Minun vaatekaappini – 75 yhteensopivaa osaa!

Itselleni täydellinen vaatevarasto pitää sisällään omistamani 75 toisiinsa yhteensopivaa osaa ja parasta on se, että voin lähes huoletta heittää aamulla päälleni mitä tahansa hyppysiini osuvaa. Mitäs ne minun seitkytviis vaatekaapissani olevaa osaa sitten ovatkaan? No…

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

3 takkia kaikkiin vuodenaikoihin

Koska ilmat ovat reilusti pakkasen puolella, aloitan postaukseni takeista. Minulla on kolme takkia: Parajumpersin pitkä ja ultralämmin musta untuvatakki, saman merkin oleiluun ja ulkoiluun sopiva musta reisipituinen välikausitakki sekä Mangon beige perustrenssi arkikäyttöön. Trenssi menee myös juhlavampana takkina kevät-syyskautena. Jokaisen takin malli, leikkaus ja koko on itselleni niin hyvin istuva, että se on kuin toinen nahkani.

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Juhlavammat vaatteeni

Siistimpään ja juhlavampaan menoon minulla on kolme vaatekappaletta, kaksi paitaa ja yksi mekko. Zaran pelkistetyn polvimittaisen klassikkomekon esittelin teille pikkujouluaikaan (mekon ulkoilutuspostaus), ohuet ja läpikuultavat puserot ovat vilahdelleet postauksissani myös.

Valkoinen on vuosia vanha luottopuseroni Mangosta ja mustan puseron ostin loppuvuonna Zarasta niin ikään pikkujouluja silmälläpitäen (pikkujoulupostaukseen). Zaran musta mekko sopii myös asialliseen arkimenoon mustien paksujen sukkahousujen ja neuletakin kanssa, tämän testasin eilen. 🙂

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Kahdet housut, kahdet farkut ja shortsit

Housuosastolla minulta löytyy kahdet siistit prässätyt ”ukkohousut” porkkanamallisella pillilahkeella. Näiden lisäksi tummansiniset ja valkoiset pillifarkut sekä shortsit, joille olen antanut mallinsa vuoksi nimen ”herrainshortsit” (shortsipostaus).

Kaikki housut olen ostanut Zarasta, koska heidän housumallit ovat itselleni sopivia. Zaralla on suorissakin porkkanapunttisissa housuissa riittävän lyhyt lahkeenpituus, kerrankin voin ostaa housuja ilman vaivaalloista lyhennysrumbaa. 🙂

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Maailman parhaat leggingsit

Perusvaatteita löytyykin vähän enemmän. Olen mukavuudenhaluinen ja tykkään pehmoisista peffanpeittävistä trikoopaidoista ja legginseistä. Legginsini ovat Vilan mikrokuituiset Surface-leggarit, joiden valmistusmateriaali on 90% polyamidia ja 10% elastania. Pinta on hieman kiiltävä ja väri pikimusta.

Luottoleggarini eivät ala pussittamaan pepusta eikä polvista, eivätkä ne haalistu tai ratkea edes vuosien käytöllä. Kyseisiä legginsejä minulla on yhteensä kuudet ja niitä käytän sekä arkivaatteena, kotivaatteena, treenipöksyinä, että juhlamenoissakin pukukoodista riippuen. Vanhimmat leggarini ovat vuodelta 2008 ja edelleen ne ovat tosi siistissä ja katseenkestävässä kunnossa. Kuinka monista puuvillalegginseistä voi sanoa samaa? 😀

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Topit, paidat, puserot ja neuleet

Pitkähihaisia trikoopaitoja on tällä hetkellä kolme (Seppälä, Vila) ja t-paitoja on kaksi (Vila), joista toista käytän treenipaitana. Alustoppeja on kaksi, molemmat ovat mustia ja Vilan Surface-sarjaa. Näiden lisäksi minulta löytyy vielä yksi puoleen reiteen yltävä valkoinen neuletakki sekä yksi valkoinen O-aukkoinen siisti perusneule.

EDIT 17.2.2014: Seppälästä ostin kolme lempparineuletta lisää. Neuleet lisätty loppusummaan. 🙂

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle
Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Kauniit alusvaatteet – Laatu korvaa määrän

Alusvaateosastollakin menee loistavasti. 😀 Rintsikoita löytyy yhteensä kuudet (kuvassa viidet ja kuudennet on päällä) ja alushousuja on kymmenet. Tykkään käyttää kaarituellisia t-paitaliivejä, jotka tukevat sopivasti mutteivat pahemmin buustaa etuvarustusta. Pitsiä saa olla, mutta ylikoristeellisuudesta en välitä. Värisävyissä noudatetaan samaa linjaa kuin muissakin vaatteissa.

EDIT 17.2.2014: Synttärilahjaksi saamani Chantellen liivisetti lisätty yhteenlaskettuun summaan!

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Sukat ja sukkahousut

Sukkapuolen jutut olen jemmannut alusvaatteiden tavoin Iittalan Vakka-laatikoihin. Rakastan paksuja mustia sukkahousuja ja niitä minulta löytyykin aina useammat. Kahdet on käytössä ja kolmet odottaa korkkaamista paketeissaan.

Joskus muinoin aiheutin blogissa suurta ihmetystä tällä oudolla tavallani säilyttää sukkahousuja pakkauksissaan. Tämä on todella näppärä niksi erottaa uudet ja ehjät, ja ne jotka ovat käytössä. Ja kun käyttösukkikset alkavat olemaan liian nyppyiset tai rikkinäiset, heitän ne menemään ja korkkaan uudet tilalle. Näin tulee käytettyä kaikki sukkikset aina loppuun asti eikä tarvitse arpoa kymmenien sukkismyttyjen kanssa. Pahinta on jos joutuu etsimään aamulla väsyneenä rikkinäisten joukosta niitä ainoita jotka olivat ehkä ehjät. 🙂

Muita sukkatuotteita löytyy seuraavasti: yhdet ohuet sukkahousut, kuudet nilkkasukat, yhdet polvisukat, villasukkia on kahdet sekä pumpuliset kotitossukkani (tossupostaus).

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle
Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Kolmet ballerinat

Sitten päästäänkin jo kenkiin. Ballerinoja on kolmet: nahkaiset Tory Burchit, Mulberryn Jelly Bayswater-kumppariballerinat (ballerinapostaukseen) ja Wondersin beiget ballerinat.

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Kahdet korkkarit

Korkkareita on myös kahdet, mokkanahkaiset Zaran peruskorkkarit ja kiiltonahkaiset punapohjaiset Louboutinin Decollete Jazz-mallin kipottimet. 🙂

EDIT: Louboutinit on myyty pois, joten korkkareita on jäljellä enää yhdet!

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle
Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Ylipolvensaappaat aitoa nahkaa

Ja kahden suoralla jatketaan, sillä saappaitakin on kahdet. Vuosia vuosia vanhat aitoa nahkaa olevat Din Skon ylipolvensaappaat ovat edelleenkin lempparikenkäni kautta aikojen. Nämä on jo toinen samanlainen pari menossa, ensimmäiset olivat todella kovalla käytöllä ja astelin ne pilalle kolmessa vuodessa. Tämä kakkospari on onneksi vielä siistissä kunnossa, vaikka satoja kertoja olen nämäkin ehtinyt jalkaani jo kiskomaan. ❤︎

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Tyylikkäät kumisaappaat on ilo silmälle

Nämä sisältä kevyesti topatut Hunterin Sandhurst Savoy -kumpparit ostin talvea varten ja ne toimivatkin muuten loistavasti näissä paukkupakkasissa mitä on viime viikkoina ollut. Sisälle laitan villasukat lisälämmikkeeksi eikä ole kertaakaan ollut varpaat kylmänä vielä tähän mennessä. Kumpparit kestävät luonnollisesti myös vettä, joten voin huoletta kulkea tulevissa räntä- ja loskakeleissä näissä kauniissa saappaissani.

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle
Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Conversen valkoiset tennarit

Näitä paljon pidettyjä valkoisia nahkaconssujani rakastan! Converset sopivat niin farkkujen kuin legginsienkin kanssa käytettäväksi ja kevään koittaessa nämä sujahtavat jalkaani taas lähes joka päivä. Pieni puhdistus voisi olla kyllä nyt paikallaan… 🙂

EDIT: Uutena kenkätulokkaana joukkoon lisätty varrelliset valkoiset kanvaasi-Converset. 🙂

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Laukut ja muut asusteet

Sitten vuoroon asusteet ja korut, joita ei paljoakaan ole. Laukkuja omistan kaksi, kuvassa olevan mustan ja juhlavan Michael Korsin sekä eteisen naulakossa olevan konjakinruskean Korsin. Vöitä minulla on kolme, aitoa nahkaa oleva konjakinruskea Mangon vyö sekä musta ja valkoinen H&M:n kultasolkinen vyö.

Koruja on… no tavallaan yksi. 😀 Michael Korsin iso ja näyttävä kultakello, jota käytän rannekorun tapaan. Kellonaikaa en siitä ole katsonut kuin ehkä kaksi kertaa, joten kellon toiminto on minulle täysin sivuseikka. En ole yhtään koruihmisiä ja koen että korut tekevät minusta helposti ”joulukuusen”. Tämä MK:n oversized-kokoinen kello on ainut minunlaiseni ”koru”, jonka mielelläni laitan ylleni.

Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle
Minimalistin vaatekaappi 75 yhteensopivaa osaa - Omakotivalkoinen lifestyle

Huivit, pipot ja käsineet

Viimeistä jo viedään, ainoastaan talviset asusteet ovat esittelemättä ja niidenkään vähäinen määrä ei varmasti ketään hämmästytä enää tässä vaiheessa. Siskoni pari vuotta sitten neuloma valkoinen pipo on minulle rakas! Käytän sitä viimeiseen haperoituneeseen langanpätkään saakka, eli toivottavasti on vielä muutama vuosi edessä. 🙂

Huiveja on kolmen sijasta enää kaksi, koska hukkasin mustan viskoosihuivini ennen joulua. Rukkasia on yhdet, nekin jo vuosia sitten ostetut. Aitoa nahkaa olevat vuorelliset Thinsulaten lapaset ovat ainoat aikuisten käsineet, joiden koko on täydellinen. Yleensä pienimmissäkin käsineissä jää minulla sormiin tyhjää tilaa ja se on ärsyttävän tuntuista.

Olipas aikamoinen homma tässä postauksessa. 75kpl vaatetta, kenkää ja asustetta ei ole todellakaan paljoa, mutta kirjoitetussa ja kuvatussa muodossa määrä tuntuu tosi suurelta, huh kun ihan hengästyttää. 🙂

* * *

EDIT 12.5.2014! Postaukseen jälkeen vaatevarastoni on kasvanut kolmella neuleella, yksillä rintaliiveillä sekä alushousuilla, ballerinoilla ja varsitennareilla, kiitos syntymäpäivieni. Ulospäin vuorostaan suuntasivat hajonneet pillifarkkuni sekä Louboutinin korkkarini, joten yhteenlaskettu summa on nyt tasan 80kpl!

Pirteää pakkasperjantaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

64 kommenttia “Minun vaatekaappini – 75 yhteensopivaa osaa!

 1. Kadehdin sun ihania vaatteita! Mulla on kokonainen komero täynnä vaatteita jotka eivät mahdu päälle VIELÄ! Mutta hitto niin mahtuu muutaman kuukauden päästä!

  1. Fanni: Todellakin mahdut! ♥ ♥ ♥ Sinulla on hyvä suunnitelma ja kesällä kun pääset tavoitteeseen niin koluat vaatekaapin läpi. Mieti että silloinhan sinulla alkaa olemaan täydellinen kaapinsisus, kun vanhat isoksi jääneet vaatteet lentävät ovesta ulos ja jäljelle jää vain ne kauneimmat ja hyvin istuvat ihanuudet! ♥ ♥ ♥

 2. Kyllä on siististi kaikki:)) ja olet kyllä harvinaisen vähä vaatteinen, laukkuinen, kenkäinen nainen :)<br />
  Minulla menisi tällaisessa postauksessa vuosi hahha, <br />
  Olen kenkä ja laukkufriikki, avokkaita löytyy jo yli 100 ja siihen päälle saappaat tms muut kengät. Laukkuja on toosi paljon ja koruja:) muista vaatteista puhumatta<br />
  <br />
  Itse rakastan Luis Vuittonia ja MK myös

  1. Laura: Pärjään aika vähällä enkä koe että minulta puuttuisi mitään. 🙂 Olen entinen laukku-, vaate-, ja kenkäholisti ja voin sanoa että karsimisen aloittaminen aikoinaan oli todella vaikeaa. Ei siitä lajittelusta tullut yhtään mitään ja lopulta minulta meni hermo alituiseen jahkailuuni ja vaatesotkuun että nappasin jätesäkin käteeni ja viskasin kaikki vääränkokoiset, rumat, risat ja epäsopivat pois. Yli puolet vaatteista lähti sen sileän tien enkä ole koskaan kaivannut takaisin yhtäkään eteenpäin pistettyä vaatekappaletta. :)<br />
   <br />
   MK:lla on hyvä hintalaatusuhde nahkaisissa laukuissa. Ne ei ole liian tyyriitä ja toisaalta nahka on niin kestävää että mielellään maksaa satasen enemmän kuin vaateketjujen muovilaukuista. 🙂 Vuittonista ei ole minulla kokemusta, niiden laukkujen hinnat menee niin korkealle että en ikinä raaskisi ostaa Vuiskaa, ainakaan uutena. 🙂

 3. Hei! Pakko kysyä, että onko sulla myös jotain urheilu- tai ulkovaatteita, esim. jos menette puistoon/luistelemaan/hiihtämään/pulkkamäkeen? Tai jotain mökkivaatteita tai mitä niitä nyt on…siis mitä mulla nyt on perusvaatteiden lisäksi 🙂 Perusvaatekokoelma vaikuttaa ihan hyvältä.

  1. Kiina: Tanssi- ja jumppatreenit vetelen legginseissä ja trikoopaidassa. Ei ole erikseen sen ihmeempiä treenivaatteita. En juokse lenkkiä (paitsi koiran kanssa), joten en tarvitse juoksulenkkareita tms. Ja luistimiani en laske vaatevarastoni osaksi, koska ne ovat varastossa. :D<br />
   <br />
   Parajumperin pitkä takkini on niin lämmin, etten tarvitse sen alle mitään kovin ihmeellistä varustelua, toppahousuittakin pärjää hyvin koska takki ylettää lähes polviin ja saappaat jatkavat sitten siitä melkein suoraan. Mökkiä ei ole joten mökkivaatteitakaan en tarvitse. 🙂

 4. Voitko tulla laittamaan minun kaapit särmään kuntoon – tai ne vaatepinot, jotka aina vaan rönsyilee miten sattuu 😉

  1. Katja: Hihii, no mikä ettei. 😀 Olen kyllä sitten aika tiukka raivaaja ja järjestelijä, en päästä ketään helpolla (voit kysyä vaikka White &amp; Freshin Irinalta, jos et usko :D). 🙂

 5. Oih, kelpaisi tuollainen järjestelmällisyys ja pukeutumisen helppous! Mistä olt ostanut nuo converset? Samanlaisia olen haahuillut ja haaveillut jo kohta vuoden, mutten tunnu löytävän noita kokovalkoisia ja nahkaisia… Ehkä ennen ensi kesää ne jostain tupsahtavat eteisen kaappiin 🙂

  1. milla maaria: Converset taisin ostaa aikoinaan Spartoo.comista tai Stockmannin nettikaupasta, en enää muista kummasta ostin kun molemmista paikoista olen kenkiä ostellut. 🙂 Malli on Converse All Star Leather OX. 🙂

 6. Pakko sanoa, että Sä inspiroit mua aina menemään vaatekaapille inventaariota tekemään. Aina saan täältä varmaan fiiliksen – nyt lähtee kaikki turha!<br />
  Mutta voi että kun se sitten onkin todellisuudessa vaikea. Tätä en raaski ja tätä en.. oijah.. on se vaikeeta se! 😀

  1. Maanvaiva: Mitäs jos pakkaat ne Mitäs-jos-vaatteet pussiin ja viet varastoon? 🙂 Silloin opit elämään ilman niitä ja päästämään niistä irti kokonaan vaikka et ole kuitenkaan menettänyt mitään. 😀 Psykologialla ja itsensä manipuloimisella pääsee pitkälle, hihii. 😀

 7. VAU! <br />
  <br />
  Sulla on kyllä tosi siistit ja järjestelmälliset säilytyssysteemit! Jos itse tekisin tämän postauksen saisin ehkä lueteltua tuohon määrään vain paitani, jos niitäkään. 😀 Ihmettelin vain, että eikö sulla ole ollenkaan urheilu- ja ulkoilukamppeita. Lenkkarit, kumpparit, salikengät, treenitopit, urheilurintsikat, tuulihousut, toppahousut, (kevyttoppahousut)? 😀 Entäs yövaatteet ja kesä- ja uimavaatteet? 🙂

  1. Maiju: Urheilukamppeina minulla on yhdet legginsit ja teepaita, niillä pärjään tosi hyvin. 🙂 Ulkoiluun ei ole omia vermeitä, sillä Parajumperin untuvatakkini on sen verran lämmin ja pitkä että saappaiden kanssa ei tule kylmä. Housuina minulla on ulkoillessa paksut sukkahousut ja joustavat farkut, hyvin pärjään ja kauppareissutkin voi halutessaan hoidella samalla kertaa kun käydään pihalla tekemässä kurakakkuja tai lumiukkoja. :D<br />
   <br />
   Yövaatteita ei ole erikseen enää ollut pitkiin aikoihin. Menen kotiasussani aina nukkumaan, eli legginsit pitkä trikoopaita ja villasukat. Kesävaatteita ei ole myöskään sen ihmeemmin, kesäisin pukeudun useimmiten legginseihin ja pitkään teepaitaan. Minulla toimii aika hyvin vaatekierto, eli kun kesän kynnyksellä kaikki pitkähihaiset trikoopaitani ovat kulahtaneita, ostan tilalle teepaitoja ja syksyllä toisinpäin. Mekkoja en pahemmin tykkää käyttää enkä shortsejakaan liiemmin. Uimavaatteita ei nyt ole, kun ainokaisten bikineiden kiinnitysosa hajosi. En muutenkaan käy kauheasti uimassa (varsinkaan kesällä rannassa) joten en tiedä koska ostan tilalle uudet biksut. 🙂

 8. Hyvä systeemi:) Minulla oli samantyyppinen vaatekaapin sisältö pari vuotta sitten mutta hups, se on laajentunut melkoisesti:) Aiemmin asuin ajomatkan päässä Amsterdamista ja nyt Berliinissä…ei onnistu minimalismi vaatteiden osalta:)

  1. Sissi: tarkkana saa olla, ettei vaatevuori ala kertymään uudestaan. 🙂 Itselläni tämä vähäinen vaatemäärä tyydyttää kaikki tarpeeni ja painotankin että jokaisella pitää olla oman mittapuunsa ja tarpeensa mukainen vaatemäärä. 🙂

 9. Vähemmän blogiasi seuranneena pakko kysyä, että onko sulla ollut joku totaalinen karsintaprojekti menossa, vai miten olet päätynyt noin minimalistiseen vaatekaappiin?<br />
  Hienoa, jos tulet tuolla toimeen, mutta missä on farkut, ulkovaatteet, kesämekot, sandaalit…??<br />
  Itse joskus tein vastaavan postauksen ja köh, jarsimista on sen totuuden jälkeen toki tehty 😉

  1. mapsi: Karsintaprojekti alkoi isosti jo vuonna 2008 jolloin kärräsin useamman jätsäkillisen vaatetta ja kenkää pois. Mitä vähemmän minulla on vaatetta ollut, sen vähemmällä olen pärjännyt. Nyt olen todella tyytyväinen kaikkeen mitä omistan eikä vaatekriisejä ole oikeastaan koskaan. Pikkujoulun aikaan oli pienimuotoinen kriisinpoikanen kun sain kutsun tilaisuuteen jossa oli pukukoodina tumma puku. Ostin hyvin klassisen mekon, joka taipuu sekä viralliseen menoon että vähän arkisempaankin asialliseen istuntoon yhdistettynä neuletakkiin ja balleriinoihin. 🙂

 10. No ohhoh, jopas on karsittu! 😀 Eniten hämmästytti tuo 10 pikkarit?! Huvikseni menin laskemaan omani ja luku oli 54! (Plus pyykissä olevat) 😀 <br />
  <br />
  Hienoa että kaikki on noin järjestelmällistä, mutta eikö sulle koskaan esim keväällä tuu fiilistä, että &quot;nyt tekis mieli laittaa jotain värikästä päälle&quot; ? Entäs eikö sulla oo mitään kotivaatteita erikseen, vai oleiletko kotonakin ihan farkut/suorat housut jalassa? Eikö koskaan tuu &quot;tylsä&quot; olo, että nyt tekis mieli vähän vaihtelua asuun? Esim esusteilla (huiveilla, koruilla jne) sais noin simppeleihin kivasti vaihtelua… 🙂

  1. jemina: Minulla pyykkihuolto toimii aika sutjakasti ja kymmenistä alushousuistakaan en tule käyttäneeksi viikottain kaikkia. 😀 Pitsisimmät yksilöt jäävät useimmiten laatikon pohjalle pyörimään ja harvakseltaan päätyvät käyttöön asti. :D<br />
   <br />
   Joskus muinoin innostuin aina kauden vaihtuessa uusista jutuista tosi paljon. Olen ollut töissä useammassakin vaateketjun liikkeessä vuosien varrella ja se kuului ihan työnkuvaankin silloin. Olen päässyt kokeilemaan varmaankin jokaista mahdollista tyyliä ja väriyhdistelmää ja tosi hyvin olen löytänyt oman stailini. Värejä en kovin paljoa koskaan katsele vaatteiden osalta, joskus joku suloinen vaalea aqua tai rusketusta korostava koralli houkuttelee, mutta usein ne jäävät silti kauppaan. :)<br />
   <br />
   kotivaatteita ei ole erikseen. Iltaisin laitan edellisillan legginsit jalkaani ja kaapista puhtaan trikoopaidan sekä villasukat. Siinä on minun kotiasuni. 😀 Ei ole erikseen pyjamaa, paituleita, verkkareita tms. ollut pitkään aikaan. Ja hyvä puoli on se että jos aamulla tulee superkiire kuten joskus aina tulee, voin hätätapauksessa laittaa neuletakin trikoopaidan päälle, siihen vyötärölle vyön kuromaan neuletakkia tyylikkäämmän näköisesti kasaan, saappaat jalkaan, puuteria ja ripsiväriä nassukkaan, suoristusraudalla hiustenlatvat aisoihin ja menox. :D<br />
   <br />
   Ei tule oikeastaan koskaan sellaista fiilistä että olisin tylsästi pukeutunut. 😀 Vaatekriisejä olen kerennyt elämäni aikana kokemaan tuhansia ja tuhansia, olen entinen vaateholisti ja joka viikko piti saada uutta vaatetta kaupasta ostettua kun vanhat oli &quot;niin tylsiä&quot;. 😀 Olen jotenkin vanhemmiten tullut niin sinuiksi itseni kanssa, että vaatteissa tärkeintä on minulle asianmukaisuus, yleinen siisteys ja hyvä istuvuus. Monen mielestä olen varmasti tosi tylsä pukeutuja, mutta minulle tämä sopii. Piirteeni ovat aika tummat, joten koen että hillityt perusvärit sopivat minulle parhaiten ja huomio kiinnittyy eniten pääosastoon kuin vaatepuoleen. 😀 😀

 11. Ihana setti yhteensopivia vaatteita, mutta samaa mietin kuin muut. Miten voit pärjätä noin vähällä, kolme pitkähihaista paitaa ja kaksi lyhyt, joista toinen jo urheiluun?!? Sähän joudut pestä noita jatkuvasti ja et kyllä millään saa täysiä koneellisiä noista 🙂 Entä neuleet ym, eikö niitä ole ollenkaan? <br />
  Itselläni vaatetta on ihan liikaa, mutta tuolla määrällä mä en pärjäisi kyllä pitkään…

  1. Rose: Ilman kuivaavaa pesukonetta ja arkivaatteiden pikapesuohjelmaa en varmasti pärjäisikään ihan näin vähällä. Meillä pyykkihuolto toimii tosi näppärästi ja saan pesukone pyörii joka toinen päivä. Täysiä koneellisia pesen useimmiten, mutta se ei ole enää välttämätöntä. Pesukone punnistee pyykkimäärän ja annostelee veden ja säätää pesuajan sen perusteella mikä on täyttömäärä. vajaiden koneellisten peseminen ei ole enää epäekologista, kuten oli ennen. 🙂 Kahdella neuleella pärjää kun niitä ei tarvitse pestä jokaisen käytön jälkeen. Minulla on neuleen alla aina trikoopaita / teepaita joten neule itsessään ei likaannu kovinkaan nopeasti ellen heittele kahvia tai ruokaa päälleni. 😀

 12. Hei, legginsien suurkuluttajana toivoisin, että saisin vaikka linkin mistä voisin hankkia juuri noita samoja leggareita mitä käytät.. itselläni käytössä Ginan leggarit jotka eivät montaa kuukautta pysy ehjinä. Argh.

  1. Acca: Vilan Surface legginsejä saa ostettua muutamista paikoista Vilan omien liikkeiden lisäksi, esim Stockmann, Nelly, Boozt ja Vilan oma nettikauppa.<br />
   <br />
   Legginsit:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://vila.com/vila/pants/surface-long-leggings-c/40001455,en_GB,pd.html?forcecountry=FI&quot; target="_blank">http://vila.com/vila/pants/surface-long-leggings-c/40001455,en_GB,pd.html?forcecountry=FI</a><br />
   <br />
   Luotto-alustoppini samaa sarjaa, jotka ovat myös vuodelta 2008 :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.boozt.com/fi/fi/vila/surface-strap-top-new-noos_1886186/1886188&quot; target="_blank">http://www.boozt.com/fi/fi/vila/surface-strap-top-new-noos_1886186/1886188</a&gt;

 13. Kiitokset kaikille kommenteistanne! &hearts; &hearts; Vastailen illalla ajatuksen kanssa teille. 🙂

 14. Tosi kiva postaus, tuli tarve mennä tonkimaan omaa vaatekaappia 🙂 itselläni ei ole noin vähän vaatteita mutta varmasti tuolla määrällä pärjää hyvin! Kaapissa ei tarvitse olla tolkuttomasti varaversioita (aiemmissa kommenteissa mainitut t-paita ja alushousut) kun pesukone ja kuvausrumpu hoitaa vaatteet puhtaaksi illan aikana ja valmiiksi seuraavalle päivälle jos on tarvis. Itselläni oli paljon vaatteita ja tapanani oli kerryttää järkyttävä pyykkivuori ennen pesuhommiin alkamista, täysin järjetöntä! Olin tavallaan ostanut vaatteet lojumaan likapyykkikoriin! Nyt olen päässyt tästä eroon, olen karsinut turhat vaatteet ja pesen koneellisen silloin tällöin enkä enää kymmentä koneellista peräkkäin, sama täytyisi vielä toteuttaa astioiden ja tiskikoneen käytön osalta. Karsin viimeisen vuoden aikana kaksi jätesäkillistä vaatteita enkä kaipaa niistä mitään, hyvä jos edes muistan mitä lähti pois. Ihmettelen vain miten ne vaatteet olivat alunperinkään onnistuneet kaupittelemaan itsensä minulle 🙂 nyt lähes kaikki vaatteet (pieni inventaario olisi vielä paikallaan) ovat pakko-säästää-vaatteita joista todella pidän ja vaatekriisit ovat hävinneet täysin! Aina löytyy kivaa päällepantavaa kun näkee metsän puilta 🙂

  1. Hanna: Itse pärjään tosi hyvin enkä koe että minulla olisi mitään puutteitakaan. 🙂 En ole tarkoituksella ihan näin vähiin kutistanut vaatemäärääni, vaan se on pikkuhiljaa pienentynyt ihan huomaamattani alle sataan kappaleeseen. 🙂 Tuo sinun pointti on just se mitä ei helposti tajuakaan, itsekin joskus mietin että mitä järkeä on siinä että ostan vaatteita viikottain ja sitten ne lojuu jopa kuukaudenkin likakorissa, kun ei ole sopivaa väriä tms laittaa koneeseen enkä jaksa nyrkkipyykillä pestä niitä yksittäiskappaleita. Pahimpia oli käsinpesua vaativat vaatteet, ne jäi aina koriin jumittamaan ja lopulta unohtui että edes sellaisia omistan. 😀 Meillä tulee pyykkiä kahdessa päivässä yksi viiden kilon koneellinen. Eli noin viisi paitaa, parit leggarit, parit sukat, parit alusvaatteet ja ehkä yksi neule taikka toppi ja tytön verkkareita tms. Ja kun suurinosa vaatteista on samassa koneellisessa pestävää (vaaleat sekä mustat ja värikkäät), ei pyykkikori tule koskaan edes täyteen. :)<br />
   <br />
   Itsekään en muista mitä kaikkea olen kiertoon laitellut, joten hyvä että menivät. 😀

 15. Noi kokovalkoiset nahka-converset ovat ihan tajuttoman ihanat! Mun on ehkäpä pakko löytää sellaiset keväällä tai ei hyvä heilu :D<br />
  <br />
  Kaunis vaatevalikoima sinulla 🙂

  1. HannaLe: Valkoiset nahkaConssut on ihan huiput! &hearts; &hearts; Vielä en ole niitä mistään bongaillut, mutta luulisi että keväämmällä tuo klassikkomalli putkahtaa taas kauppojen valikoimiin. 🙂 Spartoolla on aina ollut yksi laajimmista Converse-valikoimista, sitä kannattaa ainakin pitää silmällä. 🙂

 16. Itse en kyllä ikinä pärjäisi tuollaisella vaatemäärällä… Et ilmeisesti ole ainakaan vilukissa, jos tarkenet aina trikoopaidassa? Ja teet kai töitä kotoa käsin, luulisin, että jos päivittäin kävisi kodin ulkopuolella töissä niin tarvitsisi enemmän työvaatteita? Ja meidän toimistossa on ilmastointi niin tehokas, että saa olla ihan useampikin neuletakki ja bleiseri, jotta siellä tarkenee :)<br />
  <br />
  Mikä mua kuitenkin eniten hämmästytti, niin nuo laukkusi. Etkö tosiaan missään tarvitse isompaa laukkua, johon mahtuisi esim. kannettava? Tai ylipäätään kalenteri, vesipullo, puhelin, eväät jne…?

  1. annapee: Olen tosi paha vilukissa. 😀 Tykkään köllötellä aina torkkupeiton tai peiton alla, joten trikoopaidalla pärjään hyvin. Jalassa on oltava aina legginsit näin syysaikaan ja villasukilla tallustelen melkein läpi vuoden, jopa kesällä. :D<br />
   <br />
   Teen töitä kodin ulkopuolella ja etäpäivät ovat harvassa nykyisin. Ihan tavallisilla listaamillani vaatteilla kuljen tuolla ihmistenilmoilla, enkä ole kertaakaan kokenut olevani alipukeutunut tai rönttöläinen muihin verrattuna. farkkuja, legginsejä, trikoopaitoja (siistikuntoisia, ei sellaisia haalistuneita sentään) ja neuleuita muutkin käyttävät. :)<br />
   <br />
   Minulla on läppärin liikuttelua varten kangaskassi, joka toimii myös kauppaostoksien ja tytön tavaroiden kantamisessa. En laske sitä siksi omiin tavaroihini ja asusteisiini, koska se on yleisveska kaikkeen kanniskeluun. 😀 minulla on kalenteri puhelimessa, eväitä en kanniskele mukanani kuin kerran kuussa (puurovaraston tms täydennys viikkojen tarpeisiin) ja vesipulloakaan en kanna mukanani. :)<br />
   <br />
   Pikkulaukkuihini mahtuu kaikki tarpeellinen, lompakko, puhelin, avaimet, puuteri, laastareita… ja tilaakin jää vielä pienille jutuille. 🙂 En ole koskaan tarvinnut isoa laukkua, koska en ole ikinä oppinut siihen että kantaisin mukanani suurta määrää tavaroita. 🙂

 17. Vaatteista minuakin kiinnostaa, miten olet ratkaissut tuon puistoiluvaatetusongelman eli mitä käytät tytön kanssa puistoillessa? Itselläni on ongelma löytää hyvännäköisiä, laadukkaita ja hillittyjä vaatteita leikkipuistoon. Farkut, leggarit ja muut perushousut ei esimerkiksi näillä keleillä oikein riitä, varsinkin kun leikki-ikäisten kanssa puistoissa ollaan vähän pidempään.

  1. Krisse: Minulla on usein paksut sukkahousut jalassani tähän aikaan vuodesta ja siihen päälle kiskaisen joustavat farkut. Yläosassa on alustoppi, trikoopaita, neule ja takki. Kaulassa huivi, päässä pipo, käsissä tumput ja jalassa sukkahousujen lisäksi villasukat ja saappaat. Parajumpersin pitkä untuvatakki on niin lämmin ja peittävä että hyvin tarkenee oleilla ulkona näissäkin pakkasissa mitä nyt on ollut. :)<br />
   <br />
   Ice Peakillä on hyvänäköisiä ulkoiluvaatteita, heidän toppahousukaavat ovat kapeita, eli ne eivät näytä jalassa sellaisilta muhkeilta vanhanajan toppiksilta. 😀 Torstai on myös loistava merkki, jolta löytyy varsinkin välikauteen katseenkestävää ulkoilutakkia ja housua. Niissä kehtaa kauppaankin marssia. 🙂

  1. Ansku: Viikonlopun hulinat sekoittivat hieman vastausvauhtiani, mutta viimeisiä viedään. 🙂 Jos sinulle herää jotakin ajatusta ta kysymystä niin pistä tulemaan vaan. Yritän mahdollisimman kattavasti vastata kaikille tästä minun suppeasta mutta riittävästä vaatemäärästäni. 🙂

 18. Tuhannet kiitokset erittäin ajatuksia herättävästä postauksesta! Luulen, että palaan itsekin tähän aiheeseen vielä useaan kertaan. Luin kaikki tavaroiden karsinta – merkinnällä varustetut kirjoituksesi mielenkiinnolla, ja täytyy sanoa, että ihailen asennettasi ja määrätietoisuuttasi. Heikommalla asenteella varustettua ihmistä hirvittää – ja hävettää, kun ei samaan pysty. <br />
  <br />
  Todella inspiroivaa. Odotan myös mielenkiinnolla vastauksia tässä kommenttilootassa esitettyihin huomioihin ja kysymyksiin, itseäni kiinnostaisi myös kovin. Lisään vielä yhden kysymyksen: Mitä teet jos saat vaikkapa lahjaksi villasukat tai huivin tms.? Laitatko samantien kierrätykseen?

  1. Tanja: Tämä on ollut tosi pitkä tie, että olen päässyt nykyiseen tilanteeseeni ja siihen etten enää ripustaudu tavaraan ja vaatteeseen sen ihmeemmin. Moni saattaa ajatella että se on kiittämätöntä tai etten osaa arvostaa sitä mitä minulla on, mutta olen täysin päinvastaista mieltä. Arvostan itseäni ja kotiani niin paljon, että olen valmis rankkaamaan ne turhimmat asiat kokonaan pois. Näin annan niille sellaisen tarkoituksen mihin ne on luotu eli käyttöön ja samalla kotiin jääneet tavarat ja vaatteet pääsevät paremmin esille ja enemmän käyttöön. :)<br />
   <br />
   Jos saan lahjaksi villasukat niin hypin riemusta sillä niitä minulla kuluu aika kovaa vauhtia. Käytän villasukkia päivittäin lähes läpi vuoden ja minulla on usein kesälläkin villasukat jalassani. Niistä olisin tosi mielissäni. Huivien osalta jos saisin lahjaksi jonkin värikkään ja täysin oman tyylini vastaisen, kiittäisin lahjasta tietysti kauniisti ja yrittäisin yhdistää sen ehkä johonkin asuun. Mikäli en yrityksestäni huolimatta yhtään lämpene huiville, tarjoan sitä sellaiselle tutulle tai ystävälle jonka tyyliin sen tiedän sopivan. Jos sellaista ihmistä ei löydy, lahjoitan sen kierrätyksen kautta pois. Jos lahjan antaja on läheinen, sanoisin hänelle suoraan että huivi on todella kaunis mutten usko että minun tulisi sitä käytettyä kovinkaan usein ja ehdottaisin että jos hänellä on kuitti tallella niin palautettaisi se yhdessä ja mentäisi sillä summalla vaikka yhdessä syömään tai leffaan tms. Minun ystäväni sen ymmärtäisivät suuttumatta, mutta toisaalta en usko tuollaista tilannettakaan tulevan sillä he tuntevat minut ja tarkan tyylini. :D<br />
   <br />
   Monet ajattelevat että lahjoista ei koskaan saa luopua ja se on epäasiallista ja loukkaavaa toimintaa. Itse olen hieman erimieltä, vaikka allekirjoitankin sen että lahjan antaja saattaa pahoittaa mielensä jos lahja ei &quot;kelpaa&quot; saajalleen ja tämä on ihan oikeutettuakin tuntea näin. Tämä on tosi kinkkinen tilanne sikäli, että kukaan ei halua tahallaan pahoittaa toisen mieltä mutta toisaalta on myös &quot;väärin&quot; olettaa että oma ostama tavara olisi saajalleen tarpeellinen. Siksi itse suosin tavaralahjojen sijasta elämyksiä kuten ravintolailtoja ja hyvää ruokaa taikka leffaa yms. Jos tiedän satavarmasti että lahjan saaja haluaa juuri jonkun tietyn jutun ja olen varma ettei hänellä sitä vielä ole, saatan ostaa juuri sen toivotun tuotteen ja näin ehkäisen sopimattomien tavaroiden ja vaatteiden ongelman. 😀

  2. Kiitos vastauksesta. Tuo lahjojen kanssa toimiminen on tosiaan kinkkistä. Mutta kun ajattelee, niin olisihan hassua antaa lahjanantajan määritellä, mitä kenenkin kodissa on.

  3. Tanja: Lahjojen kanssa on tosi vaikeaa, kun ei tosiaan halua mielipahaa aiheuttaa kenellekään. Se on niin tapauskohtaista miten pystyy menettelemään lahjan antajan kanssa, läheisille uskaltaa ihan suoraan sanoa että itsellä ei ole tarvetta kyseiselle lahjalle vaikka ihana ja kaunis ele onkin. 🙂

 19. Mieletöntä järjestelmällisyyttä! 🙂 Saisinpa omankin vaatekaappini vastaavaan järjestykseen, nurkissani lojuu aivan liikaa epämääräisiä &quot;ehkä käytän tätä joskus vielä&quot; -vaatteita 😀 Täytyykin alkaa heti karsimaan! Kiitos inspiraatiosta 🙂

  1. Laura: Ihanaa että inspiroiduit postauksestani! 🙂 Tsemppiä uurastukseen, se on pitkä mutta palkitseva tie. 🙂

 20. Voi apua! Sinun rinnallasi olen kyllä yltäkylläisyyden kuningatar! :D<br />
  Vaatteita on neljässä kaapissa, yhdessä isossa rekissä ja eteisen naulakossa. Väreissä ja materiaaleissa löytyy, on juhlavaatetta, bilevaatetta, ulkoiluvaatetta, asuja arkeen, liikuntaan ja löhöilyyn. Paitoja pitkillä ja lyhyillä hihoilla kaikissa sateenkaaren väreissä. Löytyy hameita, mekkoja, farkkuja useammat, suoria housuja, helteeseen ja pakkaseen sopivat vaatteet sekä kaikkea siltä väliltä! <br />
  Ja kenkiä! En voisi kuvitellakaan, että kulkisin samoissa kengissä jatkuvasti. Eri kengät sopivat eri asuihin. Ja kenkien on tärkeää päästä välillä huilimaan 🙂

  1. 7 talvikengät ja 7 talvitakkia: Minulla oli samanlainen kokoelma kaikkea maan ja taivaan väliltä aikaisemmin. 🙂 Nykyisin tulen toimeen todella vähällä ja itseasiassa rakastan uutta vaatevarastoani ja sen arkea helpottavaa vähäistä ja hallittavaa määrää. &hearts;<br />
   <br />
   En missään nimessä tarkoita että jokaisen tulisi elää kuin minä. Minulla tämä toimii, mutta ymmärrän että moni kaipaa huomattavasti enemmän vaihtelua ja monipuolisuutta. Minulla on ystäviä jotka rakastavat vaatteita ja se myös näkyy, heillä on upea kokoelman kauniita asukokonaisuuksia ja heille se on parasta mitä olla saattaa. 🙂 &hearts;

 21. Nyt nostan hattua oiiiikein korkealle! Siinä naisen vaatekaappi minun makuuni. 🙂 Itsellä tosin vihreä ja ruskea lempiväreinä, mutta tuo vaatemäärä ja toisiinsa sopivuus on juuri sitä, mitä itsekin kannatan. Toisiinsa sopivat, ajattomat (tai persoonalliset, omaa itseä kuvastavat) vaatteet ja asusteet koostavat niin toimivan vaatekaapin, että pienelläkin määrällä pärjää. Tässä se nähdään niin mainiolla esimerkillä. Kiitos postauksesta, mielenkiintoista huomata, että on muitakin jotka ei koko ajan kaipaa jotain &quot;uutta päällepantavaa&quot;. 🙂

  1. Kati: Ajatonta, kauniisti ja helposti yhdistettävää ja ennekaikkea mukavaa vaatetta. &hearts; &hearts; Minä rakastan omaa vaatevarastoani ja sen jokaista kappaletta. Eikä tee enää mieli edes ostaa uutta ellei vanhasta ole aika jättänyt ja korvaajan tarttee tilalle. :)<br />
   <br />
   Itse en kaipaa enää yhtään &quot;uutta päällepantavaa&quot; vaan olen onnellinen ja iloinen kun saan lempparihousuni koneesta puhtaana ja kuivana takaisin jalkaani. &hearts; &hearts; On meitä muutamia jotka jaamme tämän askeettisen vaatekaapin ilon. 🙂

 22. Jotenkin ihanan hallittua sun elämä noin niinkuin materian osalta. Oma talo kun on täynnä jotain pientä ihmeellistä kamaa, vaikkakin suht hallitusti, mutta joka laatikossa on jotain &quot;jos tätä vielä joskus tarttee, vai mikä tää edes on&quot;-tyylistä kamaa. Yäk! Kaappeja käyn tosi usein läpi, mutta aina löytyy jotain ihan ihmeellistä tavaraa 😉

  1. Kati: Olen kehittynyt vuosien varrella aikamoiseksi vaate- ja tavarapoliisiksi. 😀 Olen varsinkin vaatteiden suhteen tosi tarkka mitä kelpuutan päälleni enkä turhaan halua säilöä ainuttakaan sukkapariakaan jolle ei ole tarvetta tai joita en halua jalkaani laittaa edes pakosta. 😀 Sisustuksenkin osalta alkaa olla sen verran kuosissa koti, että olen huomannut olevani tosi tarkka siitä mitä ostelen. Mitään satunnaista pientä ei enää tartu kaupasta haaviin, vaan ostan harkiten vain sitä mitä olen aikonutkin ja heräteostoksien määrä on nykyisin aika pieni. valaisimet ja tuolit on minun heikkous, mutta niitä ei onneksi tule kannettua kaupasta kotiin vartin funtsimisen jälkeen sentään. 😀

 23. Wau! Olen kateellinen sulle! Itse vein vuosi sitten kirpparille n.10-15 kassillista vaatteita ja päätin, että lisää en hamstraa… Niin kuinkas on käynytkään. Aina löytyy joku tekosyy tarvita &quot;sitä ja tätä ja tuota&quot;! Miten sulla pysyy kuri siinä, että ei ostella turhuuksia? Tää kaipailisi vinkkejä. ;D

  1. Terhi: Tuonkin olen itse kokenut. 😀 raivasin kerran hirveät määrät turhaa vaatetta ja kenkää pois ja nautiskelin muutaman kuukauden vaatekaappien seesteisestä ja siististä rauhasta, kunnes uusien ostelu alkoi taas täyttämään kaappeja. Minulla syynä oli se, että jäljelle jääneet vaatteet eivät olleet päällä kovin mukavia ja niissä oli melkein jokaisessa sellainen lievä &quot;paremman puutteessa&quot; aspekti olemassa. Siksi aloin ostelemaan uutta mukavaa ja kivaa päällepantavaa, mikä oli virhe nro 1. Olisi pitänyt ostaa tarpeellisia ja paremmin sopivia vaatteita olemassa olevien karsimisesta jääneiden tilalle eikä alkaa leväperäisesti haalimaan extraa tehdäkseni huonosti sopivista vaatteista parempia kokonaisuuksia. 😀 Jälkiviisaus on aina ärsyttävin viisaus. 😀

 24. Mua kiinnostais MK:n laukut! Voisko niistä tehdä jotain erillistä postausta? Niiden laatu mietityttää.

  1. DaBella: Voin tehdä postauksen Michael Korsin laukuistani. :)<br />
   <br />
   Niiden laatu on ainakin tähän menessä ollut loistava, nahka on paksua ja kestävää, se ei patinoidu helposti, eikä edes vesi- tai lumisade ole saanut nahkapintaa pilalle. 🙂

 25. Tuohan olisi hyvä tavoite, että vaatteet on tässä kaikki. Oikeestaan jos katson tuon miehen kaappiin niin tuoltahan siellä näyttää. Ei siellä ole paljon mitään. Ja mulla taas joka kilomäärään kaikkea mahdollista ja kuitenkin käytän vaan määrättyjä. Joten karsimaan…jostain luin sellaisesta haasteesta kuin 333 eli kolme kuukautta 33 vaatetta ja sitten vaihtoon. Sitten varmaan tulisi karsittua vuodenaikojen mukaan turhat. Otan nyt tavoitteeksi 175 vaatetta ja se tarkoittaa kyllä rekkalastillista poistoja.

  1. Pia: Miesten kaapit usein näyttävätkin tyhjiltä naisten kaappeihin verrattuna. 🙂 Näin meilläkin oli joskus, minulla oli kolme kaapillista vaatteita ja yksi kokonainen kenkäkaappi, miehellä mahtui yhteen kaappiin kaikki ja siellä oli tyhjääkin. :)<br />
   <br />
   Tuosta haasteesta olen lukenut paljon, se on tosi hyvä ja oikeasti herättää ajattelemaan sitä millaisia vaatteita tahtoo käyttää ja kuinka vähällä ihminen oikeasti tulee toimeen ilman kärsimystä tai tuskailua likapyykin tms kanssa. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä projektiisi! &hearts; &hearts;

 26. Mainio ja niin inspiroiva postaus! Itselläni on kokonainen vaatehuone ja vielä lisäksi kaappikin käytössä (ja ulkovaatteet eri säilytystilassa), silti tekee tiukkaa… aion siis myöskin aloittaa jonkinlaista karsimisprojektia.<br />
  <br />
  Kiitos mahtavasta leggarivinkistä! Eilen hain just Vilasta kaksi paria kokeeksi (tähän leggaripulmaan on jo pidempään ratkaisuja etsittykin!), oli sattumoisin vielä tarjouksessakin!<br />
  <br />
  Sulla on ihana blogi, jatka samaan malliin 🙂 Kiva kun päivityksiä tulee tiheään tahtiin, aina on jotain uutta luettavaa!<br />
  <br />
  Terv. vakkarilukija

  1. Lisa: Vilan Surfacet on ihan loistavat. &hearts; Ne tuntuu uusina aika napakoilta, mutta käyttökertojen kasvaessa ne alkaa sujahtamaan jalkoihin aina helpommin ja helpommin. Legginsin materiaali on sellainen, että niissä ei löysät hytky, mikä on ihan loistava ominaisuus varsinkin juostessa, harrastaessa tai tanssiessa ravintelissa. 😀 Ne ei haalistu, ne ei nukkaannu eikä niissä ole ulkosyrjässä saumaa joka tekisi niistä kalsareiden näköiset. Ne sopii juhlaankin korkkareiden kanssa yhdistettynä pitemmän yläosan kanssa eivätkä ole kesähelteelläkään hiostavat vaikka ovatkin mustat. :D<br />
   <br />
   Mukavaa alkanutta viikkoa ja kauniita unia! &hearts;

  1. Suski: tarkoitatko mustia ylipolven nahkasaappaita? Ne ostin jo vuonna 2008 Din Sko-liikkeestä ja merkki on heidän oma Din Sko. Kyseistä mallia ei ole sittemmin enää saanut, enkä osaa sanoa mistä löytyisi vastaavat naisellisen sirot mutta korottomat aidot nahkasaapaat.

 27. Juuri niitä tarkoitin.Ovatko ne aitoa nahkaa? Entä onko kärki pyöreä vai suippo? Pidätkö niitä leggareiden kanssa? Etsinnässä on juuri tuollaiset, kumpa löytäisin jostakin.

  1. Suski: Saappat ovat aito nahkaa, kärki siitä väliltä, eli ei täysin pyöreä muttei suippokaan. Saappaita pidän mustien leggareiden kanssa viikottain, ovat tosi kivat jalassa. Edestä niiden varsi on polven yläpuolelle ja takaa se jää just polvitaipeeseen, joten ne on mukavat jalassa istuessakin. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *