Sisustusidea – Kukkakimppu lautasliinoista

Eilen sen keksin. Lamppu kirjaimellisesti syttyi päässäni, kun kuljin eilisellä ostosreissullani keittiöosaston ohitse ja näin hyllyssä jotain vaaleanpunaista. Kauniit pellavaiset lautasliinat nimittäin. Ensimmäisenä ei ehkä tule mieleen, että ne ovat ratkaisu ikuiseen kukkaongelmaamme (missä ovat kaikki vaaleanpunaiset tulppaanit ja ruusut, ja miksi meillä kukat lakastuu jo muutamassa päivässä) mutta näin on.

Sisustusidea - Kukkakimppu lautasliinoista

Yhdistin kuusi vaaleanpunaista lautasliinaa olemassa olevien valkoisten kanssa. Kaunis ja kestävä ”kimppu” koristaa nyt keittiönurkkauksen tasolla, eikä tarvitse edes huolehtia kastelusta!

Tässä on minusta arjen kauneutta parhaimmillaan. Harvoin tulee kankaisia lautasliinoja käytettyä, oikeastaan vain juhlavammissa tilaisuuksissa, joita meillä on korkeintaan kerran tai kaksi vuodessa (tytön synttärit ja joulu). Tavallaan ne ovat tarpeellisia, vaikka vähäiselle käytölle jäävätkin. Siksi onkin ihana saada näille muutakin käyttöä etteivät turhaan pölyty kaapissa 363 päivää vuodessa.

Sisustusidea - Kukkakimppu lautasliinoista
Sisustusidea - Kukkakimppu lautasliinoista
Sisustusidea - Kukkakimppu lautasliinoista

Keittiönurkkauksessa on nyt sopiva määrä vaaleanpunaista, sillä hyllyllä oleva kynttilä oli yksinään niin pariton. Pikkuinen juttu tämäkin, mutta suuren muutoksen ja raikastuksen sai tuohonkin seinustaan.

Matalalla tasolla katsontakulma on sopivasti yläviistosta, joten tuo ruusunnuppu-tyylinen ulkomuoto näkyy kivasti. Maljakkona voisi toimia myös umpinainen Philippi, johon nuo lautasliinat asettelisi hieman ulkonevasti. Itse tykkään myös tästä avonaisesta Alessin korista.

Sisustusidea - Kukkakimppu lautasliinoista
Sisustusidea - Kukkakimppu lautasliinoista
Sisustusidea - Kukkakimppu lautasliinoista
Sisustusidea - Kukkakimppu lautasliinoista

Tämmöinen sisustusvinkki uuden viikon alkuun. Tämä päivä on alkanut muuten tosi kivasti, ainakin jos vertaa eiliseen epäonnenpäivään. Jonkinlainen tasapaino on säilytettävä, joten onneksi kamalan päivän jälkeen yleensä paistaa aurinko. 🙂

Ihanaa alkanutta uutta viikkoa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

31 kommenttia “Sisustusidea – Kukkakimppu lautasliinoista

 1. AIVAN IHANA!! Sopii täydellisesti tuohon hyllylle ja oikein kaunista!!!<br />
  <br />
  Mahtava idea! :))<br />
  <br />
  Haltsut! &hearts;

  1. Love: Hihiii, minun lakastumaton &quot;kukkakimppuni&quot;. 😀 Minusta se on tosi suloinen myös. :)<br />
   <br />
   Halit back! &hearts;

  1. LadyBlue: Minustakin siitä tuli tosi ihana. 🙂 Onneksi en eilen alkanut tuota työstämään, olisi varmasti mennyt kaikki päin metsää. Tänään on niin paljon parempi päivä ja tuo servetti-kukka onnistui jopa paremmin kuin mielikuvassani. 🙂

 2. Tuohan oli vallan hyvä idea 😀 Ja lopputulos erittäin kaunis, kyllä sinä sitten keksit kaikkea kivaa 😀

  1. Marit: Eikös olekkin. 🙂 En ole hirveän innokas näpräilijä enkä osaa ommella tai kutoa, mutta joskus sentään tulee keksittyä tälläisiä puolikkaita &quot;diy&quot;-projekteja. 😀

 3. Kaunista ja jotenkin niin hempeen romanttista 😉 &hearts; HIH &hearts;<br />
  <br />
  ps.joko tuli ylläripylläri? 😉

  1. Live&amp;Home: &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Taisi tulla! 😀 Perjantaina oli posteljooni ollut oven takana ilmeisesti ja tänään tuli postikortti että isokokoinen pakettisi on noudettavissa postista. Hmmmmmm…. mitä sie senkin rontti olet taas juoninut? 😀 Ihanaaaaa, kohta on varmaan rynnättävä postiin hakemaan ylläri kotio. 🙂 Kääks, jänskäää. 🙂

  2. Pikkuruinen ylläri vain, kiitoksena siitä kun olet auttanut raksa suunnitelmissa ja kaikessa muussakin 🙂 &hearts; &hearts; &hearts; Olet tärkeä! 🙂

  3. Live&amp;Home: Apua, ihana olet! &hearts;&hearts; &hearts; Miljoona kiitosta ja jättisuuri halaus!!!! &hearts; &hearts; &hearts; Olet tärkeä!!! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   &gt;——-ISO HALAUS——-&lt;

  4. Kiitos halauksesta, halaukset tulevan aina tarpeeseen 🙂 &hearts;<br />
   Toivottavasti ylläripylläri oli mieluinen;) &hearts;

 4. Heips! Voisitko vielä tehdä postauksen missä ovat philippin maljakossa. Meiltäkin löytyy &quot;pekka&quot; ja &quot;pätkä&quot; ;), joten olisi kiva nähdä &quot;valmis&quot; lopputulos ennen kuin ryntään lautasliina ostoksille 🙂

  1. Petra: Tottahan toki, vaikka heti huomenna onnistuu. 🙂 Siihen Pekkaan ei mahdu montaa servettiä, ehkä kaksi tai kolme vaan. Mutta siihen pätkään mahtuukin useampi ja uskon että se on aivan ihana. Kokeilen huomenna aamusta, ellen sitten jo illalla innostu. 😀

  1. Sini: Niin saisikin muuten, ja sopisi myös varmasti paperisille isoille serveteille esim hää- ja sukujuhliin (jos ei halua kankaisiin satsata). 🙂

 5. Loistava ajatus! Pitääpä ottaa käyttöön itsellekin, niin saa kauniit lautasliinat käyttöön joka päivä 🙂

  1. Jenni: Nappaa mukaan vaan! 🙂 Turhaan kauniit ja kalliit lautasliinat pölyttyy kaapissa, kun niistä voi tehdä arjen kaunistajia ja nautiskella niistä useamminkin kuin juhlanaikaan. 🙂

 6. Ihana idea!! Oikea kesto piristys kotiin, ja vielä suloisena vaaleanpunaisena!! Mulle kanssa! 😀 Ihan huippu! &hearts;

  1. Vilhelmiina: Kestävä tosiaankin. 😀 Meillä on viime aikoina kaikki kukat kupsahtaneet jo neljässä päivässä ja vaikka kukkakimput on tosi kauniita sisustuselementtejä niin välillä kauhistelen sitä hintaa mikä menee &quot;kankkulan kaivoon&quot;. 😀 Justiinsa eilen juttelin ystävän kanssa siitä, että jos kerran viikossa ostaa kuuden euron edullisen kukkakimpun kotiin, niin vuodessa se tekee 312 euroa. Huiiii, tuntuu pieneltä summalta mutta vuosipotti onkin jo melkoinen. 🙂 Muovikukat on taas sitten toinen juttu, aika harvat näyttävät aidoilta ja kivoilta läheltä katsottuna. Tämä servettiruusuke oli tälläinen kohtuuhintainen ja monikäyttöinen versio kestokukista, hihiii. 🙂

 7. Aivan ihana idea! oon ollu muutaman viikkoa blogipimennossa ja kaikkea ihanaa on täälläkin tapahtunnut &hearts;

  1. kodinkulmia: Meillä on parinviikon aikana tapahtunut vaikka mitä. 🙂 Vaaleanpunainen on ilmestynyt kotiin ja Riviera maisonin lyhty hajosi. Uusi iso ja vähän erilainen punoskori ilmestyi olohuoneeseen ja siivous-sotku-siivous-sotku rulianssi on lisääntyvässä määrin täyttänyt päiväni. 😀 Ja muutenkin blogeissa on ollut vaikka mitä ihanaa ja inspiroivaa viimeisten viikkojen aikana. ihania juttuja. &hearts; &hearts; &hearts;

  1. t: Servettirenkaat ostin vuodenvaihteessa Stockalta, valkoisiin serveteihin. 🙂 Merkki on heidän oma Villa ja näitä löytyy sekä mattapintaisena että tälläisenä kiiltävänä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *