Siivousniksi – Muovipussit järjestykseen!

Miehen keittiössä olevaan alalaatikkoon on sullottu vuoden aikana kymmeniä muovipusseja, eikä laatikkoa saanut rempomatta enää edes auki. Miehen omasta aloitteesta viikkasimme kaikki kertyneet muovipussit siskoltani joskus muinoin opitun niksin mukaisesti ja siitäpä syntyikin tämän päivän videomuotoinen postaus… ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä. 🙂

Leppoisaa lauantaita!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

15 kommenttia “Siivousniksi – Muovipussit järjestykseen!

 1. Voi jeesus jos mulla joskus on tohon aikaa niin olen onnellinen! Ei siinä, ihan mun tyylistä hommaa ois kyllä.

  1. Voi Kata, eihän tuohon mene kuin muutama sekunti per pussi! Itse siis taittelen muovipussit aina heti kun olen ne tyhjentänyt ostoksista. Näin niitä ei kerry koko laatikollista vaan ovat siististi pienessä nipussa. Ja ideanahan on pitää aina kassissa tai taskussa kierrätyspussia, jolloin uusia muovipusseja tulee napattua kaupasta aniharvoin.

  2. Ekalla kerralla menee. Sen jälkeen taittaa pussin, kun tyhjennät sisällön, heti perään.<br />
   Oon tehnyt näin yli 10 v ja rutiinilla mennään.

  3. Kata: Ensimmäisellä kerralla muovipussien viikkaus vie aikaa, mutta sen jälkeen aikaa ei kulu kuin alle puoliminuuttia kun ottaa tavaksi viikata pussit aina yksitellen niiden ilmaantuessa. 🙂 Yhdessä tehtynä tuo oli kivaa ja nopeasti ohi. 🙂

 2. Tuo on todellakin kätevä tapa. Itse olen tehnyt tuota ihan 1990-luvun lopusta lähtien ja edelleenkin teen, jos pusseja sattuu ilmaantumaan. Itse opin tuon mummiltani tuolloin 90-luvulla.

  1. Inkeri: Varmasti on vanha, kovin montaa uutta keksintöä ei taida enää olla edes mahdollista innovoida. 🙂 Moni ei kuitenkaan tästä niksistä tiedä ja siksi joku voi saada postauksestani ahaa-elämyksen. Tälläiset arkipäivän tuoksinasta poimitut postausaiheet ovat välillä kivoja. 🙂

 3. Eikös olisi ekologisempaa siirtyä jo kestokasseihin? Itse, vaikka en kovin ekologiseksi itseäni luokittele ihan just tuon pussivuoren takia siirryin pari vuotta sitten kestoilemaan. En kestäisi tuollaista pussivuorta.

  1. Ansku: Minä käytän kestokasseja enkä osta muovipusseja kuin ainoastaan rullana roskia varten. Mies ei tykkää kanniskella kestokasseja mukanaan ja siksi kantaa ruokansa näissä kaupan pusseissa kotiin. 🙂 Onneksi ei ole oma kotini, ei ole minunkaan juttuni tuhlata kokonaista laatikkoa muovipusseille. 😀

  1. AriHoo: Niinpäs viikataankin, kävin katsomassa Youtubesta juuri videon. 🙂 Lieneekö idea tähän pussiviikkaamiseen alunperinkin syntynyt lippujen viikkaustekniikasta… 🙂

 4. Itsekin taittelen muovipussit, menevät paljon pienempään tilaan! Tosin taitan konmarin oppien mukaisesti, on nopeampi tapa, ja mikä parasta saa muovikassitkin silmää hivelevästi pystyviikattua ? Meillä käytetään myös kestokasseja mutta täysi muovipusseista luopuminen ei ole realistista sillä niitä tarvitaan roskapusseiksi. Ps. Ihanan pedantisti sun tyttö viikkaa nuo pussit ?<br />
  Hanna

  1. Hanna: Taiteltuna pussi ei vie kuin murto-osan siitä tilasta minkä se veisi rytättynä. 🙂 Konmari-tekniikkaa ei ole pusseihin kokeillutkaan, itselläni kun ei ole näitä muovipusseja kotona ole (muuta kuin roskapussirullassa). Kestokassit minullakin käytössä, niihin mahtuu paljon enemmän eikä tarvitse pelätä että pussi menee puhki teräväreunausia tuotteita kantaessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *