Fiksua rakentamista – Ikioma unelmakoti kerrostalossa!

Pääsin Firan ryhmärakennuskampanjan yhteydessä suunnittelemaan itselleni ikioman unelmakodin, paljaasta pohjasta viimeiseen sisustukselliseen yksityiskohtaan asti. Voima Graphicsin Ville Riikosen avustuksella toteutimme Jätkäsaaressa sijaitsevan ryhmärakennuskohteen asuntopohjaan visioideni mukaisen upean 3D-kuvan, joka sai allekirjoittaneen hippulat heilumaan… ♥︎ Muuttokuume polttelee kovemmin kuin koskaan, saa nähdä mihin tässä vielä päätyykään… kenties Jätkäsaareen ja tähän unelmieni kotiin. 🙂

asunto-Miia.jpg

Kuvakulma aukeaa olohuoneen takanurkasta avokeittiön suuntaan ja tuo esille kodin tärkeimmät funktiot – hyvän ruoan, yhdessä oleskelun ja raikkaan valoisan tunnelman. Unelmakodissani on monia tuttuja tosielämässä täydelliseksi todettuja elementtejä, kuten yläkaapiton valkoinen keittiö, eteisseinällä vilahtava puunaulakko, saarekkeen päällä olevat valaisimet sekä saarekkeen ja ruokapöydän ääressä olevat tuolit. Kuvan oikea reuna aukeaa eteiskäytävälle, missä sijaitsee ulko-oven lisäksi käynti kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Keittiösaarekkeen takaa pilkottava käytävä johtaa vuorostaan tytön huoneeseen…

Omakotivalkoinen_Fira_15032016_2628.jpg

Firan yhteisessä suunnittelutilaisuudessa tehtyjen sisustusratkaisujen elävöittämisessä käytimme apunamme sisustuslehdistä leikattuja tunnelma- ja tuotekuvia. Omassa sisustussuunnitelmassani pääpaino oli valossa ja valaistuksessa, joilla avoimeen suureen tilaan saa tuotua tunnelmaa ja kodikkuutta. Suuret lasitetulle terassiparvekkeelle aukeavat ikkunat ja ikkunaseinällä sijaitseva takka toimivat elävänä taiteena ja kodin katseenvangitsijoina, valitettavasti ne eivät 3D-luonnoksesta kuvakulman vuoksi näy. Visioissani ikkunoista avautuva näkymä on sisäpihan poikki suoraan merelle – kesällä vihertävien puunlehtien siimeksestä pilkottaa upeana kimmeltävä meri, talvella maisema hohtaa valkoisenaan. ♥︎

Omakotivalkoinen_Fira_15032016_2627.jpg

 

Omakotivalkoinen_Fira_15032016_71681.jpg

Näistä yksinkertaisen kauniista kalusteista ja sisustustavaroista syntyy oikeassa kohteessa unelmien koti. Kokonaisuuden kannalta on tärkeää saada vaikuttaa kodin pohjaratkaisuihin ja pintamateriaaleihin, tehdä asumisesta mukavaa ja omiin tarpeisiin sopivaa. Firan ammattilaisten avustuksella suunnittelutyöhön perehtymätönkin löytää oman unelmakotinsa ainekset ja pääsee rakentamaan itselleen ja perheelleen maailman parasta paikkaa – omaa kotia. 

Omakotivalkoinen_Fira_15032016_1900.jpg

Ryhmärakentamisen hyödyt ovat merkittävät, eivät pelkästään kustannustehokkuutensa ja taloyhtiön yhteisten tilojen toimivuuden osalta, vaan myös oman kodin suunnittelussa. Moni kerrostaloasuja varmasti tietää sen tunteen, kun jokin paikka tai huone ei kotona toimi – turhia nurkkia ja kulmia, liikaa tai liian vähän kiinteitä kaapistoja, valopistokkeet väärässä kohtaa kattoa (ärsyttävän yleinen varsinkin ruokapöydälle varatussa tilassa), liian pieniä tai suuria huoneita käyttötarkoitukseensa nähden… esimerkit olivat vain jäävuoren huippu omasta kodistani muuttovuodelta 2006 poimittuna. Nämä yleiset epäkohdat vältetään ryhmärakentamisessa, sillä jokainen sisustuksellinenkin yksityiskohta voidaan ottaa huomioon jo hyvin varhaisessa vaiheessa ennen rakennustöiden alkamista. Ryhmärakentamisen eri vaiheisiin voit tutustua maaliskuun alussa kirjoittamassani postauksessa TÄÄLLÄ! Fira järjestää huomenna torstaina 17.3. klo 11-12 ryhmärakentamista koskevan avoimen Twitter-chatin, jossa voi kysyä mieltä askarruttavista asioista ja käydä keskustelua Firan ammattilaisten kanssa, lisätietoja chatista ja hashtageista TÄÄLLÄ!

Firan ryhmärakentamisesta kertova hauskasti havainnoiva video kannattaa katsella mikäli ryhmärakentaminen, omaan asuinympäristöön vaikuttaminen ja visioinnin vapaus kiinnostaa. Tavalliseen tyytymiselle on nyt uusi parempi ja persoonallisempi vaihtoehto, se jos mikä on fiksua rakentamista! 🙂

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Fira)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

28 kommenttia “Fiksua rakentamista – Ikioma unelmakoti kerrostalossa!

 1. Hei Mia!<br />
  <br />
  Tuleva kotisi näyttää ihanalta! Yläkaapiton keittiö on aivan loistava, meidän kulmakeittiössäkin toisella puolella ei ole kulmakaappeja ja se näyttää ihanalta ja avaralta. Ajattelen että olisi kiva saada myös toisen puolen yläkaapit vege, mutta missä voisin pitää astiat ja kupit jne. Voitko joskus kertoa miten järjestelit tavarat keittiössä?

  1. Anastasia: yläkaapiton keittiö on kaunis ja oikeilla kalustevalinnoilla jopa toimivampi kuin perinteinen keittiömalli. 🙂 Suunnitelman keittiö on mallinnus omasta keittiöstäni, ainoa ero on koko (suunnitelmassa enemmän kaappeja kuin mihin tila riitti omassa kodissani). Olen tehnyt keittiön säilytysratkaisuista pari postausta sekä yhden pitkän videon jossa availen jokaisen kaapin. 🙂 Alla linkit niihin:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/01/keittion-sailytysratkaisut-kurkkaus-kaappeihin-ja-laatikoihin&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/01/keittion-sailytysratkaisut-kurkkaus-kaappeihin-ja-laatikoihin</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/01/videopostaus-valkoisesta-epoq-keittiosta&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/01/videopostaus-valkoisesta-epoq-keittiosta</a><br />
   <br />
   Suunnitelman keittiön järjestelisin aikalailla samalla tavalla kuin olen omassa keittiössänikin tehnyt, astiat ovat laatikostoissa, ruoka-ainekset ulosvedettävissä hyllyissä ja kaikki käden ulottuvilla. 🙂

 2. Ihanan avara keveä, ja valosa. Parvekkeet molempiin suuntiin on <br />
  Ainut mitä aina ihmettelen on, miksi aikuisten makkarista tehdään aina niin suuri kun siellä ei oleskella ja taas lapsen/lasten mh on pieni vaikka siellä leikitään ja ollaan kavereiden kanssa, eli siellä tilalle on selkeämpi tarve kun aikuisilla.

  1. White: Makuuhuoneen parvekkeella olisi ihana kesäiltaisin istua lukemassa kirjaa. &hearts;<br />
   <br />
   Lapsi tarvitsee toki tilaa mutta kokemuksen kautta olen huomannut että suuressa huoneessa ei tule oleskeltua yhtään sen enempää kuin pienessäkään, siellä on vaan enemmän tavaraa hujan hajan lattioita. 🙂 Tytön huone on optimoitu hänen tarpeisiinsa ja huoneen oven paikkaa voi tulevaisuudessa siirtää keittiön viereen, jolloin hänellä on ikäänkuin oma eteinen, johon saa seinällisen peilejä ja vastapuolelle säilytyskalusteen (kalusteen syvyys noin 30cm). Teini-ikään kasvettuaan voimme tehdä tarvittaessa vaikka vaihtarit ja minä voin siirtyä sänkyni kanssa pienempään huoneeseen. 🙂

  2. Nomis: Ei mahtuisi mutta eipä sitä kai niin tarvitsisikaan mahtua. 🙂 Huone on kooltaan muistaakseni 250x220cm eli neliöitä on 5,5, kompakti lapselle jonka sänky on 80x200cm kokoinen. 🙂

  3. Nomis: Tuosta en itseasiassa muistanut kysyä pitääkö vuoden 2004 säädös vielä paikkansa tuon minimikoon osalta. Ei ole onneksi vaikeaa siirtää seinää 50cm toiseen suuntaan, jolloin pienempi huone on tasan 7m2 ja isompi huone pienenee 1,25m2:llä. 🙂

  4. 5,5m2 lapsen tarpeisiin on kyllä todella todella pieni. Johan jo barbi, lego, kotileikit tms tarvitsee tilaa ympärilleen ja kaverit myös. Tuohan on tietysti hahmotelma ja suunnitelmia ja muutoksia voi tehdä, mutta silti tuntuu hassulta että on jaoteltu noin iso osa mh:sta aikuisen tarpeisiin, vaikka siellä harvemmin ollaan kuin yöaikaan ts siellä ei ole samoin päivittäin toimintaa niin kuin lasten huoneessa. Eli lähinnä kummaksuttaa yleisesti se että lapsille omasta huoneesta tehdään &quot;koppi&quot; ja aikuisen pelkkään nukkumistarpeeseen neliöitä on roimasti ympärillä.

  5. White: Nykyajan lapset eivät leiki samalla tavalla kuin me kolmekymppiset omassa lapsuudessamme. Tyttö tarvitsee toki tilaa ympärilleen mutta lelut ja leikit eivät tosiaankaan ole meillä se syy mihin tilaa &quot;luodaan&quot;. :)<br />
   <br />
   Minusta on hienoa että omalla tytölläni on ikioma huone ja oma rauha, silti hieman kummaksun nykyajan ajatusta siitä että lapsilla on oltava hulppeat huoneet ja kaikki vimpan päälle. Itse olen saanut ensimmäisen oman huoneen ekaluokkalaisena enkä tykännyt olla siellä yksinäni. Pikkusiskoni siirrettiin huoneeseeni myöhemmin ja elo oli paljon mukavampaa. 🙂 Tämä tietysti on ihan ihmisestä ja persoonasta riippuvainen, mutta oman tyttöni tuntien hän ei tulisi vielä vuosiin viihtymään omassa huoneessaan niin paljoa että huoneen koolla olisi väliä. Minusta on mukavaa että tyttö askartelee ja touhuaa ruokapöydän ääressä ja voimme samalla jutella päivän tapahtumista. Halutessaan saa läksynsäkin tehdä aina keittiössä, itsekin olen tehnyt ja opin paljon paremmin asioita kun ympärillä oli jotakin elämää (kuin että olisin istunut yksinäni omassa huoneessani hiljaisuudessa). Kokeisiin lukeminen tietysti erikseen, siinä tarvitaan omaa rauhaa ja sen pienikin huone tarjoaa. 🙂

  6. Asumme pienen koululaisen kanssa kahdestaan ja olen tuota lapsen ison huoneen funktiota miettinyt aiemmin itsekin, Mutta niin se on että pienen lapsen ja teinin välillä on monta monituista vuotta, jolloin kaveritkin käyvät kodissamme (ja teineinäkin).. Ei ne aina piirrä yhden pöydän ääressä tms., ja ne tekee leikit ympäri asuntoa. Mutta on kivaa äidinkin hermojen takia, että ne leikit (joo, leikkii ne terveet lapset 2010-luvullakin) voi esim. etätöiden (joita kai sinäkin teet) ajaksi rajata tarpeeksi isoon lastenhuoneeseen. Jos taas on aikuis- ja lapsivieraita, on joskus kiva, että lasten pelit ja leikit on pääsääntöisesti lapsen omassa huoneessa, vanhempien ollessa olohuoneessa. <br />
   <br />
   Olen siis sitä mieltä, että lapsen huoneeen koko on taaperoajan jälkeen aina järkevämpi olla yhtä suuri tai isompi kuin vanhempien.<br />
   <br />
   Kannattaisin kahden suurinpiirtein yhtäsuuren makuuhuoneen suunnitelmaa.

  7. Koululaisen äiti: Lapsen elämässä riittää vaiheita ja muutoksia, täyttä totta. :)<br />
   <br />
   Halusin toisesta huoneesta tarkoituksella suuremman, jotta koti palvelee tarpeita tulevaisuudessakin. Ajatuksena oli että asun kyseisessä talossa koko elämäni, eli sen jälkeenkin kun tyttö muuttaa omilleen. Huoneita on helppo vaihtaa päittäin mikäli näyttää siltä että neiti tarvitsee kavereineen suuremman tilan, itselleni kelpaa pienempikin huone mutta koska kyseessä on unelmakoti, halusin toteuttaa tuohon pohjaan ikuisen haaveeni suuresta makuuhuoneesta, jota en vielä koskaan ole päässyt kokemaan (makuuhuoneet kun ovat auttamattoman pieniä tälläisissä tavallisissa betonikuutioissa :D). 🙂

 3. Ihana &hearts; tähän kotiin voisin muuttaa, todella hyvä pohja ja varmasti toimiva. Keittiö näyttää upealle. Juuri sellainen kuin haluaisin itselleni 🙂

  1. Tiina: Tuo olisi minulle unelmakoti. &hearts; Siihen kun vielä lisää hyvän sijainnin ja ylimmän kerroksen näkymät niin täydellisempää ei olisi. &hearts; &hearts; &hearts;

 4. K-tuolit on niin ihanat että niistä kannattaakin haaveilla. Ihastuin aikanaan niiden ulkonäköön, mutta nyt tiedän, että ne ovat myös äärimmäisen mukavat istua. Koko perheen lempparituolit!

  1. Jojo: Itsekin olen K-tuoleissa istunut ja yhdyn tuohon mukavuuteen täysin, ihanan tuntuiset selälle ja hyvä istumakorkeus. &hearts;

  1. eve: Koti on unelmakotini ja haluan sinne tietenkin unelmakeittiöni, jonka hieman pienemmässä mittakaavassa jo omistankin. &hearts; Mihin sitä täydellistä vaihtamaan. &hearts;

  2. Kenties Miialla on jo unelmakeittiö johon hän on tyytyväinen. Ruohon on niin hyvin lannoitettu ettei aidan toisella puolella ei ole ruoho vihreämpää.

 5. Hei Miia<br />
  Hyvä pohja. Miksihän tällaista ei näe oikeasti. Makkarit kivasti eri puolella ja siksi <br />
  pitkä ja turha eteiskäytävä jää pois. Valinnan vaikeus tulisi, ottaako saunan, erillisen <br />
  vessan vai vaatehuoneen. Kaikki olisi tarpeen. Myös keittiössä voisi tehdä valintoja<br />
  itselle parhaiten sopivaksi. Yläkaapeilla ilman saareketta jne. Parveke makkarissa <br />
  ihan super ja takka mitä parhaimmalla paikalla. Mielenkiintoinen postaus taas kerran.

  1. Raili: Saunan, kylpyammeen ja vaatehuoneen välillä itsekin arvoin, mutta päädyin lopulta valitsemaan saunan sillä se on itselleni tärkein. 🙂 Tuohon paljaaseen pohjaan voi ideoida ja toteuttaa miljoona ja yksi erilaista ratkaisua, erillisiä huoneita, erilaisia tyylejä, vain luovuus on oikeastaan rajana. 🙂 makuuhuoneessa oleva parveke on luksusta, ihana olisi siellä kesäiltaisin istua teekupin ja kirjan kanssa fiilistelemässä lintujen soidinmenoja ja merituulta. &hearts; Voisin muuttaa tuonne vaikka heti, tavaratkin olisi pakattu hetkessä. 😀

 6. Heti kuvan nähtyäni ajattelin, että sullahan on jo tuollainen koti! Neliöitä lienee tuossa uudessa suunnitelmassa enemmän. Elät siis aikalailla haavettasi?

  1. Mervi: Paljon on suunnitelmassa samaa kuin omassa kodissani, ainoastaan mittasuhteet ovat suunnitelmassa paremmat ja kalusteet väljemmin. &hearts; Ja tietysti ikkunat ovat isommat, ehjiä seiniä on enemmän ja nuo taideteokseksi seinälle kiinnitetyt seinävalaisimet olisi optimaalisessa tilanteessa jo valmiiksi mietitty ja sähköjohto piiloutuisi seinän sisään eikä ulkopuolelle. &hearts;

 7. Mainitsit upean maiseman, mutta noin aseteltuna mistään olohuoneen tuolista ei näe ulos. Eikö maisema mene vähän hukkaan?

  1. Minna: Tuolit ovat pyörivät, joten niissä istuva voi halutessaan katsella tv:tä (kuvakulman takana), ikkunamaisemia, takkaa tai keittiötä. 🙂 Ulos näkee myös ruokapöydän ääreltä sekä keittiössä saarekkeella kokkaillessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *