Haastatteluni radiossa & Lumoressa!

Kaupallinen yhteistyö: Habitare 2014 / Lumore.fi

Minua haastateltiin Habitare 2014 -messujen ja bloggaamisen tiimoilta Design Outlet Lumoren sivuilla julkaistun jutun muodossa sekä Radio Ravun ajankohtaisohjelmassa. Ensimmäisenä Lumoren osuus ja ajatuksiani siitä miten syntyy hyvä sisustusblogi… 🙂

Keskustelua kotimaisesta designista, sisustuksesta ja siitä millainen on hyvä sisustusblogi - Omakotivalkoinen

Sisustusbloggaaja Miia Salmi arvostaa skandinaavista designia

Suomen suurimmassa sisustusmessussa, Habitaressa, vieraili tänä vuonna jopa 47 000 kävijää. Eräs messun vierailijoista oli tunnettu sisustusbloggaaja Miia Salmi. Habitaren jälkimainingeissa ehdimme hetkeksi istahtamaan Miian seuraan, ja keskustelemaan kotimaisista sisustusbrändeistä.

Miia kirjoittaa Casa Blogit -sisustusblogiportaalissa oman kodin sisustukseen painottuvaa blogia Oma Koti Valkoinen. Skandinaaviseen designiin ja suomalaisiin sisustusbrändeihin keskittyvässä blogissa sisustetaan 80m2 kokoista kerrostalokolmiota, suositaan valkoista väriä ja inspiroidutaan minimalismista sekä käytännöllisestä arkiestetiikasta. Miia käyttää suurimman osan vapaa-ajasta erilaisten sisustusprojektien parissa, ja blogin kirjoittaminen onkin luonnollinen jatkumo hänen rakkaalle sisustusharrastukselle.

Miian blogista heijastuukin ammattimainen ote. Vuosia aktiivisesti pidettyä blogi tarjoaa aina lukijalleen laadukkaiden kuvien ohelle tunnelmaa hyvin kuvaavia tekstejä.

Miia kertoo että hyvä sisustusblogi on toimiva kokonaisuus, jossa lukija pääsee tutustumaan sisustusbloggaajan kotiympäristöön sekä mielenkiinnon kohteisiin löytäen käytännöllisiä vinkkejä sekä inspiraatiota sisustukseen ja remontteihin. Kauniiden sisustuskuvien lisäksi hän pitää tärkeänä, että bloggaaja antaa blogilleen tarttumapintaa henkilökohtaisella otteella ja ikään kuin puhaltaa blogin henkiin oman persoonansa kautta tuomalla lämminhenkisen ja lukijaystävällisen tunnelman.

Pitkä blogihistoria onkin tuonut Miialle jo laajan lukijakunnan. Hän kokee myös vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden olevan bloggaamisessa ehdottomasti parasta, sekä bloggaajan että lukijan näkökulmasta.

Keskustelua kotimaisesta designista, sisustuksesta ja siitä millainen on hyvä sisustusblogi - Omakotivalkoinen

Finlayson ja skandinaavinen design tärkeitä

Kysyimme Miialta, onko oma koti todellakin valkoinen. Vastaus oli yksiselitteinen kyllä, eikä blogin nimeä ole valittu pelkästään siksi, että se kuulostaa kivalle. Vaalea sisustus on Miialle merkityksellinen hyvin monella tapaa. Hän kokee valkoisen pääsistusvärin tuovan rauhaa hektisen lapsiperhearjen pyöritykseen. Vaalea sisustus myös maksimoi valoisuuden, ja vaaleat pinnat antavat avartavan ja tilavan vaikutelman.

Miia kertoo että vaaleaan perusväritykseen on helppo halutessaan yhdistää värikkäitä yksityiskohtia piensisustusesineillä ja kausitekstiileillä vuodenaikojen ja fiilisten mukaan, ilman että suuria muutoksia tarvitsee alkaa toteuttamaan. Tämä on osoittautunut pitkällä tähtäimellä järkeväksi valinnaksi, sillä Miia on sisustuksen suhteen vaihtelunhaluinen ja kaipaa tasaisin väliajoin pientä uudistusta kotiin.

Miia on erityisen kiinnostunut skandinavisesta designista. Hänen kodistaan löytyy sekä suomalaista että tanskalaista klassikkodesignia, sekä useita muita pohjoismaista suunnittelutyötä olevia tuotteita. Lumoresta löytyvistä kodin sisustusbrändeistä läheisin Miialle on Finlayson. “Olen kotoisin paikkakunnalta, jossa Finlayson oli suurin työllistäjä ja vietin lapsuuteni Finlaysonin tehtaan naapurissa leikkien. Lapsuudenkotini tekstiilit olivat lähes poikkeuksetta Finlaysonia ja muistan kuinka olen jo lapsena nukkunut kyseisen merkin lakanoissa. Finlaysonilla ja kauniisti patinoituneella vanhalla tehtaalla on suuri merkitys itselleni vielä tänäkin päivänä ja se näkyy myös nykyisissä kodintekstiilivalinnoissani.” Miia kuvailee.

Keskustelua kotimaisesta designista, sisustuksesta ja siitä millainen on hyvä sisustusblogi - Omakotivalkoinen

Sisustusideoita Iittalasta ja Aarikasta

Halusimme kysellä Miialta lyhyesti, mitä sistustusideoita Miialla olisi Lumoresta löytyville sisutusesineille. Näin Miia kommentoi Iittalan Kastehelmi-kulhoja sekä Aarikan tuotteita:

“Iittalan Kastehelmi –kulhot ovat loistava esimerkki tuotteesta jolla on monta käyttötapaa. Kastehelmi-kulhoja voi hyödyntää kattauksessa varsin monipuolisesti mm. jälkiruoan tarjoiluun sekä kattauskoristeena, hyödyntämällä teemaan sopivia somisteita, kuten syksyisiä pihlajanmarjaoksia tai keväistä pääsiäiruohoa. Kastehelmet sopivat myös kylpyhuoneeseen kosmetiikan, kauniiden käsintehtyjen saippuoiden tai vaikkapa kylpykuulien säilytykseen ja tuovat tilaan ripauksen luksusta,” Miia visioi.

”Yksi tämän syksyn suosituimmista sisustustrendeistä on erilaisista ja erikokoisista kynttilänjaloista koostetut runsaat asetelmat, ja esimerkiksi Prinssi-, Prinsessa-, ja Ruustinna-kynttilänjalkoja yhdistelemällä saa luotua kauniin ja ajanmukaisen kokonaisuuden. Keisarinna-tarjoiluvadin päälle saa kauniisti esille usein käytettävät korut, kellot sekä hajuvedet, ja kynttiläasetelman allakin se toimii upeasti,” Miia vinkkaa.

Keskustelua kotimaisesta designista, sisustuksesta ja siitä millainen on hyvä sisustusblogi - Omakotivalkoinen

Unplugged – Sukellus designin maailmaan

Radio Ravun Ossi Mäntylahti ja Maria Pekkala nappasivat minut ja White & Fresh -blogin Irinan mikrofonin päähän haastateltavaksi toisena messupäivänä Habitaressa. Minun kaksiosainen haastatteluni tulee putkessa heti Irinan jälkeen. Haastattelun pääpainona on skandinaavinen design, sen historia ja tulevaisuuden näkymät, sekä kalusteteollisuuden vaikutukset Suomen taloudelle.

Melkoiseen kiirastuleen kyllä jouduin, sillä Ossi ja Maria tykittivät kysymyksiä hirmuista vauhtia sekunttikellon vilistäessä vieressä ja ilmoittaen käsimerkein että kohta loppuu aika. 🙂 Koskaan ennen en ole radiossa puhunut ja kokemuksena tämä oli tosi hauska, jännä ja erilainenkin.

Radiohaastattelua pääset kuuntelemaan TÄSTÄ! Taustalla automaattisesti kuuluvan radiolähetyksen saat laitettua pauselle sivun oikeasta yläreunasta ennen kuin pistät sivun alareunasta löytyvän Mäntylahti Unplugged 2 -lähetyksen rullaamaan. 🙂

Mukavaa maanantai-iltaa kaikille ja huomiseen!


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Haastatteluni radiossa & Lumoressa!

  1. Moikka!<br />
    Oon seuraillut sun ihanaa blogia jo kauan, ja tykkään mielettömästi, kiitos siitä :):) Mietin tässä kun oma pää lyö välillä tyhjää omassa sisustuksessa, ja ideoissa 😀 Niin pomppas postausidea 😉 Toteutuksesta en tiedä, mutta olisiko mahdollista että sinulle saisi muutaman kuvan lähettää oman kodin &quot;ongelma&quot; kohdasta ja postaisit ehdotuksia ?! Saitkohan ideastani kiinni ? :D<br />
    <br />
    Ihanaa syksyä sinulle 🙂

    1. oona: Olen tehnyt muutamia sisustusprojekteja lukijoilleni, sekä blogiin postattuna että ihan vaan kahden kesken sähköpostitse tai tapaamisenkin yhteydessä. :)<br />
      <br />
      Voit lähettää minulle kuvia kotisi ongelmakohdista ja voin yrittää keksiä ratkaisuja joilla tilasta saisi kivemman ja toimivamman. Osoite on [email protected], voimme jatkaa jutustelua vaikka sähköpostitse. 🙂

    1. Kati: Niin on. 🙂 Minulla on muutama sisustussuunnitelma työn alla ja toisesta niistä on tulossa myös postausta blogin puolelle tässä syksyn aikana. Mikäli sinullakin on jotakin sisustusongelmaa johon kaipaat uusia ideoita, autan mielelläni. Voit laittaa minulle kuvia kotisi ongelmallisesta tilasta sähköpostitse osoitteeseen [email protected] jos haluat. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *