutamia seinĂ€hyllyjĂ€ ja pyyhekoukkuja, joihin sai kosmetiikkaa ja muuta kivaa. 🙂 Kannattaa siis hyödyntÀÀ seinĂ€pintaa, jos vain mahdollista.Sandra: Valkoinen ja harmaa ovat lemppari vĂ€rini! &amp;lt;3 Ajattelin ensi viikolla kurvata Etolaan hakemaan sitĂ€ kontaktimuovia. Ja teen tietysti ennen ja jĂ€lkeen postauksen sitten vielĂ€ :).

 6. Hih, mulla tosiaan on kaiken lisĂ€ksi vielĂ€ maailman huonoiten suunniteltu kylppĂ€ri, jonne ei oikein meinaa kivasti saada seinillekÀÀn mitÀÀn. Pesukoneen ylĂ€puolella olis kiva saada hylly/kaappi, mutta siinĂ€ onkin sitten &amp;quot;pyykinpesuhana&amp;quot; ja koneen ylĂ€puolella mutta vasemmalla on naulakko. Oikealla puolella on sitten myös naulakko ja kylppĂ€rin ainoa hyllyn/kaapin mentĂ€vĂ€ tila, joka on vapaa lattiasta kattoon. MUTTA: siinĂ€ onkin sitten ainoa tila kissan hiekkalaatikolle. 😉 Jos nyt kĂ€y niin, ettĂ€ joudun luopumaan kissasta, niin ihan ensimmĂ€isenĂ€ siihen rakoon tulee kaappi. Yhden kokonaisen kulman kylppĂ€ristĂ€ vie iso lattiasta kattoon oleva vesivaraaja tai lĂ€mpövaraaja (en tiĂ€ mikĂ€!)EttĂ€ tervetuloo vaan mun kylppĂ€riin yrittĂ€mÀÀn tilaratkaisuja!! 😉

 7. Me vedettiin paneelikatto kertaalleen Otex-tartutapohjamaalilla ja pintaan sitten perus-kattomaali. Kaksi kerrosta riitti mainiosti tuon Otexin ansiosta, Rautiasta osasi tĂ€ti suositella sitĂ€.Jotain paneelia, mitĂ€ en ole Otexilla vetĂ€nyt, on pitĂ€nyt maalata neljÀÀn-viiteenkin kertaan, kun tummunut paneeli alla puskee lĂ€pi ja kellastuttaa maalin. Vesiohenteisten maalien kanssa siis tuo kellastumisongelma, mutta esim. Maalarin valkolakka (öljypohjaisena) ei tarvitse alleen pohjamaaleja. 🙂

 8. Tuo pyyhekaappi tuo mieleen hotellin! Ihania pyyhkeitĂ€! MeillĂ€ ei taida olla yhtÀÀn valkoista pyyhettĂ€. PitÀÀpĂ€ laittaa ostoslistalle! NiissĂ€ tosiaan on jotain luksusta.. 🙂

 9. Inanaa: Jaiks, kuullostaa melko mahdottomalta yhtĂ€löltĂ€ toi sinun kylpyhuone! Ikeassa oli aika hauskoja ratkaisuja kummalisiin ja &amp;quot;mahdottomiin&amp;quot; pieniin tiloihin. SieltĂ€ voisi löytyĂ€ ratkaisu myös sun kylppikseen! :)Mari: Kiitoksia tuhannesti! 🙂 PÀÀtettiin nimittĂ€in just ettĂ€ kylppĂ€rin katto maalataan pikinmiten. TĂ€ytyykin piipahtaa Rautiassa! :)Saara: Samaa mieltĂ€! &amp;lt;3 Itse tykkÀÀn kovasti Villa Stockmann-sarjan pyyhkeistĂ€. NiissĂ€ on hyvĂ€ hinta-laatu-suhde ja ovat edelleenkin uutta vastaavassa kunnossa vaikkakin ikÀÀ niillĂ€ jo on reippaasti. 🙂

 10. moi,putket saat nÀtisti piiloon kun kieputat niiden ympÀrille tiukasti valkoista narua. Ei siis mitÀÀn muovinaurua, vaan puuvilla tms narua (köyttÀ). SiinÀ menee hiukan aikaa (ja sitÀ narua!) mutta saat tosi siistit ja nÀtit putket. samaa kikkaa voi kÀyttÀÀ myös esim. ilmastointi tai patterien putkien piilottamiseen. katsot vaan, ettÀ naru/köysi on oikean paksuista suhteessa piilotettavaan putkeen.-annu-

 11. Anonyymi: Kiitos tuhannesti linkkivinkistÀ! KÀynkin heti tutustamassa tarkemmin!!!! &amp;lt;3 &amp;lt;3

 12. Heippa! Kostean tilan kristallivalaisimia löytyy hyvÀ valikoima osoitteessa <a rel="external nofollow" href="http://www.markslojd.se/en/catalog/bathroom-lighting/ceiling-lampsSuomessa&quot; target="_blank">http://www.markslojd.se/en/catalog/bathroom-lighting/ceiling-lampsSuomessa</a&gt; on paljon Markslöjdin jÀlleenmyyjiÀ, mutta kylpyhuonevalaisimia ei ole nÀkynyt. Modernissa kylpyhuoneessa kristalliplafondi toimii tehokkaana kontrastina ja valon lÀhteenÀ, tuoden samalla ripauksen naisellisuutta. Yksi esimerkki Alvhemin vÀlittÀmÀssÀ kohteessa osoitteessa <a rel="external nofollow" href="http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu/obj17735_1166731972Naapurissa&quot; target="_blank">http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu/obj17735_1166731972Naapurissa</a&gt; osataan!

 13. Rede: Miljoonasti kiitoksia vinkistÀ! meillÀ on tuo kylppÀri jÀÀnyt nyt keittiörempan jalkoihin, mutta tarkoitus on vielÀ tÀmÀn vuoden aikana pÀivittÀÀ sitÀkin osastoa. Ja nimenomaan juuri tuon tyylisiÀ lamppuja etsiskelen. Naapurissa tosiaan osataan! =D

 14. VielÀ vinkki kylpylÀfiiliksen tavoittelijalle: pyyhetangot! Halvimmillaan harjattua terÀstÀ IKEAn valikoimista. SiinÀ pyyhekin kuivuu ilmavasti. Valkoisten pyyhkeiden harrastajana hermostuin lopullisesti meikkiflÀkkeihin ja tilasin H&amp;amp;M:sta pesulappuja nimenomaan kasvojen puhdistamista varten. Toimivat!

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *