Herkullinen poropiirakka resepti pakkaspäiviin

Herkullinen poropiirakka on yksi omista pravuureistani ja se maistuu taivaalliselta etenkin viimepäivien pakkasilmoilla. Piirakasta riittää neljälle isoon nälkään tai kahdeksalle pikkupurtavaksi esim kahvipöytään tai iltapalaksi. Jos poropiirakkaa sattuisi jäämään yli, mitä yleensä ei meillä ole tapahtunut, säilyy se hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään ja maku sen kuin paranee! 🙂 Poimi resepti talteen blogista ja kokeile!

Herkullinen poropiirakka resepti Omakotivalkoinen

Herkullinen poropiirakka

Ainekset (8 annosta)

Pohja:

 • 1 pkt (400g) piirakkataikina suolaiseen leivontaan (pakaste)

Täyte:

 • 1,5 pkt (150g) poron kylmäsavupaistia
 • 1 kpl (200g) purjo
 • 1dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (persilja, oregano, timjami)
 • 1ps (150g) emmentaljuustoraastetta

Munamaito:

 • 3 kananmunaa
 • 1 tlk (2dl) Flora Kevyt ja paksu ruokakermaa
 • 1dl maitoa
 • ripaus suolaa ja mustapippuria

Poropiirakan valmistusvaiheet:

Valmistusaika noin 45 min

1. Peitä irtopohjavuoan, jonka halkaisija noin 26cm, pohja leivinpaperilla. Kauli sulatetut taikinalevyt pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä tai jauhoitetulla pöydällä ja nosta levy kaulimen avulla varovasti vuokaan.

2. Painele taikinalevy huolellisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla 200°c noin 10 minuuttia.

3. Leikkaa savuporoviipaleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo sekä yrtit. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon puolet juustoraasteesta.

4. Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla tai vispilällä. Sekoita joukkoon ruokakerma, maito ja loput juustoraasteesta. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

5. Levitä poro-purjoseos tasaisesti esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle munamaito. Jatka paistamista uunin keskitasolla 200°c noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.

Anna jäähtyä ja jämäköityä vähintään vartin verran ja tarjoa lämpimänä raikkaan lisäkesalaatin kera.

Ihanaa sunnuntaita kaikille & huomiseen!


Lue myös: ➤ 3 minuutin vegepaistos

4 kommenttia “Herkullinen poropiirakka resepti pakkaspäiviin

  1. Arska: leivinpaperi on vuoan pohjalla hyvä siksi että palat leikkaantuvat siististi irti. Reunat saa nätisti vaikka veitsen avulla irroitettua jos ovat jääneet paikoitellen kiinni vuokaan, mutta pohjasta se ei helpolla onnistu. Reunoista tulee myös rapeammat ja saavat hieman kullanruskeaa väriä, näyttää herkullisemmalta ja suutuntuma on parempi. Poron kylmäsavupaistia saa tietääkseni aikalailla jokaisesta keskivertotason ruokakaupasta. Minä ostan useimmiten Pirkka-merkkisenä mutta myös S-ketjusta löytyy. 🙂

 1. Hei! Ethän ole ainakaan tässä kuvassa olevassa piirakassa käyttänyt irtopohjavuokaa,miksi pitäisikään? Olen vuosia tehnyt poropiirakan tällaiseen lasivuokaan,joka sinullakin kuvassa on.Joskus,kun haluan piirakkaan raikkautta laitan siihen purkkipersikan lohkoja. Ps.Aallon erikoiserän maljakoita näytti vielä loytyvän kaikissa väreissä.Nythän jäsenenä saa vielä -30% alennuksen. Mukavaa kevään jatkoa koronasta huolimatta.

  1. Taina: nyt oli lasivuoka käytössä, mutta irtopohjavuoka on minusta parempi ja piirakan saa kauniimmin esille. 🙂

   Maljakoita tuli toinen erä juuri myyntiin, ensimmäinen meni ennätysvauhdilla enkä kyllä ihmettele. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *