Puhtaat, pehmeät pyykit

Tänään on ollut pyykkipäivä ja pesukone on pyörinyt aamusta asti. Olen tykästynyt kovasti Ariel Aktilift -pesutyynyihin ja varsinkin violetin väriseen sellaiseen. Pesutyynyyn on valmiiksi annosteltu oikea määrä pesunestettä täydelle koneelliselle ja sen pesuteho vaikuttaisi olevan muita Arielin pesuaineita tehokkaampi. Aine vaahtoaa runsaasti ja ainakin tähän mennessä on vienyt pahatkin vaatetahrat mennessään. Myös pesukoneen rumpu kiiltää kirkkaammin, kuin ennen. 

Kokemuksia Ariel pesutyynyistä - Pyykinpesu niksit Omakotivalkoinen

Kokemuksia Ariel pyykinpesutyynyistä

Nirppanokkana olen aika tarkka pyykkien tuoksusta ja hyvin harvoin käytän huuhteluainetta. Käytin pitkään tuoksuttomia pesuaineita, vaikkakin ne minusta kyllä tuoksuivat ja aika pahaltakin. 🙂 Pesutyynyjen tuoksu on huomattavasti parempi, kuin samaisessa Aktiliftin pesunestepullossa tai Arielin tuotteissa yleensäkään. Kuivausrumpu-käsittelyn jälkeen pyykissä on vieno ja kevyt tuoksu.

Räpsin teille kuvasarjan, jos siellä joku hämmästelee mikä se sellainen ”tyyny” mahtaa olla. Ottakaa huumorilla tmä minun ”näin peset pyykkisi”-ohjeistus. 😀

Kokemuksia Ariel pesutyynyistä - Pyykinpesu niksit Omakotivalkoinen

1. Laita yksi pesutyyny tyhjään pesukoneeseen

Kokemuksia Ariel pesutyynyistä - Pyykinpesu niksit Omakotivalkoinen

2. Laita likainen pyykki rumpuun pesutyynyn päälle ja käynnistä kone normaalisti halutun pesuohjelman mukaisesti.

Kokemuksia Ariel pesutyynyistä - Pyykinpesu niksit Omakotivalkoinen

3. Kun pesukone on käynyt ja pesuohjelma päättynyt, ripusta pyykit kuivumaan normaalisti tai laita kuivausrumpuun pyörimään. Meillä pyykki pyörähti kuivausrummun kautta. 🙂

Kokemuksia Ariel pesutyynyistä - Pyykinpesu niksit Omakotivalkoinen

4. Pyykin kuivuttua voit viikata ne takaisin kaappiin. 😀 Tadaa, näin pyykki päätyi kaapista käyttöön ja likaantumisen jäljiltä pesuun, kuivuriin sekä takaisin kaappiin. 

Arjen pyykkihuolto

Meillä pestään pyykkiä noin joka toinen päivä ja kerran viikossa on liinavaatteiden ja pyyhkeiden pesupäivä. Puolikkaita koneellisia pesemme vain hätätilanteessa, joita ei onneksi usein ilmesty. Koneemme pesee 6kg kerrallaan ja saman määrän voi kuivata suoraan kuivausrummussa (jos se haluaa toimia, meidän kuivurilla on asenneongelma nimittäin), joka nopeuttaa pyykin kiertokulkua. En osaisi olla kokonaan ilman kuivuria, sillä se helpottaa pyykkihuoltoa todella paljon.

Meidän pesukone ja kuivausrumpu on jo aikansa eläneitä, joten valitettavasti epäilen etteivät ne läpäise tämän päivän AAA-luokituksia. Sähköä ja vettä kuuluu todennäisesti hieman normeja enemmän, mutta siitä huolimatta koen että kuivausrumpu on energiatehokkaampi kuin pyykin kuivaaminen narulla. Luin aikoinaan tutkimuksen siitä, kumpi on parempi / huonompi vaihtoehto kerrostaloasujalle ja jopa itselleni tuli täytenä yllätyksenä se, että kuivausrumpu (the sähkösyöppö) on halvempi kuin narukuivaus. Narukuivauksella kaikki kosteus siirtyy suoraan huoneilmaan ja se laittaa ilmanvaihdon vaatimukset äärimmilleen. Varsinkin lattialämmitteisessä kylpy- tai kodinhoitohuoneessa pyykin kuivatus kasvattaa lämmityskustannuksia tuntuvasti, joka on kalliimpaa kuin kuivausrummun kuluttama sähkö. Jos ilmanvaihto ei ole kunnossa, niin pahimmillaan narukuivaus sisätiloissa saa aikaan sen, että talon rakenteet alkavat homehtumaan jatkuvasta kosteudesta. Tämä onkin se kamalin kauhukuva, jonka hintalappu hyppää uusille tuhat luvuille. En valitettavasti löytänyt teille sitä alkuperäistä tutkielmaa, josta asiasta alunpein luin, joten suhtautukaa tähän pelkkänä spekulaationa ja päättelynä. 😀

Huh, tulipas paatosta. 🙂 Nyt viimeinen koneellinen kuivurista ulos ja kaappiin. Adios ja huomiseen, jolloin tulossa viimeinkin seuraava blogiesittelykierros.


Seuraa myös Instagramissa 

60 kommenttia “Puhtaat, pehmeät pyykit

 1. Hei toi on oikeasti totta että runsas pyykin kuivatus sisällä saattaa aiheuttaa kosteus ongelmia ja saatiin tästä kyllä ihan todisteitakin kun Skotlannissa asuttiin- siellä meinaan ihan oikeasti ilmestyi mustaa ikkunoiden reunoihin ja ikkunat huurustuivat aina kuivattaessa!!! Onneksi suomessa kuitenkin ilmanvaihto toimii usein ihan normaalisti ja tälläista tuskin kovin usein tapahtuu, mutta siellä päin missä vessan lattiatkin päällystetään kokolattiamatolla tai kontaktimuovilla nämä asiat ei ole kovin loppuun mietittyjä muutenkaan 😀 Terveisiä vaan britteihin, kosteusvarion mekkaan! :)<br />
  <br />
  Meillä ei tosin ole kuivaria ja koen että se monet vaatteet pilaakin, mutta olis kyllä kätevä mm pyyhkeiden ja petivaatteiden kuivaamiseen. Joskus sitten kun tilaa on enemmän niin kyllä meillekin kuivuri hommataan 🙂 Niin ja ehdottomasti Miele. Se on ainoa merkki joka tekee oikeasti kestäviä pesukoneita. Äidilläni on ollut Mielen pesukone ja kuivausrumpu 25 vuotta ja loistavasti toimii yhä. Kodinkone myyjä yhtyi tähän asiaan kaupassa. Jäi kuitenkin tällä kertaa ostamatta koska hinnat on tietty korkeammat ja tämä kone ei ehkä kuitenkaan aina meillä ole. Seuraaviin panostan 🙂

  1. Sofia: Suomessa on onneksi jo rakennusmääräyksiin määrätty ilmanvaihdolliset asiat, joten sisäkuivatusta voi halutessaan tehdä. 🙂 Itselleni tuli täysin yllätyksenä tosin, että taloyhtiöiden (ja kaikkien rakennuksien) ilmanvaihtokanavia kuuluu putsata ja huoltaa vähintään viiden vuoden välein. Meillä kävi ilmanvaihtokanavien puhdistajat lokakuussa ja voi kuolema miten paljon likaa ja tukkeutumia oli meidän rööreissä, taloyhtiön keskuskanavasta puhumattakaan joka lähes tukossa. Ilmankos meillä on huoneilma ollut vähän huono jo vuosia ja varsinkin jos on paljon ihmisiä niin meillä on tullut tosi kuuma sisälle. Nyt on paljon parempi ja sopivan lämpöinen koti. &hearts;<br />
   <br />
   meillä on kylpyhuoneessa lattialämmitys ja itse olen huomannut sähkölaskussa hinnan nousun, kun kuivatimme kaikki pyykit narulla noin 4kk. En uskaltanut käyttää meidän reistailevaa kuivausrumpua ja lopulta sähkökorjaaja tuli kurkkaamaan sitä ja antoi käyttöluvan. Tuolle ajanjaksolle tuli 31 euroa keskivertoa enemmän sähkönkulutusta maksettavaksi, vaikka rumpu ei ollut käytössä ollenkaan ja mikään muu kulutus ei ollut muuttunut ainakaan oleellisesti. Tiedä sitten onko oikea syy narukuivauksessa kylpyhuoneessa vai jossain muussa. :)<br />
   <br />
   Mielellä on todella hyvät koneet, mutta niissäkin on laatu tullut alaspäin. Vanhat koneet (vähintään 10-vuoden takaa) on kaikki saksalaista laatua ja komponentit huippuja, mutta nykyään Mielen perussarja valmistetaan kiinassa isoissa tehtaissa. Se kallein pesukonemalli on ymmärtääkseni vielä vanhalla tavalla valmistettu, joten se olisi minulla haaveena tulaveisuudessa kun pesukoneestamme aika jättää. 🙂

  2. Onpa isoja lukuja!<br />
   <br />
   Kuivuri on meidänkin listalla, ja sitten täytyy kyllä uusia pesukonekin, että saa laitteet torniksi tai loppuu kylppäristä tila. Samalla kodinkonelistalla on tosin myös uusi tietokone ja kameran runko, joten tovi voi mennä. Vaan se puhtaiden pyykkien pehmeys kuivurista tullessa on aivan ihanaa. Samoin se kuivuriin jäävän koirankarvan määrä… Edellisessä taloyhtiössä oli pesutuvassa kuivuri ja varsinkin petivaatteita ja pyyhkeitä siellä käytin. Tykkäsin todella.

  3. Anna: 31 euroa kolmelle kuukaudelle extraa on aika paljon, vaikka summana onkin vielä maltillinen. En tosin pysty sitä yksilöimään juuri narukuivauksen aiheuttamaksi ja juuri lattialämmityksestä johtuvaksi. <br />
   <br />
   Meillä on kohta 9-vuotta vanha pesutorni, joka oli aikoinaan halvimmasta päästä. Ihan hyvin ovat kestäneet, vaikka viimeisen vuoden aikana on ilmennytkin oikuttelua. LG:llä on hyvä hinta-laatusuhde ja usein on kokonainen torni tarjouksessa väliasennussarjoineen. 🙂 Siskollani on LG:n 6kg:n koneet olleet viitisen vuotta käytössä ja toimivat täysin moitteetta edelleen.

 2. Heips, onko tuo Aktilift tarkoitettu valko- vai kirjopyykille, vai voiko sitä käyttää molempiin? Itsekin olen tarkka tuoksujen suhteen ja esim. alusvaatteet pesen nykyisin allergisille tarkoitetuilla pesuaineilla ja harmittaa kun ne ovat hajuttomia, minusta on kiva että puhtaat pyykit tuoksuu miedosti 🙂

  1. t: Tuo aktilift on kirjopyykille, mutta pesemme sillä myös valkopyykin. 🙂 Meillä ei ole koskaan ostettu valkopyykille omaa pesuainetta koska niissä oleva valkaisuaine heikentää kuituja, varsinkin sitä liukaspintaista mikrokuitua. Teen erikseen puolivuosittain valkaisupesun valkaisevalla pesuaineella, jos paidat tai lakanat ovat kellastuneet tai harmaantuneet. :)<br />
   <br />
   Methodilla on tosi hyvä allergisillekin sopiva pesuneste, Fresh air-tuoksuinen on aivan ihana ja raikas. &hearts; Niitä on vaan kamalan vaikea löytää mistään, meidän Prismassa on aina hylly tyhjänä kun olen ollut pesuaineita ostamassa. Sitä suosittelen kokeilemaan. &hearts;

  2. t: Ollos hyvä! &hearts; &hearts; Fresh air on aivan ihanan tuoksuinen ja riittoisa. 🙂 Kokonaiseen koneelliseen riittää kaksi-kolme pientä painallusta. 🙂

  3. Fresh air on nyt testattu ja tykkään ehdottomasti, tilasin netistä 30. pv ja hain paketin tänään postista, kiitos vielä vinkistä ja hyvää alkanutta vuotta sinulle Miia &hearts;

  4. t: Ihana juttu! 🙂 Se on oma suosikkini kaikista kokeilemistani pesuaineista, mutta niin vaikea löytää että usein pesuainepulan iskiessä ostan sitten seuraavaksi parhaimman vaihtoehdon joka tällä hetkellä on tuo aktilift. :)<br />
   <br />
   Ihanaa alkanutta vuotta sinullekin! &hearts;

 3. Kun oiskin varaa kuivausrumpuun, se säästäis niin paljon aikaa ja vaivaa isolta perheeltä 🙁 Ne vaan tuppaa olemaan melko kalliita laitoksia, vaikka kuinka kattois tammikuun alesta 😀

  1. Juulinen: Halvimmillaan taitaa kuivausrumpu irrota noin 400 eurolla, se on kertasummana paljon, mutta toisaalta helpottaa arkea niin suuresti, että on ehdottomasti säästökohde numero 1. 🙂 Voisitteko kuvitella, että laittaisitte joka kuukausi jemmaan esim 40 euroa? 10kk:n päästä olisi summa säästetty ja ennen joulua tulevaa pääsisitte helpommalla pyykkirumbasta? &hearts;

 4. Kiitos tästä postauksesta, tämähän oli kiva! 🙂 Mulla on myös ollut nyt kuukauden päivät käytössä nuo pesutyynyt ja ovat kyllä ihan hyvän tuoksuisia. 🙂 Lila nestemäinen Omo on kuitenkin mielestäni aavistuksen paremman tuoksuista kuin lila Ariel, tarkka kun hajusta myöskin olen. ;D Olemme rakentamassa omakotitaloa ja olen pohtinut kuivausrumpua, tullakko vaiko ei. Ei ole osannut kaivata kun ei ole ennenkään ollut käytössä, toisaalta tarve varmasti kasvaa jos lapsiakin siunaantuu. Olen jo jonkin aikaa sitten kallistunut siihen että kuivausrumpu tulee (vaikka olen myös kuullut sen sähkösyöppöydestä) ja luin kirjoituksesi avomiehelle ja tämä antoi lisäpotkua päätöksellemme! Kiitos siis tästä! 🙂

  1. Eimii: Omon nestettä en muista vuosiin ostaneeni, täytyykin kokeilla sitä seuraavaksi. 🙂 Kiitos vinkistä. Huomenna pääsenkin jo kaupoille, sillä tyynyjä on jäljellä enää yksi.<br />
   <br />
   Myös ellit.fistä ja tarkan markan blogista löytyy juttua kuivausrummun energiaa säästävistä ominaisuuksista. Löysin ne tänään kun yritin teille etsiä lähdettä siihen lukemaani tutkielmaan. Uudet kuivausrummut käyttävät enää vain puolet siitä määrästä mitä ne kuluttivat vielä 6-7-v sitten, kehitystä on siis parempaan kaikin puolin tapahtunut. 🙂

  2. Eimii: Ostettu on ja eka koneellinen pesty. 🙂 On tosi hyvän tuoksuinen tämäkin ja ostan ehdottomasti myös toiste. :)<br />
   <br />
   Kiitos vinkistäsi! &hearts;

 5. Olipa mielenkiintoinen postaus ja ihan uutta asiaa itselleni. Meillä on pesukoneessa kuivausominaisuus, jota en ole uutuuden viehätyksen jälkeen käyttänyt, koska ei ole mielestäni tarpeeksi tehokas (pitäisi kuivattaa noin kolme tuntia, että pyykin saisi oikeasti suoraan kaappiin viikata). Mutta täytyypä katsoa uudelleen vaikkapa pienemmillä kuivatusmäärillä. Helpottaisi toki kuivatusta huomattavasti tuo rumpu. 🙂

  1. Jenni: Kuivaava pesukone on ajatuksena täydellinen, mutta se kuivausaika on pitkä ja tuskainen että nopeammin taitaa pyykki kuivaa narulla. Toivottavasti joskus vielä keksitään molempien vekottimien parhaat puolet yhdistävä tekijä ja pakataan samaan kääreeseen. :)<br />
   <br />
   Liinavaate ja pyyhepyykki voisi olla kätevä kuivatella suoraan pesun jäljiltä. Kerran viikossa koti päivänä, kun on nelisen tuntia aikaa? Saisi ihanaa pehmoista pyykkiä! &hearts;

 6. Itse olen tarkka siitä, ettei aineet haise millekään. En ole astmaatikko, mutta pesuaineiden hajut ottaa kovasti henkeen.<br />
  Sisäinen blondini ihmettelee tuota lattialämmityksen kalleutta. Minun talossani pesutiloissa on jatkuva kierto ja lämmin vesi siis kiertää ilman termostaatin säätelyä. Ehkä sen hinta ei nouse? Vai miten se juttu oli?<br />
  Itse en pidä silittämisestä ja käytän kuivuria n 10 min ja ripustan kuivumaan. Säästyy silityksen vaiva.. Talvella olen ajatellut, että hengitysilma saa vähän kosteutta, kun lämmityskausi kuivattaa kaiken,neniä myöten!<br />
  Mielen koneista minäkin haaveilen..

  1. Annika: En osaa sanoa tuohon lattialämmitykseen oikein mitään. Meillä on vesikiertoinen termostaatillinen lämmitys kylppärin laattalattiassa ja se vie enemmän sähköä kuin meidän kiuas joten aikamoinen sähkösyöppö siis on. Toki niissäkin voi olla eroja ja ehkä uudemmat lämmitysmenetelmät vievät vähemmän sähköä (meillä on reilut 10-v vanhat). <br />
   <br />
   Mie vihaan silittämistä. 😀 En silitä oikeastaan koskaan ja miehen paitiksetkin on itsestään siliävää materiaalia. 🙂 Talviaikaan pyykin kuivaaminen narulla voi ollakin hyvä vaihtoehto, sillä meilläkin on pakkaspäivinä tosi kuiva ilma. :)<br />
   <br />
   Miele on ihana paras! &hearts; &hearts;

 7. Löysin blogiisi vauva.fi-keskustelupalstalla olevan ilkeän ketjun kautta. Tulin uteliaisuuttani kurkkaamaan sinun pyykinpesuohjeita ja pakko on jättää kommentti sinulle että postauksesi oli hauskasti ja huumorilla tehty. Illan naurut, eikä lainkaan ilkeämielisesti. Älä siis ymmärrä väärin. :)<br />
  <br />
  Mieheni on töissä sähköalan yrityksessä ja tietää paljon asiasta. Olet täysin oikeassa, että kuivausrumpu on taloudellisempi ratkaisu kuin pyykin kuivaaminen sisätiloissa telineessä. Ennen oli toisin, kuivausrummut käyttivät silloin paljon sähköä. Laatuvaatimus direktiivien koventuessa on kuivausrumpujen energiatehokkuutta parannettu tuntuvasti ja itse suosittelen kaikille kuivausrummun hankkimista. Olen lukenut todennäköisesti saman tutkimusraportin kuin sinäkin, en muista tohtorin nimeä joka sen on laatinut. Erinomaista luettavaa kaikille energiansäästöasioista kiinnostuneille.<br />
  <br />
  Hyvää jatkoa sinulle Miia, vaikutat mukavalta ja jalat maassa olevalta ihmiseltä.

  1. Vierailija: Kiitos kommentistasi! &hearts; &hearts; Kävinkin katsomassa kyseistä keskustelupalstaa ja siellähän se ketju heti ensimmäisten joukossa olikin. 😀 No huvinsa kullakin ja huumori ei aina uppoa kaikkiin. 🙂 En jaksa korvaani lotkauttaa tuollaisille ketjuille, en enää enkä tulevaisuudessakaan. Ja koska ällöpositiivisena itsetehostajana keksin kaikesta aina jotain hyvää, niin minusta on hienoa että tulit vierailulle ja jätit kommentin! &hearts; Kommentit ja vuorovaikutus ovatkin bloggaamisen paras puoli. :)<br />
   <br />
   Kiitos että vahvistit tämän sähköasian, en tosiaan itsekään muista kyseisen tohtorin nimeä enkä googlesta tutkielmaa enää löydä. Kuivurit ovat nykyaikaisen teknologian ansiosta varsin vähäenergisiä, varsinkin jos vertaa niihin ensimmäisiin malleihin, joiden ulkokuorikin oli tulikuuma. :D<br />
   <br />
   Kiitos kivoista sanoistasi! &hearts; &hearts; Ihania loppuvuoden päiviä ja onnellista uutta vuotta 2013! &hearts; &hearts;<br />
   <br />

 8. Tämä oli mielenkiintoinen postaus, en ole tullutkaan ajatelleeksi narukuivatuksen haittoja. Nyt meni kuivausrumpu meidänkin ostoslistalle, kiitos! :)<br />
  <br />
  Mitäs siellä vauvalla taas kirjoitellaan, voi elämä kun jollain ei ole elämää. Aina joku bloggaaja siellä riepoteltavana. Älä ota itseesi niistä jutuista, kateus se on joka puhuu. Jatka vaan samaan tyyliin positiivisella otteella.<br />
  <br />
  En tiedä ehdinkö koneelle enää ennen vuoden vaihtumista, joten toivotan jo tässä vaiheessa sinulle onnellista ja ihanaa uutta vuotta!<br />
  <br />
  T. Ellu

  1. Elina: En ollut minäkään, ennen kuin löysin sen tutkimuksen. 🙂 Ja nyt kun jälkikäteen asiaa miettii, niin tottahan se on. Kyllähän huoneilman kosteus johonkin on haihdutettava, joko koneellisesti tai muulla tavoin. 🙂 Ulkona kuivaaminen on tietysti optimaalisin vaihtoehto, mutta neljän vuodenajan maassa se on lähes mahdotonta. Ja aurinko haalistaa ainakin mustia kankaita, joten täysin harmitonta ei ole sekään. :D<br />
   <br />
   Nuo keskustelupalstat eläkööt omaa elämäänsä, aina riittää ihmisiä jotka syystä tai toisesta katsovat aiheelliseksi kirjoitella inhottavuuksia toisista ihmisistä (ja varsinkin blogeista :D). Minua lähinnä huvittaa ne tapetille nostetut aiheet, kuten tämä pyykkipostaus, paskainen sänky (whaat??? :D) ja lapsen surkeat joululahjat. 😀 Meidän tyttö on hyvin iloinen ja onnellinen saamistaan lahjoista ja jokainen on kovassa käytössä ollut aatosta asti. &hearts; Se on ainoa asia, mikä minulle ja muille joulupukin apureille hänen lahjojensa suhteen merkitsee. &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Ihanaa uutta vuotta sinulle Ellu! &hearts; &hearts; Ja iso halaus! &hearts; &hearts;

   1. Minna: Miele on huippu! &hearts; meillä on Mielen astianpesukone myös enkä ikinä sitä muuhun merkkiin vaihtaisi. 🙂 Pesutulos on aina hyvä ja telineiden säädöt mahdollistavat sen että koneessa voi pestä mitä tahansa. :D<br />
    <br />
    Miele 4ever! &hearts; &hearts; 😀

   2. Tuosta energiatehokkuudesta puheenollen niin en kyllä oikein usko tuohon ,että rumpukuivaus olisi halvempaa kuin narukuivaus. Rumpu kuluttaa kuitenkin sen 1000-2000W kun esim.lattialämmitys vie saman vain ollessaan täydellä teholla. Lisäksi jos kylpyhuoneessa on lattialämmitys niin lämmin ilma nousee ylöspäin mikä vain edesauttaa ilman poistumista kerrostaloissa, koska suurimmassa osassa on painovoimainen ilmanvaihto ja lisäksi koneellinen ilmanvaihto päällä osan aikaa. Ja se kosteus mikä pyykeistä lähtee, ei aiheuta kyllä mitään homevaurioita muuta, kun kasattuna lattialle. Kosteutta tulee enemmän jo parvekkeen ovesta kun avaat sen talvella tai sateiseen aikaan ja lisäksi huoneilman kosteus pitäisi olla 50-60%, jotta se olisi terveellistä rakenteille että asukkaille 🙂 Terkuin, H ja M 😀

   3. Minna: sain sun säpön. 😀 Ihana H! &hearts; &hearts; En ole tosiaankaan asiaan perehtynyt sitä yhtä tutkimusta lukuunottamatta, joten en lähde arvailemaan tämän enempää energia-asioista. :)<br />
    <br />
    Löysin tarkkamarkan blogista paljon mielenkiintoista sähkönkulutusasiaa, kuten tämän:<br />
    <br />
    <a rel="external nofollow" href="http://www.tarkkamarkka.com/blogi/2012/05/pyykin-kuivaus-sisalla/&quot; target="_blank">http://www.tarkkamarkka.com/blogi/2012/05/pyykin-kuivaus-sisalla/</a><br />
    <br />
    H voisi ehkä innostua lukemaan tuota blogia?? On sellainen miehinen ja maskuliininen versio. 😀 <br />
    Tuo on minusta todella todella mielenkiintoinen ja itse olen sitä kolunnut läpi viimeiset pari tuntia. 🙂 Nyt on pää pullolaan asiaa, hihii. 😀

 9. Että mä en kestä, nyt meillä on jo sama ajatuksen juoksukin:D Piti itse just tehdä postaus kyseisistä pesutyynyistä. Ostin kokeilu mielessä viikko sitten jouluostosten mukana kyseisiä tyynyjä (2 pakettia 4 euroa tarjouksesta) ja nyt paketeista löytyy enää kaksi kappaletta ja kauppaan tarvitsisi mennä lisää ostamaan, sillä nuo yllätti minut todellakin niin positiivisesti, etten voi uskoa edes pyykkien pesulopputulosta todeksi. Valkoinen on todellakin valkoista ja se tuoksu on täydellinen. Lapsien vaatteet hehkuvat väriä ja jopa mustikkatahra lähti tuosta noin vain pesussa pois ilman mitään muita toimenpiteitä tahrojen suhteen.<br />
  <br />
  Nyt alan uskomaan sitä mainosta telkkarissa missä sanotaan että pyykinpesuaine kotelosta tai sen kautta aine hukkuu viemärin/pesukoneen uumeniin, eikä pääse täysin määrin pyykkien kimppuun. Tämän tyynyn ansiosta se pääsee rummussa heti käyttöön,mikä on erityisen mahtava juttu. Näin säästetään kukkaroa sekä luontoakin. Kaikki aine tulee käytettyä eikä mene hukkaan. HUIPPUA!<br />
  <br />
  Odotan innolla uuden talon valmistumista, sillä sinne on tulossa pesutorni.:) Meillä kuivatetaan pyykit siellä minne teline mahtuu ja vanhassa rivitalossa kun ei mitään kunnon ilmastointeja ole, niin talvella pyykkien kuivumisaika menee kolmeen-neljään päivään. Ja tuo tuntuu jo jotenkin epähygieeniseltä :/ Pyykit pikemminkin varmaankin homehtuvat kuin kuivuvat… Siinä ehtii jo myös kasvaa aika suuri pyykkivuori koriin kun edelliset kuivuvat eikä ole enempää tilaa johon laittaa kuivumaan… HUOH! Joten tuo kuivausrumpu tulee todellakin tarpeeseen!<br />
  <br />
  Kiitos ihanasta postauksesta! :)<br />
  <br />

  1. Live &amp; Home: Hihii. :D<br />
   <br />
   Nuo pesutyynyt on aivan superit, isosisko tutustutti minut niihin alunperin kun hän oli pyykinpesua rakastavana ihmisenä (oikeasti!! :D) löytänyt ne päättänyt ostaa kokeeksi kotiin. 🙂 Eikä paluuta ollut. 😀 Minulle hän toi tuliaisena yhden pikupaketin ja samanlainen vastaanotto oli meidänkin huushollissa. Tuoksu on ihana ja varsinkin rumpukuivauksen jälkeen se on sellainen vieno tuulahdus. &hearts; &hearts; &hearts; Putsasin muuten pesukoneesta sen alapötkylän (nukkasihtikö se on? :D) viikko sitten ja se ei ollut läheskään niin tukkoinen ja limainen kuin aikaisemmin. Joten uskon että tuo aine on hyvä myös pesukoneen kannalta, sillä pesuaine tuntuisi oikeasti imeytyvän pesuveden kautta pyykkiin eikä se saostu sinne pötkylään. :D<br />
   <br />
   Pesutorni on järkevä investointi kaikin puolin. Teilläkin kun on jo kaksi vilperiä, niin pyykkiä tuleekin tuplasti meidän määriin verrattuna. Kuivausrumpu tulee muuten halvemmaksi senkin vuoksi, ettei kasvavalla lapsella tarvitse olla kovinkaan suurta vaatevarastoa. Meillä on menty aika vähällä, sillä käyttöä seuraavana päivänä on puhdas pyykki taas odottamassa uutta käyttöä. 🙂 Tämä seikka ilahduttaneen varsinkin perheen miespuolista, sillä miehet ei useinkaan ymmärrä miksi vaatteita täytyy hamstrata niin kamalat määrät kaappeihin. :D<br />
   <br />
   Kiitos sinulle murunen! &hearts; &hearts; Halaukset! &hearts; &hearts;

 10. Mun piti itseasiassa testata noita samoja pesuainepussukoita, mutta jätin kauppaan kun laskin kuinka monta pesua niillä saa pestyä (11kpl) ja sitä hintaa verrattuna jauhelaatikkoon jolla pesee mooonta pesua! Mutta jos tosiaan niillä lähtee pyykki puhtaammaksi kun normipesujauheilla niin kokeilen kyllä! Itse tykkään vahvasti tuoksuvista pyykeistä, samoin H tykkää, joten meillä &quot;lotrataan&quot; huuhteluaineen kanssa ja aina yhdessä kaupassa haistellaan mikä on hyvää, tällä hetkellä käytän arielin color-pesujauhetta värillisille ja valkoisille sitten omaansa ja olikos se nyt comfortin ruusun tuoksuista huuhteluainetta 🙂 Meilläkin menee pyykit osin kuivuriin eli pyyhkeet, lakanat, sukat ja alushousut ja välillä minun trikoovaatteet! Mutta farkut ja muut kuivataan kodinhoitohuoneessa naruilla, kun vaatteet kuluu kuitenkin kuivurissa paljon, joten säästö kuivurissa kuimaamisessa ja vaatteiden hyvässä kunnossa pysymisessä menee rinta rinnan, ainakin niin olen laskenut… Kuivaat kuivurissa joitain vaatteita usein, ne menee hyvinkin nopeasti piloille ja joutuu ostamaan uuden eli säästö olisi -0 tai sitten itse jää tappiolle, riippuu kuinka kalliita vaatteita käyttää 🙂 Tää oli vaan mun blondin aivoilla mietitty, jokainen tekee niinkuin tahtoo ja hyvältä tuntuu 🙂 Ihanaa viikonloppua &hearts; &hearts;

  1. Minna: Kappalehinta on aika tyyris, mutta itse ostan ne pääasiassa tarjouksesta. 😀 Tarjoustalosta saa sellaisia megapackeja ja cittarissa on usein kahden pakkauksen yhteistarjouksia. Minusta meidän pyykki on nyt puhtaampaa ja kaikki tahrat on lähteneet yhdellä pesulla, ilman liotusta tai muita kommervenkkejä. Sain valkoiseen paitaani auton ovesta mustan öljyisen viirun ja sekin lähti yhdellä 40-asteen pikapesuohjelmalla pois. :D<br />
   <br />
   Meillä on aina kuivattu lähes kaikki pyykki (rintaliivejä ei sentään) kuivausrummussa. Kyllähän se jonkin verran kuluttaa kangasta, mutta nämä uudet hienosäädettävät koneet paljon vähemmän kuin meidän vanhat rohmut. 😀 Itselläni on lähinnä puuvillasekoitetta olevia strech-farkkulegginsejä joille ei ainakaan toistaiseksi ole vahinkoa tullut. Miehen siniset farkut ehtivät hajoamaan jo ennen kuin värit haalistuvat. 😀 Mies pyöräilee paljon ja useimmiten farkun lahje kuluu puhki sisäsaumasta ja ratkeaa. :D<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua teille myös! &hearts; Iso hali! &hearts;

 11. Huolehdi ilmanvaihdosta. Hyvästä ilmanvaihdosta on huolehdittava etenkin silloin, kun pyykki kuivataan kuivausrummulla. Varmista korvausilman saanti ja tuuletus pitämällä auki kylpyhuoneen ikkuna tai ovi kuivauksen ajan. Kuivausrummun tuottama lämpö kohottaa helposti huonelämpötilaa, jolloin kuivaukseen kuluva aika pitenee ja sähkönkulutus nousee. Juuri tätä H tarkoitti, kohdassa 8 kyseisellä sivulla 🙂 Ja lisäksi narukuivauksen energiatehoksi oli ilmoitettu 1,4 KWH, joka on todellisuudessa 0, koska sama energia menee lämmitykseen, kun niitä pyykkejä et sinäkään kuivaa lattialla kasassa muruseni 😀 Tässä muutama vinkki joihin kannattaa oikeasti kaikkien tutustua, jotka tahtoo olla energiataloudellisia ja kodin voivan hyvin, eli pieni kosteus pyykeistä on kodille vain hyvä asia ja sen asukkaille, pyykki ei homehduta rakenteita :)!!

 12. Me luettiin jo ja H sanoi, että se alkaa kohta pitään omaa blogia, siinäpä vasta sitten olis 😀 HAUSKAA ja kaikilla, kun tietää millanen huumorimies täällä mulla piilee 😀 Säbää lähetetty lissää &hearts;

  1. Minna: Loisto idea! &hearts; Kannatan ehdottomasti ja annan heti ääneni H:n omalle blogille! 🙂 Tuo on super idis ja itse kaipailen lisää miehiä blogirintamalle, ne kun ovat vielä toistaiseksi harvinaisuus. 🙂 Säpöt saatu ja vastailtu! &hearts; &hearts; Pusutukset teille molemmille ja kiitokset avusta! Mie en mikään sähkömies (nainen :D) ole enkä mene vannomaan mitään totuuksia, kun en asioista tiedä tarpeeksi. Mie keskityn vaan pesutyynyihini, thihiii. 🙂 Näen niistä varmaan jo untakin, &quot;ooooo pesutyynynyt oooo&quot;. :D<br />
   <br />
   Nyt on pakko mennä livistää untenmaille hetkeksi että saa kammettua itsensä taas kukonlaulun aikaan ylös sängystä. Kauniita unia! &hearts;<br />
   <br />
   ps. uusi lookki olkkarissanne on tosi hyvä, näyttää tosi avaralta ja isolta teidän olohuone! &hearts; &hearts;

  2. Khih, mäkin täällä vielä 😀 Pusutukset sinne myös &hearts; Hei kuule muru, en mäkään tienny mittän noista ennen kun mun karjuni alko kertoon niitä, oon ihan pihalla vieläkin, jotta ja notta näin 😀 &hearts;

  3. Minna: Hihiiii, niin miekin. 🙂 En saa unta. 😀 Ajattelin katsoa ihanaa hömppää, eli Olipa kerran sarjan viime sunnuntain jakson nettitoosasta. Jospa alkaisi silmä luppaamaan ja pääsisi tirsoille. :)<br />
   <br />
   Karjut on ihania! &hearts; Mitä me tehtäisikään ilman niitä. 😉

  4. No äläpä muuta viserrä, mä katon jotain koiraohjelmaa, puolella silmällä, jotta näin, hihii &hearts; Täällä me kaks yökukkujaa toilaillaan väsyneenä, parasta &hearts; &hearts; Karjut, meijän karjut &hearts; &hearts;

  5. Minna: &hearts; Mie en jaksanut katsella sitä Olipa kerran-sarjaa sittenkään vaan uni tuli. ZZzzzzzzz 🙂

 13. Ostin juuri noita pesutyynyjä ja voi harmi, en voi niitä käyttää, ovat niin voimakkaasti parfymoituja!<br />
  Koko asunto tuoksui kauhealle ja koneeseenkin jäi hirveä haju! Peruspesuaine on paras, ei voimakasta tuoksua! Makuasioista ei voi kiistellä, mutta onneksi kaupoista saa tuotteita, jotka sopivat jokaiselle!

  1. marjo: Voi ei. 🙁 Itselläni on aika herkkä nenä ja sen vuoksi en tykkää monenkaan pyykinpesuaineen tuoksusta. Tämä liila aktiliftin tyyny on omaan nenuuni ollut miellyttävä ja rumpukuivaus on hieman hälventänyt sitä tuoksua, joten se on minusta ollut melko mieto. 🙁 <br />
   <br />
   Makuasioista ei tietenkään kannata kiistellä, se on totta. Toivottavasti voit antaa ne jollekin tuttavalle käyttöön. &hearts; &hearts; &hearts;

 14. Me saatiin tämän vuoden alussa miehen tädin vanha kuivausrumpu. Mä en tajua, kuinka mä olen tullut toimeen ilman sitä! Siinä on niin hyvä kuivattaa pyyhkeet ja lakanat. Vaatteita mä en sinne uskalla laittaa, kun kutistuvat. <br />
  Pyykkiä meillä pestään silloin, kun siltä tuntuu. Mä olen tosi tarkka mun ja Eelin vaatteista, joten pesen ne täysin erillään miehen pyykistä. Mies kun on vähän tollanen välinpitämätön vaatteiden suhteen, suurimmaksi osaksi kulkee työvaatteissa, ei ymmärrä niiden &quot;tavallisten&quot; vaatteiden arvoa. Ei, vaikka kuinka selittäis. Mies pesee kerran viikossa työvaatteensa ja muut arkivaatteensa, niistä tulee yhteensä kaks koneellista. Mä pesen mun ja Eelin vaatteet 3-4 päivän välein, kun sitten vasta sitä pyykkiä alkaa kertymään. Silloinkin pyrin pesemään max. kaks koneellista narukuivauspyykkiä yhden koneellisen kuivausrumpupyykkiä. Pyrin myös pesemään vaatteet silloin, kun sauna on päällä. Ovet vaan auki saunasta kodinhoitohuoneeseen, niin saunan lämpö kuivattaa pyykit TOSI nopeesti, eikä kosteuta huoneilmaa 🙂 Meillä tosin ilmanvaihto menee tehostukselle automaattisesti, jos jossain huoneilma on liian kostea. Mut tätäkin tapahtuu tosi harvoin, enempi silloin kun muutettiin tähän, kun raksa-aika keräs oman kosteutensa muutenkin. <br />
  <br />
  Pesuaineista. Mä aikasemmin käytin hajustettuja ja nestemäisiä pesuaineita (Ariel), mut kun Eeli alkoi saamaan allergisia reaktioita niistä viime talvena, vaihdoin hajustettuihin. Nykyään mä en voi sietää hajustettuja pesuaineita 😀 Hajuvedetkään ei tunnu niin tunkkaisilta, kun vaatteissa ei ole sitä pesuaineen hajua. yt oon löytänyt sellaset pesuaineet, jotka ei tuoksu MILLEKÄÄN. TOSIN, mä olen nyt vähän lorauttanut hajustettua huuhteluainetta vaatepyykkiin, koska tuntuu, että vaatteet menee pienestäkin käytöstä vähän sellaisiksi tunkkaisiksi.

  1. Heidi: Kuivausrumpu helpottaa kyllä arkea, varsinkin lakanoiden ja pyyhkeiden kanssa. 🙂 Pyyhkeistä tulee ihanan pehmeät ilman huuhteluainettakin. &hearts;<br />
   <br />
   Minun pesuaine suosikkejani on Methodin tuoksuton ja Fresh Air sekä nämä arielin liilat aktiliftit. Bio luvil oli ennen vakkaripesuaineeni mutta se tuoksu alkoi öklöttämään ja siirryin kokeilemaan Methodia, johon rakastuin. Methodia vaan on niin hankala löytää mistään, ja jos valikoimassa sattuu sitä olemaan niin todennäköisesti kaupan hylly on tyhjä sen kohdalta. Tätä Arielia saa melkein kaikkialta, joten se on helppo kauppareissussa napata mukaan. :)<br />
   <br />
   Mistä olet löytänyt pesuaineen joka ei tuoksu lainkaan??? 🙂 Sellainen olisi tosi hyvä. Methodin tuoksuton on lähes 100% hajuton kun sitä laittaa vain pari pumpausta per koneellinen, mutta se saatavuusongelma….. Jos olisi joku muu merkki joka on yhtä hyvä niin mielelläni kokeilisin. 🙂

  2. Meillä on sellaset purkit kodinhoitohuoneessa ku Neutral. ISOT pahvipöntöt, ja maksaa about 6-7e/paketti. Ostin noi kuukausi sitten S-marketista ihan vaan kokeilumielessä, ja vielä on puolet jälellä. Tosi riittoisat. Pesutehoon oon ollut tosi tyytyväinen myös. <br />
   Aion ehdottomasti suunnata huomenna ostamaan tota Methodia. Ehkä K-raudasta sitä sais helpoiten? Siellä muistaakseni niitä nähnyt.

  3. Heidi: Kiitos, sellaiset lähteekin kotimatkalle seuraavalla kauppareissulla. 🙂 K-raudasta on ainakin joskus löytynyt methodia, ja suurimmissa S-marketeissa on myös niitä välillä ollut. Prismassakin, mutta meillä ne on aina loppu.

 15. Tää oli mielenkiintonen postaus! :)<br />
  Viittitkö vähän kertoo tosta valkasevasta pesusta, miten teet sen jne? :))

  1. Jennifer: Itse teen valkaisevan pesun ruokasodalla. 🙂 Eli ruokalusikallinen sodaa pesupalloon ja koneeseen pikaohjelmalle. Tämän jälkeen erillinen pesukierros normaalin pesuaineen kanssa. 🙂 Tahroja tuo soda ei poista, mutta valkoinen väri kirkastuu uudenveroiseksi. Tahroihin käytän erikseen joko tahranpoistoainetta tai jos on paha läiskä niin kloritea, jonka sipautan pumpulilla tahraan (mahdollisimman tarkasti ettei mene puhtaaseen kohtaan). Meillä on tosin porkkana ja mustikkatahrat lähteneet normaalipesussa pois, joten tahranpoiston olen viimeksi joutunut tekemään yli vuosi sitten viimeksi. 🙂

  2. Jennifer: Kokeile ihmeessä, on toimiva ja edullinen konsti. Oma äitini sen on minulle opettanut. 🙂

 16. Moi, mikä teillä kaikilla on oikein ilmankosteus huoneistossa? Meillä on mittari hankittu ja kosteusprosentti on kesällä ihanteellinen eli jotain 55-65% luokkaa, mutta näin talvella VAIN 20-30% joka on aivan liian alhainen. Juurikin sen vuoksi olen alkanut kuivattaa pyykkejämme narulla ja vielä olohuoneen puolella usein, jotta kosteus nousisi edes siihen 30 %:iin. Oikeasti auttaa nenän tukkoisuuteen, sillä lämmitetty talvi-ilma huoneistoissa on liian kuivaa. Tämän lisäksi meillä on ilmankostutin, joka on varsinkin flunssakaudella päällä tosi usein. Näistäkin toimenpiteistä huolimatta talomme ilmankosteus ei nouse tarpeeksi, vaan on ihan maksimissaan sen 35% hetkellisesti. Kerran poltat takkaa, niin kosteus laski taas 20 %:iin…… Eli ei todellakaan ole huono juttu kuivattaa pyykkejä sisällä varsinkin talvisin. (Kesällähän on ihanteellista kuivattaa pihalla.) jos jollakin siis taipumusta jatkuvaan nuhaan ja nenän tukkoisuuteen, suosittelen mittaamaan kosteuden ja nostamaan sitä, sen nimittäin huomaa kyllä varsinkin aamuisin!<br />
  <br />
  Kiitos Miia ihanasta inspiroivasta blogistasi, olen saanut sinulta paljon mahtavia ideoita, ja minun on pakko seurata postauksiasi päivittäin! &hearts; 😉

  1. Mari: meillä ei ole omaa mittaria, mutta naapurilla kerrosta alempaa löytyy. Olemme sitä lainanneet pari kertaa ja lokakuussa taloyhtiön kymmenenvuotistarkastuksen jälkikatselmuksessa mitattiin kosteus uudestaan. En muista tarkkaa prosettilukua, mutta se oli melko optimaalinen joten veikkaan joten 50% luokkaa sen olleen. meillä kylpyhuoneessa jos kuivattaa pyykkiä niin huoneilma muuttuu liiankin kosteaksi, vaikka olisi kylppärin ovikin auki. Näillä pakkasille menee myös ikkunat hieman huuruun keittiöstä ja olohuoneesta, jos kuivattaa enemmän kuin yhden koneellisen narulla. En itse osaa ottaa paremmin kantaa aiheeseen, sillä tietotaitoa ei ole tarpeeksi. :)<br />
   <br />
   Aikaisempina talvina on huoneilma ollut pakkaspäivinä liian kuiva, sen olen huomannut nenän limakalvojen ärtyisyydestä, varsinkin aamuisin. Tänä talvena ei ole samaa vaivaa esiintynyt, ja uskon siihen vaikuttavan meidän ilmanvaihtokanavien puhdistuksen ja ilmanpaineiden säätämisen. <br />
   <br />
   Kiitos kauniista sanoistasi! &hearts; &hearts; Tälläinen aina saa hymyn huulille ja iloisen mielen! Lämmin halaus! &hearts;<br />

 17. Moi Miia! Olipas hyvä postaus..ihan täyttä asiaa. Itse rrakastan pyykin pesua:) <br />
  <br />
  Mulla olis sitten vielä yksi kysymys..taas;) Tilasin meille ne Kartellin Jolly-yöpöydät ja mietin tässä, että mistä sitä kalvoa saa mistä mainitsit? Onko sitä helppo käyttää yms kokemuksia. Kiitos, jos jaksat vastata! 🙂 <br />
  <br />
  Hyvää uuden vuoden vaihdetta sinulle&hearts; Virpi

  1. Virpi: Kalvoa saa esimerkiksi nimellä DC-fix ja myyntipaikkoina on muutamat verkkokaupat, rautakaupat sekä hyvin varustetut marketit kuten Prisma. 🙂 Oman valkoisen kalvon ostin Prismasta. Myös Tarjoustalon valikoimassa on niitä ollut, toisen merkkisenä vaan.<br />
   <br />
   Ainakin K-raudassa ja osasta Prisma-myymälöitä löytyy kirkasta kuvioimatonta kalusteisiin tarkoitettua kalvoa. Normaalia kirjoihin tarkoitettua kontaktimuovia en suosittele laittamaan, sen liima on niin ätläkkä ettei sitä saa enää pois. :)<br />

 18. Oikein naurattaa, kun taas on vauva-sivuilla puitu asioita. Meillä on tapana töissä (naistentaudeilla) öisin nauraa itsemme kipeäksi, kun naiset neuvoo toisiaan… ja voitte uskoa, että pysytään hereillä!

 19. Heippa! Olen ihastunut blogiisi ja luin taas uudelleen kirjoituksiasi pyykinpesusta, oletko käyttänyt nyt arielin tuotteita? Mikä niistä on mielestäsi paras nykyään? Monet ovat kommentoineet tuoksun muuttumista ja mietin, että vieläkö tuotteet ovat hyviä? Mitä pyykinpesuainetta käytät tällä hetkellä? Kiitos ihanista jutuistasi täällä blogissa, niitä on mukava lueskella! 🙂

  1. Aleksandra: Olen viime aikoina tykästynyt Perlanan pyykinpesuneisteisiin ja niitä käyttänyt nyt jonkin aikaa putkeen. 🙂 Perlana White valkopyykkineste on varsinkin ihan mahtava tuote, samoin Perlana Sport joka sopii elastaania sisältäville vaatteille. :)<br />
   <br />
   Tykkään myös Methodin Fresh Air pyykinpesunesteestä, sekä Naturalin hajusteettomasta pesunesteestä. Siinä omat suosikkini tällä hetkellä. 🙂

  2. Minulla on juuri paraikaa käytössä Perlana white 🙂 Ajattelin kuitenkin kokeilla Arielia, en ole sitä ikinä kokeillut. Niitäkin on vain niin monia, etten tiedä minkä ostaisin.. Täytyy kokeilla myös tuota Methodia, sitäkin olen joskus nuuhkinut kaupassa 😀

  3. Aleksandra: Arielin pesutyynyissä on aika voimakas tuoksu, itse olen tullut herkkänokaksi ja siksi tykkään nykyisin enemmän käyttää tuoksuttomia tai vähätuoksuisia pesuaineita. Perlana Whitessa tuoksu on todella miellyttävä ja annostelen sitä ohjetta vähemmän, jolloin tuoksu on ihanan hentoinen. &hearts; Oma Ariel suosikkini on nämä tässäkin postauksessa olevat violetit pesutyynyt, en tosin ole niitä yli vuoteen ostanut. <br />
   <br />
   Methodin Fresh Air on aivan ihanan tuoksuinen myös ja sitä suosittelen kokeilemaan. Methodin pinkkipulloista Blossomia suosittelen välttämään, se on todella ätläkkä ja oikeastaan aika kauhea. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *