Historian havinaa – Keittiö ennen ja jälkeen!

Nyt kun uusi keittiö on viimeistä piirtoaan myöten valmis, on aika kurkistaa menneisyyteen ja havistella hieman historiankirjan sivuja. 🙂 Millainen keittiö oli vuonna 2006 kun tähän kotiin muutimme ja miltä se on näyttänyt vuosien varrella, ollessaan yhtä pienensuurta remonttitannerta… 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_10766.jpg

Omakotivalkoinen_11728647.jpg

Tähän kotiin vuonna 2006 muutettaessa keittiö oli alkuperäisessä valmistusvuoden 2002 mukaisessa kunnossaan ja malliltaan U-muotoinen. Ovet olivat taivereunaiset valkoiset mdf-ovet, tasot massiivipuuta pähkinän sävyssä. Vetimet olivat tuohon aikaan hyvin modernit, harjattua terästä olevat selkeälinjaiset laatuvetimet. Kulmakaappien ovet eivät mahtuneet aukeamaan kokonaan ja keittiö oli täynnä hätäisiä arkkitehdin tekemiä ratkaisuja, joiden vuoksi ärräpäät lentelivät monesti. 🙂 Vuoteen 2009 asti kodinkoneet olivat ne perinteisimmät valkoiset peruskoneet – keraaminen lattialiesi, valkoinen tavallinen astianpesukone sekä jääkaappi-pakastin. Kun vuonna 2009 pakastin sanoi sopimuksensa irti, tuli jääkaappi-pakastimen tilalle Samsungin erilliset teräksiset kylmäkoneet. Muutamaa kuukautta myöhemmin uusittiin myös liesi (induktiolevyillä varustettuun lattiamalliin) sekä astianpesukone, jotta keittiöön saatiin tyylikkäämpi ja yhtenäisempi teräksinen lookki. 🙂

Omakotivalkoinen130015.jpg

Vuonna 2010 tapahtui totaalinen kyllästyminen U-muotoiseen keittiöön ja päätimme purkaa baaritasoa muistuttavan ruokailutilan puolella olevan siivekkeen pois, tehden keittiöstä L-muotoisen. Keittiöremonttia varten avattiin säästötili ja suunnitelmat uudesta keittiöstä alkoivat itää, ensimmäinen luonnos saarekkeellisesta keittiöstä oli syntynyt mielen sopukoihin. Seuraavan puolentoista vuoden aikana tein useita suunnitelmia, kävin läpi monia erilaisia malleja ja pähkäilin lukuisia kertoja saarekkeellisen i-muodon ja perinteisemmän L-muodon välillä, yrittäen mahduttaa kaikki keittiön tärkeimmät toiminnot pienempään tilaan. Summa säästötililläkin karttui hyvää vauhtia…

Omakotivalkoinen_5546789.jpg

Vuonna 2012 syntyi päätös keittiön kylmäkoneiden takana olleen seinän purkamisesta ja näin eteisestä tuli osa keittiötä ja suurta oleskelutilaa. Kodin koko ilme muuttui radikaalisti, valoisasta kodista tuli supervaloisa ja neliömäärä tuntui kasvaneen melkein puolella seinättömyyden avartavasta vaikutuksesta johtuen. Pohjatyöt uutta keittiötä varten oli tehty valmiiksi ja suunnittelu jatkui enemmän ja vähemmän tehokkaasti seuraavat pari vuotta. Keittiön uusi malli vaihtui suunnitelmissa tiheään, ovivaihtoehto seilasi korkeakiiltovalkoisen ja perusvalkoisen väliltä, työtasojen osalta vatvoin valkoista sekä massiivitammea, ja ehtipä suunnitelmissani viuhahtamaan myös musta kivitasokin pariin otteeseen. Oikeastaan ainut mikä pysyi suunnitelmissani muuttumatomana kaikki nämä vuodet oli kodinkoneiden täysintegrointi kalusteovien taakse. 🙂 

omakotivalkoinen_09822%20%281%29.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_104954.jpg

Vuosi 2014 oli päätöksien teon aika – suunnitelmat uudesta keittiöstä lyötiin lukkoon mistään tinkimättä ja keittiöremontti pääsi viimeinkin marraskuussa alkamaan! Vuosien pähkäilemisen jälkeen olin satavarma siitä millaisen keittiön tahdon, niin ulkomuodon kuin toiminnallisuudenkin suhteen. Aina aikaisemmin vaivanneesta pienestä epäilyksen siemenestä ja valinnanvaikeudesta ei ollut enää tietoakaan. 🙂 Ainut asia jonka nyt jälkiviisaana saattaisin tehdä toisin on keittiön lattia, jonka olisi voinut ennen keittiöremontin alkamista vaihtaa eteisen ja keittiön kohdalta valkoiseen suureen lattialaattaan, jättäen parketin vain ruokailutilaan, olohuoneeseen ja makuuhuoneisiin. Tämä olisi pitänyt tietysti huomioida jo hyvissä ajoin, jotta lattia olisi ollut valmiina uuden keittiön asennustyön alkaessa… Onneksi tammiparkettini näyttää kuitenkin ihan hyvältä osana kokonaisuutta, ja tuohan se myös hieman pehmeämpää tunnelmaa valkoisten kalusteiden ja seinäpintojen joukkoon. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_1075.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1086.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1093.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1094.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1096.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1090.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1097.jpg

Näiden tänään napattujen keittiökuvien myötä toivottelen teille kaikille touhukasta tiistaita! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

51 kommenttia “Historian havinaa – Keittiö ennen ja jälkeen!

 1. Aivan ihana keittiö! Onko nykyisessä keittiössäsi mikro integroitu kalusteisiin? Voisitko tehdä videopostausta? Näkyisi koko ihanuus!!

  1. ruuturaita: Tässä uudessa keittiössä ei ole mikroa ollenkaan, koska sille ei meillä ole tarvetta induktiolieden nopeuden vuoksi. 🙂 Kodinkoneita miettiessäni vaihtoehtona oli Boschin uuni, jossa oli pyrolyysipuhdistuksen sijaan mikrotoiminto ruoan pikalämmitystä varten, mutta valitsin lopulta tuon puhdistusohjelmalla varustetun mallin koska siitä on meille enemmän iloa. 🙂 Mikrotoiminnolla varustettuja uuneja on nykyisin melkein jokaisella merkillä ja uskon että se tulee aikanaan syrjäyttämään erillisen mikron ja uunin yhdistelmän kokonaan, mutta siihen on vielä jokunen hetki aikaa. :)<br />
   <br />
   Videopostausta on tulossa loppuviikosta. 🙂 Saa nähdä jos löydän kuvaajan auttamaan niin pääsen itsekin videolle höpöttelemään ja availemaan teille laatikoita. 😀

 2. Heippa, ei ole aiheeseen liittyvää mutta pakko kommentoida. Olen Facebookissa &quot;Maalaisromanttinen kirpputori&quot;-ryhmässä ja siellä joku on jakanut kuvan sinun olohuoneestasi ja puhuu huijatuksi tulemisesta. &quot;Hei. Miten olette toimineet huijaustapauksissa? Muistaako joku muu ostaneensa kuvassa näkyviä tuotteita ja tulleensa huijatuksi? Yp saa poistaa, mikäli kysymys väärässä paikassa. Rikosilmoituksen olen jättänyt.&quot;<br />
  <br />
  En usko sinun huijanneen, mutta ajattelin että on kerrottava kun tunnistin olohuoneen teidän olkkariksi. Otin myös printscreenin, voin lähettää ne s.postissa. Tätä kommenttia ei tarvitse julkaista mutta ajattelin jos tätä kautta tavoitan sut nopeiten.

  1. eimii: Kiitos kun ilmoitit asiasta! &hearts; &hearts; Sain tästä samasta luvattomasta kuvien käyttäjästa ja huijarikauppiaasta jo muutaman viestin Facebookin inboxiin ja sähköpostiini, todella kurjaa kaikille osallisille tälläinen toiminta. 🙁 En päässyt blogini Facebook-sivun kautta pyytämään suljettuun ryhmään pääsemistä kommentoidakseni sinne blogini kautta, mutta tulen omana itsenäni asap. En todellakaan tahdo tulla yhdistetyksi minkään näköisiin huijauksiin… Kenenköhän on muuten se tähtimattokuva??? Onkohan sekin jostakin blogista poimittu, se ei nimittäin ole minun… 🙁

 3. On kyllä todella iso ja upea muutos.<br />
  Ihmettelin kyllä aluksi pihissä mielessäni, että miksi menet hyvää keittiötä vaihtamaan. Mutta onhan tuo vanha keittiö aika järkky nykyiseen verrattuna :D<br />
  <br />
  En kylläkään ollut nähnyt kuvia kuin ruokailutilan päädystä, josta oli jo poistettu tuo… tuo…no tuo jutska.

  1. Misku: Nykyiseen verrattuna vanha keittiö on t o d e l l a k i n järkky. 😀 Tuo baaritiskimäinen jutska aka siiveke oli arkkitehdin todellinen helmi, ruokailutila oli sen vuoksi niin ahdas että vain hoikat ihmiset mahtuivat pyödän ääressä istumaan ja jos ruokaillessa halusi ikkunan puolelta könytä vessaan, oli kirjaimellisesti ryömittävä pöydän alta tai pyydettä vieruskaveria nousemaan penkiltä ja siirtämään penkki syrjään tai pöydän alle paikalleen jotta pääsi itse pois. 🙂

 4. On tämä kyllä upea muutos! 🙂 Äärimmäisen pelkistettyä, mutta kaunista. Muutos alkuperäiseen on valtava…

  1. Siru: kotia ei edes uskoisi samaksi, ellei tietäisi. 🙂 Muutos on suuri ja vanha kammotus on vaihtunut kodin helmeksi keittiörempan myötä. 🙂

  1. Tiia: keittiö on juuri sellainen kuin unelmoin, valkoinen, pelkistetty, tyylikäs, virtaviivainen, minimalistinen, moderni, laadukas, toimiva ja ennen kaikkea kaunis! &hearts; &hearts; Boschin valkoista induktiotasoa olen mielessäni ylistänyt joka päivä kun sen ääressä olen kokkaillut. &hearts; &hearts; &hearts;

 5. Pitänyt kysyä tätä monesti, mutta jostain syystä jäänyt. Missä vanhassa keittiössäsi oli jääkaappi tai pakastin? Kuvissa sitä ei ainakaan monesti ole näkynyt jos ollenkaan tai sitten en ole vaan tajunnut. 🙂

  1. Tarkoitan siis juuri ennen remonttia ollutta keittiötä, noissa aikaisemmissa juu nään että on isot kaapit. 😀

  2. Mari: Jääkaappipakastimena paikka oli U-sakaran eteisen puolella korkean hyllykaapin vieressä ja sittemmin siihen tuli kahden edellä mainitun tilalle jääkaappi ja pakastin erikseen. Seinän purkamisen jälkeen kylmäkoneet olivat milloin missäkin, yleensä kuitenkin eteisen peiliseinän edessä tien tukkeena. 🙂 Sattuneesta syystä en kovin usein tykännyt kuvailla keittiö-eteinen akselilla. 😀

  3. Mari: Eteisen ja keittiön välissä olleen seinän purkamisen jälkeen kylmäkoneet olivat useimmiten eteisen peiliseinällä, mutta pariin otteeseen kokeilin niitä eteisen ikkunan edustalle sekä ulkooven viereen. 😀 Muutama kuvakin noista kokeiluistani löytyy blogista, mutta niitä en mieluusti muistele. 😀 😀

 6. Todella kaunista.ja tuonne sopisi hienosti se toinen suurempi,&quot;puinen&quot; ruokapöytä,jonka taannoin ostit….

  1. Nanna: valkoisen maton päälle sopisi tamminen pöytä, vanha pöytäni on tosin hieman liian suuri ja seinähyllyjen puolella ei mahtuisi kunnolla istumaan pöydän syvyyden vuoksi. 🙂

 7. Mikä valon määrä! Pelkistettyä, kaunista ja kevyttä, sanalla sanoen UPEA 🙂 <br />
  Arkkitehtien/keittiösuunnittelijoiden pikaiset päätökset on kyllä aivan rikollisia. Meillä ei yhdessä asunnossa mahtunut kulmakaapin karuselli liikkumaan lainkaan, kun kaappi oli liian pieni siihen tarkoitukseen. Mietin vain, että miten ihmeessä se karuselli oli saatu asennettua ja eikö kukaan ollut testannut sen toimivuutta asennuksen jälkeen :/

  1. Mirella: Tämä meidän asunnon rivistö on pohjaltaan 2-5 kerroksissa identtinen (meillä 5.krs on erotuksena korkeampi huonekorkeus kerroksiin 2-4 verrattuna) ja voin kuulla mielessäni kuinka alakerran naapurit manaavat puoliksi aukeavia kulmakaappeja ja tiskialtaan oikealle puolelle jäävää ihmeellistä pientä tasonurkkaa jonne ei edes kahvinkeitin kunnolla mahdu (eikä ole kyllä pistokettakaan sen johdolle). Ikkunat ja vinottainen olohuoneen suuntaan aukeava tila ovat olleet varmasti ja epäilemättäkään vaikea suunnitella, mutta ei todellakaan mahdotonta olisi ollut saada U-muotoista toimivaa keittiötä kummalliseen tilaan rakennettua. Itse onnistuin suunnittelemaan nimittäin sellaisen ja sain siihen säilytystilaakin enemmän kuin alkuperäinen arkkitehti. :)<br />
   <br />
   Jaksan aina ihmetellä miksi massatavarana suunniteltavissa kerrostaloissa ja rivitaloissa on niin paljon tuollaisia suunnitteluvirheitä ja miksei niihin puututa kun huomataan että palat eivät pelaa keskenään yhteen… Liesituulettimen lasit estävät viereisten nurkkakaappiovien aukeamisen, alakulmakaapit ovat niin kapeaovisia että vain pikkulapset mahtuvat sinne laittamaan tavaroita, puhumattakaan kummallisista tyhjistä aukoista jotka peitetään kylmästi peitelevyillä ja näin hukataan hyvää ja kallista säiytystilaa. Kylpyhuoneissakin on usein omituisia syvennyksiä, jonne ei mahdu pesukonetta, eikä liiemmin kaappiakaan. Pyntyn päälle asennettu lvi-kone lieneen kammottavin moka jonka koskaan olen itse todistanut, sen terävään kulmaan löy päänsä jos normaalilla tavalla istahti pyntylle. Pynttyyn piti sukeltaa takaperin kyyryssä jos halusi päästä istumaan ilman yläselkään tai olkapäähän tulevaa haavaa. 😀 😀 (terkkuja vaan kyseisen pytyn ja lvi-koneen omistajalle, kaikki sympatia on puolellasi 😀 &hearts; ).

 8. Hei! On kyllä upea keittiö ja ilmeisen toimivakin noin pieneksi. Mietin ensin,miten ihmeessä tuo jääkaappi voi toimia kotioloissa,mutta pienelle perheelle varmasti näppärä. Pakko vielä vinkata loppuun,että Vepsäläisellä string-hyllyt alennuksella. Jos haluat palauttaa nuo keittiöön 'lainaamasi' oikealle paikalleen!

  1. Tanja: Jääkaappi imee itseensä saman verran sapuskaa kuin vanha Samsungin korkea jääkaappi. 🙂 Vetoisuus on 119L, mutta laatikkomallista johtuen sen saa täytettyä aivan äärimmilleen, toisin kuin perinteisissä hyllykaapeissa joissa on aina liian vähän hyllyjä ja hyllyjen väliin jää tyhjää tilaa. 🙂 <br />
   <br />
   Kiitos vinkistäsi, menenkin heti kurkkaamaan alennusta. 🙂 🙂

 9. Keittiöstä tuli kyllä ihan täydellinen! Sopii kuin nenä päähän sinun kotiisi! Täälläkin on keittiöremppa aloitettu, ihan noin juuria myöten ei, mutta seinääkin on kaatunut.

  1. Jaana: Täällä seurailen taustalta teidän remppaa. 🙂 Teillä on pohja paremmassa kunnossa, meillä oli runko niin huonokuntoinen (ne kaksi kaappia :D) että oli pakko purkaa koko höskä pois ja samalla tehdä kaikki sähkövedotkin uusiksi kun en halunnut enää yläkaappejakaan. 🙂 Tsemppiä urakkaan, keittiöstänne tulee takuulla aivan ihana! &hearts; &hearts; &hearts;

 10. Nyt se on niin kuin kuuluukin &hearts; Upea, näköisesi keittiö. Haaveesta todeksi 🙂 Ihanaa! Kaunista on ja samaa paria vihdoin muun asunnon kanssa.

 11. Missään kuvassa ei ennen eikä nyt, näy koiran vesikuppia! Kotieläimillä on AINA oltava vettä saatavilla!! 🙁

  1. Koiranomistaja: Koiralla on vettä kipossa 24/7, tottakai. 🙂 Kippo on saarekkeen eteisen puolella, ruokakippo on esillä vain ruoka-aikoina ettei ruoalle perso mummelini syö liikaa ja kerrytä ylipainoa. :)<br />
   <br />
   Olen elänyt koiralapsieni kanssa jo 13 vuotta, joten koira-asiat ovat hoidossa, ei huolta! 🙂

  1. ansku: Tuo kommentti sai minullekin hymyn huulille. 🙂 Koiralla on kaikki asiat oikein mallikkaasti täällä kotona ja hän on koko perheen ja suvun lellikki. 🙂 Vettä ja ruokaa on tarjolla kuten kuuluukin, lämmin syli ja kainalo aina odottamassa ja rapsutuksia saa niin paljon kuin vain tahtoo. 🙂 &hearts;

 12. Hei. On kyllä ihanan raikas ja valoisa keittiö. Pieneen tilaan saatu monta toimintaa. I like.<br />
  <br />
  Onnea uuteen keittiöön ja tuolla mielellään kokkailee/kutsuu ystäviä syömään 🙂

 13. Kaunis, sinun tyylisesi keittö!<br />
  Ainoa asia, mikä askarruttaa, on tuo liesituulettimen pistoke? Eikö sitä saanut asennettua mitenkään piiloon?<br />
  Kyseleepi vaan sähkömiehen tytär (tarkka töpseleistä 🙂 🙂

  1. Krisse: Liesituulettimen pistoketta ei saanut piiloon, koska liekkarin päälle ei tullut peiteputkea. 🙂 Pieni esteettinen miinus, mutta itseäni se ei haittaa. 🙂 Vanhaa uudistettaessa joutuu aina säätämään jonkin verran ja tekemään ratkaisuja sen perusteella mikä on parhain vaihtoehto ehdolla olevista. 🙂

 14. On kyllä todella iso muutos ja uusi keittiö todella kaunis. Pelkistetty, toimiva ja &quot;puhdas&quot; (en tarkoita likaisuutta :)). En ollekaan ihmettele, että et ole halunnut kuvata vanhaa keittiötä. Ei se toki ruma ollut, mutta ei kovin kuvauksellinenkaan. 🙂

  1. Minna: Muutos on on kuin yö ja päivä. 🙂 Vanha keittiö oli aika karmaiseva, ei sopinut lainkaan kokonaisuuteen. Uusi taas sitten on se piste iin päällä, aivan ihana ja juuri sellainen kuin unelmoin. &hearts; &hearts;

 15. Pakko kysyä kun itselläni on pienehkö keittiö myös ja haaveilen tuollaisesta avoimesta, jossa yläkaappeja ei olisi: Mahtuuko kaikki tavarat mukavasti ja käytännöllisesti alakaappeihin, onko ikävä yläkaappeja tai kuivauskaappia?

  1. merja: Astiat, kattilat, padat, pannut ja muut tavarat mahtuvat todella hyvin laatikostojen uumeniin, ruokakaappi on erittäin tilava ja sinne saa mahtumaan neljän leveän yläkaappihyllyllisen verran ruokapakkauksia. 🙂 Tavaroiden noukkiminen laatikoista on helppoa, edes lautasten ottaminen alalaatikosta ei ole hankalaa. En ikävöi ollenkaan yläkaappeja enkä varsinkaan kuivauskaappia. 🙂

 16. Minäkin meinasin kommentoida, että eihän se vanha keittiö nyt niin kamala ole lukuunottamatta jääkaappiakselia. (Saiko sitä toista kaappia edes auki vai vääristääkö tuossa yhdessä kuvassa mittasuhteet?!) Mutta kun vertaa tuohon uuteen keittiöön niin ei voi muuta sanoa kuin että todella onnistunut lopputulos ja vanha näyttää jotenkin tunkkaiselta ja rumalta. 😀

  1. K-K: Vanhassa keittiössä hellan vasemmalla puolella olevaa kaappia ei saanut kokonaan auki, ja se oli vielä kapeaovinen kulmakaappi joten just ja just mahtui minun kävivarsi kaapin perälle oviaukosta. 🙂 Myöskään alakaapin ovi ei auennut kokonaan, vedin otti vastaan ja kattilat pisi nostaa kaappiin sivuttain. Liesituuletitimen ja ikkuikkunan välissä oleva yläkaappi oli myös hullunkurinen, liesituulettimen lasin ja kaapin vetimen vuoksi ovi aukesi siltä puolelta vain puoliksi. Roskakaappi oli myös ongelmallinen, kulmamalli jonka takaosaan ei mahtunut laittamaan mitään kun roskaämpärit olivat tiellä. Vanha keittiö oli kerrassaan kammottava. 😀

 17. Ah nyt kun pitkästä aikaa katson näitä kuvia niin tyo pyöreä ruokapöytä oli niiiiin paljon parempi kuin uusi, keittiökin näyttää aivan erilaiselta vanhan pöydän kanssa! Harmi että se ei sopinut kasvaneelle perheellenne!

 18. Ihana keittiö!<br />
  <br />
  Kuinka syvä on baaritiski / paljonko on jalkatilaa? <br />
  <br />
  Mistä hankit baarijakkarat?<br />
  <br />
  Onko tasot komposiittia ja onko baaritiskin pääty / pystyseinä / jalka myös komposiittia?<br />
  <br />
  Kiitos vinkeistä!

  1. Maria: Saarekkeen kokonaissyvyys on 88cm, josta kylmäkoneet vievät 63cm. Baaritiskin puolelle jää jalkatilaa 25cm, suositus olisi vähintään 30cm mutta meillä se ei onnistunut koska eteisen peiliseinä kulkee viistoon ja eteisen puolelle olisi jäänyt liian pieni kulkutila. Tuo 25cm on ollut käytössä onneksi oikein passeli, hyvän asennon saa pienehköstä jalkatilasta huolimatta. :)<br />
   <br />
   Baarijakkarat ovat Hayn Hee Bar -tuoleja, niitä löytyy mm. Stockmannilta ja Finnish Design Shopista. <br />
   <br />
   Meidän tasot ovat Avoniten komposiittia, saarekkeen sivutkin ovat samaa tavaraa. :)<br />
   <br />
   Voit lukea keittiöremontista ja materiaalivertailuistani lisätietoa Epoq-keittiötunnisteen alta. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/search/query/tags/?tag=Epoq&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/search/query/tags/?tag=Epoq</a&gt;

 19. Hei mikä toi liesituuletin on? Olen koittanut todella kauan etsiä mieluista ja tuo voisi kelvata! Mistähän saisi hankittua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *