Muistoja vanhasta minikodista

Selailin aikani kuluksi taas Oikotien asuntomyynti-ilmoituksia ja huomasin siellä tutulta näyttävän kohteen. Myyntiin oli ilmestynyt meidän vanhan minikodin yläpuolella sijaitseva täysin identtinen yksiö ja jos taskussani olisi nyt ylimääräistä sijoituskelpoista rahaa, ostaisin tämän välittömästi omakseni. Miehen ja koirien kanssa asuimme minikodissamme vain 4 kuukautta ennen kuin tähän nykyiseen lähes 9 vuotta sitten muutimme. Silti muistelen tuota aikaa ilolla ja rakkaudella – sen minkä kodin koossa menetti, tunnelmassa ja viihtyisyydessä sai moninkertaisesti takaisin. ❤︎

Muistoja vanhasta minikodista Omakotivalkoinen

Erittäin valoisa ja hyvin suunniteltu minikoti

Erittäin valoisan 36,5m2 kokoisen yksiön helmiä oli keittiön pieni ikkuna sekä lasitetulle parvekkeelle avautuvat pariovet. Meidän kodissa punaisten kylpyhuonelaattojen, tolpan ja välitilalasin tilalla oli värinä mariininsininen. Jos ostaisin tämän kodin omakseni, vaihtaisin punaisen välittömästi valkoiseen.

Pieneen keittiöön oli saatu mahtumaan kaikki tarpeellinen ja tykkäsin siitä että yläkaapit avautuvat ylöspäin. Astianpesukone oli 60cm leveä, mikä myös oli minusta mainio juttu. Pienessä kodissa pohjimmiltaan kuitenkin pestään samoja kattiloita, kulhoja ja kippoja, kuin isommissakin perheissä.

Muistoja vanhasta minikodista Omakotivalkoinen

Lisää avaruutta vaalealla lattialla

Myös lattian tammiparketti saisi lähtöpassit ja tilalle laittaisin hyvin vaaleaa tai jopa valkoista lattiamateriaalia. Aito puu miellyttää minua enemmän kuin laminaattia, mutta vaihtoehtona saattaisi olla myös jonkinlainen linoleum. Jalkalistoja en haluaisi ollenkaan ja sen vuoksi laminaatti olisi kuitenkin parkettia parempi. Vaihtoehtoja on niin runsaasti, että oikeastaan en edes tiedä millaiseen lopputulokseen päätyisin, jos tämän kodin remontointi olisi ajankohtainen.

Muistoja vanhasta minikodista Omakotivalkoinen

Kompakti yksiö kunnon saunalla

Kylpyhuoneessa on paikka pesukoneelle, muttei kuivausrumulle, sillä pesukoneen päällä sijaitsee LVI-laitteisto. Kylpyhuone on onneksi kuitenkin tilava ja siellä mahtuu hyvin kuivattamaan pyykit telineessäkin. Myös kiermurtelevaa lämpöpatteria hyödynsin aikoinaan pyykkien kuivatuksessa.

Säilytystilaa on kylpyhuoneessa valmiiksi jo paljon. Korkeassa kaapissa heti oven vieressä on yksi iso pyykkikori ja kaksi hyllyä pesuaineille ja muille kylpyhuoneen tarvikkeille. Allaskaappiin saa wc-paperit ja siivoustarvikkeet ja peilikaappiin kosmetiikkaa. Meillä oli suihkunurkkauksessa seinään kiinnitetyt teräksiset kulmahyllyt, jotka jätimme pois muuttaessa paikoilleen.

Sauna on myös tilava ja saman kokoinen kuin nykyinenkin. Lauteille mahtuu leveästi istumaan kaksi ja ahtaasti jopa neljä. Kiuas oli Harvian perusmalli, joka luultavasti löytyy edelleen myös tästä alkuperäiskuntoisesta ja hyvin pidetystä myyntikohteesta.

Muistoja vanhasta minikodista Omakotivalkoinen

Tunnelmaltaan tilavampi

Asunnon pohjakuvan perusteella koti vaikuttaa pienemmältä, kuin miltä se todellisuudessa tuntui. Meillä oli kalusteina 160cm leveä jenkkisänky, L-muotoinen divaanisohva, neljän hengen ruokailuryhmä, tv-taso, pieni sohvapöytä ja seinällä kolme valkoista Ikean Lack-hyllyä. Televisio toimi tuolloin pöytäkoneen näyttönä ja tilaa jäi jumppailuun, kitaramusisointiin ja liikkumiseen oikein hyvin.

Ulko-ovelta alkanut kaappirivistö ei edes täyttynyt, vaikka meiltä löytyi suuret kokoelmat CD- ja LP-levyjä, elokuvia, erilaisia soittimia, harrastusvälineitä, minun miljoonat vaatteet ja kengät, koirien tarvikkeet ja valtavat meikkikokelmat. Erillinen verkkovarastotila oli rakennettu sellaiseen bunkkeriin, ettei sinne kuka tahansa voro pääse ja siellä säilytimme joitakin isompi juttuja, kuten miehen bändin keikkakaiuttimet ja eri laitteiden ja vahvistimien kuljetuslaukut.

Muistoja vanhasta minikodista Omakotivalkoinen

Lasitettu parveke ja vehreät maisemat

Parveke avautui etelään, mutta koti ei silti ollut paahtavan kuuma. Yläpuolinen parveke ja sen muoto loi sopivasti varjoa ettei aurinko päässyt paistamaan liian kirkkaasti sisälle. Hassua että juuri tämä kyseinen kuvassa näkyvä parveke on se, jonka ala puolella aikoinaan lueskelin kirjoja koirat kainaloissani. 🙂

Pihapiiri oli todella kaunis ja sisäpihan upea valaistus salpasi hengityksen jokaisena iltana, jonka minikodissa vietimme. Vieressä sijaitseva meri uimarantoineen ja ulkoilumaastoineen nostaa tämän kodin pisteitä merkittävästi ja aina silloin tällöin kaipaan takaisin. En osaa analysoida sen tarkemmin mikä tässä taloyhtiössä, ympäristössä ja kodissa teki minuun niin valtaisan suuren vaikutuksen.

Meidän asumisen aikaan tämä taloyhtiö oli pankin omistaman kiinteistösijoitusyhtiön vuokratalo ja kysyimmekin silloin josko myisivät minikodin meille omaksi. Heillä oli tiedossa että asunnot tulevat aikanaan myyntiin, mutta koska emme halunneet odotella vuosikausia, päädyimme ostamaan tämän nykyisen helmen joka on vähintäänkin yhtä ihana. 🙂 Lapsen kanssa emme tietenkään olisi tuossa yksiössä kauaa asumaan, mutta lapsettomuusdiagnoosini takia se ei ollut meillä edes kriteerinä. Onneksi asiat menivät miten menivät ja jos kohtaloa on olemassa, uskon että näin pitikin elämän edetä… ❤︎

Aurinkoista päivää kaikille!

Kuvat: Huoneistokeskus / Oikotie – Kohde 897672


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *