Parvekeella osa 1 – Kesäkeittiö saapui!

Muurikan kesäkeittiö saapui tänään posteljoonin kotiinkuljettamana ja siinä se viimein on – kotigrillaajan unelma kaikilla höysteillä. 🙂 Edellisestä ikiomasta grillistä aika jätti jo monta vuotta sitten ja sekin oli pieni parinkympin hintainen sähkökäyttöinen minigrilli, jonka vastukset eivät montaa kesää kestäneet. Nyt kelpaa grillipippaloita pitää ja meillä todennäköisesti siirrytäänkin vallan ulkoruokailun pariin nyt kun säätkin sen sallivat. 🙂

kesakeittio_Omakotivalkoinen_15052017_30

Kesakeittio_Omakotivalkoinen_15052017_29

Kesakeittio_Omakotivalkoinen_15052017_30

Kesakeittio_Omakotivalkoinen_15052017_30

Kesakeittio_Omakotivalkoinen_15052017_30

Kesäkukkiakin pari kipaletta tänään ostin ja laittelen ne parempiin ruukkuihin ja multiin kun tyttö kohta lähtee iltapesuille ja nukkumaan. Ah, kesä… se on viimein saapunut! 🙂 

Kivaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

8 kommenttia “Parvekeella osa 1 – Kesäkeittiö saapui!

 1. Sama grilli kuin meillä pultattuna kesäkeittiön tasoon – tosi hyvä! 🙂 Ollaan tykätty tosi paljon yhtä asiaa lukuun ottamatta, jonka vuoksi kyllä suosittelen miettimään sijaintia uudelleen. Tuo ikkuna ei meinaa montaa puhdasta hetkeä näe grillin takana, muurikkagrillissä kun ei ole ylös ja taakse nousevaa kantta, joka suojaisi roiskeilta pihvejä/grillattavia käännellessä ja paistaessa. Tuo grilli roiskii joka paikkaan, joka oli vähän epämiellyttävä yllätys, mutta meillä ei niin haittaa, kun on ulkona kuitenkin. Meillä on grilli aitaa vasten ja kiinnitettiin muovinen iso ja musta alusta aitaan grillin taakse, sillä ekan grillauksen jälkeen oli seinä puolen metrin korkeudelta ihan roiskeissa! Samoin tasot. Ja terassin lattia. Niitä ei ollut kiva siivota… olenkin jo miettiny josko tänä vuonna lisäisi jonkun suojan terassillekin grillin eteen… joku sellainen metallilaatta vaikka, niinkuin takkojen edessä. Ei joku makkara tietty mitään roiski, mutta jos pannulla on öljyä tai marinadia, niin avot. Aika vähän nimittäin tuota irrallista kantta tulee ainakin meillä käytettyä. <br />
  <br />
  Toivottavasti en latistanut grillailu-intoa, totesin vain itsekseni Ou nou! Sillä näin sieluni silmin tuon ikkunan täyttyvän ekan paiston yhteydessä rasvaroiskeista puoleen väliin….! 🙂

  1. Heidi: Tässä juuri mietin kumpi on helpompi puhdistaa, ikkunalasi vaiko tuo istuinryhmän takana oleva harmaa teräslevyseinä, joka imee rasvat itseensä ikävän tiukasti. Seinässä on useasta pyyhinnästä huolimatta edelleen vuosia vanhat rasvaroiskeet nähtävillä… Tuota täytyykin nyt puntaroida ihan ajatuksella ennen kuin pistän piffit tulille. :)<br />
   <br />
   Siivoaminen on hyötyliikuntaa parhaimmillaan, et lannistanut grillifiiliksiäni yhtään. 😀 😀 Meillä onneksi tehdään vähän vähemmän lihaa ja enempi kasviksia ja folionyyttejä, joten toivon että rasva ei roisku kovin pitkälle… sen verran pieni on parvekekin. 😀

 2. Voi mikä ihanuus parvekkeellesi on saapunut ; ) Toivottavasti esittelet sen tarkemmin pikaisesti. Täälläkin olisi tarvetta uudelle grillille.

  1. päivikki: Esittelen sen heti viikonloppuna kun järkkään ekat grillipirskeet ja saan ensikosketuksen kesäkeittiöni ruoanvalmistuskykyihin. 🙂 Postausta tulossa siis takuulla! 🙂

 3. Ah, kesä on niin ihanaa aikaa: aurinko, valo, vihreys… Ja noilla grillikamppeilla kelpaa kyllä grillata (ainakin näin kuvia katsomalla sen päättelen). Onko toi muuten parveke vai terassi? Kuitenkin on hieno värimaailma ja kesäiset kalusteet, ihana 😀 &hearts;

  1. Jasmina: Sanos muuta, ihana auringonpaiste ja ensimmäiset pörriäisetkin jo lentelevät. 🙂 Meillä on ihan vaan parveke, lasitettu sellainen viidennessä kerroksessä. 🙂 Tilaa ei ole paljoa, mutta sopivasti kesäolohuoneeksi jossa voi nyt myös kokkaillakin. 🙂

 4. Tuollaisen minäkin haluaisin!! Nam! Meidän taloyhtiössä on parvekegrillaaminen äskeisen parvekeremontin jälkeen kuitenkin kielletty, joten grilliä ei siis meille tule. No, vältytään noilta Heidin mainitsemilta rasvaroiskeilta ja siivoamisilta, mutta herkutkin jäävät syömättä. 🙂

  1. SailaKoo: Grillauskielto on kurja, mutta toisaalta sen ymmärtää kun remontti on kuitenkin aika tyyristä puuhaa. Nuo rasvaroiskeiden siivoamiset ovat inhottavaa puuhaa, varsinkin jos grilli on tiiliseinän läheisyydessä. Tiiltä ei meinaa saada puhtaaksi millään, eikä tämä minunkaan teräslevyseinäni liian helppo puhdistettava. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *