mllmtr – Kotimaiset designkalusteet & eteisen uusi sisustus

Kaupallinen yhteistyö: mllmtr / Johan Samuli Pöllänen Oy

Muotoilija ja sisustusarkkitehti Samuli Pölläsen luoma minimalistinen mllmtr-tuotesarja on minulle unelmien täyttymys. Persoonallinen ja veikeän näköinen nimi on muunnos millimetristä, josta vokaalit on riisuttu pois. Nimi edustaa samaa linjaa tuotteiden muotokielen kanssa – kaikki turha on karsittu ja jäljelle jää vain oleellisin ja merkityksellisin sisin.

mllmtr seinänaulakko ja seinähylly eteisen sisustus Design Samuli Pöllänen Omakotivalkoinen
mllmtr seinänaulakko ja seinähylly eteisen sisustus Design Samuli Pöllänen Omakotivalkoinen
mllmtr seinänaulakko ja seinähylly eteisen sisustus Design Samuli Pöllänen Omakotivalkoinen

Minimalistinen design

Samuli Pölläsen luoman minimalistisen mllmtr-tuotesarjan perustana on ajattomuus, korkea laatu ja huoltovapaus. Tuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa kaikki ylimääräinen on riisuttu pois ja lopputulos on tyylikkään linjakas käyttövalmis kalustemallisto, joka kestää katsetta ja kovaa kulutusta sukupolvelta toiselle.

Suomessa käsityönä valmistetut teräksiset kalusteet ovat visuaalisesti keveitä, mutta fyysisesti äärimmäisen vahvaa tekoa. Mallistoon kuuluu seinänaulakon ja -hyllyn lisäksi myös seinään kiinnitettävä pyyheteline, omilla jaloillaan seisova vaaterekki, kaunis pystynaulakko, sekä ulkokäyttöönkin soveltuva siro pöytä ja kolme erilaista tuolia.

Katso koko mllmtr-kalustemallisto täältä: ➤ mllmtr.com/shop

mllmtr seinänaulakko ja seinähylly eteisen sisustus Design Samuli Pöllänen Omakotivalkoinen
mllmtr seinänaulakko ja seinähylly eteisen sisustus Design Samuli Pöllänen Omakotivalkoinen

Tyylikäs L1-600 seinänaulakko

Pelkistetyn tyylikäs mllmtr L1-600 seinänaulakko putkahti vastaan etsiessäni minimalistista ja mahdollisimman sirorakenteista naulakkoa, joka näyttäisi hyvältä myös tyhjänä. Kesäisin meillä roikkuu naulakossa nimittäin vain yksi tai korkeintaan kaksi takkia, ja haluan naulakon integroituvan sisustukseen myös sellaisenaan.

L1-seinänaulakkoa on saatavana mustana ja valkoisena kahdessa koossa, L1-600 on 60cm leveä ja L1-900 vuorostaan 90cm. Syvyyttä ja korkeutta on molemmilla 26cm, mikä on optimoitu standardikokoisille henkareille. Meidän pieneen eteisnurkkaukseen valitsin tuon pienemmän koon, jotta naulakon molemmille puolille jää tilaa ja ilmavuutta. Täyteen ahdettuna takkeja mahtuu rinnakkain yli 10kpl, väljemmin ja kauniimmin aseteltuna noin puolet siitä.

mllmtr seinänaulakko ja seinähylly eteisen sisustus Design Samuli Pöllänen Omakotivalkoinen
mllmtr seinänaulakko ja seinähylly eteisen sisustus Design Samuli Pöllänen Omakotivalkoinen

Kosteudenkestävä seinähylly kengille

Kengät ovat olleet meidän eteisen ongelmakohta ja halusin sellaisen kalusteratkaisun, jolla saan kengät ylös lattialta siivoamisen helpottamiseksi. Kosteutta ja pyyhintää kestävä mllmtr L4-600 seinähylly on tähän täydellinen valinta. Tämän seinähyllyn löytäminen oli suorastaan napakymppi ja fiilis on kuin Hannu Hanhella. 🙂

Minimalistisen seinähyllyn myötä lattioiden imurointi ja moppaus käy jatkossa sutjakkaasti ilman kyykkimistä, kurottelua ja kenkien ylösnostelua. Tästäkin on saatavana sekä 60cm että 90cm leveä malli, jossa korkeus ja syvyys on seinänaulakon kanssa identtinen 26cm. Kenkiä mahtuu 60cm kokoiseen hyllyyn rinnakkain kolme paria, isompaan hyllyyn arvioisin mahtuvan viidet kengät.

mllmtr seinänaulakko ja seinähylly eteisen sisustus Design Samuli Pöllänen Omakotivalkoinen

Helppo asentaa sabluunan avulla!

Upeiden mllmtr-seinäkalusteiden asennus on tehty äärimmäisen helpoksi. Mukana tulee kätevä asennussabluuna, jonka avulla kiinnitysruuvien paikat saa merkittyä seinälle prikulleen oikeaan kohtaan. Piilokiinnitykseen tarvittavat ruuvit ja tulpat tulevat mukana, muuta ei tarvita kuin porakone ja koon 8 poranterä, mikäli kalusteet halutaan asentaa kivi- tai betoniseinälle. Kipsilevyseinään kiinnitys hoituu vankimmin siihen tarkoitetuilla erikseen ostettavilla kipsilevyankkureilla, joita löytyy kaikista pienrautatavaraa myyvistä kaupoista ja marketeista.

mllmtr seinänaulakko ja seinähylly eteisen sisustus Design Samuli Pöllänen Omakotivalkoinen

mllmtr – Kotimainen designmallisto

Suhtaudun Samuli Pölläsen luomaan mllmtr-kalustemallistoon suurella rakkaudella ja kunnioituksella. Siinä yhdistyy kaikki ne seikat, joita arvostan. Tuotesarjan suunnittelussa on panostettu minimalistiseen pelkistyneisyyteen, joka on ergonomian ja aidosti toimivan tuotteen luomisessa haastavimpia prosesseja. Samuli Pöllänen on minun silmissäni samanlainen virtuoosi kuin esimerkiksi Alvar Aalto, Pirkko Stenros ja Steve Jobs, joiden suunnittelemissa linjakkaissa ja minimalistisissa tuotteissa salaisuus piilee pinnan alla. ♥︎

Tutustu ja ihastu mllmtr-kalustemallistoon täällä: ➤ mllmtr.com

Aurinkoista alkanutta uutta viikkoa!

Lue myös: ➤ Eteisen sisustus ja tarrakoukku


12 kommenttia “mllmtr – Kotimaiset designkalusteet & eteisen uusi sisustus

 1. Tyylikkään minimalistinen kyllä, ja kiva, että kenkäteline nousee maasta. Vaatii vaan kaltaisesi kurinalaisen ihmisen, että toimii. Omat noin 18 takkia näyttävät siistimmältä oven takana😁

  1. Tuuli: Meillä säilytetään eteisessä vain sesongin mukaisesti käytössä olevat takit ja kengät. Loput on laatikoissa makkareissa (meillä ei ole kaappeja). 🙂 Ei meillä paljoa takkeja tai kenkiä muutenkaan kyllä ole, minulla on 4 takkia ja tytöllä saman verran, joista esim paksu untuvatakki on nyt viikattuna säilöön odottamaan josko se vielä ensi syksynä / alkutalvesta mahtuisi päälle. Meidän eteinen on niin pieni ja jännän mutoinenkin vinoine seinineen ettei sinne kaappia kivannäköisesti saa.

 2. Hei, osaisitko neuvoa miten jaksaisin jatkaa tavaroiden läpikäymistä?? Aloitan aina innokkaasti mutta sitten kaikki jotenkin “lopahtaa”! Kaikki jää jotenkin puolitiehen… tietysti tämä poikkeusaikakin vaikuttaa; itse olen sen huomannut. Miten itse “tsemppasit” itseäsi kun raivasit tavaraa?? En ole ottanut mitään aivan mahdottomia urakoita mutta kun se vähäinenkin innostus loppuu. Haluan kyllä liiasta tavarasta eroon; siitä se ei ole kiinni. Kiitos jos voit auttaa!!

  1. Airiini: Tuo innostuneisuus menee aaltoina, itsekin monesti pakkasin tavarat takaisin kaappeihin kun motivaatio katosi kesken kaiken. Minulla buustia on tuonut menevä taustamusiikki, saan paljon nopeammin asioita hoidettua kun taustalla pauhaa esim Eurythmicsin There must be angel, tai Madonnan Holiday. 😀 😀

   Toinen hyvä niksi on aloittaa isoimmista ja helpoimmista ryhmistä, silloin saa tuloksia aikaan ja se motivoi jatkamaan. Paperit ja muistot ovat pahimpia, ne syövät kaiken energian ja itse jaoin ne surutta pienenmpiin osiin. Papereita skannailin ja kävin läpi noin vuoden, muistoja olen plärännyt läpi kymmeniä kertoja. Lopputulos on se mikä palkitsee, pitää vain uskoa että se on kaiken vaivan arvoinen, joten musiikki soimaan, hihat ylös ja hommiin. 🙂 Vähän sama juttu kun laihduttamisessakin, alkuun se on kivaa, sitten alkaa tylsä vaihe. Jos jokaisena päivänä saa tehtyä jotakin pientä, on vuoden kuluttua tilanne jo aivan toisenlainen. Pienikin edistys on parempi kuin mitään, sillä matralla itse olen saanut oman kotini raivattua kun seinät ja sotkut alkavat kaatua niskaan. 🙂 Paljon tsemppiä! <3

 3. Meillä on ollut tämä naulakko käytössä jo vuosia, tyttöjen huoneessa tosin. Ja siitä tykkäämme hurjasti. Niin ihanan yksinkertainen 👌. Hyvältä näyttää myös teillä.

 4. Aivan mahtavan näköinen. Tuossa kenkätelineessä on järkeä. Erittäin hyvä siivota alta ja vielä hyvännäköinenkin. Jess..

  1. Darja: Nuo mllmtr:t on ihania. <3 Supernopeasti saa lattian siivottua, tänään oli pakko kipaista kaupassa pahimman räntäsateen aikana ja kenkien kuittua sain pyyhkäistyä yhdellä hutaisulla sekä hyllyn että lattian puhtaaksi. 🙂

  1. Lukija: ostin sen jo viime vuoden puolella ja tulin myöhemmin katumapäälle jatkaen paremmin tarpeisiin sopivan etsintää. Nyt tuo hutiostosnaulakko odottaa että laitan sen joko makkariin tai kirppistelen pois. 🙂 Aina ei mene nappiin vaikka kuinka tarkoin harkitsisi. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *