Eilisessä postauksessa vihjailemani äitienpäivän herkkuyllätys meni täydellisesti nappiin ja suussa sulavat herkut kävivät erinomaisesti kaupaksi kaikille äitini kahvipöydässä istuneille. Tarjolla oli ruohosipuli-tuorejuustolla kuorutettua savuporo-kinkku-voileipäkakkua sekä kaksi keksipohjaista juustokakkua, joiden mauiksi valitsin kokeellisesti kuningatarmarjat sekä aurinkoiset hedelmät.
Äitienpäivän kakkutarjoilu
Äitienpäivän kunniaksi leipomani kakkujen makumaailmat syntyivät lasten Piltti-sosepurkeista ja maustetusta tuorejuustosta Vappubrunssi-postauksessani ollutta sitruunaisen mango-juustokakun ohjetta noudattaen.
Kuningatar-kakun täytteenä käytin Créme Bonjourin Kuningatar-tuorejuustoa ja kiilteenä Piltin Kuningatarsosetta. Päälle ripottelin eilisestä Äitienpäivän herkut -postauksesta tuttua Dr.Oetkerin pakastekuivattua vadelmarouhetta.
Aurinkoisessa hedelmäkakussa käytin täytteenä appelsiini-tuorejuustoa ja kiilteessä nesteenä luomuappelsiinimehua, joka yhdessä liivatteen kanssa sekoitettiin Piltin Aurinkoinen-hedelmäsoseen joukkoon.
Joskus sitä yllättää itsensäkin huomatessaan innostuneensa ihan uudenlaisista asioista, kuten vaikkapa kokkailusta ja leipomisesta. Onneksi grillikausi käynnistyy heti ensi viikolla, kun kesäkeittiöni saapuu ja säätkin tuntuvat suosivan viimein ulkoruokailua.
Ihanaa iltaa kaikille!
Seuraa myös somessa
Vau, hienoja kakkuja – olet taitava!
N: Äidiltä opittu taito tuo koristelupuoli. 🙂 Pienempänä aina sain koristella kakkuja ja äiti opetti miten marsipaaniruusukkeita ja vastaavia juttuja tehdään.
Ihania,kauniita herkkuja!!mitkäs tuolit tuolta pilkistää:0?
Nanna: Minun äitin tuolithan ne, ovat iäsyyden vanhat ja moneen kertaan maalatut. 🙂
Teitkö tuon voileipäkakun myös?