Eka askel otettu, Oiva-lautaset ostettu :)

Jes! 🙂 Sain tĂ€nÀÀn tehtyĂ€ joitakin pÀÀtöksiĂ€ astioiden suhteen ja kannoinkin kotiin neljĂ€ Marimekon Oiva-lautasta. Ja koska olen heikkona yrttiruukkuihin, sorruin shoppaamaan myös Sagaformin tammisen yrttiruukun, joka onneksi löytyi alelaarista edullisesti. 😀

iIMG_1535.jpg

PyöreĂ€n Oiva-lautasen halkaisija on 20cm ja ne ovat loistavan kokoiset leipĂ€lautasiksi. LeipĂ€lautasen virkaa meillĂ€ toimitti ennen New Waven neliönmuotoiset 24x24cm lautaset, joita oli 8kpl eli aivan liikaa meidĂ€n tarpeisiin. NeljĂ€n hengen astiasarjalla tulemme pĂ€rjÀÀmÀÀn jatkossa oikein hyvin, ja tuleepahan pestyĂ€ astioita nopeammalla vauhdilla, kun ei ole ylimÀÀrĂ€isiĂ€ kappaleita kaapissa hyödynnettĂ€vĂ€nĂ€. 🙂

iIMG_1544.jpg

iIMG_1536.jpg

Marimekon Oiva-sarja on tismalleen samaa sĂ€vyĂ€ kuin V&B:n New Wave. Kuvassa vertauksen vuoksi Oiva-lautaset ja New Wave-kahvikuppi. Alunperin minun piti vaihtaa New Wave-sarjani kokonaan toisenlaiseen, mutta saatan sittenkin sÀÀstÀÀ itselleni puolet olemassa olevista kahvikupeistani, eli 4kpl. 🙂

iIMG_1559.jpg

iIMG_1557.jpg

YrttejĂ€, yrttejĂ€, yrttejĂ€… Uusi Sagaformin ruukkuni istuu muiden yrttisysteemieni joukkoon vallan mainosti. 🙂

iIMG_1575.jpg

iIMG_1563.jpg

Nyt olen yhden askeleen edempĂ€nĂ€ astiahankinnoissani. TĂ€tĂ€ pitÀÀ melkein nyt juhlistaa, sen verran hitaanpuoleista  ja takkuavaa on ollut pÀÀtöksentekoni tĂ€mĂ€n asian suhteen, hihii. 😀 

Kivaa iltaa kaikille! <3


 

22 kommenttia “Eka askel otettu, Oiva-lautaset ostettu :)

 1. Vaikken olekkaan astiapÀhkÀilypostauksiisi kommentoinut, niin kyllÀ ne on jokainen luettu :D<br />
  Tuo marimekon sarja on kyllÀ mukavan oloinen ja ainakin mun mielestÀ sopii ihan ÀlyttömÀn hyvin noiden kuppien kanssa, jos/kun ovat samaa sÀvyÀ! <br />
  Ja tuo yrttiruukku on mahtava ja tuo kivasti sĂ€vyĂ€ muuten niin vaaleaaseen sisutukseen, tykkÀÀn! 🙂

  1. JereVii: Oivassa on muutamia aivan ihania osia, kuten nĂ€mĂ€ tavanomaiset peruslautaset ja kolmen desin laakeat kupit, sekĂ€ ne ihanat kannut, pannut ja kaatimet. &hearts; &hearts; Kuppeja ajattelin sÀÀstÀÀ neljĂ€, voi sitten fiiliksen mukaan yhdistellĂ€ lautasia ja kuppeja keskenÀÀn. VĂ€risĂ€vy natsaa NewWavessa ja Oivassa niin hyvin yhteen, ettĂ€ ne on melkein kuin samaa sarjaa. 🙂

 2. Oletko ollenkaan ajatellut juhlia ym…vierailuja vai onko sulla niin pieni ystĂ€vĂ€piiri/suku et tulet pĂ€rjÀÀmÀÀn 4 :llĂ€??????????

  1. ulla: Olen ajatellut ja pÀÀtin ettĂ€ en ajattele asiaa. 🙂 En aio varata kaappeihini vierasvaraa ollenkaan. Hyvin hyvin harvoin meillĂ€ on samanaikaisesti yli neljÀÀ aikuista kahvittelemassa, joten perusastioillani pĂ€rjĂ€tÀÀn myös siskojen ja ystĂ€vien tullessa kylĂ€ilemÀÀn. Juhliakaan en usein jĂ€rjestĂ€ (edes vuosittain), mutta jos jĂ€rjestĂ€n niin vuokraan tarvittaessa astiat tai sitten kĂ€ytĂ€n kertiksiĂ€. Tytön synttĂ€reitĂ€ varten tarvittaisia kolmekymmentĂ€ kahvikuppisettiĂ€ ja muut astiat siihen pÀÀlle, en todellakaan aio sellaisia mÀÀriĂ€ kerta vuoteen tapahtuvaa synttĂ€rijuhlaa varten ostaa. Ja muksujen keskinĂ€isiin synttĂ€reihin synttĂ€riteemaan sopivat kertakĂ€yttöastiat on muutenkin aina ostettu. <br />
   <br />
   NeljĂ€n seteillĂ€ siis pĂ€rjĂ€tÀÀn oikein hyvin. EipĂ€ tuota aikaisempaa kahdeksan settiĂ€kÀÀn tullut pahemmin koskaan kĂ€ytettyĂ€. 😀

 3. Oiva valinta 😀 FDS:ssa oli joku Oiva-lautanen alessa, en kyllĂ€ muista minkĂ€ kokoinen…tais olla suorakaiteen muotoinen. Sopii muuten kauniisti sinun New Wave -kuppien kanssa. Loistovalinta!

  1. Kati: NiinpĂ€s taisi ollakin. 🙂 Olin ihan unohtanut, kiitos vinkistĂ€si! &hearts; &hearts; Suuntaan samantien FDS:lle katsomaan mitkĂ€ osat löytyivĂ€t alesta. 🙂

 4. KivannÀköinen astiasto, odotan mielenkiinnolla sarjan loppuosien ilmestymistÀ. Tuo yrttiruukku vei kuitenkin sydÀmeni! &hearts; Aivan mielettömÀn mahtavan upea ja sopii kyllÀ niin hienosti hyllykköösi!<br />
  <br />
  Mukavia pakkaspÀiviÀ!

  1. Kati: Pikkuhiljaa ostelen uusia tarvittavia osia tĂ€hĂ€n uuteen sekameteli-sarjaani. 🙂 Kulhot (koko) ja teepannun (oiva) ostan varmasti tĂ€ssĂ€ ihan lĂ€hiaikoina, mutta muut osat saavat varmasti odotella muutaman viikon. YritĂ€n perusteellisesti miettiĂ€ mitĂ€ me tosiaan tarvitaan ja vĂ€lttÀÀ turhien kappaleiden ostamista. Kupit ja kulhot on meillĂ€ eniten kĂ€ytössĂ€. :)<br />
   <br />
   Tuo Sagaformin ruukku on tÀydellinen! &hearts; &hearts; Se on suloinen ja siihen voi laittaa mitÀ vain. PieniÀ viherkasveja tai joka kaktuksenkin, jos ei yrttejÀ halua. &hearts;<br />
   <br />
   Pakkanen on tÀnÀÀn aika kirpeÀsti puhaltanut ja huomiseksi on luvattu vielÀ kylmempÀÀ. Hrrrrr, muuten ei haittaa mutta posket jÀÀtyy kun viima on niin kova. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts;

  1. Syhi: Niin on. 🙂 Nuo reunat oli juuri se syy, miksi ihastuin nĂ€ihin Oivan lautasiin enemmĂ€n kuin muiden merkkien vastaaviin. &hearts;

 5. En tiedĂ€ mikĂ€ pakkomielle minulla on, (varmaan kun olen nelilapsisen perheen lapsi) mutta astiastossa tulee minulla olla jokaista astiaa vĂ€hintÀÀnkin se kuusi 😀 <br />
  <br />
  Mutta tosi kivat ja simppelit lautaset. Ajattomat, mikĂ€ on ainakin minulle tĂ€rkeÀÀ sillĂ€ en halua ostaa joka vuosi uutta kun olen kyllĂ€stynyt edellisen muotoon/vĂ€riin. Nykyisten kanssa on kĂ€ynyt vĂ€hĂ€n niin: opiskelijaboksiin aikanaan ostettu musta ikean lautassarja on palvellut todella hyvin… mutta 😀 Onhan ne vĂ€hĂ€n sellaiset… 😀 VielĂ€ en ole löytĂ€nyt sopivaa astiastoa tilalle niin ikealla mennÀÀn!

  1. Satu: Ajattelin itse aikaisemmin ihan samalla tavalla. 🙂 Mutta jos tarkemmin miettii, niin harvemmin kaksi ihmistĂ€ tarvitsee kuutta kuppia tai kulhoa. En tarkoita suinkaan sitĂ€ ettĂ€ astioita tulisi olla yksi per nuppi, mutta meillĂ€ on samoja neljÀÀ kuppia, lasia, lautasta ja kulhoa pyöritetty viimeiset puolivuotta ja astiapinojen alimpiin on alkanut suorastaan kertyĂ€ pölyĂ€. 😀 Ikea on minusta ihan ok, jos niitĂ€ sitten uusii sitĂ€ mukaa kun vanhat hajoaa, kolhiintuu tai naarmuuntuu. ItsellĂ€ni autottomana on vaikea Ikeassa asioida ja ainakaan toistaiseksi ei lasitavaraa voi netinkÀÀn kautta tilata. PÀÀsen vaivattomammin kun hankin vĂ€hĂ€n parempilaatuista, toivon mukaan marimekon Oiva on hyvĂ€laatuinen. Kohtahan se nĂ€hdÀÀn, kun pÀÀstÀÀn tytön kanssa niitĂ€ kolhimaan, hiii. 😀

   1. Blondi: Lautasten muotoilu on kyllĂ€ mietitty tosi tarkkaan ja kivasti. 🙂 YrttiseinĂ€ on lempparini, sitĂ€ jaksan toljotella joka pĂ€ivĂ€. 😀

  1. Jenny: Viikottain meillĂ€ kĂ€ydÀÀn kylĂ€ilemĂ€ssĂ€, yksi tai kaksi henkilöÀ. Jos kahvit keittelen ja piirakat tarjoilen, on se kolme kuppia, kolme lusikkaa ja kolme lautasta mikĂ€li itsekin kahvittelen. 🙂 NeljĂ€n astiasarjalla siis pĂ€rjĂ€tÀÀn oikein hyvin. 🙂

  2. Niin eipĂ€ niitĂ€ oikein enempÀÀ voi tullakaan kylĂ€ilemÀÀn kerralla, kun ei pöytÀÀn mahdu eikĂ€ ole astioitakaan 😉 Leikki leikkinĂ€. Minusta vaan tuntuu niin hassulta, ettĂ€ on tuommoinen minipöytĂ€ ja minimÀÀrĂ€ astioita 🙂

  3. Jenny: No jos sattuu joskus useampia tulemaan samalla oven avauksella kaffille, niin olkkariin mahtuu istumaan viisi henkeĂ€ ja niiden lisĂ€ksi kaksi lisĂ€paikkaa voi taikoa Hayn tuolista ja Artekin jakkarasta. 😀 MeillĂ€ minielĂ€mĂ€ toimii tosi hyvin ja minipöytĂ€ on kivan intiimi. Ei tartte huudella toiseen pÀÀhĂ€n morjenstuksia kun voi istua söpösti nassut kĂ€den mitan pÀÀssĂ€. 😀

 6. Niin kaunista jĂ€lleen kerran ♡<br />
  MistĂ€ löysit tammisen yrttiruukun…tahtoo myös ♡

  1. Hanna: &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Sagaformin Fix-ruukut ostin Sokokselta. Se löytyy alessa myös nettikaupan puolelta. 🙂

 7. Heh :). MeillÀ on kyllÀ edelleen tosi erilainen kÀsitys hitaasta ja takkuavasta pÀÀtöksentosta. Olet mielestÀni supernopea kÀÀnteissÀsi ja ostopÀÀtöksissÀsi. <br />
  Samaa mieltÀ oon kuitenkin tosta astioiden mÀÀrÀstÀ. Usein ihmisillÀ on tapana varastoida just astioita kaappeihin, kun ehkÀ kerran vuodessa on tilanne jossa tarvitaan yli neljÀÀ kuppia tai lautasta.

  1. Anna: YleensĂ€ olen kohtuullisen nopea mutta joissakin jutuissa vatvominen kestÀÀ kuukausia. 🙂 Minullakin oli joskus tavoite kerĂ€tĂ€ iso astiasto, mutta onneksi tulin jĂ€rkiini puolivĂ€lissĂ€ ja lopetin kerĂ€ilyn siinĂ€ vaiheessa kun oli kahdeksan hengen setti kasassa. Nyt kun olen niiden kanssa elellyt muutamia vuosia, huomasin ettĂ€ kiertovauhti on yllĂ€ttĂ€vĂ€n hidasta. Jokaisen lautaspinon alimmat neljĂ€ olivat lĂ€hes koskemattomia, joten neljĂ€n setti on se millĂ€ meidĂ€n perhe pĂ€rjĂ€ilee oikein hyvin. 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *