Upea viikonloppu Tallinnassa!

Lauantaiaamuna suuntasin töppöseni kohti Länsisatamaa ja Eckerö Linen modernia M/S Finlandian risteilyalusta, jolla matkasimme kauniiden CASA ladyjen kanssa pikkujoulumatkalle Tallinnaan. Matka oli alusta loppuun asti silkkaa ylellisyyttä ja juhlaa, eikä sanat riitä kuvaamaan tätä tunnetta mikä sydämessä vallitsee parhaillaan. ♥ 

CASApikkujoulut2014_1655.jpg

Omakotivalkoinen_1442.jpg

Eckerö Linen Johanna Uimonen oli järjestänyt meille upealla näköalalla varustetun Lounge-tilan laivan keulasta, jossa tarjoiltiin runsas herkkuaamiainen kuohuvan kanssa. Hyvää ruokaa, lasillinen kuohujuomaa, ihania uusia ystäviä ja juhlatunnelmaa…tämän ihanammin ei päivä voi alkaa! <3

Omakotivalkoinen_1444.jpg

Omakotivalkoinen_1464.jpg

Omakotivalkoinen_1475.jpg

Nämä kuvat otin meidän Loungesta ikkunan läpi ja nyt toivon, että olisin uskaltautunut kannelle kuvaamaan… auringonnousu merellä on nimittäin sanoinkuvaamattoman kaunista! <3  Nappasimpas kuvan myös ohikiitävästä Tallink Shuttle -paatista. 🙂

CASA_StarlightCabaret_1576.jpg

Matkalla mukana oli myös MatkaVekan Johanna (Johannan matkablogi löytyy TÄÄLTÄ) ja hänen opastukseellaan kävimme kiertelemässä Kalamajan alueen putiikkeja. Alueelta löytyy myös trendikäs Telliskivi Loomelinnak, mistä löytyi ihania pieniä pop up-myymälöitä, paikallista designia sekä lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Sisustusfanina keskityin kuvaamaan enimmäkseen sisustusliikkeitä, joista tulossa ikioma postaus huomenna. 🙂

Omakotivalkoinen_1592.jpg

Omakotivalkoinen_1594.jpg

Omakotivalkoinen_1595.jpg

Omakotivalkoinen_1598.jpg

Omakotivalkoinen_1602.jpg

Omakotivalkoinen_1608.jpg

Omakotivalkoinen_1611.jpg

Kävimme lounastamassa F-Hoone nimeä kantavassa tunnelmallisessa ravintolassa, jossa salaattiannoksen lähtöhinta on 1,90€. 🙂 Ravintolamiljöö on henkeäsalpaavan ihana – rouheita raakapintoja, maalaistunnelmaa ja arkkitehtuurisesti kauniita yksityiskohtia. Suosittelen kaikille Tallinnaan matkaaville piipahdusta F-Hoonessa, joka löytyy osoitteesta Telliskivi 60a.

Omakotivalkoinen_1618.jpg

Kaupunkikierroksemme päättyi Sokos Hotel Estoriaan, missä meitä odotti tervetulotoivotusten ja kuohujuoman kanssa hotellin edustaja Evelin Org. Näin lämpimästi minua ei ole kukaan koskaan ottanut vastaan ja itseni lisäksi muutamalla muullakin bloggaajalla kihosi kyynel silmäkulmaan. ♥

Omakotivalkoinen_1615.jpg

Omakotivalkoinen_1629.jpg

Omakotivalkoinen_1631.jpg

Solo Sokos Hotel Estoria sijaitsee aivan Tallinnan ytimessä, noin 15 minuutin kävelymatkan päässä satamasta. Hotellista on lyhyt kävelymatka vanhaan kaupunkiin, ja laajan palvelu-, ravintola-, ja kauppavalikoiman tarjoamaan Viru Keskus -ostosparatiisiin on suora käynti hotellista. Hotelli tarjoaa 93 modernia ja taianomaista huonetta, joista jokainen esittelee yhden kiehtovan tarinan Virosta kuvin ja kertomuksin. Minun huoneeni taulukollaasi kertoi tarinan Viron ensimmäisestä liikennepoliisista, joka nimettiin virkaansa 1.4.1929. 

SokosHotel_Eastoria_huone_1672.jpg

Omakotivalkoinen_1632.jpg

Omakotivalkoinen_1635.jpg

Tämä hotelli sopii erityisesti heille, jotka arvostavat keskeistä sijaintia, sekä nauttivat persoonallisista tiloista ja tarinoista, joita tällä Virolaisella designhotellilla on tarjottavanaan. Hotellissa on tasokkaat, modernit ja värikkäästi sisustetut huoneet, joista löytyy perusmukavuuksien lisäksi nopea WiFi, unelmaunet tarjoava king size -parivuode, runsas tyynyvalikoima, Cupsolo-kahvinkeitin ja aamutossut. 🙂

Omakotivalkoinen_1656.jpg

Majoittauduimme yhden hengen huoneissa hotellin yhdeksännessa kerroksessa ja aulatilan yhteydestä löytyi hauskasti toteutettu omakuvauspaikka eli Selfie-mesta. 🙂 Hotelli on täynnä vastaavanlaisia mielenkiintoisia yksityiskohtia ja huomaa että sisustukseen on haluttu panostaa erityisen paljon. Hotellin esittelyvideo antaa varsin hyvän ja monipuolisen kuvan – tässä hotellissa todellakin viihdytään ja rentoudutaan!

CASA_StarlightCabaret19.jpg

Ravintola Merineitsin Show&Dinner -illalliselle en ottanut kameraa mukaan, joten tarjoilupuoli jäi valitettavasti kuvaamatta. Hotellin edustaja Peep Ehasalu vaimoineen liittyi seuraamme ja kuten aikaisemminkin, oli vastaanotto ja tunnelma meitä kohtaan uskomattoman lämmin. Alkupalana herkuttelin kevyesti savustettua hanhea, aprikoosia ja uunipaistettua punajuurta kuohuviinin kanssa. Pääruokana tarjoiltiin ruohoruokittua mureaa nautaa, peruna confitteja, kukkakaalipyréetä sekä luuydinkastiketta. Jälkiruoka nimeltään “ihan kuin juustokakku” kruunasi herkullisen illallisen jälkiruokaviineineen.

Kolmiosainen Starlight Cabaret -ryhmän esittämä LIFE is a CABARET -shownumero kertoi elämänkerrallisen musikaalitarinan vuonna 1926 syntyneestä ammatillisen varieteetanssin luoja Kalju Saarekeesta. Näyttävässä revyy-showssa kuvataan Viron viihdemaailman merkittävimmän vaikuttajan 40 vuoden mittaista elämäntyötä aina 40-luvulta 90-luvulle asti. Mikäli matkaat Tallinnaan, suosittelen koko sydämestäni tätä upeaa show& dinner -kokonaisuutta!

CASA_StarlightCabaret21.jpg

Lisää matkatunnelmiamme löydät CASAn etusivun tuoreimpien postausten joukosta: http://www.casablogit.fi/ 

Kiitos mielettömän upeasta viikonlopusta CASAladyille, MatkaVekalle, Johanna Mäenluomalle, Eckerö Linelle, Johanna Uimoselle, Sokos Hotel Estorian ja ravintola Merineitsin henkilökunnalle, Evelyn Orgille, Peep Ehasalulle sekä Starlight Cabaret -ryhmälle! <3

(Yhteistyössä: MatkaVekka)

21 kommenttia “Upea viikonloppu Tallinnassa!

 1. Jopas teillä on ollut hieno matka. Kävimme tyttöjeni kanssa syyslomalla myös Tallinnassa ja se on kyllä aina yhtä kiva kaupunki pikalomalle. Kiva saada tietoa myös uusista hotelleista, sillä itse olemme nyt käyttäneet aina sitä yhtä ja samaa Tallink Conference &amp; spa hotellia.

  1. Mysterious M: taisimme kävellä tuosta Tallink Conference spa-hotellin ohitse, sijainti oli siinä melko lähellä satamaa olevalla suoralla tiellä? Itselläni ei ole kokemusta kyseisestä hotellista, joten en osaa vertailla näitä kahta hotellia keskenään. :)<br />
   <br />
   Estoriassa oli aivan ihana majoittautua, se oli sijainniltaan todella loistavassa paikassa ja Viru Keskuksen ostoskierrokselle menimme ilman takkeja. Sänky oli ihan tajuttoman mukava, ja mikäli yhtään kuulin oikein, on samantyyliset patjat Nasallakin käytössä tuolla jossakin atmosfäärissä. :)<br />
   <br />
   Life is a Cabaret -show&amp;dinner illallinen oli reissun kohokohta minulle, kertakaikkisen upea show ja tunnelma ravintolassa oli mahtava. Taputimme esiintyjät encoreenkin ja poskilihakset on vieläkin kipeänä kaikesta hymyilemisestä. 😀 Reissu oli kokonaisuutena hieno elämys ja keväällä olisi ihana päästä uudelleen kokemaan jotakin samantyylistä. &hearts; &hearts;

  1. Hanna-Mari: Oli upea kokemus ja tulen varmasti muistelemaan tätä reissua vielä mummelinakin kiikkustuolista käsin. 🙂

 2. Oi, varmaan on ollu mukava reissu! ihania kuvia 🙂 Olis kiva päästä käymään Tallinnassa, kesällä ehkä vielä kivempi. Joskus vuosia sitten olen käynyt mutta uusintakierros ei olisi pahitteeksi.

  1. Jenna: Kesällä on varmasti mukavampi liikuskella ulkona ja kiertää vanhassa kaupungissa, merenkäyntikin on ehkä hieman leudompaa kuin mitä näin syksyisin kun tuulee melkoisesti. 🙂 <br />
   <br />
   Syysreissuillakin on omat hyvät puolensa, Tallinna oli todella upea illalla kun rakennukset oli valaistu, olisin voinut kuvitella olevani jossakin suuremmassa metropoliitissa. 🙂

 3. Hameesi näyttää hyvältä.Mutta jäin katselemaaan ryhmäkuvaa ja niin upeita nuoria naisia, mutta sinä jotenkin erotut joukosta hm. hieman rouva maisessa tyylissä. Olet nuori joten anna sen näkyä esim. sopivammassa Lue nuorelkkaammassa hiusmallissa. Myös asusi yläosa olisi voinut olla vähän räväkämpi:)

  1. Hame: Kirmasin aika vauhdilla tuonne kuvan reunaan jotta saimme muutaman ryhmäkuvan, jossa olemme kaikki. Pääasiassa viihdyin kameran takana. :)<br />
   <br />
   Kuva ei ole minun osaltani kovin edustava, sillä puolittainen sivuprofiili ei imartele, varsinkaan asun suhteen. Puseroni oli selästä avonainen ja kangas kauttaaltaa läpikuultava, joka ei kuvassa tule esiin. Puseron alla oli kyllä liivien peittona musta pikkutoppi, ihan säädyllisyyssyistä, kun kuitenkin käsimme illallistamassakin. :)<br />
   <br />
   Minä itseasiassa tykkään hiustyylistäni tosi paljon, se on ollut suosikkini jo vuosikaudet ja sopii kasvonpiirteisiini ja pään muotooni. 🙂 Joku vertasikin lookkiani Sara la Fountainiin, joka ei minusta ole lainkaan rouvamainen hiuslookiltaan. :D<br />
   <br />
   Olen pukeutumistyyliltäni melko klassinen, asuni räväkkyys tuli vaatteiden materiaaleista (nahkainen kynähame, läpikuultava selästä avonainen pusero) sekä kirkkaanpunaisesta huulimeikistä. 🙂 Makuja on tietysti monia, mutta itse koin oloni mukavaksi ja omantyyliseksi, eli hyväksi. 🙂

  2. Toki toki niinhän se pitää ollakin että itse viihtyy. Kuten sanoit makuja on monia eikä voi miellyttää kaikkia.<br />
   Jotenkin kuvassa vain näyttää että et kuulu joukkoon,mikä mielestäni johtuu (huono sana) juurikin mielestäni tätimäisestä lookista. <br />
   Esim hiusten kihartaminen olis ollut aika hyvän näköinen juttu.

  3. Hame: Näin on. 🙂 Minulla on leukalinjainen polkka, joka kihartamalla nousee sivuilta liian ylös. Olen muutenkin enemmän tikkusuoran kampauksen kannattaja kuin kiharapilven. 🙂 Olisihan tuon asun ja lookin suhteen voinut tehdä monia muutoksia, mutta aika ei valitettavasti antanut armoa enkä ehtinyt edes lakkamaan kynsiä punaiseksi kuten alunperin olin suunitellut. 🙂 Sillä mentiin mitä tarjolla laukussa oli ja mihin aika ja energia antoi myöden. Kivaa onneksi oli, se on tärkeintä. &hearts;

  4. Minun mielestäni olet tätimäisyydestä kaukana! 😉 Kiva kuva ja todella mukava postaus. Kiitos kivasta blogista!

 4. Eikö USAn Voguen legendaarisella päätoimittajalla Anna Wintourilla ole ollut polkkatukka vuosikymmeniä? Aika tyylitajuisessa seurassa siis olet polkkatukkasi kanssa. Muutenkin näytät tosi hyvältä, käsittämätöntä kommentointia tuo edellinen.<br />
  <br />
  Kalamajan alue on aivan ihana, kivoja ruokapaikkoja ja kauppoja, mielenkiinnolla odotan jatkoa Tallinnan tarinalle.

  1. Mielestäni kommentti oli aivan asiallinen . Kuten Miian kanssa totesimme mielipiteitä on monia.<br />
   <br />
   Ja minusta Anna Vinturin hiukset ovat kamalat, joten voimme olla tyyllikkyydestäkin eri mieltä.

  2. Tuuli: Anna Wintourilla on ollut polkka niin kauan kuin muistan, kymmeniä vuosia luultavimmin. 🙂 Kyseinen nainen ei ole esikuvani tai vastaavaa, mutta olen pitänyt häntä aina tyylikkäänä. Minulla on itselläni ollut polkkatukka ala-asteikäisestä asti, vain satunnaisia kertoja olen kasvattanut hiukset pidemmäksi tai leikannut lyhyemmäksi. Polkkaan olen kuitenkin aina palannut, vuoden sisään. :)<br />
   <br />
   Kalamajan alue on todella mielenkiintoinen paikka, ihan oma teollinen maailmansa jonka sisällä on ihania yllätyksiä ja upeita pieniä putiikkeja sekä kahviloita. &hearts;

  3. Hame: Tämä on makukysymys eikä tietenkään tarvitse tykätä toisen ihmisen tyylistä. Jokaisella on kuitenkin oikeus näyttää siltä miltä itse tahtoo, ilman että kukaan tulee sanomaan rumasti. <br />
   <br />
   Minusta Anna Wintour kuten myös Sara la Fountain ovat tyylikkäitä sekä persoonallisia, molemmilla kaunis polkkatukka. &hearts; Itse en taas vuorostani lämpene rikotulle polkkamallille jossa keskijakaus ja hieman ylikasvaneelta otsatukalta näyttävä repsuinen linja. Kyseinen tukkatyyli saattaa näyttää kuitenkin joillakin upealta kuten esim Milla Jovovichilla, vaikkei se minulle sovikaan enkä yleisestikään pidä runsaasti rikostusta puolipitkästä hiuslookista. 🙂

 5. Ihana postaus! &hearts; Meidän superkivaa reissua tullaan muistelemaan pitkään! Ikävä on teitä kaikkia &hearts;

  1. Heli: Uudestaan pitää kyllä päästä, viimeistään keväällä kun lumet on sulanut ja ilma alkaa olemaan kesäisempi. 🙂 Ikävä! &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *