Kotimaiset designsuosikit!

Viisi päivää, 27 tuntia, 937 valokuvaa ja miljoona uutta sisustusideaa! 🙂  

Kotimaiset_Design_suosikit.jpg

Habitare 2014 -messujen anti oli tänä vuonna huikea, erityisesti kotimaisen designin ja suomalaisen käsityön osalta. Tässä postauksessa esittelen teille neljä kotimaista suosikkimessupistettäni, jotka tekivät minuun suuren vaikutuksen.

iIMG_0081.jpg

iIMG_0089.jpg

iIMG_0091.jpg

iIMG_0082.jpg

iIMG_0085.jpg

iIMG_0086.jpg

iIMG_0095.jpg

iIMG_0092.jpg

iIMG_0096.jpg

Nordic Hysteria oli yksi messujen mielenkiintoisimmista näytteilleasettajista. Huippudesigner Tapio Anttilan suunnittelemat koivusta valmistetut Kieppi -valaisimet ja Siipi -henkarit henkivät vahvaa suomalaisuutta ja Anttilan omat ekologiset arvot yhdistyvät upeasti taidokkaaseen muotoiluun sekä kestävyyteen. Tapio Anttila on yksi omista suosikkisuunnittelijoistani ja minulla oli kunnia tavata hänet henkilökohtaisesti, mikä oli ehdottomasti koko messujen kohokohta. Hänen kädentöitään ovat mm. eteisessäni oleva Showroom Finlandin valmistama Mixrack -kenkäteline sekä monelle tuttu Kera Interiorin TIP -valaisin. Tämän uuden suomalaisen designbrändin ympärille povaankin tulevaisuudessa melkoista hysteriaa… 🙂

iIMG_0041.jpg

iIMG_0040.jpg

iIMG_0046.jpg

iIMG_0038.jpg

iIMG_0042.jpg

iIMG_0047.jpg

iIMG_0043.jpg

Swanheart Desingin upeat Wall+ -sisustuslaatat suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa Avainlippu-tunnuksen alaisuudessa. Kierrätetyistä ja myrkyttömistä luonnonkuiduista valmistetun ainutlaatuisen compoFIBER-materiaalin ansiosta se on 3-6 kertaa kilpailevia laattoja kevyempi ja sisustuslaattojen asennus sujuu helposti, nopeasti ja turvallisesti jopa ilman aikaisempaa remonttikokemusta. Laattoja voi myös esimerkiksi sahata sahalla eikä materiaali sirpaloidu. Olen etsinyt olohuoneen isolle tyhjälle seinäpinnalle sisustuksellisesti pätevää minimalistista ratkaisua ja nämä Wall+ -seinälaatat nousivat ihan ykköseksi. Suosikkejani ovat valkoiset tiili, tähti sekä puu -struktuurikuvioinnit, joista jokainen näyttäisi sohvan takana sijaitsevalla seinällä mielettömän hienolta. 🙂

iIMG_0032.jpg

iIMG_9963.jpg

iIMG_9954.jpg

iIMG_9946.jpg

iIMG_9947.jpg

iIMG_9951.jpg

iIMG_9959.jpg

iIMG_9961.jpg

iIMG_9953.jpg

Kotimaisten merkkien top neloseen kuuluu ehdottomasti myös piensisustuspuolta edustavan Zinotin aarteet, joista Mayn -ritiläkorit ja Musta5101 -siivoustuotteet lienevät teille jo tuttuja. 🙂 Hieman tuntemattomampia herkkupaloja ovat Mayn pellavainen kosmetiikkapussukka, pikimustaa pehmoista nahkaa olevat Moose -säilyttimet sekä kauniisti kuvioidut tarjottimet sekä servetit. Susanna Wiljasen ja Laura Rostedtin luova suunnittelutyö sekä korkeat laatuarvot ovat kaikkien Zinotin valmistamien tuotteiden perusta. ♥

iIMG_9969.jpg

iIMG_9974.jpg

iIMG_9976.jpg

iIMG_9973.jpg

AIKA Designin tuotesuunnittelun pohjana toimii halu ja tarve kehittää käytännönläheisiä ja laadukkaita tuotteita, jotka sopivat tyylikkyytensä ansiosta myös sisustuselementeiksi. Suunnittelussa tuotteiden ulkomuoto ja käytännöllisyys kulkevat käsikädessä laadukkaiden materiaalien ja ajattoman klassisuuden kanssa. Suomalaisella ammattiosaamisella valmistetut tuotteet on tehty teräksestä, alumiinista ja puusta. Oma tuotesuosikkini on Henri Sydänheimon suunnittelema monikäyttöinen Vire -jakkara, jota voi hyödyntää myös sivupöytänä. AIKA Design – ajattomuutta yli rajojen! ♥

Illalla tulossa kotipostausta, joten olkaahan kuulolla! Aurinkoista alkanutta syysviikkoa kaikille! 

8 kommenttia “Kotimaiset designsuosikit!

 1. Ihastelin viime vuoden messuilla myös noita sisustuslaattoja, ne ovat kyllä hienoja. Ja sopis muuten ihan älyttömän hyvin sinun kotiin, tai näin ainakin voisin kuvitella!

  1. Jaana: valkoinen sisustusseinä olisi niin niin niin hienon näköinen, mutta mikä noista kolmesta… 🙂 Tiili olisi jugend-henkinen ja sopisi meidän korkeisiin lattialistoihin, tähti taas leikkisämpi ja aivan ihana Lillagungan keinun kanssa. Puu erottuu edukseen erilaisuudellaan ja sopisi hyvin skandinaaviseen sisustukseen. En tiedä osaanko koskaan tehdä päätöstä noiden kolmen väliltä, riskillä on kai mentävä eteenpäin. 🙂

 2. Minäkin tykkään Aika Designin tuotteista. Habitaressa näin hienon talouspaperitelineen, josta voi ottaa paperin yhdellä kädellä. Väreinä valkoinen ja musta.<br />
  <br />
  Sinun blogi on yksi minun ehdoton suosikki! &hearts;

  1. Villa Ilola: Tuollainen talouspaperiteline onkin todella kätevä, ei tarvitsisi kastella talouspaperirullan päätä pitääkseen sen paikoillaan repäisyä varten. :)<br />
   <br />
   Kiitos ihanainen! &hearts; &hearts; Steve Jobs on muuten täysin oikeassa ja yhdyn kanssasi tuohon blogissasi siteerattuun toteamukseen! &hearts; &hearts; &hearts;

 3. Tämä ei liity postaukseen mutta kysyisin sinulta, mikä mahtaa olla fontin nimi, jota käytät blogissasi? Siis tämä kaunis kaunokirjoitus, joka usein löytyy kuviesi yhteydestä 🙂

  1. Kiitos Miia &hearts; Kutsukortteja olisi tarkoitus teettää ja minustakin tämä fontti on vaan niin kaunis!

  2. Tarja: &hearts; &hearts; Ainut ongelma tuossa Lainien fontissa on se, ettei se tunnista ääkkösiä. Olenkin tehnyt niin että olen kirjoittanut äät aana ja ööt oona ja jälkikäteen lisännyt pisteinä pisteet aakkosten päälle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *