Arkiannos kotia

Koti pysyy meillä siistinä aika vaivattomasti ja jos jokainen korjaisi jälkensä, olisi meillä siistiä aina. 😀 Arkipäivät ja viikonloput eivät juurikaan eroa toisistaan nyt kun menoja ei ole. Ainut eroavaisuus on oikeastaan se, etten viikonloppuisin tee kuin välttämättömimmät arkiaskareet ja muuten otan lunkisti ja laiskasti. Tässä arkiannos kotia ei-niin-tiptop-tilassa.

Arkea kotona ja keittiössä Omakotivalkoinen
Arkea kotona ja keittiössä Omakotivalkoinen

Baarituolit piilossa

Keittiön tasot pysyvät kiireenkin keskellä suhteellisen siistinä, mutta samaa ei voi sanoa saarekkeen ääressä olevista baarituoleista, jotka keräävät päälleen kaikenlaista rompetta ja vaatetta etenkin näin talven kerrospukeutumisen aikaan.

Myös saarekkeen viereen kylpyhuoneesta nostettu pyykkiteline seikkailee säännöllisesti eri tiloissa ja on hyvin tavanomainen näky yleensä olohuoneen puolella.

Arkea kotona ja keittiössä Omakotivalkoinen

Missä on siivoussuihke?

Mies läikytti aamulla kahvia pöydälle ja siivoamisen jälkeen oli laittanut siivoussuihkeen yrttipurkkiin. Hän ajatteli kai että purkissa tyhjänä ollut puolisko kaipasi täytettä ja toteutus olisi muuten ollutkin ihan hyvä, jos ei purkissa olisi yrttien takia vettä pohjalla. 🙂

Arkea kotona ja keittiössä Omakotivalkoinen

Simsalabim – Itse ohjautuva imuri

Ja tässä vielä pyykinkuivaustelineenäkin satunnaisesti toimivat baarituolit, joihin todella kätevästi sujahtaa miehen ja tytön takit sekä toppahousut, kun eivät henkariin asti jaksa ripustaa.

Oven edessä lattialla makoileva imuri on vuorostaan minun jäljiltä ja akun loputtua laskin sen laiskana tasan niille sijoilleen, ikäänkuin se siitä itsestään telakoituisi virtaa hakemaan jotta voisin imuroida loppuun. 😀

Arkea kotona ja eteisessä Omakotivalkoinen

Pikasiivousvinkki: Ovi kiinni!

Eteisen yleisilme siistiytyy muuten melkoisesti kun välioven sulkee. Tummunut tamminen ulko-ovi kun ei silmiä hivele kauneudellaan.

Arkea kotona ja keittiössä Omakotivalkoinen
Arkea kotona ja keittiössä Omakotivalkoinen

Pieniä iloisia asioita

Makuuhuoneen suuntaan on sentään ilo katsella upean auringonpaisteen ja siisteyden ansiosta. Lakanat toki ovat ryppyiset ja pesuakin kaipaavat, mutta muutoin yleisilme on viihtyisä ja siisti.

Arkea kotona ja keittiössä Omakotivalkoinen

Palvelusväki lomalla

Alunperin ajatus oli kuvata kotia perinteiseen tapaan rajaamalla ”häiriötekijät” pois kuvista, mutta mies oli himppasen yhteistyökyvyttömällä päällä tänään. 😀 Treeninsä jälkeen hänellä oli tottakai karmiva nälkä ja kun ruoka oli syöty, piti nanonopeudella raahautua huilaamaan sohvalle – #palvelusväkikorjaa

Arkea kotona ja keittiössä Omakotivalkoinen

Bloggaajan arki

Halusin ottaa kivan kuvan takasta, mutta mies oli löytänyt niin lokoisan asennon ettei mitenkään voinut siirtää jalkaansa pois tieltä…

Arkea kotona ja keittiössä Omakotivalkoinen

No mikäpä siinä, ei hätiä mitiä sillä kuvakulmaa vaihtamalla jalka katoaa näkyvistä… Peace että silleensä! 😀

Leppoisaa lauantaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

18 kommenttia “Arkiannos kotia

 1. Meillä on tällä hetkellä samanlainen tilanne täällä kotona, että epäsiistiä on. En ole viikkoon jaksanut tehdä yhtään mitään, koska sain ikäväkseni koronan. 🙁 Se on vienyt voimat täysin ja pääkipu on ollut valtava. Neljän lapsen kanssa yksin karanteenissa kipeänä, ei paljon kiehdo siivoaminen ja järjestelmällisyys. Ahistaa kyllä todella paljon kotona liikkua tällä hetkellä. Jospa sitä ensi viikolla jaksais siivota ja saan yhden lapsistani jo laittaa kouluun, muiden kanssa vielä kotona oleskelua sinne ensi sunnuntaihin. Selvisin onneksi tästä kulkutaudista.

  1. Pitju: kotoilussa on omat hyvät puolensa mutta myös huonot vaiheensa, meilläkin oli tuossa tammikuussa vastaava tilanne kun itsellä kädet sökönä ja tyttö oli päänsäryn takia kotona pari päivää. Kaaos oli nopeasti kasassa. Siivoilla onneksi ehtii kun vointi on parempi, ja kuten vanha sanonta kuuluu – sotku ei siivoamalla lakkaa tulemasta. 🙂 Halaus sinulle ja paljon tsemppiä! ❤️

 2. Hei!Haluaisin itsellekkin pienen ruokapöydän,mutta olen miettinyt,että missä silloin syötte,kun olette kolmestaan tai haluat esim.sunnuntaina kattaa pöydän kauniisti teille jotta voitte syödä yhdessä tai silloin jos joskus vaikka harvoinkin joku vieras olisi teidän kanssa kahvipöydässä?

  1. Taina: meidän pöydän ääressä syödään myös kolmeen pekkaan. Otan silloin kahden selkänojallisen tuolin rinnalle jakkaran käyttöön. Kukkia tai kynttilöitä en pöytään laita silloin kun lautasia ja laseja on kolmelle. 🙂

  1. Ulla: kiva että tykkäsit. 🙂 Tälläiset arkipostaukset on mukavia välillä. 😀

  1. Mahtava postaus! Vihdoin näemme sitä oikeaa arkirealismia myös sinun blogissasi! ? En sano tätä siis pahalla, vaan välillä kyllästyttää (muidenkin bloggaajien) liian steriilit ja tarkasti asetetut tavarat blogin kuvissa. Miehen sukkajalka-kuva oli paras! ? Tästä sainkin ajatuksen siivouspäivälle, arkisin itse taas en jaksa panostaa siisteyteen töiden takia mutta viikonloppuisin on pakko siivota. Kivaa sunnuntaita sinulle! ?

   1. Terhi: meillä ei tosiaan aina ole nurkat tiptop ja välillä tälläiset postaukset ovat poikaa. 😀 Nopeasti saa toki siistiä kun vaan ryhtyy toimeen mutta aina ei jaksa. Satunnainen epäsiisteys ei haittaa kun tietää että ne saa nopsasti järjestykseen.

    Mies oli eilen vitsikkäällä tuulella ja hauskasti vertasi jalkaansa HAYn puiseen käteen, joka oli pari vuotta sitten tosi in ja näkyi monessa blogissa ja kodissa – jos kerran käsi kelpaa somisteeksi niin miksei jalkakin ja sukkakin oli vielä sopivasti sisustukseen sopivan harmaa. 😀 😀

  1. Q: ei ole säilytysratkaisusta kiinni, ikävä kyllä. 😀 Vaikka tilalla olisi tavanomainen vaatekaappi, ei miehen ja tytön takit sinne menisi yhtään sen paremmin. Helppoa nääs heittää takki tuohon tuolille ja housut useimmiten on lattialla, eli eivät edes pääse tuolille asti. 😀 Ihan vaan viitsimisestä on kiinni siis. 😀

  1. Lyylinen: se on tuo maaginen pyykkiteline joka tekee viimeisen silauksen lookkiin. 😀 Viikoll kerkiää siivota joten viikonloput saa olla rentoja. Näkisittepä miten tilanteet on kehittyneet sitten eilisen 😀 😀

 3. Onpa hauskoja kuvia.
  Meillä on ehkä 1000 kertaa enemmän tavaraa, olenkin alkanut ottamaan vähän itseäni niskasta kiinni. Yritän päivittäin käydä yhden hyllyn, laatikon jne läpi.
  Aikaa menee keskimäärin vartti, eli ajasta ei ole kiinni, laiska emäntä.

  Nyt on työhuoneeni käyty läpi ja sen lisäksi, kuinka paljon kaikkea lähti on oma juttunsa. Mutta kuinka pienellä vaivalla sitä voi pitää huoneen siistinä. Kun tavaroilla on oma paikka, on peiliin katsomista, jos silmää ei hivele.

  Ihanaa nähdä et ole täydellinen.

  1. Omppu: En todellakaan täydellinen. 😀 Meilläkin elämä näkyy ja sotkua tulee päivittäin. Salaisuus on se että niiden siivoamiseen ei mene kuin pari minuuttia ja jos oikein pahaksi sekasotku pääsee niin silloinkaan ei enää tuhlaannu kokonaisia päiviä kuten ennen vanhaan. En edes muista miten monta vuotta siitä on kun viimeksi on pidetty siivouspäivä, jos siis remonttisiivousta ei lasketa jossa helposti vierähti päivä tai parikin. 🙂 Jokaisella tavaralla kun on paikkansa ja tilaa laittaa ne nopeasti paikoilleen ilman järjestelyä tai änkeämistä, vauhdittuu siivoaminenkin ja olen huomannut etten enää stressaa vaikka joskus olisi kaikki tavarat hujanhajan kun tietää ettei niiden paikalleen laittamiseen ja luuttuamiseen mene kuin hetki. 🙂

 4. Oi, ihanaa sinäkin olet vain ihminen! 😀

  Realismi tuli lohdutuksena tähän omaan elämään, missä etenkin tuo halvatun pyykinkuivausteline pilaa aina koko sisustuksen. 😀 Tän postauksen ansiosta voi lakata tavoittelemasta täydellistä kotia, koska se on vaan hyvän hetken illuusio…

  Miulla on pidempi projekti käydä kaappeja ja laatikoita pikkuhiljaa läpi ja vähentää tavaraa, vaikka en lähellekäään tuota siun tavaramäärä tule pääsemään. Eniten päänvaivaa tuottaa käsityöihmiselle kankaat, langat ym tarvikkeet, kun niitä vaan pitää kaapissa olla, että mitään voi tehdä. Mutta vähennys se on pienikin vähennys!

  Ihanaa se täydellisyydestä haaveilu silti on… ;D

  1. Minna: täydellisyys todellakin on illuusio ja siksi mahdoton saavuttaa. 🙂 Pyykkiteline on lähes jokaisessa kodissa välttämätön jossakin muodossa ja loppujen lopuksi aika harvalla on kodinhoitohuoneita joissa se on piilossa muulta arkielämältä – meitä on siis paljon joiden kodin kruununa pyykkiteline toimii 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *