Paperikuvien aikakautena…

Etsiskelin valokuvalaatikostani yhtä tiettyä kuvaa ja unohduin muistelemaan menneitä yli tunniksi. 🙂 Vanhempien ihmisten suusta kuulee usein sanottavan ” voi niitä vanhoja hyviä aikoja” ja nyt aion sanoa ihan samaa. Kuka muistaa miten hienoa oli räpsiä kuvia filmirulla-kameralla ja viedä mysteerirullat kehitettäväksi valokuvaamoon? Ennen digiaikaa ei koskaan tiennyt etukäteen onnistuiko kuvat vai ei, ja naapuritkin olivat mukana jännittämässä kuvien onnistumista. 😀 Meillä valokuvien katselua varten pidettiin oikein kahvittelut pullatarjoiluineen ja pyydettiin naapurit ja kaiman kummin mummit katsomaan ristiäis-, matka-, ja juhlakuvia. Suoranainen spektaakkeli ja lapsena myötähäpeää aiheuttava tapahtuma. 😀 Reissuilla piti kantaa mukanaan aina pikkulaukullisen verran pelkkiä filmirullia, jotta varmasti saa taltioitua kaiken tarpeellisen. Toista se on nyt kun parin viikon kuvat mahtuvat yhdelle ja ainoalle muistikortille. 🙂

IMG_3925.jpg

Halusin taltioida tänne blogiin muutaman paperikuvamuistoni ja samalla vilauttaa omaa lapsuuttani. Innostuin valokuvaamisesta ensimmäisen kerran elämässäni vuonna 2002 ja varsinkin luontokuvia tuli napsittua tuohon aikaan sadoittain. Sain siskolta hänen vanhan kameran ja käytin sievoisen summan filmirullien ostamiseen. 🙂 Muistan edelleen kuinka tärkeää oli muistaa ruksia valokuvaamon kehityspussista kohta “mattapintainen”, koska vakiona olevaan kiiltäväpintaiseen paperikuvaan jäi ärsyttävästi sormenjälkiä. 🙂

IMG_3928.jpg

Muksuna näytin hyvin paljon samalta kuin oma tyttöni. 🙂 Syntyessäni olin hyvin tumma, sekä ihonsävyltäni että mustine hiuksineni. Vuosien saatossa tukkani vaaleni ja punertui – talvella olin tummahiuksinen ja kesäauringon käristäessä hiuksia muutuin punapääksi. 😀 Vasemmassa alareunassa oleva kuva on ekaluokalta, jolloin olin hirmuinen rasavilli. Leikin siskoni kanssa koiraa vetämällä tyynyä suulla ja sen seurauksena toinen etuhampaistani irtosi. Olin vuoden verran ilman toista etuhammasta ennen kuin irronneen maitohampaan tilalle kasvoi uusi rautahammas. 😀

IMG_3941.jpg

18-vuotiaana muutin omilleni ja astuin aikuiselämään. Elämä koostui kavereista, työstä, biletyksestä ja harrastuksista, tuossa järjestyksessä. 🙂 Olin nuorena ja teini-ikäisenä todella kiltti tyttö, keskityin tanssiharrastukseeni ja skippasin kaikki kotibileet ja vastaavat nuorten menot. 18-vuotiaana päätin repäistä itseni irti kaikesta vanhasta ja elämä oli hetken aikaa melkoisen villiä ja vapaata menoa… 😀

IMG_3933.jpg

19-vuotiaana toteutin kaksi pitkäaikaista haavettani, ostin koiravauva Roopen ja ikioman kodin. <3 Sisustuksen merkitys kasvoi ja innostuin todenteolla suunnittelemaan ja miettimään tulevan oman kodin laittamista, jonka ostin vajaa vuosi ennen sen valmistumista. Rakennusaikana sain vaikuttaa ja valikoida kotiini omannäköiset pintamateriaalit, silloin rakastin palavasti pyökkiä, tammea ja sinisen sävyjä valkoiseen yhdistettynä. Sisustustyylini oli hieman merihenkinen, Lexington-tyyliksikin sitä voisi kuvailla vaikka en raaskinutkaan ostaa tuolloin mitään kallista itselleni. 🙂

Uusia lukijoita on eksynyt blogiini melkoinen määrä viime kuukausien aikana, joten tämä postaus antaneen hieman taustatietoa minusta, blogin takana luuraavasta turisijasta. 😀

Nyt nautiskelemaan aurinkoisesta ilmasta hetkeksi ja sitten syöksyn tuunaamaan yhtä penkkiäni maalilla. Heipat hetkeksi! 🙂


4 kommenttia “Paperikuvien aikakautena…

  1. Haha, piti oikein syynätä nämä kuvat, ettei missään ollut vilaustakaan musta. 😀 Niin muistan nuo ajat… sinistä, sinistä, lannefarkkuja (jenkkakahvat yäääk!), sinistä, Adidaksen Superstareja, sinistä ja sinistä. 😀

    1. Irina: Hihii, sääsin sinut julkimuisteloltani. 😀 Sinistä kerrassaan, vieläkin on kammo sinistä väriä kohtaan. Superstarit oli kovasana, ja vaaleansinraitaisethan meillä oli molemmilla… Voi voi niitä aikoja, ja etutaskuhousuja. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *