Valaisinvaihtoehtoja saarekkeen päälle!

Uuden keittiön myötä koti muuttuu modernimmaksi ja entistäkin minimalistisemmaksi, varsinkin nyt kun otin keittiöstä Lack-seinähyllytkin pois. Minulla on tarkka visio tulevasta sisustuksesta valmiiksi mielessäni ja uskon sen olevan hyvin todenmukainen, pieniä yksityiskohtia myöten. Valaistuksen ja valaisimien merkitys kasvaa tuntuvasti ja ne tulevatkin olemaan jatkossa piensisustuspuolen tärkeimmät elementit. Saarekkeen päälle haluan kolme yksinkertaisen kaunista pienehköä valaisinta tunnelmanluojaksi, mutta kauniita vaihtoehtoja on niin monta että mieluusti kuulisin teidän mielipiteenne näistä ehdokkaistani. 🙂

Lightyears Caravaggio P1 valaisin valkoinen

Lightyears Caravaggio P1

Lightyearsin Caravaggio -sarjan pienin P1-valaisin* on pehmeän mattapintainen ja kiinnitysmekanismin metalliset yksityiskohdat sopisivat kivasti hanan kanssa.

Muuto Myy valaisin valkoinen

Muuto Myy

Muuton Myy* on yksi pitkäaikaisimmista lempparilampuistani ja tytön huoneesta löytyy tämä Muumeista inspiraationsa saanut valaisin keltaisena. Valkoisena tämä sopisi saarekkeenkin päälle… mutta onko muoto liiankin leikkisä? 🙂

Artek A110 valkoinen valaisin

Artek A110

Artekin kokonaan valkoinen A110-valaisin* on todellinen klassikko ja vitivalkoisena se on minusta totaalisen ihana. Tämä on aika vahva ehdokas, top kolmosessa tällä hetkellä. 🙂

Nevvorks Material valaisin valkoinen

Nevvorks Material

Nevvorksin valkoista betonia olevat Material-valaisimet* ovat kooltaan hyvin pieniä ja niiden paras puoli on huomaamattomuus valon ollessa pois päältä. Jokin näissä selkeän suloisissa betonikupeissa minua viehättää… ♥ 

Foscarini Aplomb Led valaisin betoni-valkoinen

Foscarini Aplomb Led

Foscarinin betoniset Aplomb Led -valaisimet* ovat livenä todella kauniit. Valaisimen pinta on eläväistä betonia ja mittasuhteet ovat täydellisessä tasapainossa. Kärkisijan ehdokkaita nämäkin. ♥

Lightyears Mingus valaisin valkoinen

Lightyears Mingus

Ruokapöydän päälle olen kaavaillut Muuton valkoista Studio-valaisinta, jonka kanssa nämä Lightyearsin Mingus-lamput* sopivat paremmin kuin hyvin. Valaisimissa on selkeä ja ajaton muotokieli… juuri sellainen mistä tykkään kovasti.

Artek A330s valaisin valkoinen

Artek A330s

Artekin A330s -klassikkovalaisimia* meiltä löytyykin jo entuudestaan kolme – kaksi olohuoneesta ja yksi makuuhuoneesta. Hyvä varteenotettava vaihtoehto olisi siirtää nämä valaisimet saarekkeen päälle ja ostaa uudet valaisimet kodin muihin tiloihin… mikä tietysti vaikeuttaa valaisinvalintoja entisestään. 🙂

Muuto Studio valaisin valkoinen

Muuto Studio

Pyöreän ruokapöydän päälle olen tosiaan harkinnut tätä Muuton Studiota*, mutta lopullista päätöstä en ole vielä täysin sinetöinyt. Muutamia saarekkeen päälle asennettavia valaisimia saa nimittäin suuremmassakin koossa ja niistä löytyykin hyviä kilpailijoita Studiolle. 

Artemide Pirce halo valaisin valkoinen

Artemide Pirce

Yksi villi kortti pitää aina ottaa mukaan valaisinvaihtoehtoihin ja Artemiden taideteosta muistuttava Pirce* on minun valintani. Pyöreät muodot sopivat kauniisti ruokapöydän ylle ja ilmavuutensa ansiosta luonnonvalokin pääsee ikkunasta esteettä sisään. Tykkään!

Skandinavisk Koto tuoksukynttilä mustassa purkissa

Skandinavisk Koto

Nettikauppoja kierrellessäni löysin Finnish Design Shopin uutuustuotteiden joukosta pari aivan ihanaa juttua. 🙂 Skandinavisk -tuoksukynttilöiden inspiraationa on ollut Skandinavian luonto ja vuodenajat, pohjoismaiset kaupungit, kodit sekä perinteet. Mustaan käsinpuhallettuun lasiastiaan valettu Koto-kynttilä* on saanut nimensä Suomen kauniista kielestä.

Pantone mukit musta ja valkoinen

Room Copenhagen Pantone-mukit

Toinen ihana uutuus on Room Copenhagenin valmistamat Pantone-mukit*, joita löytyy suosikkivärieni mustan ja valkoisen lisäksi myös monessa muussakin värivaihtoehdossa. Tuon valkoisen haluaisin ikomakseni, aamukahvia varten.

Kaipaan todella nyt apua saarekkeen päälle asennettavien valaisimien suhteen ja olen erittäin kiitollinen jos jaksat kertoa omia ajatuksiasi postauksessa olevista valaisinvaihtoehdoista. Mikä on sinun suosikkisi ja mikä taas inhokkisi? 

Kuvat: Valmistat / brändit, *sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

61 kommenttia “Valaisinvaihtoehtoja saarekkeen päälle!

  1. Fanni: Nuo kaksi Artekin valaisinta ovat molemmat aivan ihania. ♥ Jos päätyisin kultakelloihin (A330s), pitäisi ostaa uudet valaisimet olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. 😀 Arvaa vaan millainen homma siinä on, varsinkin tälläiselle "mä tahdon kaikki kauniit valaisimet omakseni"-tyyliselle ihmiselle kuin mie olen. 🙂

 1. Kyllä täältäkin Artekin puoleen käännytään, vaikka joku sanoisikin, että ne käsikranaatit on jo niin nähty saarekkeen päällä. So what, tykkään niistä kuitenkin! ♥ Kaunis on tuo Foscarinikin, heti Artekien jälkeen kärkikolmikossa. 🙂

  1. Jutta: kokonaan valkoinen kranaatti on hieman erilaisempi Artek, tykkään tuosta mallista todella paljon. ♥ ♥

 2. Omaa silmääni miellyttää Lightyearsin Caravaggio P1:n ja Nevvorks Materialsin valaisimien muotokieli. Muuton Myylle ehdoton nounou. 😀

  1. Irina: Myyn ja Materialsin hylkäsin jo. 🙂 Myy on liian leikkisä ja Materials ehkä liiankin pieni. 🙂

 3. Lightyears! Tuntuisi sopivan parhaiten siihen muotokieleen ja tyyliin mitä tällä hetkellä tavoittelet kotiisi.

  1. hannyliinu: Tuo Caravaggio P1 on kyllä todella kaunis ja hieman teollinenkin. 🙂 Jakaa tällä hetkellä ykkössijan Artekin käsikranaattien kanssa. 🙂

 4. Artek A330S ehdoton suosikki. Kestävä ja ajaton valinta ja niin kuin kirjoitit niin sopii tosiaan ihan mihin tahansa tilaan joten valintana kovinkin kauaskantoinen. Klassikko.<br />
  Inhokki taas tuo Myy juurikin keittiöön, tai sinun tapauksessa saarekkeen yläpuolelle, valaisimet hallitsisi ja määrittelisi koko avokeittiö-olohuone tilaa. Lasten huoneeseen sopii ihanasti tai ehkä myös suljettuun erilliseen keittiöön. Laitahan taas kuvia kun keittiö valmis 🙂

  1. Leenumari: A330s on yksi suosikkivalaisimistani kautta aikojen. &hearts; Rakastan niitä olohuoneessa enkä ehkä halua vaihtaa olkkariin uusia valaisimia… Tällä hetkellä ykköspallin jakaa P1 ja Artekin A110. 🙂 Myyn hylkäsin jo kokonaan. 🙂

  2. Maikki: A110 on jaetulla ykkössijalla P1:sen kanssa. 🙂 Mutta kumpi niistä, ääk en tiiä. 🙂

  3. ?: Myin sen kultareunaisen kranaatin pois ja ostin tilalle yhden kokonaan valkoisen odottamaan saarekkeen valmistumista… Nyt näyttää siltä että jätän ehkä saarekevalaistuksen hautumaan, sillä en halua peittää avaraa näkymää. 🙂 Katsotaan miten käy kun keittiö on valmis ja sisustushommat alkavat. 🙂

 5. Juurikin hanan kaveriksi ottaisin Caravaggion, tosi kaunis luonnossa! Itse ottaisin Artek A110 mutta mustana…

 6. Artekit on parhaat vaihtoehdot. Sinun tilanteessa laittaisin jo olemassa olevat saarekkeen päälle ja hankkisin kaveriksi Artekin Mehiläispesän tai kaksi ♥ Mutta tiedän, maailma on täynnä kauniita valaisimia ja päätös on varmasti vaikea..! :)<br />
  <br />
  Itse olen haaveillut siitä, että jos joku kaunis päivä mekin teemme sen keittiörempan, saarekkeen päälle tulisi juurikin joko nuo kultakellot tai sitten A110-valaisimet.

  1. Jaana: Mehiläispesät ovat superkauniita, mutta niiden metalliset raidat eivät ole ihan sitä mitä omaan pelkistettyyn olohuoneeseeni haluan. Kokonaan valkoisena valaisin ei olisi niin kaunis, mutta saattaisin vakavasti harkita… 🙂 Maailma on täynnä ihania valaisimia ja se tekeekin valinnasta niin vaikeaa. 😀 Jaetulla ykkössijalla on nyt Caravaggion P1:set sekä Artekin A110:t. En vaan yhtään tiedä kummat olisi paremmat, onneksi on kolme viikkoa aikaa vatvoa tätäkin asiaa. 😀

 7. Artekit on noista parhaimmat! Mutta ehdottaisin myös näitä <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/valaisimet/katto-ja-seinavalaisimet/vita-eos-varjostin-kattolamppuun-mini&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/valaisimet/katto-ja-seinavalaisimet/vita-eos-varjostin-kattolamppuun-mini</a><br />
  toisivat vähän pehmeyttä muuten aika pelkistettyyn ja minimalistiseen kotiin. 🙂 yksi vaihtoehto olisi Kartellin bloom. Myös Artekin A338 on tutustumisen arvoinen. Eikä valkoinen Work-lamppukaan huono olisi 🙂

  1. tintti: Work-valaisimet ovat turhan pieniä ja tuunattuna Clas Ohlson -versiona liian pliisuja. 🙂 Tuo linkittämäsi Vita-valaisin on kaunis mutta omaan tyyliini ehkä aavistuksen koristeellinen. Makuuhuoneessa tai olohuoneessa tuollainen voisi olla tosi kiva, mutta saarekkeen päälle kaipaan hieman simppelimpää ja helpommin puhdistettavampaa valaisinta. 🙂

 8. Itse olen ihan myyty Normann Copenhagenin Bell valaisimeen! Lämpenetkö niistä? Ne taitaa tosin olla saarekkeen päälle vähän turhan massiiviset? Näistä Caravaggio omaan makuuni, ehkäpä juuri pienen Bell vivahteen vuoksi 😉

  1. Heidi: Bellit ovat ihania myös, mutta niitä ei saa kokonaan valkoisena. Valkoisena niistä myös katoaisi niiden idea… Nahkainen ripustuslenkki jolla valaisin on kytkettynä johdossa on todella ihana yksityiskohta! &hearts; &hearts;

 9. Lightyearsin Caravaggio ja Artek A110 saa multa äänet. Ja minäkin sanon, että ei missään nimessä tuota Myytä keittiöösi 😀

 10. Näistä vaihtareista laittaisin saarekkeen päälle Caravaggion. Se on muotonsa puolesta just eikä melkein keittiösaarekkeen valaisimeksi sopiva 🙂

 11. Foscarini miellyttää silmää eniten. &hearts; Tosin nämä pitäisi nähdä livenä, että osaisi oikeasti valita. Myy on tosiaan liian leikkisä.

  1. Mindy: Foscarinin valaisimen olen livenä nähnyt ja tuotekuvaan verrattuna on se on todella paljon kauniimpi. 🙂 Myyn jätin jo pois laskuista. 🙂

 12. Oi miten ihana tuo Pirce! Itse valitsisin ehdottomasti juuri läpinäkyvyyden vuoksi! Keveä, raikas ja ihana!

  1. Taina: Pirce on upea, aivan kuin taideteos ja mitä katselin googlen kuvahaulla siitä kuvia, on se myös valaistuna todella upea. &hearts; &hearts; &hearts;

 13. Kivoja kaikki! Mutta laittaisin ne Artekin kultakellot ja ostaisin uudet muualle. Artemiden valaisin oli aivan ihana, pääsisit hankkimaan sen. Onkohan se Stokkalla livenä esillä, täytyy käydä katsomassa,

  1. Tuuli: Artemiden valaisin on ainakin Helsingin keskustan Stockmannilla esillä, aivan ihana livenä valon ollessa päällä! &hearts; &hearts;

 14. Lightyearsin Caravaggioille ääni täältäkin. Ovat raikkaampi, vähemmän nähty vaihtoehto, ja mätsäisivät täydellisesti hanaan. Mutta toisaalta sulla on silmää valita just ne teille parhaat ja muutkin vaihtoehdot näyttävät hyviltä 🙂

  1. Dame: Caravaggion P1 ja Artekin A110 ovat nyt kärkisijoilla ja luulen että niiden väliltä tulen tekemään valinnan. 🙂 En vaan yhtään tiedä kumpi olisi pitemmällä tähtäimellä parempi, ne ovat keskenään niin erilaisia ja molemmat ovat kuitenkin yhtä ihania. 🙂

 15. Lightyears Caravaggio ehdoton ykkönen. Kakkosena tulisivat joko Foscarini tai Artekin A330s. Kauniita valaisimia kaikki, toiset vaan hieman parempia 🙂

 16. Ehdottomasti tuo siun villikortti! Tarpeeks erilainen ettei siihen kyllästy. Ja päästää sen valon ihanasti joka paikkaan, tuo varmasti kauniit valon ja varjon leikit sisustukseen. Hmm pitääkin tutustua tuohon valaisimeen paremmin, oma keittiö kaipaa vielä sisustuksellista kattolamppua kattoon upotettujen ledien lisäksi. 🙂

  1. TiiMu: Villikortti olisi kyllä aivan ihana, todella erilainen ja raikkaan näköinen. 🙂 Niitä saa useampaa eri kokoa ja tuo 60cm halkaisijalla varustettu valaisin olisi ruokapöydän päällä juuri passeli. 🙂

 17. Artekin A330s olisi mun valinta :)<br />
  Mutta eikö kolme normaalikokoista lamppua ole vähän liikaa saarekkeen päälle? Teidän saareke ei kuitenkaan mikään järin iso taida olla? Kolme tuon kokoista lamppua tuo mielestäni vähän liikaa häslinkiä johtoineen avoimeen tilaan.

  1. Maikki: saareke tulee olemaan hieman vajaa 2 metrinen ja kun leveyden jakaa kolmella, on yhdelle valaisimelle noin 63cm tilaa. Tuosta kun vähentää itse valaisimen mitat, jää molemmin puolin valaisinta noin 20cm tyhjää tilaa, eli valaismien väliin yhteensä 40cm ilmarakoa. 🙂 Keittiöön ei tule yläkaappeja ja ainoat silmän korkeudella olevat asiat tulevat olohuone-keittiötilassa olemaan eteisen seinällä olevat peilit, liesituuletin ja olohuoneen seinällä olevat String-hyllyt sekä tv. Valaisimet toimivatkin sisustuksen osalta kiinnekohtina, erityisesti juuri keittiön puolella jossa ei tosiaan liesituuletinta kummempaa seinältäkään jatkossa löydy. 🙂

 18. Meillä on caravaggio isompana ruokapöydän yllä. Kaunis ja vähäeleinen valaisin. Eikä &quot;liian nähty&quot;.

 19. On vain yksi vahtoehto, Artek A330S 🙂 <br />
  Se tuli mieleeni ennenkuin näin edes vaihtoehdot ja olihan se siinä. <br />
  Sä tulet aina mieleen kun käyn apteekissa, siellä on kys. valaisimet tiskin yllä. <br />
  Samoja havittelisin meidän keittiöön…. 🙂

  1. Pia: Nuo on kyllä täydelliset keittiölamput, varsinkin saarekkeen tai ruokapöydän päällä ryhmässä. &hearts; &hearts; &hearts;

 20. Mites Tom Dixonit? Usein nähnyt niitä erilaisissa kokoonpanoissa. Usein mustina, mutta niitä saamyös valkosena. Itse olen ihan ihastunut niihin &hearts;

  1. Marianne: Tom Dixonilla on muutama kiva malli, mutta kokonaan valkoisena koen Dixonin ehkä hieman pliisuksi. 🙂 Niissä minusta metallivärit ja intensiivinen musta ovat ehdottomasti paremmat kuin pelkkä valkoinen. 🙂

 21. P1 ehdoton oma suosikkin, sopisi minusta myös teille. Itse en niin tykkää tuosta Artekin110:stä mutta jotenkin voisi sopia kyllä tyyliisi. Ablomp on myös kiva. Myyt minustakin vhän liian leikkisiä, kyllästymisvaara

  1. Minttu: Alan kallistumaan P1:seen itsekin. 🙂 Niissä on minusta ihana muotokieli ja sopivan teollinen lookki. &hearts; &hearts; Myyn hylkäsin, se on tosiaan turhankin leikkisä. 🙂

  1. Tuuli: Foscarini on todella kaunis! &hearts; &hearts; mietin vain tuota valaisimen pituutta, onko liian suippo jos niitä laittaa vierekkäin kolme…Ykkösvaihtoehtoina on tällä hetkellä Caravaggion P1:set ja Artekin A110:t. 🙂

 22. Artekin A330s on ehdoton suosikkini noista vaihtoehdoista ♥ Muuto Myy taas ehdoton Ei ja liian leikkisä 😀 Hyvää viikonloppua ♥

  1. Nepu: A330s valaismet ovat muodoltaan kuin tehdyt keittiöön ja saarekkeen päälle. 🙂 Rakastan niitä tosin myös olohuoneessa joten en ehkä raaski niitä siirtää keittiön puolelle. 🙂 Ihanaa viikonloppua sinulle myös! &hearts; &hearts;

 23. Meillä pohdittiin myös mattavalkoisen Caravaccion ja Artekin A110:n välillä, kun hommattiin valaisimia ruokatilaan. Lopulta päädyttiin kokovalkoisiin A110-valaisimiin. Ollaan tykätty kovasti 🙂 Valaisimia meillä on kaksi ja pitäisi vielä saada vaihdettua kattopistokkeen tilalle valokisko, jolloin molemmat saisi ruokapöydän ylle.

  1. Piia: Olen meillekin suunnitelut tuollaista erillistä kiskoa josta valaisimet roikkuvat. 🙂 Saman valinnan äärellä itsekin olen. 🙂

  2. Oletko löytänyt sopivia valokiskovaihtoehtoja? Meillä etsinnässä valkoinen, mahdollisimman huomaamaton kisko, yhtenä vaihtoehtona on tällainen: <a rel="external nofollow" href="http://kodikkaastineliossa.blogspot.fi/2014/09/katse-kattoon-valokiskojen-suunnittelua.html&quot; target="_blank">http://kodikkaastineliossa.blogspot.fi/2014/09/katse-kattoon-valokiskojen-suunnittelua.html</a><br />
   <br />
   Mieluusti katsotaan muitakin vaihtoehtoja vielä, ennen kuin marssitaan kaupoille 🙂

  3. Piia: En ole löytänyt mieleistä, muutamia ihan kivoja malleja olen nähnyt mutta ovat hieman vanhanaikaisen oloisia. 🙂

  1. Jasmin: Artekin kranaatti valaisee niin kauniisti sekä ylös että alas, joten päädyin sen vuoksi siihen. &hearts; Nyt tosin näyttää siltä että jätän saarekkeen valaistuksen hautumaan, koska haluan ainakin hetken aikaa nauttia avarasta ja esteettömästä näkymästä olohuoneesta keittiöseinälle. Katson tilanteen kun saamme saarekkeen kokonaan valmiiksi ja kattokoteloon spotit, jotta näen kuinka paljon ne valaisevat. 🙂

 24. Mun silmää miellyttää Artek A110 ja sen kaveriksi ruokapöydän päälle Artemide, muut liian &quot;tylsiä&quot;.<br />
  Muuto Myy on myös hauska, leikkisä sisustuselementti. Tosin kolmena kappaleena ehkä liiankin &quot;leikkisä&quot; 🙂 Jos keittiöstä tulee valkoinen, oletko ajatellut että pienet saarekkeen päälle tulevat valaisimet olisivat kenties jotain väriä kuin valkoista ?

  1. KatiJ: kolmena kappaleena Muuton Myy on hieman liian vekkuli kokonaisuus. 🙂 Artekin A110 on oma suosikkini, koska se valaisee niin upeasti myös ylöspäin ja tuo tilaan pehmeän tunnelman. :)<br />
   <br />
   Haen mahdollisimman ajatonta sisustusta peruselementtien osalta ja siksi valkoinen on paras vaihtoehto minulle. 🙂 Mustat valaisimet voisivat myös näyttää kivalta, mutta itseni tuntien saattaisin jossakin vaiheessa kaivata raikkaampaa yleisilmettä eli valkoisuutta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *