Kokoa ja Oivaa, vai Kokoa tai Oivaa?

Astioiden kanssa on pähkäily nyt päivittäin ja olen käynyt kaikki astiapostaukseen jättämänne ehdotukset läpi. Arabian Teemaa ehdotti useampikin, mutta se on sävyltään niin kellertävän valkoinen, että siksi se saa minulta jäädä väliin. Vaikka yleisesti puhutaan että Arabian ja Iittalan posliinit ovat valkoisena samaa sävyä, niin oma silmäni erottaa niissä silti eroja. 24-sarja on todella kermainen, johtuen ehkä erilaisesta pinnoituksesta. Koko-sarja on vuorostaan näistä valkoisin ja Teema asettuu näiden kahden edellämainitun puoliväliin. Olen kaupassa kolmeen kertaan vertaillut näitä astiasarjoja ja sävyerot ovat selkeät. 

koko.jpg

Arabian Koko-sarja on lähes samaa sävyä Villeroy & Bochin New Waven kanssa, joten se voisi vielä nippanappa mennäkin vaikkei ole puhtaanvalkoinen. Kokojen muotokin on tasan just sellainen mitä omalta uudelta astiastoltani haluan. Hyvin yksinkertaista ja kaiken kanssa sopivaa. Ikeasta löytyy hyvin samannäköinen astiasto kuin Koko ja se olisi puhtaanvalkoinen sävyltäänkin, mutta omasta kokemuksestani tiedän ettei astioiden pinnoitus ole yhtä kestävää kuin Arabialla. Minulla on ollut Ikean astioita ja niissä varsinkin lautasten pohjat naarmuuntuivat aterimista johtuen melko nopeasti. 

oivakupit.jpg

Marimekon Oivaa en saa mielestäni millään. 🙂 Värisävyn osalta on pikkuisen näkemyseroja, yhden mielestä Oivat ovat vitivalkoisia ja toisen mielestä kermaisia. Oman muistikuvani mukaan nämä ovat siitä väliltä, eli samaa sävyastetta kuin Arabian Koko-sarja.

lautasetoiva.jpg

Pentikin astiasarjoja ehdotettiin myös, mutta ne ovat liian koristeellisia. New Waven jos ja kun nyt sitten vaihdan toiseen malliin, haluan uuden astiastoni olevan todella yksinkertainen ja sileäpintainen. Tämän vuoksi myös Iittalan Ego, Arabian Lumi sekä Oma ovat poissuljettuja. Casa Stockmannin lautaset saivat noottia kommenttiboksissani jonkin verran, mikä oli pienoinen pettymys itselleni. Monella oli huonoja kokemuksia niiden lohkeamisesta ja taidan suosiolla sittenkin palauttaa ne pari lautasta jotka tilasin. Haluan astioiden kestävän käyttöä ja lapsiperheenä ei meidän astiat säästy pikku kolhuilta. 🙂

Siispä menen viikonloppuna neljättä kertaa vertailemaan Kokoa sekä Oivaa. Toivottavasti onnistun löytämään jostakin myös Rosendahlin Gran Cru-sarjaa, niin saisin siitäkin hyvän vertailun tehtyä. Näkemättä astioita livenä en uskalla enää yhtäkään kippoa tai kuppia ostaa. Myin nimittäin New Waven kulhot ja neliölautaset pois, joten tarttisin aika nopealla aikataululla pari lautasta tilalle, hihii. 😀

Illalla tulossa olohuoneen toivepostaus isommasta, leveämmästä ja laajemmasta kuvakulmasta. Aurinkoista päivää kaikille! <3 EDIT: En ehdikään napsimaan kuvia tänään, joten olkkaripostaus menee huomiselle!

(Tuotekuvat: Arabia, Marimekko)


Miia / Oma Koti Valkoinen - -

35 kommenttia “Kokoa ja Oivaa, vai Kokoa tai Oivaa?

 1. Koko ehdottomasti! Mulla on ollut jo iät ja ajat, eikä oo menny mikskään, vaikka neljä lastakin löytyy. Sitten niihin voi yhdistää eri värejä (jos kaipaa piristystä).

  1. Tomuenkeli: Kävin tänään vertailemassa astioita uudestaan ja päädyin siihen että yhdistelen eri sarjojen parhaita paloja keskenään. 🙂 Ostin neljä Oiva-sarjan lautasta leipälautasiksi ja kulhot aion ostaa Koko-sarjasta. Kupit saavat ainakin toistaiseksi olla vanhat New wavet, tosin pari Oiva-kuppia aion ostaa siihen lisäksi (teekupit ja kahvikupit erikseen). 🙂 Ja värejäkin voi halutessaan yhdistellä, tulisipa Oivaan kirkkaankeltaiset kulhot, ostaisin ne heti. 🙂

 2. Itselläni löytyy Teemaa sekä Marimekon Oivaa, joskin pääasiassa mustavalkoisilla kuoseilla, jo ihan työnkin puolesta. Oiva on mielestäni aika puhtaan valkoinen, varsinkin Teemaan verraten, joka itsellä on käytössä arkiastioina. <br />
  <br />
  Töissä käytämme kuviotonta Oivaa ruokailussa, ja voin sanoa, että kyllä ne ovat kestäneet. Itse kolistelen välillä kuppeja ja lautasia pesukoneeseen, eikä astiat ole kärsineet siitä mitenkään. Myöskään pinnoitteessa ei näy edes vanhemmissa astioissa jälkiä, toisin kuin ennen Oivaa olleissa MM-mukeissa. Jos hinta ei ole este, suosittelen itse kyllä Oivaa. 🙂 Toisille esteenä totta kai on astioiden valmistusmaa (Thaimaa), mutta mitäpä ei nykyään ulkomailla tehtäisi.

  1. Salla: Oiva on selvästi Teemaa puhtaamman valkoinen. Oiva on tismalleen samaa sävyä kuin V&amp;B:n New Wave, eli lähes oikea puhtaanvalkoinen. Ihan pieni kermainen vivahde niistä molemmista löytyy, mutta se vielä menee vitivalkoisen ruokapöydän kanssa. :)<br />
   <br />
   Oivan leipälautaset ostin tänään. Kulhot meinaan ostaa Koko-sarjasta. 🙂

 3. Voihan noita molempia yhdistää niin ei tarvitse vain yhtä valita, kokoa itselläni myös teemaa tms arabiaa niitä pystyy niin ihanasti yhdistelee ja myös mulla näiden seassa new wavea juuri sitä<br />
  Mistä aiot myös luopua, minusta sopii joukkoon myös ihanasti tuomaan muotoja

  1. Laura: Tähän päätökseen itseasiassa tulinkin tänään. 🙂 Yhdistelen Oivaa, New Wavea ja Kokoa keskenään ja valikoin joka sarjasta ne parhaat palat. Näin ei tarvitse tyytyä mihinkään ja saa kaiken mitä haluaa. 🙂 Värisävyt menee sopivasti yksiin, joten senkään suhteen ei tule ongelmaa. 🙂

 4. Noista valitsisin Oivan itse. Multa löytyy se Oiva teekannu, ja mun mielestä se on ihan riittävän valkoinen, samoin Teemaa löytyy ja sekin ihan hyvän valkoinen… mutta myös VilleRoy Bochin Wavea on mulla ja sekin hyvän värinen!:D En siis itse oikein ymmärrä tätä väri juttua olleskaan! 😀 Mutta Oivalle pisteet… hih! 🙂 Ja täytyy sanoa, että oon itsekin hysteerinen valkoisen värin sävyerojen vuoksi, varsinkin jos sitä on sisustuksessa, mutta jostain syystä astiastoissa en ole värin sävyeroa juurikaan huomannut! 🙂

  1. Heli: En tiedä onko tuotantoerissä heittoja, mutta ne Teemat mitä itse olen nähnyt, ovat olleet asteen verran kermaisempia kuin Koko-sarja tai Oiva. Ei se suuri väriero ole, mutta samaan kattaukseen aseteltuna väriero ottaa itseäni liiaksi silmään. Ja kun ruokapöytä on lähestulkoon kirkkaanvalkoinen, on aikamoinen sekametelisoppa jos astiatkin on useampaa valkoisen sävyä. 🙂 Olen tosi neuroottinen astioiden sävyjen kanssa, aina ollut. 😀

 5. Tulet pettymään, jos odotatArabialta naarmuttomuutta. Meillä on Teemat, olkoonkin Iittalat eikä Arabiat, ja niihin kyllä on jäänyt aika reippaastikin jälkiä aterimista. Meiltä löytyy myös tuo samainen Kokon kaadin, joka sinun kollaasissakin on, ja se ainakin on täsmäleen saman värinen Teeman kanssa, vertasin juuri sekä ikkunan edessä luonnonvalossa, että lampun alla. Pinnoitekin näyttää ihan vastaavalta. Ja siis minäkin olen tosi tarkkasilmäinen värisävyjen suhteen ja näen eroja sellaisessa, missä useat muut eivät näe sihrustamallakaan 😀 Koska olet noin ybertarkka, suosittelen sinua ostamaan yhden tuotteen molemmista sarjoista ja vertaamaan niitä kotisi valaistuksessa -kaupasta et luonnollista valoa löydä! Kyllähän ne saa kuittia vastaan palautettua.

  1. Hö: kaikissa astioissa näkyy käytönjälkeä, mitä pitempään ne on käytössä. Arabian värillisiä Kokoja meillä on aikoinaan ollutkin, pari kulhoa ja kuppeja. Arabia on minusta ollut melko hyvä, ei hajoa ekasta kolhusta eikä pohja naarmuunnu aterimista ekoilla käyttökerroilla. Oman Koko-kulhoni pohja oli kyllä vuoden jälkeen aika hurjassa kunnossa, eli osaan varautua siihen että uudenveroisena ne ei ikuisuuksia säily. Ovat silti parempia kuin moni muu sarja, vaikkakaan ei V&amp;B:n New wavea voita. :)<br />
   <br />
   Kävin tänään Sokoksella vertailemassa ja vaikka missä valaistuksessa astioita tihrustin, oli Teema kermaisempi kuin Koko tai oiva. Ero ei ollut iso, mutta minua se häiritsi. Siksi päädyinkin siihen, että yhdistelen Oivaa ja Kokoa New Waveen, ne ovat samaa sävyä keskenään. 🙂 Oivan leipälautaset ostin ja kotonakin ne vastasivat samaa sävyä kuin mitä kaupassa, eli hitusen kermaan vivahtava taitettu valkoinen. 🙂

 6. Minulla on Oivaa, Kokoa ja Teemaa valkoisena. Ei niissä suurta eroa kyllä ole, new wave mielestäni valkoisin ( jota myös meiltä löytyy). En koe mitenkään häiritsevänä yhdistää astioita. Kokolla on mielestäni kauneimmat kahvikupit.

  1. Leena: Mitä tänään (taas) vertailin, niin Teema on kellertävin, sitten on Koko ja Oiva samalla viivalla ja New Wave myös. New Waven pinnoite näyttää kiiltävämmältä, siitä saattaa johtua se että valaistuksesta riippuen New wave näyttää jopa vitivalkoiselta välillä. 🙂 Mutta Oiva ja New Wave on niin lähellä toisiaan etten itse erota niiden välillä sävyn suhteen eroavaisuutta. 🙂

 7. Minusta Koko ja Oiva on tyyliltään niin erilaiset, että itselle ei olisi ongelma eikä mikään tehdä valintaa kumpi olisi enemmän minun juttuni.

  1. Anonyymi: Oiva on sellainen mummolamainen ja söpö, Koko vuorostaan nuorekas ja trendikäs. 🙂 Minä päätin yhdistää keskenään niitä molempia, parhaat palat kummastakin sarjasta valkoisena. 🙂

  1. Minna: Vitivalkoisen ruokapöydän ja tulevan keittiön vuoksi. 🙂 Liian kermaiset astiat näyttäisivät vaaleankeltaisilta tai pahimmassa tapauksessa likaisilta ja vanhoilta. 😀

 8. Itse yhdistelisin sarjoja, on mahdoton löytää yhtä täydellistä. Itseltä löytyy nyt KoKo ja muutamia Iittalan sarjattoman osia. KoKon ongelmat: isoin lautanen liian iso mikroon, pieni taas niukka kooltaan ja keikkaa helposti koska reunat ovat koholla. Syvät pikkukulhot ovat puolestaan omaan makuun liian syvät ja kaikki uppoaa pohjalle. Muut osat ovat aivan loistavia. Sarjan ehdottomat parhaat puolet on tyylikäs ulkomuoto, laadukkuus ja pinoutuvuus. Sarjattomasta minulla on mukeja ja pikkukulhoja. Pidän näiden muotoa miellyttävämpänä käytössä, kun sitten taas nämä eivät oikein pinoudu, joten vievät hirveästi tilaa kaapissa- samaa ongelmaa olen todennut Oivassa, josta löytyy pari kuppia. On tullut hamstrattua hiukan liikaa astioita ja nyt myynkin sitten pois KoKosta vaaleansinisen puolen josta löytyykin kokonainen 6kpl kokonaisuus kaikista 😀 hups

  1. Sofia: Kokossa on just tuo ongelma, että lautasten koot ovat hassuja. Meillä on aika pieni tilavuus mikrossa, joten sinne ei mahdu kuin max 25cm halkaisijalla oleva lautanen. Siksi isoimmat Kokot on poissuljettuja. Mutta kaunista kattausta varten tahdon katelautaset, ne saa olla suuret. 🙂 <br />
   <br />
   Itse päätin yhdistää eri sarjoja keskenään, aloitin uuden astiasarjani rakentamisen Oivan 20cm kokoisista lautasista, joista tuli uudet leipälautaseni. 🙂 Neljä New Waven kahvikuppia aion säästää, ja niiden lisäksi ostaa Oivan kolmen desin laakeat kupit kahvikupeiksi. New wavet saa jatkossa toimia teekuppeina, koska niihin mahtuu tarpeeksi teetä. 😀

 9. Meillä noita astioita löytyy 🙂 KoKo on uusin hankinta. Sitä on valkoisena, vaaleanpunaisena ja mintunvärisenä. Valkoista Teemaa löytyy anopilta perittynä. Käytämme näitä astioita sekaisin. En ole aiemmin värieroa huomannut ja nyt lampun valossa en eroa huomannut. Huomenna voisi katsella vielä päivänvalossa.<br />
  <br />
  Ihanaa viikonloppua!

  1. Vekarus: Oijoi, minttu Koko on suloinen! &hearts; &hearts; &hearts; Muuttuukohan astioiden väri käytössä ja pesussa vain onko minulla silmissä vikaa itselläni. 😀 Tänään viimeksi vertailin astioita vaikka minkälaisessa valaistuksessa (kaupassa tosin) ja Teema on kermaisempi kuin Koko. Koko näytti jopa hieman harmahtavalta valkoiselta Teeman vieressä. :D<br />
   <br />
   ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle myös! &hearts;

 10. Mä en noista muista tiedä, mutta Teema on kyllä kellertävä valkoinen. Siis ihan vain aavistuksen omaisesti, niin, ettei mun silmää häiritse, mutta on kuitenkin. Meillä on Ikean valkoisia halpismukeja ja Teemaa kahvikuppeja ja asetteja. Kahvikupit ovat minusta tuskastuttavan pieniä, joten olen usein kattanut pöytään Teeman asettien kanssa ne Ikean valkoiset mukit. Huomaan silloin itsekin sävyeron, vaikkakaan se ei mua haittaa. <br />
  <br />
  No joo, musta nyt ei taas mitään apua sulle ollut, kunhan vaan piti päästä sanomaan noista Teemoista ;D

  1. Dara: Teema on minustakin kermainen. 🙂 Ikean perussetin kupit ovat jotain parin desin kokoisia, niitä saa täyttää kolme kertaa aamun aikana että saa kahvit juotua. 😀 Se oli muuten vuonna 2006 yksi niistä syistä miksi vaihdoin Ikean valkoisen astiaston toiseen. Ikean jälkeen meille tuli Luhdan lautaset ja lasit mustavalkoisena (Ala Sara la Fountain-sarjaa) ja kun astioita oli tarpeeksi mennyt rikki, ostettiin loppujen jäljellä olevien tilalle ruskeaa, aquaa (vai turkoosiako se oli?) ja valkoista Kokoa. Ne vaihtuivatkin sitten New Waveen alkaen 2010 ja nyt on aika uudelle. 😀

 11. Piti ihan tarkistaa omasta astakaapistani, että onko tosiaan nuo 24h ja KoKo erivärisiä ja ilmeisesti olen värisokea, sillä en näe eroa 😀 Ihania astioita on niiiiiin paljon, minun olisi myös vaikea päättää mitä lähteä keräämään, jos ei noita kaikkia nykyisiä astioita kotonamme olisi 🙂

  1. Iina: En tiedä onko omissa silmissäni vikaa, mutta myyjän kanssa tänään(kin) asiaa tutkittiin ja Sokoksella on ainakin Teema ja Koko eriväristä valkoista posliinia. 😀 Teeman ja Oivankin välillä oli selvä sävyero, New Wavesta ja Teemasta nyt puhumattakaan. 🙂 Myyjäkin tämän sävyeron näki, mutta en tiedä yrittikö vain myydä minulle isoa satsia ja siksi oli samaa mieltä vai näkikö eron oikeasti. 😀

 12. Koko -sarjaa meillä on näillä nuorilla käytössä opiskelijaboxeissa. Koot ovat aika reiluja, että itse en niistä ehkä niin pidä juuri tuon vuoksi. Vaikka on siellä Xs-kokoakin, mutta silti. Toivon mukaan valmistaja voisi tehdä niihin uusia juttuja, enemmän arkikäyttöön sopivaa. Keittolautaset ovat aika isot ja erikoisen malliset. Suosittelen sinulle jotain muuta mallistoa:)<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.madeinkoti.blogspot.fi&quot; target="_blank">http://www.madeinkoti.blogspot.fi</a&gt;

  1. Aikku: Koko-sarja saisi kyllä uudistua ja kasvaa. 🙂 Kulho-osastolle kaipaisin laakeampaa mallia, sellaista suppiloa kyllä, mutta jossa pohja olisi isompi eikä sellainen nykyinen kiikkanan mallinen. :)<br />
   <br />
   Päätin yhdistää Kokoa ja Oivaa keskenään muutamalla New Wavella ryyditettynä. 🙂 Valikoin parhaat palat molemmista sarjoista. 🙂

 13. Marimekon Oivalla &quot;design-habitus&quot; ehkä suurempi. Koko taas enemmän koko kansan astiasto. Molemmat kyllä hienoja astiastoja, eikä varmaan helpolla kyllästy! Vaikea valita! 🙂

  1. Lila: Jos tietää niiden olevan Marimekkoa niin kyllä, olen samaa mieltä design-habituksesta. 🙂 Tietämättä merkkiä ne ovat kuitenkin hyvin pelkistetyt ja tavanomaiset, mikä on juuri sitä mitä astialtolta haenkin nyt. Laatua olla pitää tietysti, mutta ulkomuodon ei tarvitse huutaa &quot;designia&quot;. :)<br />
   <br />
   Kokoa ja Oivaa meinaan nyt yhdistellä keskenään ja säästän muutaman osan myös New Wave-sarjastani siihen kylkeen. Niitä voi sitten yhdistellä fiiliksen mukaan miten tykkäilee. 🙂

 14. Meillä on arkikäytössä Ikean 365-sarjaa ja se on vitivalkoinen ja erittäin hyvin kestänyt jo kolme vuotta, yksinkertainen ja edullinen 🙂 Suosittelen!

  1. Jennifer: Ikean 365-sarja on vitivalkoinen ja se onkin siinä ihan parasta. &hearts; &hearts; Itselläni oli sitä sarjaa vuonna 2006, mutta puolet astioista meni rikki 6kk:n aikana. Lautasista lohkesi tosi helposti palasia ja lautasten pohjiin tuli aterimista naarmuja ja tummentumia. Ovat saattaneet useastikin tässä vuosien varrella tehdä laadunparannusta, joten en tiedä mikä tilanne on nyt. 🙂 Astioiden malli on ainakin ihanan simppeli ja ajaton. &hearts;

 15. Ääni Oivalle 🙂 Kokon astiat jokseenkin epäkäytännöllisen mallisia, kauniita kyllä, varsinkin nuo kaatimet.

  1. Nimetön: Päätin yhdistellä sekä Kokoa että oivaa, ja niiden kanssa säästän muutaman New waven astian. 🙂

  1. Nimetön: Kokot on kivoja. 🙂 Päätin tosiaan parit New Wavet säästää uusien osien kaveriksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *