Yrittäjän arki – Rohkeus, luovuus, innokkuus, periksiantamattomuus ja korkea stressinsietokyky

Olen ollut 18-vuotiaasta asti työelämässä ja palkkatyöläisenä puurtanut monenlaisissa työtehtävissä mm. muodin, b2b-myynnin ja markkinoinnin parissa. Olen aina ollut kiinnostunut oppimaan uutta ja hyvinkin rohkeasti tarttunut minulle tarjoutuneisiin mahdollisuuksiin. Olen jo pitkään ollut mukana yritysmaailmassa, mutta vasta viime vuonna heittäydyin täyspäiväiseksi yrittäjäksi, mikä on osoittautunut yhdeksi elämäni parhaista päätöksistä!

Bloggaamisen myötä pääsin kokeilemaan sivutoimista yrittäjyyttä ja palkkatyöni rinnalla olen pyörittänyt blogiani kohta 8 vuotta. Viime vuonna heittäydyin täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja vuodenvaihteessa solmin vanhan työnantajani kanssa yhteistyösopimuksen yritykseni nimiin. Bloggaamisen ja vaikuttajamarkkinoinnin ohella teen edelleen myös näitä muun alan töitä, mutta nykyisin toimin työntekijäsuhteen sijaan laskuttavana kumppanina ja toimin itse omana työnantajanani – ihana vastuu ja vapaus!

Omakotivalkoinen kotitoimisto olohuoneessa

Yrittäjyydessä on valtavasti etuja perinteiseen palkkatyöhön nähden, mutta toki myös enemmän vastuuta ja haasteita. Kukaan ei tee mitään puolestani ja sairastella ei juurikaan kannata, sillä työt eivät odota tekijäänsä. Sovituista deadlineista on pidettävä aina kiinni, vaikka olisi pää kainalossa.

Toisaalta voin rytmittää itse päiväni ja halutessani lähteä lounasaikaan vaikka kuntosalille hikoilemaan ja hakemaan extrabuustia energiatasoihini. Myöskään työmatkaan ei kulu aikaa, sillä osan työtehtävistä teen kotona ja loput pienessä toimistotilassa ihan tässä kodin lähellä, jonka neliöt ja kulut jaan toisen naisyrittäjän kanssa puoliksi.

Skandinaavinen sisustus olohuone mustavalkoinen keltaiset ruusut omakotivalkoinen

Yrittäjänä olen luova ja ahkera, ja suhtaudun jokaiseen toimeksiantoon ja työtehtävään intohimoisesti. Oman kodin sisustukseen ja arkielämään painottuva Oma Koti Valkoinen -blogini on yksi osa yritykseni liiketoimintaa ja lisäksi teen vanhan työpaikani työtehtäviä sekä oman blogini ulkopuolisia markkinointiin liittyviä projekteja eri yrityksille sisällöntuotannosta kampanjasuunnitteluun.

Yrittäjän työpäivät ovat pitkiä ja yksinäisiä, ja kodin toimiessa työpaikkana on välillä vaikea osata laittaa tietokone kiinni ja rentoutua. Tätä olen onneksi saanut harjoitella jo pitkään, sillä työsuhteeni muuttui pari vuotta sitten etätyöksi työnantajani suljettua toimistotilansa ja ainoa ihmiskontaktini oli puhelu kollegalle, joka hänkin omasta kodistaan käsin työskenteli. Omasta työrauhasta on tietysti myös hyötyä ja minulle on tärkeää että inspiraatio ja luovuus saavat virrata ulos vapaasti ja häiriöttömästi. Yksintyöskentelyyn tottuneena suuri avokonttori olisi minulle nykyisin painajainen, vaikka työyhteisön eläväisyyttä ympärilleni välillä kaipaankin.

Valkoinen sisustus minimalistinen koti skandinaavinen design

Tälle vuodelle on jo valmiiksi sovittu monta mielenkiintoista projektia, joista ainakin osan tulette näkemään täällä blogissa. Rohkeutta, luovuutta, innokkuutta, periksiantamattomuutta sekä korkeaa stressinsietokykyä tarvitaan joka päivä. Yrittäjyyden parhaita puolia onkin mm. se että voin tehdä päätöksiä hyvinkin nopealla aikataululla ja lähteä mukaan erikoisempiinkin yhteistyöehdotuksiin, sekä olla itse aktiivisena osapuolena kehittelemässä erilaisia yhteistyökokonaisuuksia sekä omassa blogissani että sen ulkopuolella… 🙂

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

8 kommenttia “Yrittäjän arki – Rohkeus, luovuus, innokkuus, periksiantamattomuus ja korkea stressinsietokyky

  1. Emilia: Kiitokset! 🙂 Otsahiukset on onneksi niin pitkät että “bad hair dayn” aikaan ne saa näppärästi kammattua taakse hiuslakan avulla. 🙂

 1. Yrittäjyytesi ydinalueita on kirjoittaminen. Kannattaa siis kiinnittää oikeinkirjoitukseen huomiota.

  “…loput pienessä toimistotilassa ihan tässä kodin lähellä, jonka neliöt ja kulut jaan toisen naisyrittäjän kanssa puoliksi.”

  Jonka-sanan tulisi viitata sanaan toimistotila. Nyt se viittaa sanaan lähellä 😉 Esimerkiksi näin: …ihan tässä kodin lähellä sijaitsevassa pienessä toimistotilassa, jonka neliöt ja kulut jaan toisen naisyrittäjän kanssa puoliksi.

  1. Kielioppi: Onneksi en ole copywriter. 😀 Omassa blogissa kirjoittaminen on rennompaa enkä viilaa täällä samalla tavalla pilkkua kuin muissa kirjoitustehtävissä. Samalla tavalla jatkan bloggailua kuin tähänkin asti, eli rennolla otteella eteenpäin sano mummo lumessa. 🙂

 2. Kiva tietää, että blogi jatkuu! Ajattelinkn jossain vaiheessa että oletkohan yrittäjä koska sllaiseksi selvästi sovit. Tsemppiä arkeen <3!

  1. MiraP: Kiitokset! 🙂 Paljon on hyviä puolia yrittäjyydessä ja tuntuu kyllä ihan omalta tämä yrittäjyys-aspekti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *