1000 tavaran haaste – Varasto

Uhrasin koko aamupäivän varaston siivoamiseen ja tavaroiden lajitteluun, tuloksena on niin siististi organisoitu varastokoppi että lasken sen sittenkin mukaan 1000 tavaran haasteeseeni. Varastossa ei ole enää mitään ns. ylimääräistä, sillä kannoin kaikki kierrätykseen ja myyntiin päätyvät tavarat sekä vaatteet eteiseen odottamaan valokuvaamista ja jatkosijoituspaikkaansa. 🙂

1000 tavaran haaste varasto - Omakotivalkoinen

Varastoidut kausitavarat:

 • 6 kpl 40x40cm sisätyynyjä
 • Kuusenjalka
 • Valkoinen valopallosarja (pelkät pallot ilman valonauhaa)
 • 3kpl tytön talvivaatteita (haalarit, rukkaset, talvisaappaat)
 • Muistolaatikko, jossa tytön vauva-ajan juttuja sekä minun teini-iässä saamani tanssikisamitalit
 • lattialistan pätkä
 • tikkaat
 • Ikean vetokärry
 • 3kpl luistimia (yhdet minun ja kahdet tytön)
 • sukulaiselle säilössä olevat käppyräoksat (ei lasketa mukaan)
1000 tavaran haaste varasto - Omakotivalkoinen

22 varastoitua tavaraa

Varastossa olevien kausikamppeiden lisäksi säilytämme taloyhtiön ulkoiluvälinevarastossa tytön pulkkaa, liukuria, polkupyörää sekä pyöräilykypärää. 

Yhteenlasketuksi lukumääräksi tulee 22kpl kodin ulkopuolella olevia romppeita. Aika hitsin hyvä saldo, olen todella tyytyväinen tähän saavutukseen, sillä vuosi sitten varastokoppi oli lattiasta kattoon asti tupaten täynnä nyssykkää, laatikkoa ja pussia , joiden sisällöistä ei ollut minkäänlaista muistikuvaakaan. 😀

Aikaisempia 1000 tavaran haastepostauksiani voit lukea TÄÄLTÄ!

Nyt pitäisi sitten toimittaa muutama lelupussilahjoitus päiväkodin lapsille sekä kuvata ja näppäillä myyntiin päätyvät vaatteet ja tavarat blogikirpparille sekä huutonettiin. Pari iltaa niiden parissa varmaankin vierähtää ja lisäilen myyntiin päätyviä juttuja blogikirpparilleni yksitellen alkuviikon aikana. Ainoana kalusteena myytiin olisi tulossa Hayn Tray, joten mikäli joku siellä kaipailee valkoista 40x40cm kokoista Tray -tarjotinpöytää (vain nouto kotoamme Helsingistä), voi viestiä laittaa tulemaan osoitteeseen [email protected] MYYTY!

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!12 kommenttia “1000 tavaran haaste – Varasto

 1. Wow!!! Olet kyllä uskomaton, syytäkin olla erittäin tyytyväinen! Minua ahdistaa ajatuskin meidän täyteen ahdetusta kellarikomerosta vaikka (tai ehkä juuri sen takia) että suurin osa tavaroista kuuluu miehelleni (mm. märkäpuku, perämoottori… Aargh). <br />
  <br />
  Muuten täytyy kertoa että olen sinun järjestelmällisyydestäsi inspiroituneena kantanut tämän kevään ja kesän aikana kierrätykseen valehtelematta ainakin 40 muovipussillista vaatetta ja tavaraa. Mieli kevenee sitä myötä kun kaapit, hyllyt ja laatikot tyhjenee ja tavarat löytävät paikkansa 🙂 Uskomatonta kuinka paljon parempi mieli tulee siitä että hankkiutuu eroon tavarasta sen sijaan että hamstraa sitä lisää, kuten minulla oli aiemmin tapana. Iso kiitos inspiraatiosta siis!

  1. Hanna: Aikaisemmin en jaksanut murehtia oman varastoni sisällöstä, mutta viimeiset kolme vuotta varastoon kertyneet roinat ahdistivat minuakin. Monesti kun olisin jotakin sieltä tarvinnut, en jaksanut alkaa purkamaan koko häkkivaraston sisältöä ulos saadakseni jotakin sieltä takaa (jonka muistin ehkä siellä jossakin olevan). varasto oli niin täynnä että sinne sai nippanappa heitettyä pienen pussin oven rakosesta sisään ennen kuin koko kuorma kaatuu niskaan. Pari vuotta sitten kävin varastoa läpi ekaa kertaa kunnolla ja puolet kamoista sai lähtöpassit taloyhtiön talkoiden yhteydessä. Silti siellä oli pussia ja lootaa joita en jaksanut käydä läpi. <br />
   <br />
   Nyt tilanne on suorastaan loistava, jos tarvitsen jotakin saan sen vaivattomasti poimittua varastokopista. 😀 <br />
   <br />
   Tsemppiä uurastukseen! Se on kaiken vaivan ja ärripurripurkauksien arvoinen. &hearts;

 2. Vautsi raivausta :)<br />
  Täällä ollaan samoissa tunnelmissa. Jopa kolme takkia on jo lähtenyt eteenpäin 😉 Meinasin etten enää ikinä osta mitään muuta kuin ruokaa (ja joskus kukkia), niin kamala urakka on ollut tavaroiden kanssa ja on vielä edelleen..<br />
  <br />
  Ihanaa iltaa Miia &hearts;

  1. Soili: Tavaroiden läpikäymiseen saa kyllä uhrattua viikon jos toisenkin. 😀 Samalla huomaa hyvin miten paljon kaikkea onkaan ehtinyt kertymään vuosien varrella, varsinkin niitä turhuuksia tai tuplakappaleita. 🙂 Ostohaluihin se vaikuttaa kyllä kun manaillen lajittelee kotona (ja varastoissa!) olevia romppeita tarpeellisten ja tarpeettomien kasoihin. Ei tee mieli ostaa mitään uutta tavaraähkyn takia. :D<br />
   <br />
   Tsemppiä projektiisi! &hearts;

 3. Kiitos Miia inspiroivasta blogistasi! Sen myötä olen saanut itsekin aloitettua tavaroiden karsimisen. Alussa ollaan, mutta uskon että lopussa kiitos seisoo 🙂 Sen verran helpottavalta on jo nyt tuntunut, kun turhaa tavaraa on lähtenyt nurkista! <br />
  <br />
  Tykkään valtavasti myös asupostauksistasi, esim tuo aleostosten yhdistelykollaasi todellakin näytti, miten muutamalla vaatekappaleella ja asusteella saa erityylisiä kokonaisuuksia.<br />
  Jatka samaan malliin, ja oikein ihanaa kesää 🙂

  1. Satu: Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts;<br />
   <br />
   Itselläni meni monta vuotta että olen päässyt tähän tilanteeseen. Muutamia takapakkeja on tapahtunut matkani varrella, mutta lopussa kiitos seisoo. 🙂 omalta osaltani raivaamista vaikeutti se, etten raaski heittää roskikseen mitään ehjää tai korjauskelpoista. Olen sitten toimitellut turhaa roinaani erilaisiin keräyksiin ja työpajoille kunnostusta ja tuunausta varten. :)<br />
   <br />
   Hope ry:lle lahjoitin vuonna 2011 ihan järjettömän määrän (pakettiautollinen tavaraa) tytön vauvanvaatetta, pinnasänkyä, Ikean syöttuolin, kylpyammetta ja muuta vauvaperheille tarpeellista tavaraa. Uffiin olen vienyt rumia mutta ehjiä vaatteita. Divareihin leffoja ja kirjoja, cash &amp; Storeen leffoja, päiväkotiin hyväkuntoisia leluja, kirjoja ja palapelejä, Emmaukselle kankaita ja työttömien pajalle huonekaluja (Ikeaa, Sotkaa ja Jyskiä) ja keittiövälineitä. Ystävät ja sukulaiset ovat monesti olleet &quot;penkojaisissa&quot;, jolloin olen kerännyt turhat roinat keskelle lattiaa ja ovat saaneet viedä mukanaan kaikki mitkä on kelvanneet. Itselleni tärkeimpiä turhakkeita olen myynyt edullisesti huutonetissä ja blogikirppiksellä. En edes halua laskea kuinka monta kokonaista työviikkoa olen käyttänyt aikaa näiden turhuuksien kierrätykseen, huh. :D<br />
   <br />
   Alepostauksen kaltaisia juttuja on tulossa lisää, mielessäni on useampikin postausaihe jossa parilla tavaralla tai vaatteella saadaan monta erilaista yhdistelmää rakennettua, jolloin tavaramäärä pysyy pienenä. 🙂

  2. Hei,<br />
   <br />
   Olen seurannut blogiasi hyvin satunnaisesti, mutten aiemmin vielä ole kommentoinut. Nyt kun jokin aika sitten löysin nämä 1000 tavaran haasteesi, olen alkanut seurata blogiasi tiiviimmin. Nämä erilaiset tavaran karsimiseen liittyvät postaukset ovat olleet todella mielenkiintoisia. Itse olen karsinut tavaraa jonkin aikaa, mutta hyvin maltillisella tahdilla. Sinulla tilanne näyttää todella hyvältä. Minusta olisi todella mielenkiintoista kuulla, miten pystyit tuohon projektiin. Miten pystyit luopumaan? Joudun tekemään todella töitä sellaista ajatusten kanssa, että jos vaikka tarvitsen joskus tätä tavaraa tai että jos vielä joskus mahdun tähän vaatteeseen. Kaikkein vaikeinta on päästä yli siitä, että tämäkin tavara/vaate maksoi paljon ja nyt pitäisi luopua siitä, koska se ei mahdu päälle tai sille ei ole (koskaan ollutkaan) käyttöä. Tunnearvoa ei onneksi sentään tavaroilla ole, se helpottaa. Virheostoksista on ainakin jotakin opittu ja ylipäätään ostokäyttäytyminen on muuttunut, mutta se ei auta vielä, kun tavaraa on liikaa ja kaapit pursuavat. <br />
   <br />
   Meille ei taida koskaan tuollaista varastoa tullakaan kuin teillä 🙂 Pelkästään rinkat, matkalaukut, vieraspatjat, laskettelukamat jne jne. vievät ison osan tilasta. Harrastuksista ei kuitenkaan luovuta 😉

  3. Outi: Kiva kuulla että olet saanut inspiraatiota tavarahaastepostauksistani. :)<br />
   <br />
   Aloitin tavaran karsimisen jo kuutisen vuotta sitten, silloin tarpeeni oli lähinnä saada äkkiä turhat vaatekappaleet (tuhansia) ja pikkutilpehööri pois nurkista, koska kaappimme olivat niin täynnä ettei niihin mahtunut mitään ja koti oli aina sotkuinen, pyykit viikkamatta ja tavarat hukassa. Ensimmäisen radikaalin tyhjennyksen jälkeen pidin pienen huilaustauon ja jatkoin hitaammalla vauhdilla raivaamaan turhia roinavuoria pienemmiksi. Sisustusblogini aloitin vuonna 2011 jolloin tilanne oli jo hallinnassa aika hyvin. Tavaranraivausprojektini oli saavuttanut välietapin ja pääsin kunnolla sisustamaan kotia kaaoksen ja sekalaisten tavaroiden kierrätyksen jälkeen. :)<br />
   <br />
   Menin tosin hurahtamaan krumeluuriseen romanttiseen sisustustyyliin, joka riistäytyi hieman lapasesta. Siitä seurasi uusi karsintakierros, joka näkyy blogissa vuoden 2012 kesästä eteenpäin. Sisustustyyli muuttui selkeämmäksi ja tavaramäärä väheni, koristeita oli maltillisemmin ja kokonaisuus ilmavampi ja omasta mielestäni kivempi. :)<br />
   <br />
   Olen tehnyt muutaman isomman läpikäynnin ja täsmäiskun viimeisen parin vuoden aikana tavaroilleni ja vaatteilleni. Nykyisin turhaksi osoittautunut tavara lähtee aika nopeasti kiertoon ja määrä on hyvin olematon entiseen verrattuna. Mies muutti omaan kotiin tuossa pari kuukautta takaperin ja hänen mukaansa annoin muutamia ns. ylimääräisiä tavaroita, joille itselläni ei ollut tarpeeksi käyttöä. En ole tästä tuoreesta tilanteesta ehtinyt vielä postailemaan, mutta joulukuun aikana teen jonkinlaisen raportin tavaramäärän muutoksista miehen lähdön jälkeen. :)<br />
   <br />
   Tuo hinta-asia on tuttu juttu minullekin, minulla oli paljon arvokkaita vaatteita ja kenkiä joita säästelin sen takia etten raaskinut luopua niistä kalliin hinnan vuoksi. Todellisuushan on kuitenkin se että tavara menetti hintansa jo siinä vaiheessa kun sen kantoi kotiin (poikkeuksia on, mutta ne ovat erittäin harvassa). Kierrätys kukoistaa, kaupoissa on jatkuvasti jonkin sorttinen ale ja ihmiset hukkuvat tavaraan. Tavaran tai vaatteen arvo onkin oikeastaan vain omistajansa sydämellä. Minulle 300 euroa Artekin tuolista on hyvä ja sopiva hinta, maksan sen mielelläni sillä tiedän saavani rahalleni sillä sellaisen vastineen jonka katson olevan oikeassa mittakaavassa. Monelle muulle se on silkkaa törsäämistä ja aika harva olisi valmis maksamaan käytetystä tuolista puoltakaan alkuperäisestä hinnasta. Siksi kannattaakin yrittää unohtaa tavaran hinta kokonaan ja miettiä mitä arvoa se tuo sinulle juuri nyt. Jos makuutat kaunista mutta kainaloista puristavaa mekkoa kaapissa 5 vuotta käyttämättömänä, onko se tuonut sinulle lopulta mitään muuta kuin mielipahaa menetyistä euroista? Olisiko parempi laittaa mekko eteenpäin, jotta joku muu voisi viettää se päällään elämänsä upeimman illan, ja samalla se lakkaa muistuttamasta sinua huonosta ostoksesta. 🙂 Tälläistä ajatusmallia olen itse käyttänyt ja olen oppinut päästämään irti monesta tavarasta ja vaatteesta joita olen väärin perustein hillonnut kaapissani. Jos tekee oikein pahaa, voit kokeilla esim Facebookin kirppisryhmää ja laittaa osan näistä luopumisentuskaa aiheuttavista jutuista myyntiin sillä mentaliteetillä että jos joku ostaa, on sen aika lähteä. Kirppismyynneillä tehdyillä lisäeuroilla voit tehdä jotakin tosi ihanaa, lähteä pienelle reissulle, viettää päivän kylpylässä, käydä ystävän kanssa ravintolassa, ostaa uudet juoksulenkkarit tai järjestää ihanan illan muuten vaan. Kun turhat tavarat muuttaa jo mielessään uusiksi elämyksiksi ja kaivatuiksi jutuiksi, on irti päästäminen helpompaa. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tsemppiä urakkaan, hiljaa hyvä tulee ja kunhan suunta on oikea, ei vauhdilla ole väliä. &hearts;

 4. Go Miia! Oon saanut tästä projektistasi tsemppiä omaankin karsimiseeni. Tuhanteen tavaraan taitaa edelleen olla matkaa, mutta ajattelin laskea tavarat ja pyrkiä samaan. Kiitos sulle näistä ja hyvää kesää! 🙂

  1. Silja Maaria: Tavaroiden laskeminen on aikas puuduttavaa hommaa, mutta samalla se konkretisoi niiden hurjan määrän ja tulee kyseenalaistaneeksi oman shoppailunsa tarkoitusperän. Hyvänä puolena on myös se, että tietää tasan tarkkaan mitä omistaa ja jos joskus tapahtuu jotakin ikävää, kuten varkaus tai tulipalo tms., voi vakuutusyhtiölle laittaa tarkan listan kaikesta kadonneesta / tuhoutuneesta. Koputan puuta, ettei tälläistä koskaan kuitenkaan tapahdu kenellekään. &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa ja aurinkoista kesää! &hearts;

 5. Projektisi on erittäin inspiroiva, voi kun itsekin pääsisi tuohon järjestelmällisyyden tilaan. Kellari on niin oiva paikka, säilöö niin paljon (turhaa) tavaraa, joka on kätevästi poissa silmistä:). Kysyisin kuitenkin, missä säilytät esim. matkalaukkuja ja vieraspatjoja – meillä nämä vievät tilaa juuri kellarikomerosta?

  1. Kati: Kellariin saa kyllä &quot;unohdettua&quot; kaikenlaista roinaa. :)<br />
   <br />
   Meillä ei ole matkalaukkua eikä vieraspatjoja. Mikäli meillä joskus joku yöpyy, siirryn itse sohvalle antaen parisänkyni vieraiden käyttöön, tai sitten nukumme perhepedissä lattialla patjalla, joka on otettu sängystä. 🙂 Matkalle jos lähdemme, lainaan siskolla olevaa matkalaukkua joka on meidän yhteinen. Hän tarvitsee sitä useammin kuin me, joten se asustaa hänen varastossaan. Meillä muutenkin perheenä kierrätetään tuollaista harvemmin tarvittavaa isoa tavaraa, puolin ja toisin. Mm. kaapissani olevaa porakonetta saa molemmat siskoni käyttää… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *