Kanankoivet uunissa kasvispedin päällä valmistuu itsestään ja valvomatta, eikä vaadi kuin uunivuoan ja haarukan, jolla kanat nostellaan paketista vuokaan. Jos sinuakin kyllästyttää hääräillä jatkuvasti hellan ääressä ruokaa hämmentämässä, poimi tästä hyväksi todettu reseptini pikavauhtia valmistuvaan edulliseen ja maukkaaseen arkiruokaan – bon appétit!
Kanankoivet uunissa
Valmistusaika noin 2 minuuttia + noin 1h uunissa, annoksia 2-3
- 3kpl kanan marinoituja reisikoipia (esim. Atria tai Pirkka)
- 500g Findus Wok Classic tms. pakastekasviksia
Valmistusohjeet:
1. Kuumenna uuni 200°C.
2. Kaada pakastekasvikset uunivuokaan ja nosta kasvisten päälle kanan reisikoivet. Lusikoi kanapakkauksen pohjalta loput marinaadit reisikoipien ja kasvisten päälle. Muita mausteita ei tarvita, marinaadissa on sopivasti makua valmiina.
3. Nosta vuoka uuniin ja paista keskitasolla 60 minuuttia.
4. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja koristele lautasille kasatut annokset tuoreilla yrteillä.
VINKKI: Voit käyttää pakastejuureksien tilalla myös tuoreita kasviksia. Lisää tällöin tilkka vettä vuoan pohjalle, jotteivat kasvikset kuivahda uunissa.
Kysyin mieheltä apua tämän yksinkertaisen arkiruoan ja blogiotsikon nimeämiseen ja siitähän hauska keskustelu syntyi. 😀 Innostuimme riimittelemään ruoalle lyhyen värssyn, joka menee näin:
Kanankoivet valmistuu helposti uunissa, samalla kun olet vaikka etäduunissa, tai puhut kaverin kanssa luurissa. Ne valmistuu erissä pienissä sekä suurissa, ja soveltuu syötäväksi myös laihdutuskuurissa. Hyvä valinta varsinkin silloin kun mieliala on duurissa, jää aikaa tanssia ja kanankoivet valmistuu samalla siellä uunissa.
Näiden säkeiden ja sävelien myötä toivotan kaikille kivaa keskiviikkoa! 😀
Seuraa myös somessa
Tää on kyllä se simppelein ruokaohje?
Nanna: On todellakin. 😀 Ja aivan superhyvää siitä huolimatta, miehen uusi lemppariruoka jonka hänen kokkikaverinsakin hyväksyi. Nyt tätä tekee meidän kaikki ystävät ja on kyllä ollut hauskaa sananvaihtoa sen tiimoita. 🙂 Kannattaa kokeilla, yllätyt positiivisesti lupaan sen. 🙂
Onhan noita kanankoipia tullut tehtyä tässä elämän varrella….?
Nanna: sama täällä, oli joskus meidän vakiomuona (riisin kanssa) kun valmistuu helposti. Wokkareiden kanssa on parempaa ja vieläkin nopeampaa kun ei tarvitse maustaa muulla kuin marinadilla. 🙂
Me ollaan yleensä laitettu vielä riisiä alle. Ja marinadia ei saa kaikkea kaataa vuokaan, silloin tulee lisukkeista liian tujun makuisia.
Jenni: Meilläkin on tehty aina ennen riisillä, mutta riisi alkoi tökkiä ja päätin kokeilla miten ruoka toimisi vokkareiden kanssa. 🙂 Tuossa kyseisessä kanaboksissa on niin vähän marinadia että sen voi huoletta laittaa kaikki vuokaan. Tulee just sopivasti makua eikä ole lainkaan liian tuju. Itse en runsaita mausteita käytä koskaan kun vatsa ei niitä kestä.
pelkkä salaatti lisäksi ja kanan lihat sinne sekaan.
hoitaja: Toimii loistavasti myös noin. 🙂 Me tehdään monesti ns. lämmintä salaattia lisäämällä kanaa ja pannulla pikaisesti pyöräytettyä Patros-fetaa joukkoon. nam! 🙂