Solo Sokos Hotel Estoria -designhotelli & Tallinn Design Festival 2018

Kaupallinen yhteistyö: Solo Sokos Hotel Estoria

Virolainen design valloittaa maailmaa kekseliäisyydellään ja tällä viikolla on loistava mahdollisuus lähteä tutustumaan virolaisen muotoilun innovaatioihin Tallinnan Designfestivaaleille. Festivaaleja vietetään 10.-16.9. ja festivaalipaikkoja nousee eri puolille kaupunkia. Teemana on ”Ihmisten kaupungit”, jonka myötä kaupunkisuunnittelijat ja arkkitehdit esittelevät ideoitaan, joita he ovat luoneet kestävämmän ja humaanimman kaupunkimiljöön puolesta. Maksimaalisen elämyksen tarjoaa tietysti design- ja tarinahotelli Solo Sokos Hotel Estoria, jonka sisustuksessa on tuotu esiin virolaista osaamista ja muotoilua.

Solo Sokos Hotel Estoria Tallinna kokemuksia

Designkulttuuria Virossa

Olen kahdesti käynyt designkulttuurimatkalla Virossa ja suosittelen suurella lämmöllä tutustumaan paikallisen muotoilun monimuotoisuuteen. Virolainen design yhdistää funktionaalisuuden rohkeaan leikkisyyteen ja tarjoilee mielenkiintoisia, raikkaita ja uudenlaisia ideoita kodin sisustamiseen.

Hotellina Estoria on Tallinnan parhaimmistoa ja henkilökohtaisesti itselleni ehdoton ykkönen. Hotellihuoneet ovat kauniisti sisustettuja, kodinomaisia, iloisen värikkäitä ja viihtyisiä. Pisteenä iin päällä on maailman paras sänky, jossa aktiivisuusranneekkeeni unianalyysinkin mukaan nukuin paremmin kuin kotona. 🙂

Solo Sokos Hotel Estoria Tallinna kokemuksia

Designhotelli Tallinnassa

Solo Sokos Hotel Estorian jokaisesta kerroksesta löytyy kolme oleskelutilaa, joista suurin aukeaa heti hissikäytävän päästä. Tässä lounge-tilassa on kahvikoneen ja tarjoilujen lisäksi monipuolinen valikoima designkalusteita. Seinällä oleva näyttävä oranssi hylly on palkitun suunnittelijan Jaanus Orgusaaren COMB-kirjahylly.

Solo Sokos Hotel Estoria Tallinna kokemuksia

CUSTO-linnatuoli

Kärt Kukkurin CUSTO-linnantuoli on lukemiseen luotu meluton paikka, jossa kahvikupin voi helposti asettaa sitä varten suunnitellulle pikkupöydälle. Estorian lounge-tiloissa tuolin viereen on asetettu kirjahyllyllinen maan parhaiden kirjailijoiden kirjoja sekä Viroa ja Tallinnaa esitteleviä teoksia, joten lukuelämystä on tässä tuolissa lähes mahdotonta vastustaa.

Solo Sokos Hotel Estoria Tallinna kokemuksia

Triviaa seinällä

Oleskelutiloista ja hotellihuoneista löytyy seinälle kehystettyä triviaalitietoa Virosta ja sen historiasta. Tiesittekö että Viron omaa sanomalehteä Estonia Dailya julkaistiin Ruotsissa jo ennen kuin lehti rantautui omaan kotimaahansa? Tai että Virossa on maailman eniten sähköautoja ja niiden latauspisteitä väkilukuun suhteutettuna? Tämä ja monta sataa muuta mielenkiintoista tarinaa on löydettävissä hotellin tiloista.

Solo Sokos Hotel Estoria Tallinna kokemuksia

Kävelymatkan päässä kaikesta

Solo Sokos Hotel Estoria on kävelymatkan päässä satamasta ja säiden salliessa suosittelen kävelemään L-muotoisen matkan hotellille. Matkanvarrelta löytyy historiallinen ja upeasti remontoitu Rotermannin kauppakortteli lukuisine pienine putiikkeineen ja ravintoloineen. Suosittelen myös tutustumaan Tallinn Design Housen ja Homeartin valikoimaan – aivan ihania paikallisia sisustus- ja designtuotteita korttelin kupeessa!

Jo kolmattatoista kertaa vietettävän Designfestivaalin uutuus on Viru Keskuksessa pidettävä virolaisen designin näyttely. Estoriasta pujahdat kätevästi sisäkautta suoraan Viron parhaan muotoilun äärelle.

Designlöytöjä voit tehdä myös Hotel Estoriassa avautuneesta virolaisen designin pop-up storesta, jossa myydään Bruno-muotoilupalkinnon saajaksi ehdotettuja keksiliäitä ja kauniita designesineitä.

Solo Sokos Hotel Estoria Tallinna kokemuksia

Vaikka Tallinna on kaupunkina pieni, on nähtävää ja koettavaa silti runsaasti. Designfestivaalitapahtumien ja shoppailumahdollisuuksien lisäksi kannattaa lähteä kävelylle Vanhan kaupungin keskiaikaisiin kivikortteleihin. Kiireetöntä ja edullista minilomaa kaipaaville suosittelen lämpimästi Solo Sokos Hotel Estoriaa ja yöpymistä kauniin kaupungin sykkeessä! ♥

Lisätietoa Estorian tarjonnasta ja Designfestivaaleista löydät täältä → hotel-estoria-designfestival

Inspiroivaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ps. Virolaista designia löytyy myös Habitare-messuilta! Mukana on mm. Woolish, joka valmistaa moderneja ja leikkisiä neulottuja sisustustuotteita sekä startup-yritys Noa design joka vuorostaan esittelee meille puukuidusta valmistettuja valaisevia seinä- ja kattopaneeleja sekä 3D-koristelaattoja.

 * * *

The XIII Tallinn Design Festival will be held from 10 to 16 September 2018. The theme of this year’s major design event is ”Human Cities”. Designers, architects, urbanists, and planners are committed to ensuring a more sustainable and human-friendly urban environment. And what would be more inspiring than spending the night at Solo Sokos Hotel Estoria – the unique story-telling hotel that presents the masterpieces from the Estonian designers.

Every room in Solo Sokos Hotel Estoria tells a little story about Estonian history and the luxurious bed, developed by NASA, is perfect for a good night’s rest. Estoria is a truly unique example of a modern hotel where uncompromising comfort, cosiness, privacy and local design are match made in heaven! ♥


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “Solo Sokos Hotel Estoria -designhotelli & Tallinn Design Festival 2018

  1. Tallinnanahan on iso ja laaja kaupunki. Useasti olen siellä vietaillut ja aina löytyy jokin uusi kohde, missä piipahtaa. Vanha kaupunki ei toki valtava ole, vaikka nähtävää riittaa.

    1. Ellu: kooltaan Tallinna ei ole suuri mutta nähtävää ja koettavaa siellä on todella paljon. Viikonlopun aikana ehtii kiertämään koko Tallinan ja Vanha kaupunki on aivan ihana, siellä vietimme melkein koko päivän maisemia ihaillen ja historiaan tutustuen. Ihana se italialaishenkinen ravintola Vanhan kaupungin keskiaukiolla, yksi lemppareistani. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *