Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin

Moni teistä blogiani jo pitempään lukenut, tietää että olen tosi tarkka kaappiemme siisteydestä. Oli sitten kyseessä vaatteet tai muut tavarat, on kaappien sisällön oltava aina kohtuullisessa kunnossa. Vihaan sitä, että kaappeja joutuu penkomaan löytääkseen etsimänsä. Itselläni ei siihen riitä aika, eikä sen enempää kärsivällisyyskään. Olen ratkaissut pulman ihan vain karsimalla turhaa tavaraa ja vaatetta. Hommaan ryhtyminen on se hankalin osuus, mutta kun kerran pääsee vauhtiin ei sitä hidasta enää mikään.

Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin
Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin

Muunneltavuus helpottaa kaappien järjestelyä

Tässä kuvia meidän tämän hetkisestä tilanteesta. Ensimmäisenä eteisen matalat Bestå-kaapit, joissa säilytämme aktiivisessa käytössä olevia kenkiä, käsineitä, hattuja, huiveja, lapsen kurapukua, päivittäin tarvittavaa imuria sekä miehen johtonyssykkää, joka sisältää piuhoja erilaisiin musiikkilaitteisiin.

Keittiön kaapissa säilytämme harvoin käytettäviä viinilaseja, viinejä ja muutamia sisustusjuttuja, kuten maljakoita sekä kahta tietokonetta, jotka odottavat romulavalle päätymistä.

Bestå-kaappien paras puoli on muunneltavuus sekä lisäosien alati kasvava valikoima. Nuo viinipullo ja -lasitelineet tuovat ilmavuutta kaapin sisälle ja suojaavat laseja rikkoutumiselta.

Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin
Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin
Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin

Jokaiselle tavaralle oma selkeä paikka

Olohuoneen kaapeista löytyy mm. rakas elokuvakokoelmani ja valkoisiin laatikoihin piilotetut cd-levyt. Tämän lisäksi säilytämme suljettujen ovien takana myös elektroniikkaa kuten televisiota ja kotiteatterivahvistinta.

Olohuoneessa sijaitsee myös tärkeiden papereiden kaappi. Erillisiin pahvisiin dokumenttilaatikoihin olen eritellyt säilytettäviä papereita. Miehellä ja minulla on omamme ja lapsella omansa. Näiden lisäksi pankkiasiointi ja vakuutuspaperit löytyvät omista pahvibokseistaan. Myös lääkkeillä on oma pieni lootansa, samoin sekalaisella romppeella ja joulukoristeilla.

Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin
Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin

Keittiökaappien järjestely

Keittiössämme on lisäksi yksi 60 cm leveä Bestå-kaappi, joka toimii astiakaappina keittiöremppaan asti. Olen saanut sinne mahdutettua kaikki astiamme, sekä hieman extraakin, kuten kahvimyllyn ja blenderin. 

Turvallisuus syistä jouduin siirtämään keittiötarvikkeita ja veitsiä sisältävän ison uunivuoan korkeammalle hyllylle, jottei lapsi niihin yltäisi. Ylähyllyllä sijaitsi aikaisemmin meidän kahvikupit, tosin hylly oli aina tyhjä koska kupit ovat yleensä joko likaisena koneessa tai puhtaana koneessa.

Roskakaapista on alla kuva myös. Siellä en tykkää säilytellä oikein mitään. Lähinnä tyhjiä muovi- ja paperipusseja, talouspaperia ja sammutuspeittoa. Myös elmukelmurulla on näköjään eksynyt tuonne (vilahtaa vasemmassa kulmassa).

Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin

Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin

Kylpyhuoneen kaapit ja tavarat

Kylpyhuoneen kaapissa säilytämme pyyhkeitä, siivousaineita sekä vessapaperia. Kaappeja on toki kylpyhuoneessa useampia, mutta niissä on vain potta, moppi, partakone, hammasharjat yms. ei kuvauskelpoista tavaraa. 🙂

Kaappien sisällön organisointi ja järjestäminen on helppoa, kun jaottelee tavarat, vaatteet ja paperit käyttötarkoituksen mukaan erillisiin laatikoihin, koreihin ja pinoihin. Järjestelyä helpottaa kun hankkiutuu turhista jutuista eroon ja sijoittelee tavarat käyttötarpeen mukaan: usein käytettävät aina etummaisiksi ja helposti poimittavaksi.

Minulta on toivottu useasti tälläistä kaappien järjestyspostausta ja toivon että tästä oli monelle hyötyä.

Ihanaa iltaa teille kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

33 kommenttia “Kuinka saada tavarat organisoitua kaappiin

 1. Mä en tajua miten jollakin _perheellä_ voi olla noin vähän tavaraa ja kaikki noin siististi! Asun yksin ja mun kaapit pursuilee kaikkea mahdollista. Aargh, tule mun luo raivaamaan!

  1. Sooppo: HIh, sitä oppii tulemaan tosi pienellä. Tai no, oikeastaan aina ollaan tultu… Vaikka kaapit on tursunnut minullakin aikoinaan vaatteita ja vaikka mitä, en käyttänyt niistä puoliakaan. En vaan raaskinut niitä tuoreeltaan poiskaan antaan / myydä / lahjoittaa. 🙂 Olen tosi huono ollut palauttamaan mitään, vaan olen hillonnut kaappeihini myös se virhehankinnat. Nyt olen nelisen vuotta suurinpiirtein keskittynyt "romun raivaukseen" ja kehittänyt omaa harkintakykyäni uusien ostoksien tekemiseen. 🙂 Tiukkaa on välillä tehnyt ja mokaostojakin on tullut shoppailtua, onneksi kuitenkin vain muutaman kerran. 🙂

 2. Mun täytyy tunnustaa, että keittiön-, kodinhoitohuoneen- ja vaatekaappien kanssa olen ihan supertarkka, mutta meiltä löytyy pari säläkaappia, senkki ja pieni vaatehuone, jonne olen tunkenut tavaraa, joille ei ole paikkaa tai oikeastaan meille minkäänlaista käyttötarkoitusta. Kamat ovat kuitenkin niin siististi (ja lisäksi kaappien/ovien takana), että en ole tuntenut varsinaista tarvetta käydä niitä läpi rankalla kädellä 🙂 Sitä päivää odotellessa. Vaatehuoneen kyllä käyn viimeistään ensi kesänä (hyvin realistinen aika), kun/jos säilytysvaja pihallamme on valmis ja vaatehuoneeseen saadaan hieman käytännöllisemmät säilytysjärjestelmät.<br />
  <br />
  Haaveilen Bestå-kaapista keittiöön, jonne voisi laittaa laskut, maljakot ja varsinkin imurin, joka meillä nyt lojuu siinä kaapin paikalla (se on &quot;kamalan vaivalloista&quot; viedä se imuri MUUTAMA metri eteenpäin kodinhoitohuoneen kaappiin 😉 Mutta imuria kuitenkin käytän kaksi-kolme kertaa päivässä, koska en siedä koirankarvaa tai mitään muruja keittiössä. Yksikin pieni muru iskee silmään ja se alkaa jostain syystä ärsyttämään.

  1. Heidi: Meillä on ollut myös säläkaappeja, mutta tässä karsiessa nekin ovat jo lähes kadonneet. 🙂 Imurin olisi hyvä olla &quot;käden ulottuvilla&quot; mutta silti piilossa. Meilläkin imuri jäi usein tuohon eteiseen, kun siinä ei ollut kaappeja. Nyt paikka on sama, mutta kaappi imaisee sen kätköönsä aika vaivatta ja sen jaksaa tehdä jopa laikana päivänä. 🙂

 3. Täällä toinen järjestelijä, meillä on tavaraa jonkun verran enemmän, jonkinlaista vähenemistä on kuitenkin huomattavissa lasten kasvaessa!<br />
  Mikään ei ole ihanampaa ja mieltä rauhoittavampaa kuin hyvin toimiva kaappi, plussaa jos se vielä näyttää hyvältä :)<br />
  Jos kaappi tuntuu sekoittuvan &quot;kuin itsestään&quot;, tarkoittaa se huonoa järjestelyä! Meillä on myös Dymo-tarramerkkauskone todella kovassa käytössä; tuo kaksilahkeinen kun tuntuu unohtavan tavaroiden oikean paikan parissa minuutissa 😉

  1. Suvie: Meillä myös mies on aika huithapeli tavaroidensa kanssa, mutta on iloinen karsimisprojektin aiheuttamasta avarasta hyllytilasta, jonne ei tarvitse sulloa mitään. :)<br />
   Meilläkin oli vauva-aikana paljon kaikenlaista vaatetta ja muuta, jotka tuli osteltua / saatua kun vauvojen jutut on nin suloisia. &hearts; Nyttemmin tytön ollessa jo kohta 2,5-v on lelujen ja vaatteiden määrä vähentynyt ja tavaravirta sisään hidastunut. 🙂 Dymo onkin kätevä kapistus, itse nimikoin sillä aikoinaan myös vaakaapin hyllytkin (tässä paitoja, toppeja, housut, hameet…) jotta äiti osasi laittaa ne oikeille paikoille pyykkipäivänä. 🙂

 4. Ihanan siistejä kaappeja ja mahtava elokuvakokoelma. <br />
  <br />
  Edellisessä postauksessa kirjoitit että teidän tyttö kuunnellut jotain mistä on vasta puhuttu ja sitten sanoo itse niihin liittyviä juttuja. Tuli kirjoituksesi mieleen kun meidän 3-vee tänään sanoi että &quot;onkohan minun hama-helmet tuolla BESTÅ:ssa &quot; (eli bestå:n kaapissa) 🙂

  1. Jonsku: Ihana nuppu sinulla! &hearts; &hearts; Pienten ihmisten juttuja on välillä niin hauska kuunnella, puhuvat niin pikkuvanhasti ja &quot;tärkeitä&quot; asioita. HIHHHIII 🙂 Meillä Ava on kuunnellut kun olen puhunut bloggaamisesta ja sivubannereista, sitä en tiedä miten kello ja mummu asiaan liittyi, mutta kovin oli tohkeissaan asiasta. HIH 🙂

 5. Aivan uskomaton järjestys! Olisipa meilläkin! 😀 Täällä on paljon karsittavaa ennen kuin päästään noin ihanaan tilanteeseen kuin teillä. Ja täällä riittää vaatteita, joita ei tule käytettyä ja muuta turhaa rompetta. Täytyy ottaa mallia teidän järjestyksestä ja aloittaa karsinta. Hyvä postaus, kiitos! 🙂

  1. Jenni: Suosittelen kokeilemaan huutonet-myyntiä. 🙂 Minä ajattelin vuosia, että uuh kamala vaiva en ikuna kuunaan siihen homaan ryhdy. 🙂 Mutta se on aika kivaa ja melko helppoakin, kuva tuotteesta ja kaikki tarvittava tieto ylös. Postitus on tietty oma juttunsa, mutta jos posti vaan sattuu matkan varrella olemaan, niin äkkiäkös siitä kurvaa ohi. Ja on paaaaaaaaljon helpompi laittaa tavaraa kiertoon, kun saa edes pienen summan siitä. Tosi paljon helpompaa, siihen jää ihan koukkuun. HIH 🙂

  2. Mikähän siinä onkin, että en ole omia vaatteita ym. huutonettiin laittanut, mutta muuten tuo on kyllä erittäin tuttu sivusto. Kaikki pikkuneidin vaatteet tulee myytyä siellä ja ihan huonekalujakin olen sitä kautta saanut pois käsistä. 🙂 Kieltämättä se on koukuttavaa puuhaa. Täytyykin aloittaa kaappien raivaus ja kuvaaminen. Kiitos inspiraatiosta! :)<br />
   <br />
   PS. Oli pakko kehua teidän kaappien järjestystä miehellekin. 😀

  3. Jenni: Huutonetin kautta myytynä olen onnistunut karsimaan myös ne epäsovivat vaatteet, joita ei millään raaskisi pistää eteenpäin. 🙂 Hillosin kaapissa aivan turhaan esim. kamelin sävyistä kaunista villakangastakkia, joka ei kuitenkaan ollut lainkaan mun juttu, eikä koskaan päässyt käyttöön. Sama on ollut monien kauniiden korkkareiden kanssa. Niistä luopuminen on paaaljon helpompaa, kun tietää ostajan tahtovan juuri ne kyseiet yksilöt ja pääsevät hyvään uuteen kotiin. 🙂 Tavaroilla ei tietty tunteita ole, mutta itse aina suruttelen että voivoi, toivottavasti &quot;teistä rakkaista korkkareista&quot; pidetään hyvä huoli jatkossakin. HIHHHIIIII 🙂 Itse kerään kaikki myyntiin menevät tuotteet yhteen pinoon valmiiksi ja sitten kuvaan ne kaikki yhdellä kerralla. Joskus voi mennä päiväkin väliä, ennen kuin alan niitä näpyttelemään huutonettiin, mutta helposti saa sitten yhdellä kertaa kaikki näppäiltyä kun kuvat ovat valmiina. 🙂 Tsemppiä karsintaan ja kätköjen tyhjennykseen! *halaus* 🙂

 6. Sun postaus sopii hyvin tän blogin kans, kaks mun lemppariani 🙂 <a rel="external nofollow" href="http://nuttula.wordpress.com/&quot; target="_blank">http://nuttula.wordpress.com/</a&gt; <br />
  Toivottavasti nuttula ei pahastu että laitoin linkin, mut sieltä mä olen saanu inspiraationi järjestämiseen ja tavaran karsimiseen, tsemppiä niihin hetkiin kun tuntuu et koko koti kaatuu niskaan. Ja sit kun sun kuvia katsoo niin sisustukseen saa lisää ilmettä ja ideoita, joita voi toteuttaa vielä jopa suht edullisestikin jos vain malttaa katsella ja tutkia liikkeitä, sivustoja jne. Kiitokset siis molemmille 🙂

  1. Juulinen: nuttulaa olen aina silloin tällöin selannut läpi, nyt tosin vähään aikaan en ole kerennyt. Tykkään kovasti! &hearts;<br />
   <br />
   Kaikista parhainta bloggaamisessa on teidän ihanien antama palaute!!! &hearts; &hearts; &hearts; Tosi hienoa jos minusta on sinulle inspiraatiota!!!! WAU ja Kiitos! &hearts; &hearts; 🙂

 7. Siunaa mutta on siistiä!! Hienoa! Meillä ei millään pysy noin järjestyksessä mikään! 5 mukeloa ja kuulemma yhteinen piirre anopin kanssa:kaapin kun avaa saa sylyllisen tavaraa :))

  1. birgit: HIh, meillä oli sama juttu kun olin lapsi (lapsia siis 5 meidän perheessä). 🙂 Minä ja sisko tosin pidettiin omat kaappimme järjestyksessä, mutta muuten olikin sitten hieman kaoottista. Ja onhan se niin, että mitä useampi asukas, sen nopeampi sekasotku. =D

 8. Ai vitsi miten ihanan järjestyksessä nuo kaapit on! Ihan sielu leppää ku kattoo nuita kuvia &hearts;<br />
  Mukavaa viikkoa &hearts;<br />

 9. Oletpas kyllä saanut ihanasti tavarat järjestettyä! Hatunnoston arvoinen juttu. :)<br />
  <br />
  Itse pidän kyllä paljon siitä, että tavarat ovat omilla paikoillaan ja kaapit järjestyksessä, mutta kun mun sisällä asuu myös sellainen pieni hamsteri, joka ei halua luopua mistään, koska sillä on joko tunnearvoa tai sitä voi ehkä vielä tarvita. 😉 Meille on kertynyt varsinkin astioita, pyyheliinoja, kirjoja ja dvd-levyjä. Siitä kaikesta 'roinaksi' luokiteltavasta yritän kyllä päästä eroon…

  1. Cinnabaria: Olen järkkäilyfriikki, hih. 😉 Tykkään siitä kun kaapit ovat ojennuksessa ja löydän etsimäni tavarat ja vaatteet nopeasti. 🙂 Meillä mies hukkailee tavaroitaan, mutta sekin on vähentynyt huomattavasti nyt kun kaapit eivät enää tursua turhuuksia. 🙂

 10. Tuossa on tavoittelemista. =) Olen myös yrittänyt vähentää tavaraa, mutta aina jossain vaiheessa tulee stoppi ja tuntuu että mitä noille tekis kun kuitenkin &quot;tarvii&quot;.<br />
  <br />
  Minkä mallinen tuo teidän Dyson on? Onko hyvä? Olisi ihana saada joku pienikokoinen, mutta kuitenkin oikeasti tehokas imuri.

  1. Torkkuja: Olen tuskaillut saman tunnetilan kanssa… vaikeeta on hetkittäin. 🙂 Huutonet-myynti onneksi omalta osaltani helpotti projektia ja nyt näyttää tilanne tavaroiden osalta tosi hyvältä. :)<br />
   <br />
   Meidän Dyson on se ihan pieni, city-mallinen. Itse imuri on A4-paperin kokoinen ja oienestä koostaan huolimatta todella tehokas. Säiliöön mahtuu hiekkaa, pölyä ja roskaa noin 3-4vkon ajalta (riippuu kuinka paljon siivoilee) ja se on helppo tyhjentää suoraan roskaämpäriin. 🙂 Suosittelen!!! 🙂

  2. Olen miettinyt juuri tuota city mallia. Mukava kuulla että ei tarvitse olla kokoajan tyhjentämässä vaikka pieni onkin ja itsekkin aika useasti joudun imuroimaan varsinkin pikkuneidin ruokailun jälkeen. =) Taitaa lähteä tilaukseen samantien. Inhoan eniten imuroinnissa tuon imurin kaivamista kaapista ja sinne takaisin laittamista. Aina saa pelätä että jotain tippuu otsaan. Pitänee pikkasen raivata sitä siivouskaappia muutenkin. 😉

  3. Torkkuja: Säiliöön mahtuu tosi paljon eikä imuteho kärsi vaikka säiliö olisi piripintaan täynnä. 🙂 Itse olen välillä laiminlyönyt tyhjennystä ja saattanut parikin kuukautta huristella menemään yhtä soittoa. 😉 City-malli on jokaisen penninsä arvoinen! 🙂

  4. Torkkuja: Hih, sattuipa tuuri googlen kanssa. 🙂 uskon ette tule katumaan hankintaasi. &hearts;

 11. Ihanaa että sain taas muistutuksen kaappien siivouksesta! 😉 olen kyllä avullasi jo saanut karsittua muutaman huoneen, mutta vaatteiden poisheitto on se haastavin homma.. kääk! 🙁 pitäis kai viedä kierrätykseen kun se huutonettiin laittaminen tuntuu kauhean vaikealta..<br />
  <br />
  Mukavaa illanjatkoa! 🙂 &hearts;

  1. Nina: Pieni muistutus aina silloin tällöin tekee hyvää… 😉 Itse olen joskus ollut super-paha vaatehamsteri. Niitä oli kaappikaupalla ja pois lähti moooonta jätesäkillistä täyteen sullottuna. :)<br />
   <br />
   Itse luulin Huutonetin olevan jotenkin vaivaalloinen ja hankala, mutta ei se oikeasti ole. 🙂 Kokeile laittaa sinne yksi tuote myyntiin, joku sellainen jota et raaskisi hävittää, mutta käyttöä sille ei kuitenkaan ole. Sitten jos / kun joku sen tahtoo ostaa Huutonetistä, niin luopuminen ei enää tunnukaan niin pahalta, kun voi jo valmiiksi miettiä minne rahan tahtoo laittaa (tosin uusien vaatteiden ostoa suosittelen välttämään =D). 🙂

 12. Ai että, kyllä on ihanan näköistä kun ei ole turhaa tavaraa! Olen aika hyvä heitteleen turhaa tavaraa pois ja kiertoon, mutta varsinkin vaatteiden kanssa on kyllä ongelma! Ja onko tuossa oikeasti kaikki teidän perheen kengät?? 🙂 Mulla on kyllä paha tapa tuo vaatteiden osto ja paljon turhia ostoksia tulee tehtyä! Millähän siitä pääsisi eroon?! Juuri kyllä olen suunnitellut vaatehuoneen siivousta ja tyhjennystä kaikesta turhasta, se onnistuu kyllä mutta millä ihmeellä saan pidettyä itseni pois niistä vaatekaupoista että niitä ei tulee samaa tahtia lisää… 😀 ehkä täytyy ruveta ostaan kalliimpia vaatteita jolloin ei raaskikaan niin usein ostaa?

  1. -A-: Tuossa on kaikki muut kengät, paitsi minun viidet korkkarit ja yhdet käyttökengät meiltä jokaiselta (miehellä oli jalassa ja tytön omani olivat naulakon alla lattialla). :)<br />
   <br />
   Itse pääsin eroon vaatteiden himoshoppailusta karsimalla ensin kaiken turhan (eli rumat, risat, väärän kokoiset, huonosti istuvat ja selkeästi virheostokset) pois ja katsomalla todella kriittisesti omaa kaappia, jäljellä olevia vaatteita sekä miettimällä millaisen tyylin tahdon itselleni. Tärkein kriiteerini on ovesta ulos lähtiessäni näyttää siistiltä ja huolitellulta, mutta niin että vaatteet ovat mukavat päällä ja helposti puettavissa. 🙂 Tärkeää on myös helppo yhdisteltävyys, eli ala- ja yläosat sopivat toisiinsa ja vaihtoehdoiksi käy lähes mikä hyvänsä kaapissa oleva vaatekappale. :)<br />
   <br />
   Hinnallakaan ei loppukädessä ole merkitystä, toki kalliit hankinnat verottavat sitten kappalemäärissä, mikä ei ole lainkaan huono vaihtoehto. Itse suosin ZARAa ja Mangoa, niitä löydän aina jotakin kivaa, mikä sopii jo olemassa oleviin vaatteisiini. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *