Presso Paakari 2016 – Perinteistä pullaa uusilla mausteilla!

Kaupallinen yhteistyö: SOK / Presso

Eilispäivä viuhahti Lantmännen-Unibaken keittiöllä järjestetyssä Presso Paakari 2016 kisassa Helsingissä. Pääsin seuraamaan kahdeksan finalistin työskentelyä, kisapullien luovaa valmistelua ja tietysti myös koemaistelemaan kilpailun antia. SOKin Presso-kahviloiden ikioma kisa tuo suomalaisten suosimaan kahvipullaan uutta twistiä.

Presso kahvilat Paakari leivontakilpailu
Presso kahvilat Paakari leivontakilpailu
Presso kahvilat Paakari leivontakilpailu
Presso kahvilat Paakari leivontakilpailu

Presso Paakari leivontakilpailu

Kilpailijat esittelivät kisapullansa nelihenkiselle raadille, johon kuului Presson ketjupäällikkö Janne Kulovuori, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksen kehityspäällikkö Jussi Alanen, Lantmännen-Unibaken avainasiakaspäällikkö Piia Töllinen sekä suosittua Pullahiiren leivontanurkka– blogia kirjoittava Taru Vihavainen

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä Paakari-kisassa haluttiin tuoda esiin henkilökunnan osaamista ja luovuutta, sekä kehittää osallistujien ammattitaitoa. Lähes neljänkymmenen kilpailuun hakeneen Pressolaisen joukosta finaaliin valikoitui kahdeksan kilpailijaa, jotka tuunasivat ja paistoivat kukin pellillisen pullia oman reseptinsä pohjalta. Raati asetti pullat järjestykseen arvioimalla niiden makua, tarinaa, ulkonäköä ja innovatiivisuutta. Tärkeää oli myös se, että tuotetta voi valmistaa isoja eriä kerralla ja että ne ovat helposti kaupallistettavia.

Presso kahvilat Paakari leivontakilpailu
Presso kahvilat pullakoulu

Lantmännen-Unibaken pullakoulu

Herkkupullien maistelun lisäksi päivän parhaimmistoon kuului Lantmännen-Unibaken järjestämä pullakoulu, jossa pääsin kirjaimellisesti iskemään hyppyseni taikinaan. Opettajan johdolla loihdin omasta taikinastani kaksi isoa pitkoa ja kiitos kädestä pitäen saadun opin, osaan viimein letittää neljällä. 🙂 

Presso kahvilat pullakoulu

Vinkit voisilmäpullien tekoon

Opettaja jakoi myös pari loistavaa vinkkiä aktiivisille leipojille – voisilmäpullien voiseosta kannattaa valmistaa isompi määrä ja säilöä se leivinpaperiin ja kelmuun pakattuna pakkaseen. Tämä aikaa säästävä niksi takaa että omaan pikkupullataikinaan on aina voisilmät valmiina odottamassa, ei tarvitse kuin leikata pötköstä pieni siivu ja sujauttaa se pullan keskelle. Toinen vinkki oli sekoittaa pieni hyppysellinen jauhoja voista ja sokerista tehdyn seoksen joukkoon, jolloin seos pysyy paremmin paikoillaan eikä sulanut voi valu pullaa haukatessa pitkin sormia. 🙂

Presso kahvilat Paakari leivontakilpailu
Presso kahvilat Paakari leivontakilpailu

Presso Paakari -kilpailun voittaja Miia Mäkinen

Kaikki kahdeksan kisapullaa olivat persoonallisia, makoisia ja mainioita, loistavia valintoja kahvikupposen kanssa nautittuna. Ihana nähdä (ja maistella) miten luovasti ja kauniisti perinteinen suomalainen kotipulla tuunattiin erilaisia makuja yhdistelemällä. Voittopokaalin pokkasi ansaitusti Seinäjokelainen Miia Mäkinen ja hänen mustikka-tuorejuustokierteensä, jossa yhdistyy perinteiset suomalaiset maut – kanelipullan pehmeys, pensasmustikan raikkaus ja kauramurun rapsakkuus. Toinen sija meni pienten päärynäpiiraiden luojalle Emilia Koskiniemelle Tampereen Pressoon ja kolmanneksi sijoittui kranssin malliin leivotulla vanilja-bostonilla kilpaillut Henna Siippainen Kuopiosta.

Presso kahvilat Paakari leivontakilpailu

Pullakahvit Pressossa

Kauppakeskusten ja Prismojen yhteydessä sijaitsevat Presso-kahvilat tarjoavat asiakkailleen levähdyshetken ostosten lomassa. Pressoissa kahvileivät tarjoillaan vastapaistettuna ja koulutetut kahvimestarit huolehtivat siitä, että tarjolla on aina tuoretta kahvia. Pressoissa paistetaan vuosittain yli miljoona pullatuotetta ja tarjoillaan 2 miljoonaa kuppia kahvia, kyllä me suomalaiset olemme melkoista pullakahvi-kansaa. 🙂 Iloisena uutisena saankin kertoa teille, että kaikki kahdeksan finaaliin valittua kisapullaa pääsevät mukaan Presson pullavalikoimiin, nams!

Presso kahvilat Paakari leivontakilpailu

Osallistu Presso Paakari kilpailuun

Nyt myös sinulla on mahdollisuus luoda uutta ja maukasta osallistumalla Presso Paakari -kisaan omalla pullallasi. Voittajalle luvassa leivonta-aiheinen palkinto sekä ravintolalahjakortti. Osallistumisohjeet ja tarkemmat tiedot TÄÄLTÄ!

Maukasta päivää kaikille!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *