Method puhdistusaineet

Päätin ystäväni ja muutaman bloggaajankin suosituksesta kokeilla Method-sarjan ekologisempia ja hellävaraisempia puhdistusaineita. Löysin Stockmannilta melko kattavan Method-valikoiman ja tuli ihan sellainen olo kuin pikkulapsilla karkkikaupassa – en osannut valita, joten ostin yhden jokaista tuotetta mitä löytyi. 😀 Nyt sormet oikein syyhyävät että pääsen siivoilemaan ja testailemaan tuotteita…

Method puhdistusliinat teräkselle

Method puhdistusliinat teräkselle

Methodin teräkselle tarkoitetut käyttövalmiit puhdistusliinat puhdistavat ja kiillottavat raitoja jättämättä. Bambukuidusta valmistettuja kompostoituvia liinoja on paketissa 30kpl. Liinan koko 17x20cm ja yhdellä liinalla puhdistaa kaikki kodin teräksiset kodinkoneet ja muutkin teräspinnat, kuten maljakot ja hanat.

Paketissa on suljettava luukku, joka on liimasulkijaa kestävämpi ja estää pyyhkeiden kuivumista. Liinoja ei missään nimessä saa käyttää henkilökohtaiseen hygieniaan eikä varsinkaan vauvapyyhkeenä. Uusissa käyttökohteissa kannattaa ensin testata soveltuvuus näkymättömään paikkaan. Pakkauksessa on käytetty 57% vähemmän muovia kuin tyypillisessä puhdistusliinapurkissa. Pakkaus on kanttaan myöten PP-muovia ja se voidaan kokonaisuudessaan kierrättää tai käyttää energiajakeena.

Ainesosat: Non-toxic ja biohajoava kiillotusaine, alle 5% ionittomia biohajoavia tensiidejä, biohajoava liuotin, tuoksuöljyseos, säilöntäaine alle 0,1%, nesteen PH-arvo 5,5-6,5.

Method puhdistusaine ikkunoille ja peileille

Method puhdistusaine ikkunoille ja peileille

Method ikkunan- ja lasinpesuaine tuoksuu ihanasti mintulta. Luulisi riittävän ettei ikkunoihin ja peileihin jää raitoja pesun jälkeen, mutta jostain syystä ihmiset haluavat lasinpesuaineiden olevan sinisiä. 🙂 Sininen väri tuo mieleen puhtauden ja se luultavasti on syynä, miksi suurin osa lasinpesuaineista on aina sinisiä.

Tuote itsessään ei ole minulle uusi ja olen kokeillut tätä ystäväni luona. Tuoksu on alkuun aika tymäkkä, mutta haihtuu nopeasti eikä jätä jälkeensä havaittavaa minttuisuutta.

Method Go Naked -yleispuhdistusaine

Method Go Naked -yleispuhdistusaine

Methodin Go Naked -yleispuhdistusaine sopii päivittäiseen kodin siiteyden ylläpitoon kodin kaikille pinnoille. Suihkeella on kätevä puhdistaa kaapistojen, jääkaapin ja pakastimen ovet, työtasot, liedet, hanat, välitilan kaakelit, ovenkahvat, sekä yksittäiset tahrat ovissa, seinissä ja lattioissa.

Go Naked -nimi syntyi siitä, että tuotteesta on riisuttu pois kaikki epäoleellinen ja jätetty vain tarpeellisin. Se on täysin hajusteeton ja väriaineeton ja sen kuvataan olevan hellävarainen sekä tehokas lian irrottaja. Go Naked -puhdistusaine ei vaadi huuhtelua edes elintarvikekäytössä, senkun vaan suihkaisee ja pyyhkäisee. Tuotteen PH-arvo 10,5 – 11,5.

WC-istuimen puhdistusaine Method Bowl Patrol

WC-istuimen puhdistusaine Method Bowl Patrol

WC-istuimen puhdistusaine Method Bowl Patrol Eucalyptys Mint on fosfaatiton ja luonnonmukainen. Bowl Patrol puhdistaa WC-istuimet erittäin tehokkaasti maitohapon avulla ja sulattaa sekä lian että kalkkisaostumat pois. Tuoksu on erittäin raikas ja merellinen. Eucalyptys ja minttu toimivat hyvin yhdessä ja tuotteen kuvataan puhdistavan jopa pahasti pinttyneen pyntyn hellästi ja luontoa kunnioittaen.

Method kylpyhuoneen puhdistussuihke

Method kylpyhuoneen puhdistussuihke

Myös Methodin Tub´n Tile kylpyhuoneen puhdistussuihkeessa tuoksuu eukalyptus ja minttu. Methodin sivuilla on erittäin hauskasti huomioitu, ettemme me aikuiset ehkä tiedä, miltä kylpyhuoneemme laatat maistuvat, mutta lapsemme luultavasti tietävät. 🙂

Method vinkkaakin että kylpyammeeseen kannattaa laittaa vain sellaisia aineita, joissa haluaa kylpeä. Useimmat meistä eivät nimittäin uhraa ajatustakaan sille, että haudomme herkkiä paikkojamme voimakkaiden puhdistusaineiden jäämissä. Erittäin hyvät pointit, pakko myöntää.

Method puhdistusaine puulle ja laminaatille

Method puhdistusaine puulle ja laminaatille

Methodin lattianpesuaine tuoksuu mantelilta ja mieleeni tulee ne irtokarkkilaarien puolipallon muotoiset punssikarkit, joiden päällä on valkoisia pilkkuja. 🙂 Lattianpesuaine on suunniteltu erityisesti herkille puumateriaaleille ja laminaatille. Se on vahaton, myrkytön ja biohajoava peruspesuaine aktiiviseen käyttöön. Ergonomisesti muotoillun ruiskutuspään ansiosta voit levittää aineen suoraan lattialle ja pistää mopaten. Pesuainetta voi ruiskuttaa myös suoraan moppiin, jos haluaa.

Method Free & Clear pyykinpesuneste

Method Free & Clear pyykinpesuneste

Onko sinun pyykkirutiinisi valmis vallankumoukseen? 🙂 Tämä täysin uudenlainen Method Free & Clear pesuaine mullistaa kaikki vanhat pyykkäystottumukset, sillä pikkuruiseen pakkaukseen mahtuu valtavasti tehoa. Methodin Smartclean technology™ -tekniikkaa hyödyntävä tiivistepesuaine mahdollistaa vaikuttavan pesutehon vain muutamalla pienellä ruiskautuksella.

Pullo on valmistettu 50% kierrätysmuovista ja sen hiilijalanjälki on 35% perinteistä pesuainekanisteria pienempi. Tehokas pesuaine on tiivistetty kahdeksasosaan normaalitilavuudesta, joten pienikin määrä riittää pitkään. Näppärä patentoitu smartclean technology™ -koostumus löytää lian ja tahrat ja sen luvataan tehoavan jopa mustikkaan ja porkkanaan. Kelpaa minulle todellakin! 🙂 Tiivistetyn tuotteen ansiosta saat putipuhdasta jälkeä aiempaa pienemmällä veden-, muovin- ja energiankulutuksella.

Pulloa on kevyt käsitellä yhdellä kädellä ja pesuaineen voi pumpata joko suoraan pyykin joukkoon tai nestemäisen pesuaineen lokeroon. Voidaan ruiskauttaa myös suoraan pinttyneelle tahralle, anna vaikuttaa muutama minuutti ennen pesua. Method Free & Clear pesee pyykit puhtaaksi jo 30°C lämpötilassa. Sano sinäkin hyvästit tahmeille pakkauksille ja korkeille! Vain neljä pumppausta pesuainelokeroon tai suoraan rumpuun riittää 6kg koneellisen pesuun. Saatavana 300ml ja 600ml pulloissa. Itse tilasin tuon pienemmän ja siitä riittää 25 koneelliseen pyykkiä.

Method siivoustuotteet testissä

Ensi viikolla on luvassa siivouspostauksia ja kokemuksiani Method-tuotteiden toimivuudesta ja tuoksuista! Eihän tässä meinaa pysyä yhtään pöksyissään… 🙂

Tuotekuvat: Method


Seuraa myös Instagramissa 

3 kommenttia “Method puhdistusaineet

  1. Kattava selostus, tuossa tulikin jo monta tuotetta ja muutamaa olen itsekin harkinnut jokin aika sitten. Lähinnä tuota yleispuhdistusainetta, kylpyhuoneenpuhdistusainetta ja pyykinpesuainetta. Sitä voisi iteki kyllä kokeilla, aluksi vaan vaikka yhdellä tuotteella… kerrohan sitten, mitä oot noista mieltä! Onhan ne normaalia kalliimpia, mutta jos edes satunnaisesti voisi ostaa ekologistakin.

  2. Inanaa: Ajattelin kerralla jakaa kaiken infon tuotteista! :)Ja luonnonmukaisuuskaan ei ole pahitteeksi. Jos tuote toimii yhtä hyvin kuin kaikki sanovat, aion "käännyttää" kaikki tärpätin käyttäjät näihin vaarattomanpiin tuotteisiin. HIH HIIIII =D! No ei kai! :)Näissä Methodeissa on kuulemani mukaan sama juttu kuin esim Tigin hiustuotteissa. Putelin hinta on toki kalliimpi, mutta riittoisuus onkin sitten niin hyvä että ehtii jo kyllästymään ennen kuin tuote on loppu. Eli loppupeleissä hinta tuleekin halvemmaksi. Laatu ei aina siis maksa enemmän vaan vähemmän! =DTuo kaikille pinnoille sopiva puhdistussuihke Get Naked oli muuten puoleen hintaan, 4,90 euroa!

  3. No olipa edullinen! Sen verran maksaa kaikki ajaxit sun muutkin. Täytyyhän tuota sitten kokeilla.Ja ei voi olla totta, että mainitsit just TIGIn tuotteet?! Just kävin nelly.comin sivuilla haaveilemassa TIGIn Re-Energize shampoosta ja hoitoaineesta. 😀 Se hoitoaine ainakin tuoksuu ihan m i e l e t t ö m ä n h y v ä l t ä !!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *