Minun, sinun, meidän | Vaatteet String -hyllyssä!

Makuuhuoneessa vaatekaapin sekä kotikonttorin virkaa toimittava String-hyllystö on ollut yksi parhaista koskaan tekemistäni hankinnoista. Se on muuntautunut jo kertaalleen tarpeitani vastaavaksi säilytyskokonaisuudeksi, kun päätin pyhittää keittiön ruokailulle ja siirtyä tekemään työni erilliseen työpisteeseen, lisäosaksi ostamani kasaan taitettavan String-klaffipöydän* ääreen. Hyllystössä säilytän vaatteitani sekä työhön liittyviä papereita ja pientä määrää toimistotarvikkeita, jotka piilottelevat kasaan taitetun klaffipöydän takana. Nyt hyllystöön pitäisi saada siististi mahdutettua toisenkin asukkaan vaatteet…

Minimalistisen pariskunnan vaatteet String hyllyssä - Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Minimalistisen pariskunnan vaatteet String hyllyssä - Omakotivalkoinen säilytysvinkit

Vaatteiden organisointi ja järjestäminen

Tein pienen tavaratiivistyksen ja siirsin ylähyllyillä olleet työkansiot makuuhuoneen ovensuussa olohuoneen puolella olevaan laatikostoon, vapauttaen kaksi hyllyä muuhun käyttöön. Omat vaatteeni mahtuvat onneksi pieneenkin tilaan. Housut, neuleet ja osan mekoistani viikkasin tankohyllyn yläpuolelle, ja alusvaatteet, sukat, sukkahousut, legginsit sekä alustopit ovat vanerilaatikoissa. 

Minimalistisen pariskunnan vaatteet String hyllyssä - Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Minimalistisen pariskunnan vaatteet String hyllyssä - Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Minimalistisen pariskunnan vaatteet String hyllyssä - Omakotivalkoinen säilytysvinkit

Minimalistiset pukeutujat – Kahden ihmisen vaatteet

Vaatteiden säilytystä varten ostamani String-laatikoston* idea oli itseasiassa jo ostovaiheessa tiedossa, sieltä nimittäin löytyy jatkossa miehen vaatteita. 🙂 Alimpaan laatikkoon mahtuu kolme pinoa vaatteita, joista yksi pinkka on housuille, toinen pitkähihaisille paidoille ja kolmas neuleille. Ylimmästä laatikosta löytyy t-paidat ja muut pienemmät vaatekappaleet.

Meitä yhdistää ”vähävaatteisuus”, joten säilytyksen osalta ei ole suuria uudistustarpeita vielä toistaiseksi ainakaan ilmennyt. Ylimmällä hyllyllä olevissa Iittalan valkoisissa Vakka-laatikoissa* on harvoin käytettävää kausivaatetta, mutta vain tilapäisesti, sillä osa niistä varastoidaan pukupusseihin pakattuna kellariin ja lopuille hankitaan pienemmät laatikot Vakkojen tilalle. Miehen henkarivaatteille on hyvin tilaa omieni joukossa.

Minimalistisen pariskunnan vaatteet String hyllyssä - Omakotivalkoinen säilytysvinkit

Vaatteiden viikkausta ja järjestelyä

Perjantai-illan puhteenani onkin nyt sängylle heitetyn vaatekasan viikkaaminen paikoilleen ja sen jälkeen lähden kuluttamaan saunan lauteita. Sain lukijaltani loistavan vinkin kokeilla Philosophyn Pure -puhdistusöljyä naamion tapaisesti saunan lämmössä ja pyyhkeen alla hauduttaen. Tämän pitäisi syväpuhdistaa ihohuokoset, poistaa mustapäitä ja syväkosteuttaa kuivaa ihoani. Kiitokset vinkistä Satu N:lle! ♥

Rentouttavaa iltaa kaikille ja huomiseen!

*sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

36 kommenttia “Minun, sinun, meidän | Vaatteet String -hyllyssä!

 1. Mä olen vain niin mykistynyt tuosta vaatemäärästä, että sanattomaksi lähes vetää. Miten teillä voi olla noin vähän vaatteita? Mun on vain niin vaikea tajuta miten pärjäät(-te), kun katson tota meidän vaatehuonetta 😀

  1. Rose: Vähäisellä vaatemäärällä pärjää yllättävänkin hyvin, tosin kuivausrumpu (tai meidän tapauksessa kuivaava pesukone) on oleellinen juttu pyykkien nopeassa kierrossa likaisesta puhtaaksi, kuivaksi, käyttöön ja takaisin alusta koko litania. :)<br />
   <br />
   Vaatekappaleiden pitää sopia monipuolisesti yhteen, sekä värien että tyylin suhteen. Hyvin istuvilla housuilla ja valkoisella t-paidallakin pääsee jo alkuun ja tyyliä on helppo asustaa neuletakilla ja kengillä. 🙂

  2. Tästä olen aiemminkin kirjoittanut, mutta mä vaan itse tykkään vaatteista ja siitä, että eri tarkoituksiin on eri vaatteet. En myöskään voisi kuvitella olevani päivittäin töissä ja kotona aina samoissa vaatteissa. Vaihtelua, vaikkei sitä värien muodossa ole omassakaan kaapissani, pitää vain olla.

  3. Rose: Meitä pukeutujia on monenlaisia ja monilla myös tarpeetkin muuttuvat vuosien varrella. Itse olen ollut todella vaihtelunhaluinen, mutta nykyisin minulle riittää vähempi, tärkeintä on että pukeutuminen on helppoa ja yksinkertaista. 🙂

 2. Se on siinä, että osaa valita vaatteet niin, että ne täydentävät toinen toisiaan. Kaikki sopii kaikkien kanssa eikä ole runsasta värikirjoa. Pienellä määrällä vaatteita pärjää, kun osaa tehdä oikeat valinnat.

  1. Pirjo V: Juuri näin. 🙂 Perusvärejä, jotka sopivat toisiinsa, perusmalleja ja hyvin istuvia leikkauksia. Laadullakin on väliä, mutta itse en ole vielä onnistunut löytämään laadukasta puuvilla- tai puuvillasekoiteneuletta taikka t-paitaa, joka pysyisi saumoistaan suorassa kolmannenkin pesukerran jälkeen. Suorissa housuissa Zara on yllättänyt, minulla on edelleen aktiivisessa käytössä yhdet valkoiset parin vuoden takaiset porkkanamalliset housut jotka eivät uudelle kalpene. 🙂

 3. Ihanaa että olet löytänyt hengenheimolaisen, &quot;vähävaatteisen&quot; miehen 😀 Ehdin jo pelästyä että kärsiikö järjestelmällisyys ja ihailemani vähäeleisyys sisustuksessa mutta nyt voin huokaista helpotuksesta! Toivottavasti ehdit jossain vaiheessa tehdä OOTD-tyylisiä postauksia, olisi mielenkiintoista nähdä tuo minimaalinen vaatevarasto käytännössä 🙂

  1. Hanna: Meillä on hyvin samankaltainen tapa ajatella asioista, joten mitään radikaalia tyylimuutosta ei onneksi ole tuloillaan. 🙂 Samalla tavalla mennään tästä eteenpäinkin, kauniita käyttöesineitä vaalien ja turhan tavaran nurkkiin keräämistä välttäen. :)<br />
   <br />
   Asujuttuja voisinkin kuvata pitkän tauon jälkeen, ehkä jonkinlainen viikon asut -postaus olisi hyödyllisin tuohon käytännönpuoleen… Näkisitte ehkä paremmin kuinka montaa samaa vaatetta viikon aikana tulee käyttäneeksi ja miten yhdisteltynä. 🙂

 4. Mitä miehesi teki omalle sängylle, muille huonekaluille, astioille, kirjoille, cd- /dvd-levyille, elektroniikalle, kodinkoneille yms. kun muutti luoksesi? Et kai vaan &quot;pakottanut&quot; luopumaan niistä?

  1. utelias: En ole pakottanut luopumaan mistään, tavarajuttujen kanssa olemme olleet aina samoilla linjoilla. 🙂

 5. Tämä täytyy olla jo joku vitsi?<br />
  Siis ei kukaan mieskään tule nuin vähällä toimeen. Epäilen jo että olet keksinyt koko jutun 🙂

  1. ?: En ymmärrä miksi tavaran paljous olisi jokin mittari toimeen tulemisesta? Yksinkertainen elämä on joskus laadultaan parasta, ja meidän tapauksessa prioriteettina on panostaa yksittäisiin täydellisiin vaatekappaleisiin ja tavaroihin.

 6. Moikka Miia!<br />
  Mä niin ihailen taitoasi pärjätä noin vähillä vaatteilla. Ja siis nimenomaan se on taito, että osaa valikoida ja on silmää välttää hutiostokset. Sinusta inspiroituneena olen itsekin yrittänyt karsia vaatteideni määrää… mun vaatehuone aivan tursuili tavaraa (puhutaan sadoista vaatteista), nyt sain hyvän osan kiertoon… jos se siitä pikkuhiljaa. Ajattelin tehdä seuraavan &quot;karsintakierroksen&quot; muutaman kuukauden päästä ja katsoa mistä sitten olen taas valmis luopumaan. Eihän ihminen sellaista määrää tosiaankaan tarvitse, ja sellaista en enää ikinä aio päästää kertymään! Pikkuhiljaa tuohon suuntaan siis, joskaan en lupaa että ihan samalle tasolle pääsen :)<br />
  Kiitos taas inspiroivasta postauksesta!<br />
  T. Liisa

  1. Liisa: Hutiostosten kanssa on ollut kyllä hommaa, ei ole oppi itsestään tullut. 😀 Voi sitä vääränlaisia ja vääristä syistä ostettujen vaatteiden ja kenkien määrää, joka tämänkin kodin ovesta on kulkenut sisään ja ulos. Sillä olisi pukenut kokonaisen kylän naiset ja hieman enemmänkin. :)<br />
   <br />
   Minun vaateparteni on karsiutunut näin vähäiseksi itsestään, ensimmäisten raivausvuosieni jäljiltä siis. Olen todella tarkka nykyisin vaatteista ja aika harvakseltaan enää edes löydän sellaisia vaatekappaleita jotka ovat heti ekalla sovituksella ns. täydellisiä. Mitä vähemmän omistaa, sen tarkemmaksi näköjään tulee. :D<br />
   <br />
   Tsemppiä projektiisi! &hearts;

 7. Todella hyvännäköinen hylly ja kauniisti sopii makkariin! Voi miten hienoa että olet saamassa asuinkumppanin &hearts; Paljon onnea! Itse olen systemaattisesti karsinut tavaraa viime vuoden puolesta asti ja kyllä tuntuu hyvältä luopua turhasta.(perheessäämme on 9 hlöä) Ihminen ei loppujen lopuksi tarvitse kaikkea sitä tavaramäärää,sisustustavarat on toki eri asia;)

  1. Nanna: tavaroita ja vaatteita on ihana omistaa, mutta vielä ihanampaa on silloin, kun ne oikeasti mieluisat eivät huku vähemmän ihanan tavaramassan joukkoon. 🙂 Minusta on ollut todella kiva huomata, kuinka paljon sielunsiskoja minulla täällä onkaan. &hearts; Tsemppiä sinullekin Nanna! &hearts; &hearts;

 8. Ihailen tota vähävaatteisuutta, se on mullakin tavoitteena! ja myös ihailen kätevyydessään tota String-hyllykköä, joka mullakin on hankintalistalla heti kun keksin sille jonkun funktion 🙂

  1. Satu Vee: String hyllyt ovat olleet niin nappi hankinta kuin toivoa koskaan olisin osaanutkaan. 🙂 Ne ovat omassa kodissa tulleet omaan silmääni vieläkin kauniimmiksi kalusteiksi, kuin mitä esim muiden kotikuvista olen niitä ihastellut. &hearts;

  1. L: Mies on aina tykännyt pukeutua mustavalkoisiin, tosin hänellä on kyllä muutama muunkin värinen vaate olemassa. 🙂 Meillä on paljon muutakin yhteistä, ja sen vuoksi ehkä olemmekin täydellinen pari. 😉

 9. Kiva että uskaltauduit kuitenkin avaamaan vielä lisää teidän uutta järjestystä 🙂 En tajua miten ihmiset kehtaavat kirjoitella tänne niin törkeästi..<br />
  Sinulla on ihana blogi jota seurailen ja erityisesti nämä järjestys ja tavaranvähyys postaukset inspiroi aina jatkamaan oman kodin karsimisprojektia 🙂

  1. Minna: Olisi ihana voida kirjoitella teille avoimemmin meidän elämästä, mutta valitettavasti (ja kuten arvasinkin) tämä aihe on kirvoittanut muutamia &quot;lukijoitani&quot; liikenteeseen ilkeällä mielellä ja sen vuoksi aion jättää perheasiat taka-alalle jatkossakin. 🙁 Tavarajuttujen puolesta yritän keksiä kultaisen keskitien, jonka avustuksella saan tehtyä blogiin postauksia kuten ennenkin, mitään pois jättämättä mutta henkilökohtaisimpia asioita korostamatta. 🙂 Kiitokset kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts;

 10. Mä otan kyllä susta mallia tulevaisuudessa näiden vaatteiden kanssa. Keskityn muutamaan väriin, enkä osta vaatetta, jolla ei ole montaa käyttökohdetta. Ja todellakin jätän tuon värikirjon vaatekaapissani, siellä on hirveästi värejä, vaikka kaikki vaatteet onkin kuviottomia yksvärisiä riepuja.<br />
  <br />
  No sen verran mulla on jo nyt, että esim. trikootoppeja, joita mulla on ainakin 60 kpl(kaikissa maailman väreissä), käytän nukkuessa, urheillessa, neuletakin/paitojen alla arjessa ja menoissa jne.<br />
  Kesäiset urheilupökät toimii mulla myös olohousuina. Niitä on useammat samanlaiset. En esim. osta erikseen kotipökiä.<br />
  <br />
  Ja teinin kanssa ollaan juhlamekkoja(esim. koulun juhlat) valittu niin, että ne käy hyvin moneen erilaiseen tilaisuuteen. Lähes häistä hautajaisiin :D<br />
  <br />
  Että on tässä pikkasen jonkinlaista järkeä jo ollut. Itse asiassa se tuli sun blogin myötä, kiitos vaan :)<br />
  <br />
  Tässä nimittäin tulee se käytännön ongelma vastaan, että tytär kun muuttaa himasta, ja mulla on 8 kilon kone sekä sataa eri väriä vaatetta kaapissa :/ Mutta mulla täytyy niitä vaatteita olla kuitenkin koneen takia määrällisesti paljon 😀

  1. Minsku: Monet tuntuvat ostavan erikseen kotoiluvaatteita, joilla vietetään rentoa iltaa kotioloissa. Itse en ole koskaan varsinaisesti lähtenyt tähän mukaan, vaan kotivaatteina on toiminut ihan normaalit mukavat vaatteet, sellaiset jotka ovat ehkä ne parhaimmat päivänsä nähneet. 🙂 Puuvillalegginsit ja colleget sekä trikootopit ja hieman nukkaantuneet neuleet ovat omasta mielestäni mitä mainioimmat kotivaatteet, eikä ole häpeäksi kipaista näissä vermeissä ulkonanaan esim roskia viemässä, koiraa lenkittämässä tai lähikaupassa. :)<br />
   <br />
   Onko sinun koneessa vajaatäyttöohjelmaa? Minullakin on 8kg kone ja siitä löytyy pikapesuohjelmaa yms. toimintoja, ja se säätää vesimäärän pyykin painon perusteella. Meillä ei ole 8kg edestä pyykkiä kuin korkeintaan kerran viikossa kun pestään lakanoita… Värillisten vaatteiden kanssa on kyllä haastavaa tuo pesupuoli, nitä kun ei voi pestä ihan miten sattuu ja joskus pyykki joutuu odottelemaan korin pohjalla pitkäänkin ennen kuin on riittävä määrä oikean väristä likapyykkiä kertyneenä. Meillä tytön kirkkaanväriset vaatteet pestään tummien kanssa, näin saan noin 6kg pyykkimäärän kasaan. 🙂

  1. ansku: Kartellin Masters -tuolin ulkonäkö siroine jalkoineen antaa ymmärtää että tuoli olisi heppoista tekoa, mutta se on todella tukeva, ei lainkaan kiikkana. 🙂

 11. Ihminen ei välttämättä tarvitse paljon vaatteita, jos osaa valita ne oikein. Omassa ja mieheni vaatekaapissa oli aikaisemmin ihan turhia vaatteita, joita ei tullut käytettyä juuri koskaan. Laitoimme osan kiertoon ja loput huonot roskiin. Nyt samaan vaatekaappiin mahtuu nykyään meidän molempien vaatteet ja hyvä niin. Täytyy sanoa, että Miian blogi antoi alkusysäyksen tähän vaatteiden karsimiseen ja sitä kautta järjestyksen ylläpitämiseen, siitä iso kiitos hänelle.

  1. Satu: Kaunis kiitos kommentistasi! &hearts; Tämmöinen lämmittää aina mieltä, kun saa kuulla että minun jutuista on ollut iloa ja hyötyä. &hearts; &hearts; &hearts;

 12. Ihania rakkauskuulumisia, niitä on kiva lukea &hearts; Onnea kovasti yhteisen katon alle :)<br />
  Pisti kyllä hymyilyttämään, että sunhan on täytynyt miehelle sanoa, että jos minun kanssa haluat elää niin sit pitää tulla toimeen hyvin vähillä vaatteilla…:D Kukapa mies ei ajatuksesta innostuisi 😉 😀

  1. Unelma Säleikkö: Minulla on käynyt hyvä tuuri, sillä mies on vähävaatteinen luonnostaan. 🙂 Hän ostaa vähän mutta laatua, ja tykkää pukeutua aika klassisesti. &hearts; &hearts;

 13. Mukavaa, että kirjoitit uudesta vaatesäilytyksestänne 🙂 Nämä niukkaan tavaramäärään ja järjestykseen liittyvät jutut ovat aina inspiroivia. Tekee hyvää, kun aina aika ajoin saa muistutuksen siitä, kuinka ihanaa on sitten joskus kun tavaroita on saanut karsittua sen verran, että kaikella on oma paikkansa. Hiljaa hyvä tulee…

  1. Hippu-76: Itse olen todennut että elämä ja arki on niin paljon helpompaa ja vaivattomampaa ilman ylimääräisiä romppeita enkä enää ikinä aio palata vanhoihin tapoihini ja ylettömään säilyttelyyn. 🙂 Minusta on vaatteiden suhteen tullut todella tarkka ja ärsyttävänkin vaativa, uusia vaatteita on nykyisin hyvin vaikea löytää enkä oikeastaan enää edes pidä vaatekaupoissa käymisestä. 😀

 14. Sinulla kun noita String pocketeja on useampi, niin kysyn sinulta kun netistä en vastausta löytänyt… Eli myydäänkä pocketien osia erillään? Olen vastikään ostanut ekan pocketini ja jos haluan joskus jatkaa sitä, en tarvitse kuin kolme hyllyä ja yhden päädyn. Oletko itse aina ostanut koko pocketin (yhden päädyn jäädessä ylimääräiseksi) vai kasvattanut kokoelmaasi irto-osina?

  1. taskussa: String Pocketteja ei ainakaan vielä myydä osissa, vaan ainoastaan valmiina hyllypakettina jossa on kaksi sivulaitaa ja kolme hyllylevyä kiinnikkeineen. Olen itse ostanut kokonaisia pocketteja ja tuttavani kirppiskuormasta häneltä ylijääneen yhden sivupaneelin. Kannattaa kurkata huutonetin ja tori.fin tarjonta, olen muutaman kerran nähnyt siellä myytävän yksittäisiä pocket-hyllyjä, joten sieltä saattaisi löytyä myös yksittäisiä sivupaneelejakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *