Käyttökokemukseni uusista moderneista kodinkoneista – Bosch, Liebherr, Savo, Epoq & Damixa

Kaupallinen yhteistyö: Epoq / Gigantti

En voi tarpeeksi kehua sähkömiestä, joka eilen aamulla klo 8:00 saapui tekemään viimeisiä sähkötöitä ja kytkemään uunin sekä induktiotason paikoilleen, jotta meilläkin saataisi valmistettua itsenäisyyspäivän kunniaksi kunnon ruokaa. Sen lisäksi että Robbexilta tilattu sähkötyö on erittäin laadukasta ja ammattitaitoista, on se myös todella joustavaa ja harvinaisen ihmisystävällistä! 🙂 Suosittelen erittäin lämpimästi Robbexin Roopea ja hänen yrityksensä palveluita kaikenlaiseen sähkötyöhön! Kiitos hänen, meillä saatiin eilen nauttia pitkästä aikaa ihka oikeaa ruokaa ja pääsin testaamaan loputkin kodinkoneeni tätä toivepostausta varten! 🙂

Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja uusista kodinkoneista - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja uusista kodinkoneista - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja valkoisesta Bosch Series 8 kalusteuunista - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja valkoisesta Bosch Series 8 kalusteuunista - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja valkoisesta Bosch Series 8 kalusteuunista - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Valkoinen Bosch Series 8 XXL erillisuuni

Boschin kauniin valkoinen kiertoilmalla toimiva HBG761620S-erillisuuni on upean ulkonäkönsä lisäksi myös laadukas laite. Kiertoilmauunilla nelisen vuotta ruokaa tehneenä en olettanut uuden uunin tuovan mukanaan kovinkaan mullistavia parannuksia, mutta väärässäpäs olin. Uusi kalusteuunini sisältää huomattavasti enemmän toimintoja ja siihen saa ohjelmoitua peräti 40 omaa paisto-ohjelmaa, jotka nopeuttavat arjen ruoanlaittoa.

Kahden vuorokauden käytöllä en luonnollisestikaan ole vielä päässyt alkua pidemmälle, mutta kolmen ruokalajin kokemuksellani voin jo tässä vaiheessa kehua sen nopeaa lämpeämistä, hiljaista käyntiääntä, tasaista paistotulosta sekä paiston aikanakin täysin viileänä pysyvää uuniluukkua. Kyseinen malli kuuluu Boschin uusimpaan Serie 8 -mallistoon.

Uuden XXL-kokonsa ansiosta sisätilan vetoisuus on suurempi ja tilavampi kuin erillisuuneissa yleensä, uunissa paistuu isotkin joulukinkut. Kinkun paiston jälkeen ei tarvitse perinteiseen tapaan alkaa jynssäämään kinkkuhikoilusta likaantunutta uunia – riittää kun painan yhtä nappia joka käynnistää kotikokin elämää helpottavan pyrolyysipuhdistuksen ja hoitaa koko jynssäyshomman ilman kemikaaleja ja vaivannäköä. 🙂

Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja valkoisesta Bosch Series 6 induktiolevystä - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja valkoisesta Bosch Series 6 induktiolevystä - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Valkoinen Bosch induktiotaso

Boschin valkoinen PIB672F17E-induktiotaso oli ensimmäinen kodinkone jonka valitsin keittiööni. ♥ Testikeitokseni oli jääkaappikylmä 4dl kokoinen makkarakeittoannos, joka lämpeni ennätysvauhtia PowerBoost-toiminnolla. Käännettäviin säätönuppeihin tottuneena pompin ilosta induktiotason hipaisunäppäimistä, miten helppoa onkaan jatkossa pitää keittiö puhtaana kun ei tarvitse jynssätä hellan nappeja  rätillä ja vanupuikoilla. 🙂

Tasossa on neljä keittoaluetta, joista yksi säätyy paistoastian pohjan mukaan ministä jättiin. Induktiolle tyypilliseen tapaan keittolevyt toimivat terästä vasten ja sammuvat automaattisesti kun kattilan ottaa pois tasolta. Lisäturvallisuutta tuo lapsilukitus. 

Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja valkoisesta Savo liesituulettimesta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja valkoisesta Savo liesituulettimesta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Valkoinen Savo liesituuletin omalla moottorilla

Keittiön minimalistiseen tyyliin täydellisesti sopiva Savo 86530 White -liesituulettimesta kiitos kuuluu Epoqin myyjälle, joka keksi ehdottaa tätä liekkaria minulle. Kävin hänen ehdotuksestaan Vantaan Tammiston Gigantissa katsomassa tätä virtaviivaista designliesituuletinta ja se oli rakkautta ensi silmäyksestä. ♥

Liesituuletin on varustettu omalla moottorilla ja sen voi liittää poistohormiin tai antaa palauttaa ilman takaisin huoneeseen aktiivihiili- ja rasvasuodattimien läpi. Tehokas reunaimutekniikka ja alaosan lisäimu pitävät keittiön lähes tuoksuttomana ja höyry imeytyy liesituulettimeen niin vauhdilla ettei se edes nouse liesitason alareunaa ylemmäs. Vanhan liesituulettimen kanssa ongelmana oli huonon imutehon lisäksi lasikupuun kertyvä vesihöyry, joka satoi kupua pitkin pisaroina takaisin kattilaan. Uuden liesituulettimen kanssa moinen ongelma on historiaa. 🙂

Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja Bosch Series 8 astianpesukoneesta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja Bosch Series 8 astianpesukoneesta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja Bosch Series 8 astianpesukoneesta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja Bosch Series 8 astianpesukoneesta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Bosch Series 8 XL-kokoinen astianpesukone

Edellinen astianpesukoneeni oli erikoispinnoitettu teräksinen 12 hengen astiastolle mitoitettu Miele ja harkitsin uudeksi tiskariksi Mielen täysintegroitavaa kalusteovellista keskihintaista mallia. Epoqin expertti kuitenkin vihjasi minulle markkinoille ilmestyvästä upouudesta Boschin SBE88TDO2E astianpesukonemallista, jonne Mielen koneessa ongelmaksi muodostuneet Arabian Koko-sarjan ø28cm isot lautasetkin mahtuvat pystyyn. VarioFlex Pro -korijärjestelmä muuntautuu isoillekin kattiloille, kulhoille ja viinilaseille sopivaksi, säätöasetukset ovat erittäin monipuoliset ja mukautuvat. 

XL-kokoinen kone on ulkomitoiltaan aavistuksen korkeampi kuin perinteisempi pöytätason alle asennettava astianpesukonemalli. Tämän koneen kanssa kannattaakin ottaa kaapinrunkoja ja työtasoja asennettaessa jo heti aluksi huomioon tuo korkeusmomentti. Uudessa koneessani säätöjalat ovat säädettynä minimiin, kun taas vanhaa Mielen tiskariani piti nostaa säätöjaloilla 10cm ylemmäs, jotta sen sai ruuvattua tukevasti kiinni pöytätason alapintaan.

Astianpesukoneen huippuominaisuuksista voisin turista teille vaikka sivukaupalla, mutta pitääkseni tekstin ytimekkään lyhyehkönä mainitsen parhaimman puolen eli ympäristöystävällisen zeoliittitekniikan viimeisenä. Uusi zeoliittia hyödyntävä kuivaustekniikka säästää sekä sähköä että vettä, astiat kuivuvat erittäin nopeasti, äänettömästi ja hellävaraisesti. ♥

Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja Damixa sulkuventtiilistä - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja Damixa sulkuventtiilistä - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Damixa astianpesukoneen sulkuventtiili

Keittiötä suunnitellessani suurin ongelma oli astianpesukoneventtiilillä varustetun ulkoisesti kauniin vesihanan löytäminen. Aina kun löysin silmääni miellyttävän mallin, oli se ilman venttiiliä. Epoqilla oli tähänkin minulle ratkaisu, uusi Damixan elektroninen astianpesukoneen vedensulkuventtiili. Pieni ja huomaamaton nappi pitää sisällään suuria teknisiä ominaisuuksia – tulovesiputken automaattisen sulkutoiminnon sekä yllättävissä ongelmatilanteissa usein tapahtuvia vesivahinkoja ehkäisevän turvasulun.

Kertapainalluksena vesi on auki 3 tuntia, kahdesti painamalla 12 tuntia. Napissa vilkkuu valo silloin kun vesi on auki, samaan tapaan kuin palovaroittimissa. Enää ei tarvitse reissuun lähtiessä arpoa tuliko astianpesukoneen vesihana laitettua kiinni vaiko eikö. 🙂 Vakuutushan ei tunnetusti korvaa astianpesukoneesta tai sen vesijohdosta johtuvia vesivahinkoja, mikäli asukas ei ole ollut kotona vahingon sattuessa.

Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja Bosch Series 6 pakastimesta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja Bosch Series 6 pakastimesta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Bosch pakastinkaappi tason alle

Pakastimeksi valitsin pöytätason alle asennettavan täysintegroitavan Boschin GUD15A55 -perusmallin, joka on varustettu pikapakastustoiminnolla sekä lämpötilahälytyksellä. 98L kokoinen pakkaskaappi syö sisäänsä kolmen laatikollisen verran pakasteita. 🙂

Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja Liebherr laatikostojääkaapista - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja Liebherr laatikostojääkaapista - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Liebherr laatikostojääkaappi kalusteovella

Pitkäaikainen haaveeni laatikostomallisesta jääkaapista on toteutunut! ♥ Saksalaisen teolliseen tuotantoon keskittyvän Liebherrin kylmäkoneiden taustalla häärivät osittain myös Mielen suunnittelutiimiläiset. Yhdessä he ovat tuoneet markkinoille uudenlaisen kotitalouksiinkin sopivan kylmäkonemalliston.

Liebherr UIK1550 -laatikostojääkaappini on keittiön todellinen helmi. Kalusteoven taakse kätkeytyy uskomaton A++ energialuokan ergonomisesti pätevä tilaihme ja tästä aarteestani teen teille ensi viikolla oman erikoispostauksen ruokatarvikkeineen kaikkineen. Kompaktin 119L kokoisen jääkaapin täyttöaste on 100%, toisin kuin perinteisillä hyllyillä ja ovilokeroilla varustetuissa jääkaapeissa, joissa hyllyjen väliin jää turhaa tyhjää ilmatilaa. Liebherrin loodakaappi tuo ripauksen ammattikeittiön tuntua kotiköökkiini ja mielenkiinnolla kuulen ensi viikolla mitä mieltä on cocktail-tarjoiluja valmistamaan saapuva ammattikokki. 🙂

Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja PowerPort teleskooppi pistorasiasta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja tasoon upotettavasta pistorasiasta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja tasoon upotettavasta pistorasiasta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja tasoon upotettavasta pistorasiasta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja tasoon upotettavasta pistorasiasta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja tasoon upotettavasta pistorasiasta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Tasoon upotettava Savo Twist Around pistorasia

Vesipisteen läheisyyteen asennetavan pistorasian kanssa turvallisuuspuoli on erityisen tärkeää. Alunperin olin valinnut pistorasiaksi perinteisen seinärasian, mutta sähkömies-Roope suositteli sen sijasta tasoon upotettavaa suojalevyllistä Savo Twist Around Basic -pistorasiamallia.

Pistorasiaa ei ole varsinaisesti tarkoitettu kosteisiin tiloihin, mutta pistokkeen päälle kääntyvä peitelippa suojaa sitä paikallisilta roiskeilta ja siksi se on turvallisempi keittiön vesipisteen läheisyydessä kuin perinteinen tason yläpuolella oleva seinärasia. Todellisesta ammattitaidosta kertoo myös se että sähkömies asensi pistorasialle ikioman vikavirtasuojaimen sähkökaappiin. VVSK (vikavirtasuojakatkaisin) katkaisee sähkösyötön 0,19 sekunnissa (190ms) eli silmänräpäystäkin nopeammin. ♥ 

Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja PowerPort teleskooppi pistorasiasta - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

PowerPort teleskooppipistorasia

Halusin saarekkeeseen pistorasian, jotta myös sillä puolen keittiötä voi tarvittaessa paistella vohveleita, käyttää tehosekoitinta tai ladata vaikkapa puhelinta. Ensimmäinen ajatukseni oli kiinnittää kalusteiden alle sokkeliin tavallinen seinäpistorasia, mutta totesin jo alkuun että idea oli erittäin huono ja epäergonominen.

Epoqin valikoimasta löysin Powerport-teleskooppipistorasian ja keittiömyyjän kanssa selvitimme miten saisimme sen mahtumaan pöytätason alle tulevan kuivaruokalaatikoston sisään. Pistorasia vie 25cm tilaa pöytäpinnan alta, joten pöytätason paksuus vähennettynä (4,2cm) kaapin sisäosan säilytysratkaisun piti joustaa 21cm. Perinteinen laatikosto ei tähän taipunut, joten ratkaisimme ongelman vaihtamalla laatikoston laatikot saranoilla aukeavaan kalusteoveen ja ulosvedettäviin hyllyihin, jotka voidaan säätää sopivalle etäisyydelle kaapin yläreunasta. Ylimmällä ulosvedettävällä hyllyllä säilytän lasipurkkeissa ruokaa ja tuo 21cm olikin täydellinen tila hyllylevyn ja kaapin ylälevyn väliin. Nyt mahtuvat Iittalan 20cm korkeat Jars-purkitkin kätevästi kädenulottuville ilman kyyristelyä tai kurottelua. 🙂

Käyttökokemuksia Epoq keittiöstä ja uusista kodinkoneista - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Epoq keittiö – Markkinoiden paras hinta-laatusuhde

Kodinkoneiden ostaminen keittiön yhteydessä ja vielä saman katon alta on ehdottomasti yksi Epoq-keittiön parhaista puolista. Runkokalusteet saadaan heti muokattua kalustetilaukseen kodinkoneiden perusteella eikä yllätyksiä asennusaukkojen kanssa pääse syntymään. Sekä Epoq keittiökalusteet että Gigantin laaja kodinkonevalikoima ovat hintatasoltaan markkinoiden parhaimmasta päästä, yhdistäen joustavasti perinteisen avaimet käteen -keittiötoimituksen ja myymälästä tai verkkokaupasta hankitun tee-se-itse-keittiön. Asiakas voi itse valita miten haluaa keittiönsä asentaa – kokonaan itse, osittain itse vai täysin asennettuna, maksat vain siitä mistä haluat. Ammattilaisen apu on korvaamattoman arvokasta silloin kun kyseessä on keittiön kaltaiset arvokkaammat investoinnit. Hyvin tehty suunnittelutyö sekä oikeanlaisten kalusteiden, peitelevyjen ja kodinkoneiden valinta on osa onnistunutta keittiöremonttia ja maksimoitua käyttömukavuutta. ♥

Unohdin muutaman kommentoijan nimimerkin joka kodinkonepostausta ehti toivomaan, joten kiitän teitä kaikkia toiveen esittäjiä yhteisesti tästä kivasta postausaiheesta. Mikäli jokin kodinkoneisiin liittyvä yksityiskohta puuttuu tai jäi askarruttamaan, laittakaahan rohkeasti kysymyksiä tulemaan kommenttiboksiin tai sähköpostiini. 🙂

Kivaa illanjatkoa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

35 kommenttia “Käyttökokemukseni uusista moderneista kodinkoneista – Bosch, Liebherr, Savo, Epoq & Damixa

 1. Voi ihanuus, vielä kerran onnea, omat suosikkini kodinkoneistasi ovat liesi tasoineen ja astianpesukone, aivan huikean ihana tuo sun keittiö nyt 🙂

  1. t: Olen itse äärettömän tyytyväinen kokonaisuuteen ja nyt kun eilen pääsin korkkaamaan uunin ja induktiotasonkin, olen vieläkin tyytyväisempi. ♥ ♥ ♥ Epoq oli minulle totaalisen oikea valinta, sain suunnitella keittiöni rauhassa itse ja katsottua valmiin luonnokseni keittiömyyjän kanssa läpi jotta jokainen pienikin yksityiskohta tulee huomioitua varmasti. ♥ Kodinkonetilauksen sain tehtyä samalla kertaa Avonite-mittatilaustasoineen ja turha ees taas juokseminen jäi kokonaan pois välistä. 🙂 Tässä on minulle riittävästi joululahjaa tälle ja tuleville jouluille! ♥ ♥

 2. Ihan mielettömän ihana keittiö. &hearts;<br />
  Keittiösi näyttää niin minun unelmaltani. Meillä tosin ei ole mahdollsita saada i-mallista keittiötä, joka on ollut aina haaveeni. <br />
  Pistorasiat on tosi hienot, miten kaikkea ihanaa voikaan nykyään olla. Onnea vielä uudesta keittiöstä. 🙂 &hearts; se on ihana! 🙂 &hearts;

  1. Henna: Itsekin hämmästelin kaikkia uusia keksintöjä, joilla keittiöön saa sekä tyylikästä ylkonäköä että toiminnallisuutta. 🙂 Ihania juttuja, varsinkin laatikostomalliset kylmäkoneet, mekanismeilla toimivat pistorasiat ja elektroniset pienlaitteet, kuten Damixan vesiventtiili yms. :)<br />
   <br />
   Kaunis kiitos! &hearts; &hearts; &hearts; Olen ihan fiiliksissä uudesta keittiöstäni. 🙂

 3. Suunnittelemme juuri keittiöremonttia ja aiomme pyytää suosituksestasi tarjouksen myös Epoqilta. Tiedätkö löytyykö Lienherriltä laatikon muotoisia pakastimiakin? Ihastuin sinun jääkaappiisi ja haluamme sellaisen itsekin. Ovatko kaikki kodinkoneesi Gigantista? Lienherrkin? Kiitos jos jaksat vastata. T. Keittiöösi rakastunut lukijasi Henni K.

  1. Henni: Suosittelen lämpimästi Epoqia, hintatasoltaan se on erinomainen ja erittäin kilpailykykyinen, laadultaan uv-suojattujen ovien ja muiden osien kanssa huipputasoa. &hearts;<br />
   <br />
   Liebherrin sivuilta en löytänyt laatikostopakastinta, mutta asiasta kannattaa kysäistä Gigantista, he näkevät saatavilla olevan valikoiman ja markkinoille tulevat uutuudetkin, jotka ovat kuluttajilta vielä salassa. 🙂 Jääkaappini on todellinen helmi, varsinainen tilaihme. Kannattaa käydä katsomassa sitä Gigantissa / Epoqissa livenä, ihastut varmasti lisää. :)<br />
   <br />
   Kaikki kodinkoneet sekä Savon liesituuletin ovat Gigantista, myös Liebherrin laatikostojääkaappi. Gigantin kodinkoneet ovat hintatasoltaan markkinoiden parhaimpia ja valikoimaa on hurjasti. Plussaa myös siitä että kodinkoneita pääsee hipelöimään ja katsomaan ennen ostopäätöksen tekemistä keittiöostoksen yhteydessä, ei tarvitse erikseen ravata kodinkonekaupoilla. :)<br />
   <br />
   Tulethan kertomaan millaiseen keittiöratkaisuun päädyitte! &hearts; &hearts;

 4. Oi joi miten ihanat kodinkoneet ja kaunis keittiö. Kyllä sulle tuli jo joulu ennakkoon! Täytyy pistää tämä postaus jotenkin muistiin kun itse tarvitsee keittiöremppaa suunnitella. Onko hintataso mitä luokkaa tuolla Epokilla?

  1. Mysterious M: Keittiöstä tuli ihan mieletön luomus, niin paljon ominaisuuksia tarkasti mitoitetussa pienehkössä tilassa. 🙂 Ja toiminnallisuus on aivan huipputasoa, ei tarvitse juuri askelia ottaa kun keittiössä kokkailee ja lähes kaikki ruoanlaitossa tarvittavat tavarat ovat kädenmitan päässä ilman kumartelua tai kyykkäilyä. 🙂

   Hintataso on edullinen, laatu hintaansa nähden supertasoa. 🙂 Ovissa on uv-suojauskäsittely maalipinnan päällä joka ehkäisee maalattujen ovien tummumisen, haalistumisen yms esim auringonvalon vaikutuksesta. Valkoiset ovat pysyvät vitivalkoisena vuosia ellei jopa vuosikymmeniä, toisin kuin suojaamattomat ovet jotka alkavat kellertää jo parissa vuodessa. Runko on todella jyhtiä tavaraa (paksuus 1,8cm), ei todellakaan mitään puuhöttöä. Minun vedinurallisten Integra-ovien paksuus on 1,9cm ja ne painaa kuin synti. Laatikoiden kiskot ovat sellaista hi-teckia etten ole ennen edes nähnyt moisia teräskiskoja, ovat kolmekerroksiset ja täysin äänettömästi ja pehmeästi sulkeutuvat jopa suuren täyttöpainon kanssa. &hearts; Tasovaihtoehtoja on useita eri hintatasoisia, on edullisempaa laminaattia (pakko mainita että ruosteiselta teräkseltä näyttävä laminaatti näyttää todella hienolta ja aidolta, ihana), arvokkaampaa massiivipuuta sekä kestävää komposiittia.

   Kodinkoneista kertyy yleensä reipas puolet keittiön kustannuksista, niiden osalta Gigantti on ihan ykköspaikka, markkinoiden edullisimmat hinnat ja laajin valikoima kaikkea mitä toivoa saattaa. 🙂

   Epoqin etusivulta löytyy mallikeittiöitä joissa mainittu kalusterunkojen, ovien, peitelevyjen, koristelistojen ja sokkelien yhteisumma mallikuvan keittiön kokoisesta ja näköisestä kokonaisuudesta. Eli se iso kuva heti siinä sivun yläosassa, nuolesta oikealta saat aina seuraavan keittiömallin näkyviin. 🙂

 5. Keittiösi on kyllä todella upea! Hienoa kuulla ja nähdä, kuinka onnistunut projekti tämä remontti oli ja lopputuloksesta tuli noin upea. Olet kyllä mielettömän hyvin onnistunut suunnittelemaan keittiön palvelemaan omia tarpeitasi ja mieltymyksiäsi. Melkein kateeksi käy, meillä olisi todennäköisesti tulevana vuonna keittiöremontti edessä ja tuntuu että noin kaikinpuolin onnistuneen lopputuloksen saavuttaminen on melko vaikeaa.<br />
  <br />
  Yksi kysymys minulla on ollut mielessä ja voisinkin esittää sen nyt sinulle. Olen ihmetellyt, että onko noissa nykyaikaisissa uuneissa ollenkaan sellaista höyryn ulostuloaukkoa (miksikä sitä nyt sitten kutsutaankaan)? Itselläni on sellainen perinteinen lattialla seisova uuni, jossa on liesitaso päällä ja uunin höyryt pääsevät ulos aukosta liesitason reunalta ja menevät siitä sitten liesituulettimeen. Noita uudenlaisia uuneja (onko integroitava oikea termi erottamaan sellaisesta vanhasta itse lattialla seisovasta hökötyksestä?) tuntuu olevan muuallakin kuin liesituulettimien alla, joten ilmeisesti niistä ei tule höyryjä ulos? Mikä ritiläsysteemi on sinun uunisi alla jalkalistassa?

  1. Nanna: Suunnittelutyö on hetkittäin haastavaa kun pöytätason alle pitää saada mahdutettua kaikki keittiön toiminnot. En voi ottaa kiitosta kokonaan itselleni, sillä Epoqin myyjän kanssa kun katsoimme suunnitelmaani, hän huomasi heti muutaman kohdan jotka vaativat säätämistä. Esim eteisen puolimmaisen laatikoston ja seinämän väliin pitää aina laittaa pieni extratila peitelevyllä peitettynä, jotta ulosvedettävien laatikoiden reuna ei nappaa kiinni seinään. Tätä en itse tullut lainkaan ajatelleeksi ja olisi saattanut käydä niin että laatikoston kaikki laatikot eivät olisikaan auenneet mikäli seinä olisi ollut millinkään vino. 😀 <br />
   <br />
   Kokeile Epoqin suunnitteluohjelmaa ja lähetä se Epoqille tai tulosta piipahda sen kanssa myymälässä. Voit keittiömyyjän kanssa käydä sen läpi ja miettiä millaisia muutoksia suunnitelmaa täytyy tehdä jotta keittiön toiminnot olisi kohdillaan ja käyttömukavuus parhaimmillaan. 🙂 Mallikeittiöistä saa myös paljon kivoja ideoita, kuten itse sain tuon teleskooppipistorasian ja maustetelineen lisäämisen, sekä myyjän ehdottaman vedenottonappulan ja liesituulettimen sekä astianpesukoneen. :)<br />
   <br />
   Vanha erillinen liesi oli kiertoilmalla uunilla varustettu ja se puhalsi lämmintä ilmaa uunin luukun yläpuolelta ulospäin, se ei ollut kovin hyvä keksintö minusta sillä keittiö oli kirjaimellisesti kuin sauna aina uunia käytettäessä. Tämä uusi uuni ei puhalla oikein mistään, ei ainakaan ylhäältä tai edestä jotta sitä huomaisi. 🙂 Uusi uuni ilmeisesti kierrättää ilman uunin sisällä (niin kuin kiertoilman kai pitäisikin :D) ja ottaa uutta ilmaa / poistaa vanhaa alaritilän kautta, mutta ei siellä mikään kyllä puhaltele kun käden laittaa ritilän eteen. 🙂 Tekniikka on nykyisin niin hienoa ja monimutkaista etten tosiaan tiedä minne uunin ilma menee, ehkä harakoille kuten sanonta kuuluu saunan ovea avattaessa… 😀

  2. Kiitos vastauksestasi 🙂 suuri kiitos vielä tästä erittäin hyvästä postauksesta ja oikeastaan ihan kaikista keittiöremppapostauksistasi! Niistä on paljon apua itselle, kun rempan suunnitteleminen keväällä alkaa. Kiitos, sun blogi on mulle ihan ykkönen! &hearts;

  3. Nanna: Kiva kuulla että olet tykännyt lukea remppapuuhista. 🙂 Monesti sitä saattaa ajatella että hupsista vanha keittiö katosi ja hups kun tuli uusi tuosta noin vaan tilalle. Kaikki se puurtaminen ja säätäminen jää kokonaan unholaan, vaikka todellisuus on että yksikään keittiöremppa ei suju ihan niin yksinkertaisesti kuin saduissa. 😀 Paljon on kulmapaloja, reunapaloja, sahaamista ja poraamista, on hikeä ja pähkäilyä, peitelistoja ja muuta pientä mutta aikaavievää rempattavaa… 🙂 Meillä keittiöremontti on sieltä helpoimmasta päästä, suora seinä johon sopii standardien mukaiset runkokalusteet, on saareketta joka rakennettiin tyhjään tilaan ilman sen ihmeempiä haasteita… siltikin matkanvarrella on tullut vastaan ongelmakohtia, joiden ratkomiseen on mennyt hetki jos toinenkin. 🙂 Epoqin myyjä minulle vuosien kokemuksensa kautta kertoikin, että kannattaa aina varautua yllätyksiin, niitä tulee aivan joka ikinen kerta eteen. :)<br />
   <br />
   Paljon energisia ja luovia hetkiä remppasuunnittelun parissa! &hearts; &hearts; Remppaaminen on oikeastaan aika ihanaa, se palkitsee hyvin tehdyn työn kauniilla lopputuloksellaan! &hearts;

  4. Kiitos, odotankin jo innolla että pääsisi tositoimiin suunnittelussa! Haaveenani on ihanan toiminnallinen ja näyttävä kokonaisuus &hearts; Tuo remppaamisen realiteetti on onneksi jo tuttua, takana kun on juuri täysi kylppäriremontti, josta teimme osan itse. Valmista saunaa kun katselee, ulkopuolisen on täysin mahdotonta aavistaa sitä ongelmien, pähkäilyn ja yksityiskohtien hiomisen määrää 😀 sitä ei voi sanoin edes kuvailla. Mutta kyllä se todellakin palkitsee, joka kerta suihkussa tai saunassa käydessä sitä vaan ihailee ihanaa lopputulosta &hearts;

  5. Nanna: Valmiista tuloksesta ei hevillä uskoisi millaisia haasteita sen savuttamiseksi on kohdattu. 🙂 Mikään ei palkitse niin paljon kuin lopputuloksen ihailu, silloin kiittää itseään jaksamisesta ja luovuttamisesta, jokainen hikipisara ja ärräpää on ollut sen arvoista. &hearts; &hearts;

 6. Hienolta näyttää ja upeasti sopii keittiö muuhun kotiisi! Onko keittiön kustannus salaisuus vai Voisitko kertoa lukijoille mitä tällainen keittiö tuli maksamaan?

  1. Emmi: Keittiö on hintatasoltaan edullinen, suurimmat kustannukset tulevat yleensä aina kodinkoneista ja minun tapauksessani kodinkoneiden lisäksi myös mittatilauksena teetetystä Avonite-komposiittiasosta sekä karkaistusta lasista tehdystä valkoisesta välitilalasista. Itse keittiön hintalappu on 2315€ sisältäen kaikki rungot, ovet, peitelevyt, sokkelit, laatikostojen ja hyllyjen mekanismit pohjalevyineen, kumiset laatikkomatot, maustetelineen, aterinlokeron, allaskaapin kosteusuojaalustan, hanan sekä elektronisen astianpesukoneventtiilin. Kokonaishinta keittiölle on mielestäni erittäin edullinen ja laatuunsa nähden jopa halpa. Runko on paksuudeltaan 1,8cm, Integran ovet 1,9cm. Laatikostojen kiskot ovat kolmeosaisia, todella laadukkaita ja täysin äänettömästi ja pehmeästi sulkeutuvia, vaikka painoa olisi useita kiloja. ♥<br />
   <br />
   Avonite-tasot, -allas ja saarekkeen sivut olivat 3200€ ja kodinkoneet siihen päälle. Astianpesukone, uuni, liesitaso ja laatikostojääkaappi olivat sellaisia joista en halunnut tinkiä. 🙂 Tyylikäs liesituuletin on mielestäni erittäin edullinen, alta 900€. Pakastin on vuorostaan keskihintainen Boschin perusmalli. 🙂

 7. Kiitos perusteellisesta keittiön esittelystä. Meilläkin on suunnitelmissa keittiöremontti ja tuo Epoq on ehdottomasti myös meille varteenotettava vaihtoehto, kiitos sinun hienon keittiösi 😀 Ja ennen kaikkea kattavan esittelyn! Kirjoitinkin tämän kommentin oikeasti siksi, että halusin sanoa miten hyvää työtä olet tehnyt yhteistyökuvion näkökulmasta. Näinhän sen juuri pitää mennäkin, olet inspiroinut lukijoita ja monet – kuten minä – harkitsevat oikeasti Epoq-keittiötä myös itselleen! 🙂 Hyvää joulunodotusta ja (kirjaimellisesti) mukavia kokkailuhetkiä! 🙂

  1. Minttu: Kiitos kivasta palautteestasi! &hearts;<br />
   <br />
   Itse olen vuosia miettinyt ja suunnitelut keittiöremonttia, mutta tietämättömyys keittiöremontin todellisesta luonteesta ja sen osa-alueista on saanut rempan tuntumaan kaukaiselta sekä äärettömän hankalalta ja työläältäkin. 🙂 Sen vuoksi päätin jo heti alussa että jaan kaiken mahdollisen informaation kuvien kanssa remontin eri vaiheista, jotta samassa tilanteessa oleva lukijani saa perspektiiviä siihen mitä kaikkea keittiöremontti oikeasti pitää sisällään. 🙂 Itse tykkään blogien lukijana lukea kiinnostavien tuotteiden kohdalla aina kaiken mahdollisen saatavilla olevan informaation, joten yritän parhaani mukaan olla perusteellinen ja kertoa remontista ja varsinkin kodinkoneista maanläheisellä ja helposti ymmärrettävällä jokanaisen tavalla. :)<br />
   <br />
   Itse joskus ajattelin että kyllähän sitä nyt itse yhden pienen keittiön purkaa, uuden suunnittelee ja kasaakin yhdessä viikossa, mutta realistinen ymmärrys keittiöremontin laajuudesta ja huomioon otettavista asioista oli aivan hukassa. 😀 En olisi kuuna päivänä saanut näin toimivaa ja kaunista keittiötä jos itse olisin kaiken yrittänyt tehdä, varsinkaan jos Epoqin myyjä ei olisi tarkastanut alkuperäistä suunnitelmaani ja korjannut heti niitä muutamia amatöörimäisiä perusvirheitä joita olin tehnyt. 😀 Epoqin parhaita puolia on edullisen hinnan ja korkean laadun lisäksi se että keittiön voi suunnitella itse ja tarkistuttaa korjauksien kanssa Epoqin myyjällä. Näin saan oman vapauden suunnittelutyön ja ideoimisen suhteen, mutta myös ammattilaisen palvelun samassa paketissa. Itselleni oli alusta asti selvää että haluan asennuspalvelun ja vanhan keittiön purun ammattilaisen tekemänä. Jos olisin tehnyt keittiöremontteja itse aikaisemmin, olisin todennäköisesti purkanut vanhan itse pois, kasannut uuden keittiön rungot itse ja ottanut ammattiasentajat vain viimeistelemään keittiön. Epoqilla kaikki on joustavaa, omien tarpeiden mukaan toteutettavissa. :)<br />
   <br />
   Tänä jouluna meillä takuulla nautiskellaan hyvistä pöperöistä. 🙂 Olen innostunut kokkailusta ihan uudella tavalla, tai oikeastaan en ole koskaan aikaisemmin elämässäni ollut kovinkaan kiinnostunut ruoanlaittaja. 😀 Nyt tekisi kokoajan mieli hämmennellä soppaa ja suuntaankin kohta ruokakauppaan hakemaan loppu viikon ruoka-aineksia lihapataa, omatekoista viikonloppupizzaa ja täytettyjä omeletteja (koskaan en ole kokeillut, jänskää :D) varten. :)<br />
   <br />
   Ihanaa joulunodotusta! &hearts;

 8. Mikä on tuon oikean etunurkan keittoalueen halkaisija? Olen itse huomannut, että keittoaluetta suuremmat paistinpannut eivät paista reunoilta kunnolla, esim isolla lettupannulla letuista tulee ulkoreunoilta kalpeita.

  1. Minna: Etureunan oikean puolimmainen isompi levy on halkaisijaltaan 21cm ja se kuumensi 28cm kokoisen paistinpannuni kokonaan reunoja myöten, myös ylöspäin kaartuvat reunatkin. Paitoin eilen illalla munakasta ja se oli tasaisen kultainen reunasta reunaan. Voisiko ongelma johtua keittioastiasta tai pannusta? Minulla on induktiotasolle sopivat Hackmannin kattilat ja pannu, niissä ei tuota epätasaisuusongelmaa ole ilmennyt edes vanhalla Electroluxin erillisliedelläni, jossa oli induktiotaso… Muuta syytä en kyllä keksi…

  2. Minna, olen yhden ison paistinpannuni kanssa kiinnittänyt tähän samaan asiaan huomiota muutaman vuoden ikäisen tasoni kanssa, mutta eikös se &quot;induktiotekniikka&quot; perustukin juuri siihen magneettiseen kontaktiin astian pohjan kanssa. Jos astian pohja on yli keittoalueen, niin ei sen kait kuulukaan lämmetä kun kontaktia ei kerran ole. Tämä on ominaisuus, ei vika 🙂 Keitto- ja paistoastioissa on kyllä isoja eroja, jos mahdollista niin kannattanee kokeilla jonkin muun valmistajan pannua.

  3. Siru: Tuolla lämmönsäädöllä on varmasti eroa eri merkkien ja materiaalien välillä. Oma Hackmannin pannuni kuumenee ihan yläreunaan asti vaikka on halkaisijaltaan 7cm suurempi kuin itse levy, saman teki myös aikaisempi valurautainen Iittala Toolisin pannuni. 🙂 Hackmannin All Steel pannua uskallan suositella induktion käyttäjille, se todistetusti toimii. 🙂

 9. Miten tonne jääkaappin saa esim. maitotölkit pystyyn, mahtuvatko ne? Älyttömän upea keittiö kyllä!

  1. M: maitopurkeille ja 1,5L limupulloille on paikka laatikostojääkaapin ulosvedettävässä ovessa, siinä on oma lokeronsa niille. 🙂 Liebherrin laatikostojääkaappi on todella hyvin suunniteltu ja mitoitettu, sinne mahtuu melkein yhtä paljon ruokaa kuin vanhaan täyskorkeaan Samsungin jääkaappiini, jossa oli liian vähän hyllyjä. 🙂

 10. Hei.<br />
  Hyvältä näyttää. Minulla itsellänikin on pieni keittiö, joka on valkoinen. Tosin minulla on lattia ja tasot Ylämään mustaa graniittia. Ja olen tosi tyytväinen.<br />
  <br />
  Hypetit uunisi puhdistustoimintoa, mutta voin vähä pidemmällä kokemuksella sanoa, ettei se todellakaan ole sellainen kuin mainosmiehet lupaa. Myös ihan itse pitää ottaa rätti ja pesuainepullo käteen ja puhdistaa. Myntilupaus minutkin vangitsi, mutta totuus olikin ihan toinen juttu….<br />
  <br />
  Mutta hyvin tuon uunini kanssa olen pärjännyt. <br />
  <br />
  Nuo pallovalot on kivat, sopivat hyvin tuohon ikkunaan. Ikkunat on muuten hyvä idea keittiössä. Meillä on välitilassa ikkuna sekä koko ruokailutilan ja olohuoneen(jotka ovat peräkkäin) levyiset korkea ikkunat. Ne tuovat todella paljon valoa ja iloa.<br />
  <br />
  Toivotan onnea uudelle keittiöllesi ja oikein rauhaisaa jouluaikaa.<br />
  <br />
  Toivottelee Satu

  1. Minun kokemukseni taas pyrolyysitoiminnolla varustetusta uunista on ihan &quot;mainosten&quot; mukainen. En ole jynssännyt uunia millään, pyrolyysipuhdistus polttaa kaiken lian ohueksi tuhkaksi, jonka sitten pyyhkäisen pois uunin pohjalta. Tosin jos jotain on kiehunut yli uunin pohjalle, poistan sen varovasti, jo ihan käyttömukavuuden kannalta, mutta mitään kemikaaleja tai harjoja en käytä. Onkohan noissa sitten paljon eroja mallien välillä, omani on Siemens ja pari vuotta vanha.

  2. Satu: Musta graniitti on todella kaunis materiaali, tekee kivan kontrastin valkoisen kaapiston kanssa. &hearts;<br />
   <br />
   Pyyhkiminen on nopeaa mutta se kamala jynssääminen mitä ennen piti tehdä on työlästä ja rasittavaa, siltä tahdon jatkossa välttyä. 😀 Ystävälläni on pyrolyysiuuni ja hän sanoi että heidän uunissa puhdistustoiminto ikäänkuin sulattaa lian uunin pohjalle lätäköksi ja hän pyyhkii sen pois talouspaperilla. Tuo olisi minulle aivan unelma, toivottavasti omakin uunini on yhtä tehokas liansulattaja. &hearts;<br />
   <br />
   Ikkuna keittiössä on todella kiva, panoraamakokoisena maisemaikkunana se olisi vieläkin täydellisempi. &hearts; Varsinkin kesällä on todella valoisaa kun aurinko pääsee paistamaan vähän joka välistä sisälle. :)<br />
   <br />
   Mukavaa joulunodotusta ja leppoisaa joulunaikaa! &hearts;

  3. T: Ystävälläni on samoin, hänellä uunin pohjalle ilmestyy sellainen pieni lätäkkö (oman kuvauksensa mukaan) jonka pyyhkii pois yhdellä tai kahdella talouspaperiarkilla. Mitään myrkkyjä tai aineita hänen ei ole tarvinnut käyttää. 🙂 Ystävälläni on reilun vuoden ikäinen musta Bosch. 🙂

 11. &quot;Vähän&quot; jälkijunassa jätän kommenttia 🙂 Sattuipa hauskasti, googlettelin jotain ihan muuta Boschin vempelettä kuin mitä tässä postauksessa, mutta tänne päädyin. Meillä on remontti alkanut ja keittiöön on jo valittu lähes täysin samat kodinkoneet, joten ihan mahtavaa lukea käyttökokemuksia laitteista 🙂 Liesituuletinkin meni tämän postauksen myötä vaihtoon 😀 Meille oli siis tulossa eri merkin samantyylinen mutta tuo Savon on vielä pykälää hienompi, mutta hinta sama joten vaihtoon meni! Tai mitään ei ole vielä tilattu niin pystyy vielä vaihtelemaan 🙂 Samoin uunista piti heti tarkistaa onko siinä tuota tekstissä mainittua puhdistusominaisuutta, no ei ollut joten päivitystä siihenkin 😀 Itseasiassa liesikin oli lähes sama mutta ei kuitenkaan ihan ja vaihtuikohan sekin, tipuin jo kärryiltä 😀 Joten kiitos tästä postauksesta vaikka siitä onkin jo aikaa, erittäin hyödyllinen kuitenkin edelleen 🙂

  1. Hannah: Olen ollut todella tyytyväinen Savon tuulettimeen, sen imuteho on loistava. 🙂 Uunin pyrolyysipyhdistus on myös osoittautunut hyväksi ominaisuudeksi, sillä saa vaivatta putsattua uunin parin kuukauden välein tai jos ruokaa roiskuu paistaessa uunin seinille tai alatasolle. Yhtään en kaipaa niitä kauheuta uuninpuhdistusmömmöjä jotka haisevatkin ihan myrkyltä. :D<br />
   <br />
   Ihana kuulla että sait hyviä ideoita oman keittiön kodinkoneiden valintaan! &hearts; &hearts; Yhtä ainuttakaan osaa en keittiöstäni vaihtaisi ja olen edelleen todella tyytyväinen kaikkiin valintoihini. &hearts;

  2. Kiitos vastauksesta, kiva kuulla että olet edelleen tyytyväinen 🙂 tuo puhdistus kuulostaa totisesti ihan unelmalta! Vihaan uuninpesua ja nimenomaan niitä mömmöjä. Noh rempan jälkeen voi sitten nauttia itsensä puhdistavasta uunista 😀

  3. Hannah: Uunimömmöt on karmeita, aina tulee olo että ruoka sisältää niitä kaasuja sun muita kemikaaleja, vaikka kuinka olisi huuhtonut uunia aineista puhtaaksi. 🙂 Pyrolyysi on POP! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *