DIY – Pahvilaatikoiden maalaaminen seinämaalilla

Sain eilen diykärpäsen pureman ja mahtavan idean maalata tytön vaaleanpunaiset tähti-laatikot vaaleanharmaalla seinämaalilla. Seinämaali on Tikkurilan Harmony sävyssä G488, jota jäi seinänpurkurempasta yli. Tulipa käytettyä hyödyksi nämäkin jämämaalit.

DIY-vinkki pahvilaatikoiden maalaaminen seinämaalilla - Omakotivalkoinen
DIY-vinkki pahvilaatikoiden maalaaminen seinämaalilla - Omakotivalkoinen
DIY-vinkki pahvilaatikoiden maalaaminen seinämaalilla - Omakotivalkoinen
DIY-vinkki pahvilaatikoiden maalaaminen seinämaalilla - Omakotivalkoinen

Laatikoiden sävy on muutaman asteen vaaleampi, kuin taustaseinän. Lopputulos on onnistunut ja tummuusasteen vaihtelu tuo kontrastia edes hitusen. Pahvilaatikoiden maalaaminen oli helppoa ja kivaa puuhaa. Isolla pensselillä vetelin maalit ja kahteen kertaan. Koko hommaan meni kuivumisineen aikaa noin 3 tuntia.

Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille!


Seuraa myös Instagramissa 

16 kommenttia “DIY – Pahvilaatikoiden maalaaminen seinämaalilla

 1. Ompas hienot! Ihana koti sinulla olen sinun juttujasi jo jonkin aikaa lueskellut :)..Tervetuloa kurkistamaan minunkin blogia ja lukemaan tietysti myös!!

 2. Hei jäikö rasioiden pinta matan tuntuiseksi vai liukkaaksi? Meilläkin olisi jämämaaleja ja ajattelin maalata pallokuvioiset rasiat, kun kuviot ovat alkaneet ärsyttää… Haluaisin niihin kuitenkin liukkaan pinnan.

  1. Valua Kuvasa: Maalattu pinta ei jäänyt liukkaaksi vaan tuntuu ihan seinältä, mattapintaiselta ja pehmeältä. Se maali upposi noihin pahvilaatikoihin tosi hyvin, eikä ne näytä lainkaan maalatuilta. Ihan kuin olisi jo alunperin olleet tuollaiset. ;)Sun pallorasiat on varmaankin samaa materiaalia kuin meidän tähtiboxit, sellaista paksumpaa pahvia? Jos on, niin jämämaalit vaan käyttöön. Kahteen kertaan joutuu maalaamaan mutta maalimenekki on aika pieni. =D

 3. Aivan ihanat tuli rasioista! Tosi kaunis sävy ja sopii kauniisti huoneen sävyihin. Tosi kiva idea muutenkin, täytyy pistää muistiin. 🙂 Avan huoneessa viihtyisi tällainen hiukan vanhempikin. 😀

  1. Jenni: Ihan riskillä kokeilin mitä pahvi tykkää seinämaalista. =D Onneksi onnistui paremmin kuin hyvin. Maali kuivuikin pahviin paljon nopeammin kuin seinäpintaan, joten nopeesti pääsi käyttöön takaisin.En edes ottanut leluja pois laatikoista kun maalasin. Isoimmassa oli legot, keskikokeisessa ponit ja pienimmässä pikkuroinaa. Kannet vaan otin pois ja keittiönpöydällä muovipussin päällä annoin sudin viuhua. ;)Itse tykkään Avan huoneesta kovasti, vaikka se ei ole peräänkuuluttamaani minimalistista tyyliä. Ihana rönsyilevä huone ja lapsilla saakin olla enemmän tavaraa esillä. Ne on niin suloisia, nallet ja muut… <3

 4. Tosi hyvännäköset tuli kyllä 🙂 Vaaleus antaa potkua ja erottuu hienosti seinästä 🙂 Mie kans tykkään Avan huoneesta paljon <3 Kauniita tavaroita tasollaki <3 Mukavaa viikonloppua sinnekki 🙂

  1. Meän Satu: Kiitos murunen! <3 <3 <3 <3Mukavaa viikonloppua sinne kans! <3

  1. Hei! Kiva blogi sulla. Onko tuo harmaa seinä siis samaa sävyä millä ne laatikot maalasit? Uuteen kotiin etsimässä harmaata seinäväriä ja tuo olisi aika lähellä oikeaa..

  2. Pahvilaatikot on maalattu vaaleammalla harmaalla kuin se taustaseinä. Meillä on seinissä kahta eri harmaata, tuo tummempi (eteisen peiliseinä, Avanhuone ja makkari) on K488 ja pahvilaatikot sekä kaikki muut meidän seinät on G488. Molemmat maalisävyt vivahtavat hieman lilaan, joten suosittelen tekemään koemaalauksen ennen varsinaista värivalintaa. :)Meille ne sopii hyvin, koska valaistusta tulee joka puolelta mutta muutamilla maalia kokeilleilla on maali ollut liian sinertävä.

  1. Kiitti paljon! Nyt lähtee prinsessasävyt nuorimman huoneesta ja harmaa on uusi pinkki 🙂 nimim fifty shades of pink ???

  2. Jaakko: Harmaa on aivan ihana sävy ja sopii kivasti pientenkin prinsessojen valtakuntaan, varsinkin valkoiseen yhdistettynä ♥ Ihana nimimerkki. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *