Kaiken sen arvoista… Bambulattia, valolista & uusi sohva!

Ai ihanuus mikä tunne kun koti alkaa askel askeleelta olemaan valmiimpi. Valolistan maalaaminen on vielä edessä ja väliovet puuttuvat, mutta muilta osin eteinen-keittiö-olohuone on valmis sisustettavaksi viimeisintäkin yksityiskohtaa myöten…

Sisustusremontti valmis - Uusi lattia, sohva ja kaunis valolista Omakotivalkoinen
Sisustusremontti valmis - Uusi lattia, sohva ja kaunis valolista Omakotivalkoinen

Olohuoneen sisustuspuoli saattaa kuitenkin viedä oman aikansa, sillä sohvapöytäni ei istu Söderhamn-sohvan eteen kovin kivasti. Myös seinällä ollut musta Flos-valaisin saattaa joutua siirtymään toiselle seinälle, sillä valolista ei kaipaa allensa toista seinävalaisinta.

Harkinnassa onkin että ostaisin Ikeasta Söderhamn-divaanimoduulin tuohon sohvan rinnalle itsenäisesti aseteltuna ja kenties ilman selkänojapalaa. Tällä tavoin saisin olohuoneeseen hieman japanilaishenkisyyttä. Sohvapöytäkin sopisi silloin ehkä paremmin kalustekokonaisuuteen…

Kyllä tämä on ollut kaiken arvoista. Jokainen parkettia irti repiessä vuodatettu hiki- ja veripisara, seiniä maalatessa saadut selkäkipukohtaukset ja sotkun keskellä koettu hermoromahdus ovat unohtuneet kaunista bambulattiaa, valolistaa ja uutta sohvaa tuijotellessa. ♥

Leppoisaa lauantaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

18 kommenttia “Kaiken sen arvoista… Bambulattia, valolista & uusi sohva!

 1. Onpa jännä miten seinät näyttävät selkeän harmailta nyt tuon valolistan kanssa, vaikka paperin-valkoiset ovat. Onko se mielestäsi ihan hyvä homma? Harmaa on kaunis väri, joten mikäpä siinä ?

  1. Anski: valaistuksella saa muutettua kodin sävymaailmaa ja se oli tarkoituksenikin. 🙂 Tunnelma syntyy tavaran sijaan valon avulla ja voin itse päättää valon kirkkauden ja lämpötilan oman fiiliksen mukaan. Päivänvalo on puhtaanvalkoista valoa jolloin koti on kauniin kirkas ja hyvin valkoinen, lämpimmämmät sävyt tekevät kotiin beigen ja harmaan vivahteita säädöistä riippuen. Iltaisin valon saa ihan minimille, jolloin valolista hohkaa oranssia auringonlaskun kaltaista oranssia hohdetta. ❤

  2. Tuota katsoin itsekkin että valolistaseinä näyttää harmaalta vaikka on päivä kirkkaimmillaan. Luulin jo että olit Miia sen maalannut. Ikkunaseinä taas näyttää valkoiselta. Sohva ja jakkara korostuvat kivasti ”harmaata” seinää vasten!

   1. Minna: Valo ulkona on hieman hämyisä ja sävyltään sininen, se ei ihan riitä valaisemaan sisätiloja. Hyvin kirkkaalla säällä valolistan valoa ei juuri huomaa (silloin tosin ei valaisinten tarvitse päälläkään olla), mutta juuri näin talviaikaan kun on paljon pimeää ja pilvistä päivälläkin niin tuo valolista tuo palan aurinkoa sisätiloihin. <3

 2. Wau, arvostan kuinka reipas olet, saat kyllä todella upeita muutoksia aikaan, ja on hienoa seurata kuinka ammattitaitoisesti teet ja suunnittelet itse muutokset. Tähän ei kaikki pysty eikä kaikilla ole silmää tai osaamista. Tykkään tyylistäsi, olet pro, sanokoon muut mitä tahansa!

  1. Hanna: Tuo valolista on ihan mieletön, sen avulla koko koti henkii nyt täysin erilaista tunnelmaa kaikkeen vanhaan verrattuna. 🙂 Yksikään pöytä- tai tunnelmavalaisin ei ole aikaisemmin saanut aikaan niin kaunista valoa kuin tämä seinää kiertävä valolista. <3

 3. Kiitos Miia! Piti tulla ihan erikseen kiittämään sinua vanhemmasta postauksessa ikkunan karmien ja väliovien maalauksesta! Minua on jo vuosia ärsyttänyt meidän väliovien ja ikkunankarmien keltaisenkermainen sävy. Blogistasi löysin maalivinkin Clasohlsonin maaliin, jonka sävy natsaa nyt yksien ikkunankarmien maalauksen jälkeen täydellisesti meidän seinien väriin. Urakka tulee olemaan valtava, mutta JES saan tuon hirveän sävyn piiloon vihdoin!! Toivottavasti myös väliovet onnistuvat tasaisesti 🙂

  1. Maalari: Clasun maali on ihan huippu, vaahtomuovisella telalla (peilioviin pieni, laakaoviin ilman uurteita suuri) saa todella siistiä ja sileää jälkeä. 🙂

 4. Hei Miia
  Onpa kaunis tuo valolista. Vielä kun ehdit sen maalata seinän väriseksi niin ihan täydellinen. Pidän myös sohvasta. Kokonsisuudesta tulee varmasti hyvä, kun saat kaikki valmiiksi, viherkasvit ja muut kodikkuutta lisäävät elementit paikoilleen. Todellakin kannatti, vaikka hermoromahdus kuulosti aika pahalta. Toivottavasti oli ”hermoromahdus” eikä mitään pahempaa.

  1. Raili: Ei sentään todellinen hermoromahdus. 😀 Lievä hermopaine vaan kun tämä arki 7vuotiaan kanssa rempan keskellä oli himppasen haastavaa hetkittäin. 😀 😀

 5. Oi miten ihanan näköinen muutos. Valo oikein hehkuu näissä kuvissa.
  ja tuo lattia on aivan super. Pidän minimalistisesta tyylistäsi.
  Toivottavasti sohvapöytä ongelma ratkeaa.
  Kaipailin sitä sydän-painiketta,mutta kun en löytänyt, niin piti ihan kirjoittaa 🙂

  1. Tarja: Sydän-painike poistui sivustouudistuksen myötä, mutta kenties myöhemmin saamme vastaavanlaisen painikkeen takaisin. 🙂

   Sohvapöydän suhteen en ole vielä tehnyt suunnitelmia sen enempää kuin että harkitsen Söderhamn-divaanimoduulin ostamista. Tässä on parhaillaan niin monta rautaa tulessa etten ole ehtinyt niin paljoa keskittyä sisustuspuoleen kuin olisin tahtonut. Odotan innolla että pääsen jakamaan teille uutisia siitä mitä ensi vuosi tuokaan tullessaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *