Kaupallinen yhteistyö: K-Market Aurinkolahti
K-Market Aurinkolahden kanssa solmimani yhteistyökampanjan myötä innostuin leipomisesta ja meillä aloitettiinkin äitienpäivän juhlistaminen poikkeuksellisesti jo tänään lohivoileipäkakun muodossa, joka valmistui samalla kun leivoin äidilleni huomiseksi muutaman yllätysherkun.
Maailman parhaan lohivoileipäkakun valmistaminen onnistui ensikertalaiselta uskomattoman hyvin – maku on hienostuneella tavalla fressi, joka luultavimmin johtuu täytteenä olevan lämminsavulohen ja kuorutteessa käytetyn Philadelpia-tuorejuuston yhdistelmästä. Tämä äidiltäni saama resepti kannattaakin laittaa talteen kesän tulevia juhlahetkiä varten!
Maailman Paras Lohivoileipäkakku
Ainekset:
- 2 pkt Vaasan Iso Vehnäpaahto
- 1,5 pkt Vaasan Iso Moniviljapaahto
- 1 lihaliemikuutio
- 0,5 L vettä
- n. 700g Pirkka lämminsavulohi (Heimon Kalan)
- 3 prk Créme Bonjour ruohosipuli-tuorejuusto
- 9 rkl majoneesia
- 2 prk Philadelphia Naturel -tuorejuustoa
- 2 prk Pirkka tonnikala paloina öljyssä
- tuoretta tilliä ja ruohosipulia silputtuna oman maun mukaan
- n. 50g kylmäsavulohta
- muutama kurkku viipale
Valmistus:
1. Valmista ensimmäisenä kostutusliemi kiehauttamalla 0,5 L vettä kattilassa lihaliemikuution kanssa. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kuori pinnalle muodostunut rasvakerros pois.
2. Valmista seuraavaksi täytteet – Nostele lämminsavulohi ja tonnikala omiin kulhoihinsa, lisää molempien joukkoon puoliksi jaettuna Créme Bonjour ruohosipuli-tuorejuusto, 6rkl majoneesia ja tilli- ja ruohosipulisilppu. Sekoita huolellisesti.
3. Leikkaa leivistä reunat pois. Pyöreä leipäkakku syntyy neliöstä, joka myöhemmin leikataan pyöreäksi. Halutessasi voit tehdä muunkin muotoisia leipäkakkuja.
4. Asettele pohjakerroksen leipäpalat folion päälle tiiviisti vierekkäin, käytä yhdessä kerroksessa aina yhdenlaista leipää, aloita vaalealla leivällä. Kostuta ensimmäinen leipäkerros lihaliemellä pullasutia apuna käyttäen. Levitä savulohitäytettä reilulla kädellä tasaisesti leipien päälle. Lisää uusi leipäkerros moniviljaleivästä, kostuta, ja lisää tonnikalatäyte. Toista vielä kerran savulohitäytteellä. Laita lohitäytteen päälle leipäkerros ja kostuta huolella. Kääri leipäkakku tiukasti folion sisään ja nosta yöksi jääkaappiin maustumaan.
5. Valmista kuorute sekoittamalla Philadephia-tuorejuuston joukkoon 3rkl majoneesia. Levitä lastalla tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku mielesi mukaan kylmäsavulohella, kurkkuviipaleilla ja ruohosipulilla.
Vinkki: Leipien reunat kannattaa säästää ja kuivattaa, ne voi kuivuttuaan raastaa ja murskata korppujauhoiksi, eikä tule ruokahävikkiä.
Mutakakkua vadelmarouheella
Helppo ja suussa sulavainen kahviherkku löytyi yllättäen kaupan pakastealtaasta valmiina – Pirkka Mud Cake -mutakakku herätti huomioni sinisellä Suomessa valmistettu -merkinnällään ja tuotetietoihin tarkemmin tutustuessani totesin sen olevan maidoton, laktoositon ja täysin lisäaineeton.
K-Market Aurinkolahden leivontahyllyn valikoima voittaa monipuolisuudellaan monet isommatkin marketit ja sieltä bongasin Dr.Oetkerin pakastekuivatun vadelmarouheen, joka oli niin mielenkiintoisen oloinen tuote, että päädyin ripottelemaan sitä mutakakun päälle koristeeksi. Vadelmarouhe toi kivaa raikkautta suklaisen makeaan kakkuun, kannattaa kokeilla!
Herkuttelijan valinnat – Keksihyllyn parhaat
K-Market Aurinkolahti on herkuttelijan paratiisi myös keksi- ja karkkiosaston annillaan. Fazerin maustetut Pure Dark -suklaat ovat omia suosikkejani ja äitienpäivän (sekä Euroviisufinaalin) ilona hemmottelen itseäni sitruunan ja kardemumma-kahvin makuisilla suklaalevyillä.
Fazerin uudet Caffé Latte ja Suklaa Mousse -keksit hupenivatkin kuvaushetken päätyttyä sellaista vauhtia parempiin suihin, että itse en ehtinyt kuin toista niistä maistamaan. Todella hyviä olivat kuulemma molemmat, tyttö totesi Suklaa Mousse -keksin maistuvan aivan Ahaa-patukalta. 🙂
Masu pulleana toivotan täältä kotisohvalta iloista lauantai-iltaa ja ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja mummuille ympäri Suomen!
Lue myös: Herkullinen poropiirakka resepti
Seuraa myös somessa
Hyvää äitienpäivää. ?
Pitju: sinulle myös! ?
Kiva ohje, mutta kalakakussa lihaliemikuutio?
N: Kyllä vaan! 🙂 Se on yksi maukkauden salaisuuksista, kalaliemikuutio on nimittäin aivan kauheaa kuraa ja saa leipäainekseen imeytyessään "vanhalta kalalta maistuvan" vivahteen. Lihaliemi on sen verran laimeaa ettei se maistu lihalta, ainoastaan tuo suolaisuutta ja täytelöittää muun täytteen aromeja. 🙂 Kannattaa kokeilla rohkeasti, tulet yllättymään iloisesti! 🙂
Hei,
Mistä koostuu lohitäyte entä tonnikalatäyte? Eli mikä sotketaan minkäkin kanssa? Lohi ja maustettu tuorejuusto? Tonnikala ja majoneesi? Vai miten? Kiitos jos selvennät:)
Piia: muokkasin ohjeen selkeämmäksi.
Valmista seuraavaksi täytteet – Nostele lämminsavulohi ja tonnikala omiin kulhoihinsa, lisää molempien joukkoon puoliksi jaettuna Créme Bonjour ruohosipuli-tuorejuusto, 6rkl majoneesia ja tilli- ja ruohosipulisilppu. Sekoita huolellisesti.
Loput 3rkl majoneesia sekoitetaan maustamattomaan tuorejuustoon kuorrutteeseen. 🙂
Kuinka monelle henkilölle kyseinen lohikakku on?
Pia: lounasnälkään 4-6 hengelle ja pikkupalaksi kahvin kanssa noin 8-10 henkeä. ?