Habitare 2023 – Pienet suosikit

Yhteistyössä: Habitare 2023 / Suomen Messut

Tämän vuoden Habitare-messujen annista haluan nostaa esille suurien linjojen sijaan pienet yksittäiset suosikkini. Painopiste on suomalaisessa käsityössä ja ekologisissa uusissa innovaatioissa.

Habitare - Arabia Sauna kupit koivunlehti kuvioilla

Arabia Sauna – Gunvor Olin-Grönqvist

Juvalla ja Keravalla second hand -myymälöitä pyörittävän Hamsterilan messupisteelle oli koottu sadoittain harvinaisia herkkuja, joista iskin silmäni Arabian vanhaan Sauna-sarjaan ja sen koivun lehdin kuvioituihin mukeihin.

Sauna on Gunvor Olin-Grönqvistin käsialaa 1990-luvulta ja hyvin harvoin tarjolla. Olisin mielelläni nämä neljä mukia ostanut, mutta valitettavasti budjettini ei taipunut näihin aarteisiin.

Habitare - Kaarnavilla messupiste

Kaarnavilla – Ekologiset pienyrittäjien tuotteet

Kaarnavillan messupiste oli täynnä pienten kotimaisten yrittäjien tuotteita ja luonnonkosmetiikkaa. Olen Loistavan koivusta valmistetut korut ja Keltainen Designin vohvelipyyhkeet ja -kylpytakit herättivät isosti mielenkiintoa messuvieraiden keskuudessa ja osastolla oli hetkittäin suurta tunkua. Tämä oli hieno nähdä, sillä monesti pienet toimijat ja pienyrittäjät jäävät isompien jalkoihin massiivisissa messutapahtumissa.

Habitare - Katri Peltonen Tyrni saippua

Tyrni saippua by Katri Peltonen

Katri Peltosen suunnittelema Tyrni-saippua sopii niin keittiöön kuin kylpyhuoneeseenkin. Saippuan tuoksu on mielettömän ihana, mkä ei ehkä tyrnistä ensimmäisenä tulisi mieleen. Henkilökohtaisesti annan vielä lisäpisteen saippuan pakkauksesta, joka on minimalistinen ja vailla krumeluureja. Vain tärkein on jätetty, kuten saippuan ainesosissakin.

Habitare - Näre Oh Deer palashampoo

Näre – Oh Deer palasaippua

Peuran rasvasta valmistettu Näre Oh Deer -palasaippua oli äärimmäisen mielenkiintoinen tuttavuus. Palasaippuan ominaisuuksiin kuuluu hyvä puhdistusteho, kunnon vaahtoavuus ja maskuliininen ja melko voimakaskin tuoksu.

Tämä on malliesimerkki suomalaisten nerokkuudesta ja kyvykkyydestä keksiä ja kehittää ekologisia ja luontoystävällisiä tuotteita, joissa hyödynnetään elämän luontaista kiertokulkua arvokkuudella ja kunnioituksella.

Habitare - Kaarnavilla vohveli puuvillaiset kylpytakit hupulla

Keltainen Design – Vohvelinen kylpytakki hupulla

Kuulutko sinäkin siihen joukkoon, joka rakastaa hupullisia kylpytakkeja? Keltainen Design on tuonut markkinoille vohvelisen hupullisen kylpytakin neljässä kauniissa värissä. Vohvelipuuvilla kuivuu nopeammin kuin puuvillafrotee ja pysyy raikkaana pitkään.

Habitare - Nieko kestosuodatinpussit

Nieko kestosuodatinpussit

Niekon kestosuodatinpussit ovat erinomainen valinta etenkin kahvin suurkuluttajille. Raakapellavasta valmistetut kestosuodatinpussit toimivat käytössä samoin kuin kertakäyttöiset paperisetkin, sillä erotuksella että käytön jälkeen purut ravistellaan roskiin, suodatinpussi huuhdotaan vedellä ja ripustetaan kuivumaan seuraavaa kertaa varten.

Habitare - Mäkiniityn tarjan hirvennahkainen pannulappu

Mäkiniityn Tarja – Hirvennahkaiset pannulaput

Mäkiniityn Tarjan hirvennahkaiset pannulaput ovat Habitare-messujen kolmen parhaimman tuotebongauksen joukossa. Pöytyällä Tarjan omalla käsityöpajalla valmistuvat ruokatuotteiden ylijäämänahkaa hyödyntävät pannulaput vain paranevat käytössä ja kestävät jopa vuosikymmeniä. Ekologinen ja myös tyylikäs valinta.

Habitare - Elegant Home hamam-pyyhkeet

Kokonaan valkoinen hamam-pyyhe

Olen vuosia etsinyt ja toivonyt kokonaan valkoista hamam-pyyhettä ilman minkäänlaisia värillisiä yksityiskohtia. Elegant Homen valikoimasta sellainen on nyt saatavana ja kuhina kävi sen verran tiuhaan, että alle kahdessa tunnissa ensimmäinen satsi valkoisia hamam-pyyhkeitä oli jo ehditty myymään loppuun.

Habitare - Metsä Skogen koivu suolakuorinta

Metsä Skogen – Koivu suolakuorinta

Metsä Skogen on tunnettu luonnonkosmetiikastaan ja ihanista kuorivista saippuoistaan. Messupisteellä pääsi kokeilemaan erilaisia tuotteita ja omaksi suosikikseni nousi Koivu suolakuorinta, jonka koostumus oli todella hienojakoinen ja tuoksu mykistävän herkullinen.

Habitare - Metsä Skogen saunatyynyt

Metsä Skogen saunatyynyt

Metsä Skogenin saunatyynyistä kiinnostuin myös ja rakastuin tuohon metsäisen vihreään väriin ja suomalaisia metsäpuita kuvastavaan kuosiin. Samaa sarjaa oli saatavana myös mm. koivutarjottimina ja lasin alusina.

Habitare - Metsä Skogen tarjotin
Habitare - Kustom sohva verhoilukankaita sadoittain

Kustom – Suunnittele itsellesi unelmiesi sohva

Kotimainen Kustom on uusi innovatiivinen kalustevalmistaja, jonka missiona on hidastaa sohvan kaltaisten isojen kalusteiden kiertovauhtia ja mahdollistaa sohvan suunnittelu ja valmistus korkealuokkaisista materiaaleista kohtuulliseen hintaan.

Kustom-sohva suunnitellaan itse suunnitteluohjelmaa ja valmiita moduuleita apuna käyttäen. Jalkasarjoja ja verhoilukankaita on saatavana lähes rajattomasti ja Kustomin palvelukonseptiin kuuluu myös se, että sohvat, divaanit ja nojatuolit voidaan räätälöidä millin tarkasti tarpeisiisi ja toiveisiisi sopivaksi.

Habitare - Kustom sohva valkoiset ja vaaleat verhoilukankaat
Habitare - Sees käsisaippua

SEES – Aromaterapia osana arkea

Aromaterapeuttiset SEES-tuotteet valmistetaan Suomessa. Tuotteissa käytetään vain aitoja eteerisiä öljyjä ilman minkäänlaisia synteettisiä ainesosia. Finnairille suunniteltu Seetri & appelsiini -käsisaippua ja samaan sarjaan kuuluvat käsivoiteet ja huonetuoksut ovat kolmen suosikkini joukossa sijalla kaksi.

Habitare - Sees huonetuoksu
Habitare - Yhdessä

Habitare – Yhdessä

Habitaren tämän vuoden teema Yhdessä kolahti minuun kovasti, etenkin teeman tärkeä sanoma yhteenkuuluvuudesta ja toisten huomioon ottamisesta. Ilo, empatia, huolenpito ja toivo liimaavat meitä yhteen niin ihmisten kuin luonnonkin kanssa.

Sanoma oli saatu upeasti integroitua osaksi messuja ja ilahduin isosti miten esimerkiksi näytteilleasettajat tukivat toinen toisiaan. Pien- ja yksinyrittäjät auttoivat naapuriaan mahdollistamalla vuorotellen toisilleen pienet kahvi- ja hengähdystauot – tämä jos mikä on yhteisöllisyyttä!

Habitare-messujen aukioloajat ja messuohjelman löydät täältä: habitare.messukeskus.com

Innostavaa ja ihanaa päivää kaikille!


Seuraa myös somessa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *