Loungeverhot & ompeluohje!

Olohuoneen verhodilemma on viimein ratkennut! 🙂 PÀÀdyin lounge-tyyliseen hieman lamelliverhoja muistuttavaan ripustustaktiikkaan, jossa verhokangas kulkee isoina aaltoina sormikoukkuihin ripustettuna. LĂ€pikuultava valkoinen pellavakangas, josta verhot aion ommella, taipuu pehmeĂ€sti aalloille ja tuo kivasti liikettĂ€ ja eloa olohuoneeseen. Pitkien sormikoukkujen ansiosta kattoon kiinnitetty kisko jÀÀ lĂ€hes kokonaan piiloon aaltojen taakse, tĂ€mĂ€ oli yksi tĂ€rkeimmistĂ€ kriteereistĂ€ verhovaihtoehtoja miettiessĂ€ni.  🙂

inspiroivia_verhoideoita.jpg

Kirsch_Lounge_01.jpg

Verhokisko tulee olemaan Kirschin 1-liukuinen Flexi, jonka kiinnitĂ€n seinĂ€n sijasta suoraan kattoon. Verhokangasta menen viikonloppuna etsimÀÀn Eurokankaasta – hakusessa on pehmeĂ€ muttei kivipesty pellava, mahdollisimman valkoisessa sĂ€vyssĂ€. Kangas saa olla aavistuksen lĂ€pikuultava, jotta valo pÀÀsee kauniisti sisĂ€lle verhojen ollessa kiinni. Kirschin sivuilla oli kĂ€tevĂ€ ohje loungeverhojen ompelemiseen ja toivon ettĂ€ nĂ€illĂ€ alla olevilla ohjeilla sekĂ€ siskon ompelukoneella onnistuisin surrauttamaan itselleni kauniit uudet verhot. 🙂

Kirsch_Lounge_1.jpg

Kirsch_Lounge_2.jpg

Kirsch_Lounge_3.jpg

Kirsch_Lounge_4.jpg

Kirsch_Lounge_5.jpg

Kirsch_Lounge_6.jpgKirsch_Lounge_7.jpgKirsch_Lounge_8.jpg

Kirsch_Lounge_9.jpg

Kirsch_Lounge_10.jpg

Kirsch_Lounge_11.jpg

Kirsch_Lounge_12.jpg

Lounge_Verhot1.jpg

Olen aina ollut hyvin suurpiirteinen “nopeus on valttia” -tyyppinen ompelukoneen kĂ€yttĂ€jĂ€, eikĂ€ työnjĂ€lki ole koskaan ollut kovin kummoinen. Kokemuksenikin keskittyvĂ€t lĂ€hinnĂ€ farkunpunttien lyhentĂ€miseen tai 90-luvulla muodissa olleiden lahjelevennyksien tekemiseen. 🙂 En ole koskaan aikaisemmin edes yrittĂ€nyt ommella verhoja alusta loppuun asti itse ja hieman jĂ€nnittÀÀ lĂ€hteĂ€ kallista pellavakangasta surruttelemaan ompelukoneella. Oppimisenhalu on kuitenkin niin suuri, ettĂ€ aion ottaa riskin ja kokeilla…Turvaudun ammattilaisen apuun vasta sitten jos menee todella pahasti pieleen. 🙂 OmpeluvinkkejĂ€ pellavakankaalle ja verhoille noin yleensĂ€kin otetaan riemulla vastaan!!! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Kuva 1: Homedit.com, Greatinteriordesign.com, Kirsch.fi. Tuotekuvat, ompelu- ja ripustusohjeet Kirsch.fi)

24 kommenttia “Loungeverhot & ompeluohje!

 1. Kivat verhot tulossa! VinkkinÀ ompeluun voisin sanoa ettÀ pellavaa ommeltaessa on hyvÀ kaikki kÀÀnteet silittÀÀ ennen ompelua.

 2. Minusta ompelupalvelu Eurokankaassa tai Kodin1 niin edullista, ettĂ€ en usein jaksa ryhtyĂ€ työhön. Josko tekisivĂ€t sinulle siellĂ€… Ota huomioon kutistuminen, jos peset verhoja. TsemppiĂ€, hienolta nĂ€yttÀÀ.

  1. Eeva: Ei ole ainakaan Eurokankaassa kovin kallista, Kodin1:stĂ€ en ole koskaan tullut kysyneeksi hintaa ompelupalvelulle. 🙂 YritĂ€n aluksi ommella itse, on niin paljon helpompi jatkossa toteuttaa visioitaan kun oppii kunnolla surruttelemaan verhoja. 🙂 Jos menee metsÀÀn niin turvaudun kyllĂ€ ammattilaisen palveluun. Verhot ovat niin iso osa huonetta ettei huonosti ommeltuja ja hapsottavia verhoja kovin mielellÀÀn katsele. 🙂

 3. Nyt tĂ€ytyy vain todeta, ettĂ€ vallan ihanat ovat. Ihastuin ensisilmĂ€yksellĂ€. Toteutuskaan ei tuo tuskanhikeĂ€ otsalle. Onnistunut valinta 🙂

  1. Marja: Ompeluohje vaikuttaa kohtuullisen simppeliltĂ€, ei liian haastavalta ainakaan nĂ€in ajatuksen tasolla. 🙂 Toivottavasti onnistun urakassani ja saan kauniit ja siististi viimeistellyt verhot ikkunaani pikimmiten. 🙂

 4. Esipese kaikki kankaat, silitÀ kaikki taitteet ennen ompelua ja muista ripustaa nauhaan parillinen mÀÀrÀ koukkuja, jotta verhon alku ja loppu pÀÀttyvÀt kohti seinÀÀ, ei kohti huonetta.

 5. Uskon,ettÀ osaat tehdÀ itse verhot.Kannattaa silittÀÀ kÀÀnteet tai kÀyttÀÀ apuna nuppineuloja.Itse en enÀÀ siksakkaa edes reunoja,ompelen vaan suoralla lopullisen ompeleen.JÀÀn odottamaan lopputulosta.MeillÀ on Ikean valkoiset rengasverhot olkkarissa,ja ohuet vaihteeksi vois olla kivat vÀlillÀ.

 6. Oih, aina vaan niin ihania ideoita ettÀ voisin omia jokaisen!:-D Olen itse pÀhkÀillyt olohuoneen verhojen kanssa (tai niiden puutteen) jo pitkÀÀn. MeillÀ on myös hyvin valkoinen koti ja olohuoneen ikkuna on suuri ja neliönmallinen. Jossain vaiheessa olin sellaisten pystysuunnassa roikkuvien lastuverhojen kannalla (mikÀhÀn on oikea nimitys?!), joita usein nÀkyy julkisissa tiloissa. Itse asiassa luulin ensin Àkkivilkaisulla ettÀ juuri nÀmÀ suunnitelmissasi olevat verhot ovat sellaiset.. blogisi on mahtava!! TsemppiÀ verhoprojektiin!!

  1. saunaenkeli: Taidat tarkoittaa lamelliverhoja? sellaisia erillisiÀ pystysuuntaisia kaistaleita joita löytyy paljon aulatiloista ja toimistoista? :)<br />
   <br />
   Tuollaista lopputulosta hieman haenkin ja isot aaltomaisesti kulkevat laskokset saavat tavallisen verhon nÀyttÀmÀÀn hieman lamelliverholta. :)<br />
   <br />
   Kiitokset tsempeistÀ! &hearts; &hearts;

 7. Jos haluat pÀÀstÀ helpommalla ja laittaa tavallisen tangon (mihin on myöhemmin helppo vaihtaa verhoja) niin vinkkinÀ; meillÀ on 5 valkoista verhoa olohuoneessa, joissa on piilolenkit takana. NiissÀ verhot peittÀÀ myös tangon ja tekee samanlaisen aaltoefektin. Verhot olen muistaakseni ostanut HemtexiltÀ, mutta lenkit on helppo ommella itsekkin verhon taakse.

  1. Pia: Saako tangolla ja piilolenkeillĂ€kin isoja aaltoja?? TĂ€ytyykin yrittÀÀ googlettaa jos löytyisi netistĂ€ kuva miltĂ€ sinun verhojen kaltainen tankoripustus nĂ€yttÀÀ! 🙂

 8. Ylellisen nĂ€köiset verhot. Itse pÀÀdyin lopulta tavallisiin, luonnollisen nĂ€köisiin ja luonnollisesti laskeutuviin ja liikkuviin tankoverhoihin, jotka mielestĂ€ni sopivat parhaiten osaksi skandinaavista sisustusta. Tuo suunnittelemaan tyyli on jotain muuta kuin raikkaan skandinaavista…

  1. elisa: Itse yhdistĂ€n verhotangon hieman romanttiseen tyyliin, sellaiseen maalaisromanttisen rouheaan. 🙂 TĂ€mĂ€ johtuu ihan vaan Elloksen kuvastoista, jotka olivat nuoruudessa minulle sisustuslehden korvikkeita ja siellĂ€ oli usein verhotankoja kĂ€ytetty. 🙂 Saanko kysyĂ€ millainen verhotanko teillĂ€ on? Onko pĂ€issĂ€ nupit ja jos niin millaiset? MeillĂ€ ikkunaseinĂ€ reipas 4m ja siihen pitĂ€isi laittaa kaksi erillistĂ€ tankoa (tai jokin jatke tms. jos löytyisi), mutta ne nupit ovat ongelmalliset..

  2. Ihan perusverhotanko KirschiltÀ, tyylinÀ Scala. Ripustustapoja on monia niin romanttiseen kuin pelkistettyyn tyyliin. Tankoihin saa liitososia tmv.

  3. elisa: Scala on todella pelkistetty tanko, harkitsin sitĂ€ itsekin yhtenĂ€ vaihtoehtona, mutta pÀÀdyin sitten kiskoon koska Scalaa ei saa tarpeeksi pitkĂ€nĂ€ ja niitĂ€ olisin sen vuoksi tarvinnut olohuoneen ikkunalle kaksi. 🙂

 9. Tuon ripustussysteemin haluaisin itsellenikin, olen sitĂ€ aiemmin tsiigaillut. Mutta eihĂ€n tĂ€mmöseen vuokrakĂ€mppÀÀn saa…

  1. Minsku: Isot aaltoverhot saa kaikkiin muihin kiskoihin paitsi sellaisiin mikĂ€ meillĂ€kin aikaisemmin oli, eli korkealla peitelevyllĂ€ varustettuun malliin. Peitelevy tulee ikĂ€vĂ€sti tielle eikĂ€ anna verholle tarpeeksi liikkumatilaa. 🙁

  2. Minsku: No höh, just ne pahimmat siis. 🙁 Saisikohan ne vaihdettua yksiliukuisiin peitelevyttömiin versioihin? Esim olohuoneessa vain? Pois muuttaessa sitten vaihdatte vanhan takaisin tai jos ei uusi kisko ole kovin arvokas, voitte jĂ€ttÀÀ sen kattoon kunhan sĂ€ilytĂ€tte alkuperĂ€isen varastossa tms. 🙂

 10. Kiitos Miia siitÀ työtasovastauksesta,jonka jaksoit laittaa.Ajattelinkin ettÀ pakko olla sitÀ string-sarjaa.MeillÀ on vain sen verta haastava se huone,ettÀ jouduin tyystin unohda sen sarjan.Sen sijaan tilasin valkoisen ja keltaisen string pocket hyllyt.Keltainen oli kyllÀ todella suloinen,kun saisi ne vielÀ kasaan ja seinille.En tosin tilannut finnish desingistÀ sillÀ Scandinavian desing centeristÀ tilattuna ne olivat huomattavasti halvemmat!Tai no,halvemmat;)Mutta tÀstÀ on hyvÀ jatkaa!

  1. Kirsi: Ole hyvĂ€. 🙂 Oijoi, se keltainen String Pocket on aivan ihana! &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   MinĂ€ olen pari kertaa tilannut Scandinavian Design CenteristĂ€ ja ihan tyytyvĂ€inen ollut palveluun. 🙂 FDS:n etuna on supernopea toimitus kotiovelle joka on yli 100€ ostoksissa ilmainen, sitĂ€ tykkÀÀn hyödyntÀÀ. 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *