Kaunis kattaus ihan tavallisena iltana

Vuoden vaihteessa olen yrittänyt taas aktivoitua tekemään kauniimpia kattauksia jokaiselle aterialle. Tämän postauksen kuvat on otettu jo perjantaina, kun saimme tytön kanssa ruokaseuraa kello kuuden dinnerille. 🙂

Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen

Vaikka ruokapöytä on pieni (80x80cm) mahtuu siihen kolmen ruokailijan astiakattauksen lisäksi muutama pieni somistekin. Kukkakimpun puutteessa nostin ruokapöydälle yhden olohuoneessa majailevan huonekasvin luomaan tunnelmaa kynttilöiden kanssa. 

Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen

Aterimet piilottelevat lautasliinan sisällä ja tuossa rullassa on vivahdus japanilaista fiilistä. Lautasliinarenkaiden asemasta tykkään käyttää juuttinarun pätkiä, joista saa solmittua kauniin pienen ja siron rusetin lautasliinan ympärille. Nyt halusin kattauksen pysyvän mahdollisimman valkoisena, joten jätin ne pois.

Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen

Paljastellaanpa keittiökompleksiakin välillä. Ateriamme valmistui pikapikaa, sillä varoaikaa oli vajaa puolituntia. Pistin pastan kiehumaan, paistoin jauhelihan ja nakkasin purkillisen Dolmio-kastiketta jauhelihan joukkoon. Nopsaa ja hyvää. 🙂

Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus tekee arjesta juhlaa . Arkivinkit Omakotivalkoinen

Tänään en jaksanut kattaa pöytää ihan yhtä hienoksi kuin perjantaina, mutta huomenna täytyy taas satsata tähän arkiestetiikka-osastoonkin. Tulee niin hyvä mieli jo pelkästään näitä kuvia katselemallakin ja onhan se nyt aika ihanaa syödä tavallista kotiruokaa kauniin kattauksen keskellä. Silmänruoka on jo puoliruokaa. 🙂

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

20 kommenttia “Kaunis kattaus ihan tavallisena iltana

 1. Kaunis kattaus. Onko sinulla tietoa saako noita pussukoita muun merkkisenä ihan jostain kaupasta?<br />
  Tarkoitan noita mikä on myös ruokapöydällä.

  1. Hilima: &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   En ole itse löytänyt muita samannäköisiä pestäviä pussukoita kuin nämä Uasmamat. Uashmaman pussukoita voi tilata ainakin Nougatista ja Seita Shopista. Ne on oikeasti aivan ihania ja melko edullisiakin, joten et varmasti tule pettymään vaikka ostaisit yhden pussukan nettikaupasta ennen sen fyysistä näkemistä. 🙂

 2. Ihana kattaus pienessä pöydässä. <br />
  <br />
  Mitäs oli ruokana isolle lautaselle? vai oliko se vaan koristeena pastalautasen alla?<br />
  Ihanat servettikankaat? mistä olet hankkinut?<br />
  ja voih, mikä tuo &quot; pussi&quot; missä tuo kasvi on, mistä sellaisia saa ja onko siis oikeasti jotain kangasta vai mikä?

  1. laura: &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Iso lautanen oli katelautasena, eli ihan vaan kattauksen kaunistuksena. :)<br />
   <br />
   Servetit on Villa Stockmannin pellavaservetit ja Stockmannilta siis ostetut. Värisävy on taitettu valkoinen ja koko 50x50cm. Kasvin ympärillä oleva pussukka on Uashmaman vesipestävää selluloosaa eli paperia oleva pussukkainen. &hearts;<br />
   <br />
   Täältä löytyy lisää Uashmama-juttua ja ideoita mitä kaikkea niissä voi säilyttää. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/09/uashmaman-pestavat-paperipussukat&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/09/uashmaman-pestavat-paperipussukat</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/10/lisaa-sailytyspussukoita&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/10/lisaa-sailytyspussukoita</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/11/sisustuksellinen-silmanilo-ja-herkkusuun-vitamiinipommi&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/11/sisustuksellinen-silmanilo-ja-herkkusuun-vitamiinipommi</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/11/hanna-korvela-design-aqua-ihana-yhteistyokampanja&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/11/hanna-korvela-design-aqua-ihana-yhteistyokampanja</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/01/yrttipuutarhani&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/01/yrttipuutarhani</a&gt;

 3. Moi! Muistelisin, että herkkuasi oli viili ja pilttisose. Tuli mieleen kun löysin kaupoista joku aika sitten lisäaineettomia soseita (joissa ei mitään riisitärkkelyksiä jne. kuten vauvansoseissa). Laitan esim. maustamattoman jugurtin sekaan, vähän pellavansiemenrouhetta, nam! kannattaa maistaa! ei tarvii sokereita! myös mango ja omena on ainakin hyviä. <a rel="external nofollow" href="http://www.bonnejuomat.fi/tuotteet/tuote?productid=13&quot; target="_blank">http://www.bonnejuomat.fi/tuotteet/tuote?productid=13</a&gt;

  1. Anna: Kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla heti seuraavaksi. 🙂 Piltti ja viili on edelleen osana ruokavaliota ja varsinkin hedelmäsoseet maistuvat tällä hetkellä. Joulunaikaan söin paljon marjasoseita ja niihin on pieni kyllästyminen iskenyt hetkellisesti. 😀

 4. Ai että, mun silmään pistää tuo että lasi on väärällä puolella lautasta. Yleensä lasi katetaan joko lautasen yläpuolelle tai oikeaan nurkkaan. Älä ota vakavasti 🙂 mun oli vaan pakko kommentoida, kun alan ammattilaisena pistää niin pahasti silmään kun kuvaa katsoo. Tämä on kaikella hyvällä, pakko vaan kommentoida 😉 muuten todella ihanan näköinen perjantai-illan kattaus! Ja nuo teeman syvät lautaset on maailman parhaimman malliset; pastalle, salaatille, keitolle, puurolle, ihan mille vaan. Tykkään!

  1. Herkku: Lasin laitoin tarkoituksella väärälle puolelle, koska kynttilät olisivat olleet liian lähellä lasia. 🙂 Muuten ei sillä niin olisi ollut väliä, mutta itse istun tuossa selkä kameraan päin ja olen niin hirmuinen sählä että hiha olisi varmaan syttynyt tuleen jos lasi olisi ollut toisella eli oikealla puolella. 🙂 Teeman syvistä lautasista on ollut tosi hyvä syödä, tykkään itsekin. 🙂

 5. Kynttilät niin tekevät kattauksen! Tunnelmallista siellä teidän pöydässä. <br />
  Kiitos Miia &quot;viimeisestä&quot;, vihdoin pääsin sun ovelle. 🙂 <br />
  Heittää huitaisin sulle haasteen iltani iloksi.<br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2014/01/haaste-taalla-bloggaan-mina.html&quot; target="_blank">http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2014/01/haaste-taalla-bloggaan-mina.html</a&gt;

  1. Silja Maaria: Sinulla on ihana bloggailunurkkaus! &hearts; &hearts; &hearts; Kiitos haasteesta! &hearts;<br />
   <br />
   Ihana oli nähdä, toivottavasti treffaillaan joskus toistekin vaikka kaffen merkeissä. &hearts;

 6. Aika hauska sattuma, itsekin vasta postasin tästä samasta aiheesta 🙂 Pitäisi arkenakin muistaa panostaa kauniisiin kattauksiin, maistuu oikeasti ruokakin paremmalle ja saa pienellä vaivalla hyvän mielen!<br />
  Kiitos kivasta blogista ja erityiskiitos siitä että jaksat päivittää niin usein! Blogisi on mun vakkari iltalukemista ennen nukkumaan menoa 🙂

  1. Hani P: Arkikiireissä liiankin helposti unohtaa tälläiset pienet piristävät ja kauniit teot, joista tulee hyvälle mielelle. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Kiitos itsellesi kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts;

 7. Kaunis kattaus! :-)<br />
  <br />
  Off topic, mulle tulee aina tuosta Dolmio-nimestä mieleen tuomiopäivä…ja päässä alkaa soida Kummelin hahmojen Spiidyn ja Sakun tuomiopäivä-biisi…Kauhea korvamato iski nytkin, kiitos vaan Miia 🙂 Et varmaan uskonut, että postauksesi voivat tuottaa tällaisia kummallisiakin juttuja 🙂 Oli pakko jakaa :-)<br />
  <br />
  Ihana päivää 🙂

  1. Maria: Kiitokset! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Hihiii, hauska mielleyhtymä ja aikas osuvakin. 😀 :D<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts; &hearts;

 8. Mä tykkään myös käyttää katelautasia, varsinkin just jos on syvä pastalautanen. Se on yksinään niin orvon näköinen. Katelautasella saa heti juhlavamman ilmeen, vaikka arki-illan pastasta olisikin kyse. Myös kankaiset lautasliinat on ihanat arkena!<br />
  <br />
  Tuo lasin paikka pisti myös omaan silmääni 🙂 Mummini on ollut laivalla 30 vuotta tarjoilijana, häneltä oppinut kattausasioita ja lasin kattaan aina itse lautasen yläpuolelle klo 12 kohdalle 🙂 Sitten jatkeeksi oikealle muut mahdolliset lasit. Makuasioitahan nämä, hittoako tässä pienistä rypistellään! 😀

  1. Blondi: katelautaset tekee kattaukseen ravintolamaisen asetelman ja tykkään tosi paljon tuosta päällekkäisyydestä. &hearts;<br />
   <br />
   Minulla lasi oli ihan tarkoituksella ja tiedostetusti väärällä puolella turvallisuussyistä. 😀 Minä istun yleensä aina kuvan etualalla olevalla tuolilla eli selkä kameraan päin ja olisin varmasti hutaissut hihani kynttilään ja syttynyt liekkeihin, kun olen aikamoinen sähläkäpälä. 😀 Mutta ei se meillä ole niin nuukaa ja tarkkaa koskaan, pääasia on lautaset ja lasit löytyy. 🙂

 9. Voi ku mää tykkään teidän kodista! Vielä en oo koko blogiasi kolunnu, mutta melkein jokaisen jutun kohdalla joutuu huokaamaan ja toteamaan &quot;vitsi miten ihana, voi vitsi tuommonenki juttu, voi vitsi mäki haluan&quot; 😀 Kurjaa että on joutunut muutamaan otteeseen törmäämään uskomattoman outoihin kommentteihin joita olet saanut.. kateellisen oloisia ja ihan turhia nipottavia juttuja. Jotkut ihmiset vois pitää päänsä kiinni. Pöh. Mutta.. mielipiteitä mahtuu tälle pallolle. <br />
  <br />
  Onpa onni että löysin blogisi. Se on inspiroiva! :)<br />
  <br />
  -Beada-

  1. Beada Hepola: Ihana kuulla että olet viihtynyt ja lämpimästi tervetuloa! &hearts; &hearts; 🙂 Kysy vaan jos tulee vastaan jotakin mistä haluat tietää enemmän tms. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *